Įkraunama...
Įkraunama...

Lauknešėlis į darbą

Na, o mano vyras tai visada į darbą ima tai ką iš vakaro valgome, na tarkim jei šiandien mes valgome kepsnius, tai jis ir paims jų į darbą, o jei valgome sriubą, tai kitą dieną darbe jam tenka valgyti sumuštinius rolleyes.gif
Atsakyti
na va, ir man iskilo si dilema: ka deti vyrui i darba, jei pas ji darbe nera nei mikrobanges, nei rozetes, nei kitu siuolaikiniu technologiju? g.gif atradau cia tik kelis dalykus, nes visos rasote, koki maista butu galima mikrobangeje sildyti. aisku, kaip butu gerai, jei butu galima jam ideti tai, ka valgeme vkarienei ar pietums. bet juk neidesi plovo, kuris bus saltas ir tikrai jau neskanus schmoll.gif arba salta balandeli schmoll.gif o jau apie cepelinus ar troskinius nekabu, salti visai neskanu... schmoll.gif tad kol kas verciuosi su misrainem. padarau tai ryziu misraines, tai keptos duonos ir pupeliu, aisku, pasitaiko ir sumustiniu, bet visada prie ju idedu ko nors "slapio", tarkim kazkokiu salotu, kad neuzkistu sausai skrandzio. kartais dedu vistos gabaleliu, slauneliu ar sparneliu, kuriuos maniskis ypac megsta. bet man jau pritruko ideju. radau cia neblogu minciu - tai krabu lazdeles tesloje ar desreles tesloje. reikes isbandyti. tik tu krabu lazdeliu tai maniskiui turbut kilogramo reiketu, kad jaustusi sotus doh.gif tiesa, dar idaryti kiausiniai nebloga mintis buvo. nebutina juos butinai su sprotais idaryti, galima juk ir trynius sutrinti su gabaleliu sviesto ir kokiom prieskoninem darzovem, ir tiek. arba kokios rukytos desros i tuos sutrintus trynius smulkiai ipjaustyti.
o gal kas turi dar nauju ideju? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausrytia @ 2006 09 24, 07:45)
..visos rasote, koki maista butu galima mikrobangeje sildyti. aisku, kaip butu gerai, jei butu galima jam ideti tai, ka valgeme vkarienei ar

Na jau ne, ne visos mirksiukas.gif Temos pradžioje mes aptarinėjom, ką galima įdėti termosan. Kiek pamenu, tada klausė mamytė, kurios vyras statybose dirba, kur nėra kaip pasišildyt, o šalto jis nenori. Aplamai termosan galima dėti viską pašildytą, tiktai kai kurie patiekalai jame pastovėję tampa neskanūs (pvz. makaronai tai tikrai fui, kepta mėsa atrodo kaip virta, nebelieka traškumo). Bet praktiškai viskas, ką galima dėti konservų skardinėn ar užsukti stiklainin, visai neblogai valgosi. Na, o kas kam skanu, jau reikia pačiam atsitaikyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 24 rugsėjo 2006 - 11:04
Mano vyras nei pusryčių nie pietų nevalgo doh.gif , aš jam sakau tu susigadinsi skrandį, bet mano pasakymai kaip sienai frusty.gif aiškina, kad pavalges tingi dirbti. Meginau jam įdėti ką nors, galvoju jai turės ką valgys, bet pasirodo nelietes atnešdavo atgal
Atsakyti
QUOTE(nairobi @ 2006 01 27, 12:22)

Nevisur ir leidžiama neštis su savim į darbovietę 6 patiekalų pietus! Man pačiai darbe nejauku kąnors išsitraukti valgomo, kiti tuoj pristoja : nori, kad dalinčiausi happy.gif prie kavos/arbatos, tai išvis nieko nebesinešu, o dar išsitepliojimo tikimybė aggressive.gif



oho, kokie vanagai blink.gif
pas mus yra nustatyta pietų valanda, turim šaldytuvą ir mikrobangę, kiekvienas savo maistą atsineša, ir nėra jokių užkandžiavimų slapstantis schmoll.gif

QUOTE(Aga @ 2006 05 28, 16:56)
Na nuo tokių maistų kvapelis darbe būtų ne koks. Nevalgau niekad, kaip tenka eiti į darbą, nebent vakare arba savaitgalį.


ir aš stengiuosi nieko iššaukiančio nevalgyti, su aštriais kvapais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ne_gera @ 2006 06 27, 17:19)
Na, o mano vyras tai visada į darbą ima tai ką iš vakaro  valgome, na tarkim jei šiandien mes valgome kepsnius, tai jis ir paims jų į darbą, o jei valgome sriubą, tai kitą dieną darbe jam tenka valgyti sumuštinius  rolleyes.gif


Pas mus lygiai tas pats...isimeti ka gaminai is vakaro...Viskas eina, ir balandeliai, ir spageciai su farsu, sriubyte, troskinys mesos ir darzoviu, koldunai su suriu...

