Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 2

Cia idedu nuorodele, kur pamatysit nuotraukytes, dar neuzbaita bet

http://public.fotki....utas-klaipedoj/

QUOTE(gabby27 @ 2009 06 18, 13:08)
na cia geras klausimas,
ypac kai dar daugiau mokesciu reiktu moketi.

as tik nesu apsisprendus kiek galeciau nuomos prasyti. labai jau skirtingos kainos. salia nuomuoja nuo 800lt iki 1500lt uz menesi.
mano butukas 3 kambariu(72m2), antras aukstas, dvieju aukstu name. pilnai renovuotas. Sildymo sistema renovuota, tai radiatoriai su skaitliukais, ko senamiestyje dar nelabai yra. Visi baldai. Didele svetaine, kurioje klasikiniai baldai, laminatas. Virtuvej keramikine orkaite, saldytuvas, mikrobangine, virdulys, garinutvas, virtuvinis naujas. Vonios kambarys bendras su wc, didelis, skalbimo masina, nauja duso kabina su garu pirtimi, radiju, masazais.
Randasi paciame senamiestyje, iki Anikes aikstes minute, iki kelto i Smiltyne 3-4 min.
Laiptyne naujai suremontuota, du isejimai, sarvuotos durys. Vidiniam kiemelyje vieta automobiliui. Kiemelyje daug geliu. Taigi svetaines langai tiesiai i gelyna, o kita puse langu i skveriali, kur medziai ir zolyte.
Gal kokiu patarimu gauciau is Jusu?
Aciu is anksto.

Atsakyti
Sveikos,

dabar Vilniuje ieskau 2k, butuko aplink centra, tai uzsukau paziuret ka nuomotojai savo kampely mintija smile.gif

Siaip noriu pradet vykdyt soc. akcija - NT skelbimai su foto ir plyz, zmones, nerasykit, kad "butas zirmunu g." ar "kalvariju g." nes is tokios info absoliuciai jokios naudos - gi tos gatves per visa miesta kone... Manau taip rasydami savininkai gaista savo laika ir zmoniu pinigus eikvoja...

Siaip pati tikiuosi surasti butuka nudrozta smile.gif bet iki 700 lt uz 2 k. aplink centra. remontuosiu pati, su savininkais tikiuosi pasidalint sanaudas, nes sienu gi neisisnesiu, o kadangi su dizaineriais bendrauju, tai kai padarysiu bus i ka paziuret. man patinka kai savininkai pripazista, kad caro maro remontas su rozetais tapetais ir senobiniai baldai reiskia, kad kaina automatiskai krinta, arba iskart kalba apie galimybe baldus isvezt ir leidzia tvarkytis, nes man asmeniskai svarbu kokioje aplinkoje as gyvenu.

Tai stai, aciu kad galiu pasidalint, nes jau pavargau savyje laikyti biggrin.gif
blush2.gif
Atsakyti
O kad man nors karta pasitaikytu nuomininkai kurie negadina, o dar ir siulosi remonta pasidaryti thumbup.gif

As asmeniskai dedama skelbima rasau rajona ir koknkrecia gatve, kurioje yra namas. 4u.gif

+ dar prirasau, kad "skelbimas bus istrintas kai buta isnuomosiu". Tada manau taupomi nuomininku pinigeliai smile.gif nes buna skelbiami skelbimai, kai butas jau isnuomotas doh.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif

Prasau patarimo, per kokias agenturas apsimoketu isnuomoti buta, kadangi butas naujas man asmeniskai svarbu, kad agentura netingetu aplankyti gyventojus,apziureti, kad viskas savo vietose. Nes kiek paskaiciau, kad dauguma zmoniu, kurie perka per agenturas tikrai nusivilia ju pasyvumu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(D&R @ 2009 06 25, 15:26)
Sveiki smile.gif

Prasau patarimo, per kokias agenturas apsimoketu isnuomoti buta, kadangi butas naujas man asmeniskai svarbu, kad agentura netingetu aplankyti gyventojus,apziureti, kad viskas savo vietose. Nes kiek paskaiciau, kad dauguma zmoniu, kurie perka per agenturas tikrai nusivilia ju pasyvumu ir t.t.

manau per daug is agenturu tikities. Kad lankytu gyventojus schmoll.gif abejotinas dalykas. Galit pasitiketi tik savimi, o ne svetimais zmonemis (siuo atveju agentura), kad ir pinigus jiems mokate.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2009 06 25, 18:24)
manau per daug is agenturu tikities. Kad lankytu gyventojus  schmoll.gif  abejotinas dalykas. Galit pasitiketi tik savimi, o ne svetimais zmonemis (siuo atveju agentura), kad ir pinigus jiems mokate.

