Įkraunama...
Įkraunama...

Lito devalvacija 2 tema

QUOTE(Norka81 @ 2009 03 04, 13:40)
??? O kodėl tada taip visi pergyvena dėl to Viliboro.  thumbup.gif  lotuliukas.gif

Todėl, kad bankai gali jį nustatyti ir 1000 proc. Jie gali tai padaryti ir viskas bus teisiška.
Šiaip manau, kad Lenkija yra neblogas pavyzdys tiems, kas panikuoja dėl lito devalvavimo. Šalis - kaimynė, daug kas supranta lenkų kalbą (aš nemoku) - gali pasiskaityti, pagalvoti ir pasidaryti išvadas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 04, 15:43)
Todėl, kad bankai gali jį nustatyti ir 1000 proc. Jie gali tai padaryti ir viskas bus teisiška.
Šiaip manau, kad Lenkija yra neblogas pavyzdys tiems, kas panikuoja dėl lito devalvavimo. Šalis - kaimynė, daug kas supranta lenkų kalbą (aš nemoku) - gali pasiskaityti, pagalvoti ir pasidaryti išvadas.

Jus bankams išsiuskit, gal Vilibora sumažins. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 04, 14:37)
Bankai linkę skolinti Vilibor'u kam?
Palūkanos už lit'us su Vilibor'u neturėtų būti surištos...  Nes Vilibor'as nustatomas tokiais dydžiais, kurių bankai niekuomet nenaudoja tarpusavio skolinimuisi. Manau net ir nežada niekada naudoti biggrin.gif

Faktai kalba kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Norka81 @ 2009 03 04, 13:46)
Jus bankams išsiuskit, gal Vilibora sumažins.  biggrin.gif

Man tai iki lemputės. Aš ir paskolų turiu nedaug (truputi litais, truputi eurais), santaupų neturiu iš vis... Taigi man visiškai vienodai koks tas viliboras, koks kursas lito ir visi kiti nuobodūs dalykai. Tiesiog įdomu ar sugebu atskirti visišką melą nuo paprasčiausio chaoso.
Papildyta:
QUOTE(acuktuvaz @ 2009 03 04, 13:48)
Faktai kalba kitaip.

Bliamba, nenervuokit... 9 bendrovės siūlo palūkanas 10 proc ir daugiau už 12 mėn indėlius. Kai tuo tarpu vilibor'as 12 mėn šiuo metu 8,85 proc. Kam bankui skolintis 1,5-2 proc brangiau iš gyventojų (su visomis iš to išplaukiančiomis išlaidomis), o ne pasiskolinti pigiau iš kito banko?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 04, 15:49)
Man tai iki lemputės. Aš ir paskolų turiu nedaug (truputi litais, truputi eurais), santaupų neturiu iš vis... Taigi man visiškai vienodai koks tas viliboras, koks kursas lito ir visi kiti nuobodūs dalykai. Tiesiog įdomu ar sugebu atskirti visišką melą nuo paprasčiausio chaoso.

Tai kam diskutuoji, nu ne tame esmė. Nematau skirtumo, ar faktas ar haosas turim ką turim. Lieka tik diskutuoti.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 03 04, 15:52)
Papildyta:

Bliamba, nenervuokit... 9 bendrovės siūlo palūkanas 10 proc ir daugiau už 12 mėn indėlius. Kai tuo tarpu vilibor'as 12 mėn šiuo metu 8,85 proc. Kam bankui skolintis 1,5-2 proc brangiau iš gyventojų (su visomis iš to išplaukiančiomis išlaidomis), o ne pasiskolinti pigiau iš kito banko?

Nueik į banką ir paskolink už 8,5 Vatuojamasis kreditas sudaro apie 20-24 proc ( pataisikit bet apie tokios proc girdėjau ), o prie busto paskolos dar marža nepamiršk. Ir nenervokis. Paskolink už 8,5 ir įdėk i indelius už 10 proc čia jau tokiu buvo. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norka81: 04 kovo 2009 - 14:02
QUOTE(Norka81 @ 2009 03 04, 13:59)
Lieka tik diskutuoti.
Paskolink už 8,5 ir įdėk i indelius čia jau tokiu buvo.

Taip, diskutuoti įdomu... O pinigų man užtenka, ką reikėtų daryt su tom palūkanom? Kepenys jau nebe tos, kaip jaunystėje...

Beje, kalbame apie lito devalvavimą...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 04, 16:01)
Taip, diskutuoti įdomu... O pinigų man užtenka, ką reikėtų daryt su tom palūkanom? Kepenys jau nebe tos, kaip jaunystėje...

Beje, kalbame apie lito devalvavimą...