Dar kartais visai skanu buna zuvies koncervai pomidoru padaze, bet tiek kurie atsidaro be spec.irankio... TAI NIAM NIAM BUNA...su agurkeliu ir duonyte.

p.s.jei nera mikrobanges... as deciausi kotletukus..juk jie skanu, gali kaip sumustinuka pasidaryt, saltiena...
Atsakyti
aš pradėjau neštis maistą į darbą
tai negaliu atsidžiaugti
pirmaisiausia - pigiai išeina, aš mamai mėnesiui daviau 100 Lt - tai ji sakė, kad netgi per daug

naminio maisto reikia nedaug suvalgyti ir sotus būni
o kai nenaminis - prisikemši ir vis tiek alkanas (bent jau aš biggrin.gif)

ir dar naminis maistas ne taip į kūną eina

vakar turėjau blynelių su mėsos-daržovių įdaru (faršas pakepintas su svogūnais, morkom ir saldžiąja paprika)

šiandien - grikių košė su mėsos kukuliais + 2 pomidorai + 3 obuoliai
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2006 09 24, 13:13)
Mano vyras nei pusryčių nie pietų nevalgo doh.gif , aš jam sakau tu susigadinsi skrandį, bet mano pasakymai kaip sienai frusty.gif aiškina, kad pavalges tingi dirbti. Meginau jam įdėti ką nors, galvoju jai turės ką valgys, bet pasirodo nelietes atnešdavo atgal

Įdėk vaisių šviežių ar džiovintų, riešutų.
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2006 09 24, 12:13)
Mano vyras nei pusryčių nie pietų nevalgo doh.gif , aš jam sakau tu susigadinsi skrandį, bet mano pasakymai kaip sienai frusty.gif aiškina, kad pavalges tingi dirbti. Meginau jam įdėti ką nors, galvoju jai turės ką valgys, bet pasirodo nelietes atnešdavo atgal

Na va, nors viena radau toki kaip mano, as tai anksciau irgi bandziau visaip ikalbineti, kad nestusi, o dabar gaminu pietus is vakaro, arba ryte, kad grizus is darbo is kart butu kas valgyt, oir vaikai grize is mokyklos pavalgo normalius pietus. Gaminu viska ka galima mikrobanginej sildyt, verdu sriubas. Nezinau kiek uzteks kantrybes, jau taip nesinori 6 keltis, bet kai pagalvoju, kad seima sveikesne nuo namie gaminto maisto, tai ir lengviau darosi. Mano puske gyvena Prancuzijoj, sake, kad jie sociai valgo tik vakare namie, o darbe tik perkanda.
Atsakyti
na, man reikia ne vyrui i darba maista deti, bet paciai. gerai dar, kad kai kada galiu grizti namo pavalgyt, vyras gamina (dazniausiai visokius makaronus all'italiana). o kartais po darbo is karto lekiu i paskaitas, tai tada tenka valgyt universitete kavinej, bet tai nemazai kainuoja.... verysad.gif dirbu puse etato nuo 8, po to iki 18 ar iki 20 paskaitos, griztu lavonas, kartais ir vakariene vyras gamina, dar seminarams reikia pasiruosti+ siaip vertimu papildomai gaunu, tai man nelieka jokio noro keltis anksciau, kad pasigaminciau pietus, tas pusvalandis miego atrodo aukso vertes bigsmile.gif reikes koki termosa pirkt ir vakarienes likucius detis, nes mikrobanges darbe nera... verysad.gif jokiu sumustiniu ar misrainiu valgyt negaliu, nes mano skrandis ir taip jau visas skyletas, skauda, ir ypac saltu metu laiku jam reikia ko nors silto, svelnaus ir su skystimu... vasara geriau. anksciau valgydavau uzpilamas is pakeliu sriubas, misraines, sumustinius, bet jie tikrai nera issigelbejimas doh.gif
Atsakyti
o mano vyras tai labai mėgdavo darbe valgyt čeburekus, bet viena kartą jam pagaminau tokiu a la hot dogu, bet tų apvaliu biggrin.gif nemoku išsireikšt blush2.gif biggrin.gif tai va maximoj yra tokiu bulkučiu apvalių be nieko, tai jas perpjaunu per puse įspaudžių pikantiško majonezinio padažo, tada dedu dešros/kumpio, pomidoro, agurkiuko ir sūrio, niu ir kaip jam, patinka, zn, kad nelabai sveiką toks, bet vis geriau nei čeburekas, ir dar gerai, akd amno pačios darytas, o perkant tai neaišku ką ir kaip ten kas sudejo smile.gif
Atsakyti
Valgiarastyje, kas buna pietums ir pavakriams - viskas is namu. Praktiskai visada gaminuosi is ryto. Pasigaminti salotas uztrunku vos 5-7 min. (neskaiciuoju min verdant koki kiausini ar vistienos krutinele, makaronus, ryzius... nes tuo metu vyksta kiti pasiruosimo darbai bigsmile.gif ). Pietums dazniausiai salotos, bet stengiuosi, kad butu sotesnes, ne vien lapai, na arba ka priedo isidedu. Kartais nepatingiu ir sriubytes (kaip siandien) issiverdu. Vakarais gaminti bunu jau isalkusi, tad pavalgius vakariene kazkaip nebesinori gaminti kitai dienai, kad papildomu kramsnojimu nebutu. Va taip ir gyvenam, kai norim sveikiau ir pigiau maitintis.
Atsakyti