O cia man naujiena, nes pvz uzsienyje, aisku gal ne visose salyse, bet jei zmogus atiduoda NT agenturai, tai ji ir rupinasi, kad asmenys gyvenantys bute butu tvarkingi, laiku moketu nuoma ir t.t. Ir jokio papildomo mokescio uz tai nera. ir jei kas sugenda (buitine technika) yra kontaktuojama ne su savininku buto, o tik su agentura.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D&R: 26 birželio 2009 - 00:42
na mums iki uzsienio dar toli lotuliukas.gif
agentura tik paima vienkartini mokesti ~ 500lt. ir viskas. o su rastais nuomininkais aiskinkis pats doh.gif
delto nebesinaudoju jokiu agenturu paslaugomis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(D&R @ 2009 06 26, 01:40)
O cia man naujiena, nes pvz uzsienyje, aisku gal ne visose salyse, bet jei zmogus atiduoda NT agenturai, tai ji ir rupinasi, kad asmenys gyvenantys bute butu tvarkingi, laiku moketu nuoma ir t.t. Ir jokio papildomo mokescio uz tai nera. ir jei kas sugenda (buitine technika)  yra kontaktuojama ne su savininku buto, o tik su agentura.

Pasakysiu dar vieną naujieną. Agentūros pas mus pinigus paiima faktiškai už nieką. Vien už tarpininkavimą. Tuo jos paslaugos ir baigiasi. Tai pkad geriau mūsų gimtojoj Lietuvėlė pasikliaukite tik savimi mirksiukas.gif
Atsakyti
O ką reiškia "tvarkingas" nuomininkas? Visos rašot, kad tokių pageidaujat ir kad mokėtų laiku ir pan. Kas būtent įeina į "tvakingo nuomininko" sąvoką? Kad bute būtų pastovi tvarka ar tik kad baldų nenudrožtų, buitinės technikos nesugadintų? Nuomuojuosi ketvirtą butą, labai įdomu kuriems save priskirti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita @ 2009 06 26, 10:47)
O ką reiškia "tvarkingas" nuomininkas? Visos rašot, kad tokių pageidaujat ir kad mokėtų laiku ir pan.  Kas būtent įeina į "tvakingo nuomininko" sąvoką? Kad bute būtų pastovi tvarka ar tik kad baldų nenudrožtų, buitinės technikos nesugadintų? Nuomuojuosi ketvirtą butą, labai įdomu kuriems save priskirti  smile.gif

Prasau nesureiksminti smile.gif Paprasciausiai svarbu, kad nuomininkas laiku moketu, namuose butu palaikoma tvarka, baldai naudojami devisi, cia ir taip savaime aisku, nemanau, kad specialiai kas ka gadina. Dar svarbus aspektas yra triuksmas, jei kaimynai pradeda skustis... Cia daug manau galima privardinti smile.gif
Atsakyti
netvarkingo nuomininko aprasymas :

ne karto nesiurbti kilimo (nors yra siurblys), netureti ir nepasigesti sluotos!jau nesneku apie grindu sluota (kempine) per 1.5 metu.
Virtuves plyteliu nevalyti- riebalus tieisog kaupti doh.gif
neplauti klozeto- niekada, vonios nesveisti ne karto per 1.5 metu.....jau nesneku apie kalkiu valyma nuo plyteliu. Jei netelpa spintele virtuvej, reikia neatsiklausus semininko tieisog nupjauti gabala naujos palanges !. Uzuolaidu skalbti nereikia.

uzveisti namie draugus - TARAKONUS.
tapetuotas sienas aplaistyti kava (sugebeti).
o atejus seimininkams ( is anskto ispejus pries diena) net nepasistengti ka nors aptvarkyti!!!! pvz: savo murzinu stringu nuo vonios grindu susirangioti blink.gif (reikejo skaitiklius nurasyti)
Dulkiu nevalyti, nors pakampese visur kamuoliai susirinke. Voratinkliai lubu kampuose.........

o dar baisiau kad visa tai sugeba padaryti dailiosios lyties atstoves blink.gif

Mano vyro komentaras buvo tox: " NA IR PASISEKS TAM KAS PAIMS SITAS PANELES I ZMONAS " thumbup.gif

galima butu dar rasyti ir rasyti.......ec
Atsakyti
QUOTE(Alinos @ 2009 06 26, 16:30)
netvarkingo nuomininko aprasymas :

ne karto nesiurbti kilimo (nors yra  siurblys), netureti ir nepasigesti sluotos!jau nesneku apie grindu sluota (kempine) per 1.5 metu.
Virtuves plyteliu nevalyti- riebalus tieisog kaupti  doh.gif
neplauti klozeto- niekada, vonios nesveisti ne karto per 1.5 metu.....jau nesneku apie kalkiu  valyma nuo plyteliu. Jei netelpa spintele virtuvej, reikia neatsiklausus semininko tieisog nupjauti gabala naujos palanges !. Uzuolaidu skalbti nereikia.

uzveisti namie draugus - TARAKONUS.
tapetuotas sienas aplaistyti kava (sugebeti).
o atejus seimininkams ( is anskto ispejus pries diena) net nepasistengti ka nors aptvarkyti!!!! pvz: savo murzinu stringu nuo vonios grindu susirangioti  blink.gif  (reikejo skaitiklius nurasyti)
Dulkiu nevalyti, nors pakampese visur kamuoliai susirinke. Voratinkliai lubu kampuose.........

o dar baisiau kad visa tai sugeba padaryti dailiosios lyties atstoves  blink.gif

Mano vyro komentaras buvo tox:  " NA IR PASISEKS TAM KAS PAIMS SITAS PANELES I ZMONAS "  thumbup.gif
galima butu dar rasyti ir rasyti.......ec

na tada viskas aišku biggrin.gif tokių personų ir aš nepakęsčiau...
Atsakyti