Tai ir kalbam kas turi kreditą litais po devalvacija Viliboras PVZ gali būti 20 proc + marža nu tarkim 22 proc iš vis, tai kaip manai kodėl taip rupi tas viliboras.
Atsakyti
Apie Vilibor'o kritimą"
Pasak p. Šarkino, pastarąjį pusmetį VILIBOR su centrinio banko pagalba mažėjo kelis kartus: kai pernai lapkritį LB sumažino privalomųjų atsargų normą komerciniams bankams bei kai sausio pradžioje buvo pakoreguotas bankų sąrašas, kurie naudojami apskaičiuoti VILIBOR.

„Buvo remiamasi šešių bankų kotiruotėmis, kurias jie skeldavo, peržiūrėjome sąrašą ir išjungėme vieną banką, kuris skelbdavo pačias aukščiausias palūkanas, bet nedalyvaudavo toje rinkoje“, - sakė p. Šarkinas.

http://vz.lt/Default...f2-baa8974cb1bf
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 04, 14:52)
Papildyta:

Nenervuojam:)
Viskas velgi labai paprasta. Mineti bankai visiskai neturi pasitikejimo tarp normaliu banku, todel jiems bankai paprasciausiai neskolina. Arba skolina su kokiu 10proc. rizikos marza.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 03 04, 12:03)
Taip manau, nes tikrai didelė dalis projektų yra tik pinigų praplovimas. Tad geriau jau mokėtų iš tų pinigų atlyginimus. Ne visur versle sumažinti atlyginimai (kaip beje ir biudžetinėse), ne visur ir atleidžia. Beje, tas pats gali laukti ir biudžetininkų.

koks bebūtų plovimas, jis turi būt gražiai įpakuotas. Kitaip tiesiogiai nustačius, kam buvo skirtos lėšos, ne tik kad kitų negautumėm, o ir paimtas tektų grąžinti. Neišvengiamai biudžetininkų laukia atlyginimo fondo mažinimas.
Atėjo laikas mokėti skolas, o ne naujomis finansuoti valgymo aparatą
Atsakyti
QUOTE(Spyglienė @ 2009 03 04, 15:10)
koks bebūtų plovimas, jis turi būt gražiai įpakuotas. Kitaip tiesiogiai nustačius, kam buvo skirtos lėšos, ne tik kad kitų negautumėm, o ir paimtas tektų grąžinti. Neišvengiamai biudžetininkų laukia atlyginimo fondo mažinimas.
Atėjo laikas mokėti skolas, o ne naujomis finansuoti valgymo aparatą

Plovimo aplamai neturėtų būti biudžetinėse įstaigose. Pinigai gali būti panaudoti ir geresniems tikslams, nebūtinai plovimui. Nereikia nustatinėti buvusių plovimų, reikia neleisti jiems vėl įvykti. O kad pinigų nėra, tai kiekvienais metais visi verkia, ale metų gale grąžina po keletą milijonų į biudžetą. Pasispausti tikrai yra kur, bet tai ne atlyginimų sąskaita. Nors aišku čia lengviausia sumažinti, bet mažindami atlyginimus valdantieji pamiršta apie savo ir savo padėjėjų atlyginimus ir būtinus priedus. Gal nuo viršaus reiktų pradėti mažinti altyginimus, o ne nuo apačios?
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 03 03, 17:57)
jei būčiau rašiusi ironiškai , būčiau ištaisiusi visas klaidas smile.gif Bet ši tiesiog labai jau rėžė akį  smile.gif

o tai pakalbam iš kitos pusės. Šį klausimą jau uždaviau acuktuvui, bet atsakymo kaip ir negavau smile.gif , tadėl parašau dar kartą:

Kaip pavyzdys: praeina 6 mėn, ir biudžete - skylė milijardas, sodroj - skylė milijardas, nėra iš ko mokėti biudžetininkams algų/pensininkas pensijų/bedarbiams pašalpų , pasiskolinti nėra iš ko,

Kokie variantai nedevalvuojant valiutos?

Oi oi kokie mes protingi, uzdavem klausima ir negavom atsakymo... doh.gif
Tai gal is pradziu pagriskite argumentais ir realiai pavyzdziais apie mistini VILI*BOR, su 30-40-50 proc. metiniu palukanu.... smile.gif smile.gif smile.gif

Nueinam dabar i oficialu Armenijos centrinio banko puslapiuka www.cba.am ir paziurim, o kokios gi ten Armenijos tugriko, t.y. dramos palukanos smile.gif... Keista, jos net mazesnes nei Latvijoje smile.gif O gal cia klaida kazkokia smile.gif

Kazkas ten klause, o kas bus kai devalvuos valiuta smile.gif

Tas pats bus kas Armenijoje "Devalvavus dramą Armėnijoje kilo chaosas"
Atsakyti