[quote=sigitac,2005 10 04, 14:53]
Pastaruoju metu krutine pasidare jautroka, o truputi paspaudus isbega gelsvas lipnus skystis. Pradejau nerimauti, kad kas rimta nebutu. Cilest tabletes geriu 5metai.
[quote=Rita Matulionytė,2005 10 04, 15:07]
Pasirodykite mamologui.
Buvau pas gyd., jokiu guzeliu krutinej nera, dare kraujo tyrima, prolaktino kiekiui nustatyt, atsakymas - viskas gerai. Po keliu savaiciu dare kitus tyrimus, paimto skyscio, kuris is krutines bega. Siandien man paskambino sesele ir sako, jog yra negeri pakitimai, tyrima reiks pakartot triju men laikotarpiu. Truputi nervuojuos, ir likau pasimetus ar cia gali buti kas rimto. Jau ne pirmas menuo man sitas skystis bega, nejau gali kas pasikeist negydant? O gal reikia tik nutraukt gert kontraceptikus? Prasau patarkit...
Rita Matulionytė 2005 11 24, 12:59 Paskelbta: #2
Sergant krūties vėžiu spenelio išskyros būna tik iš tos vienos krūties. Abiejų krūtų spenelių išskyros būna esant gėrybiniams krūtų pokyčiams, todėl sunku pasakyti, kokius pokyčius minėjo seselė. O gal būt Jūs ne visai tiksliai supratote- buvo pasakyta, kad yra pakitimų, todėl tyrimą reikia kartoti. Jau vien tai, kad tyrimas bus kartojamas tik po 3 mėn. rodo , kad kol kas nerimauti neverta.
Moksliniais tyrimais įrodyta, kad hormoniniai kontraceptikai teigiamami veikia gėrybines krutų ligas, tik esant ikivėžiniams krūties pokyčiams hormoninius kontraceptikus reikia skirti labai atsargiai.
Na man skystis tik is vienos kruties, neramu. Taciau, kaip jus ir sakot, jei po 3men darys tyrimus vel, gal nieko bloga. O ar gali buti, jog man visa tai susije su kojos venu operacija, nes as manau po operacijos man pradejo tas skystis atsirast.
As galvoju nutraukt kontraceptiniu tableciu vartojima, ar nebus man blogiau?Vistik vartoju as jas daugiau nei 5metai, manau laikas organizmui pailset ir vaikelio noris...Bet are nebus didesniu problemu su krutine?
Aciu uz Jusu atsakymus.