Įkraunama...
Įkraunama...

Kosulio priepuoliai

Jau nebezinodama kur kreiptis ir nerasdama atsakymo rasau i foruma, tikedamasi, kad kazkur rasiu atsakyma verysad.gif
Mano ligos prasidejo pries menesi, kai is pradziu susirgo mano mazius ir jam buvo diagnozuota mikoplazma. Ji sekmingai buvo isgydyta antibiotikais. Po viso lakstymo i ligonines as pajauciau, kad pati jauciuosi nelabai, kaip lyg pultu virusas: skaudejo galva, silpna buvo, uzgulta nosis is kurios tekejo zalsvos iskyros ir zinoma kosulys. Bet sis virusas paveike ir mano vyra taigi apsirgome visi. Nuvaziavau pas savo seimos gydytoja, kuri paklausiusi mane girdejo kaireje puseje karkalus, zodziu itare bronchita. Taigi su sia gauta informacija nukulniavau pas savo poliklinikos ginekolge ir nupasakojau jai situacija, zinoma ji mane apziurejo ir echo padare. Zodziu trumpai tare - vaikelis vystosi gerai eina 16 savaite ir paskyre ji man antibiotika Ospamo'xa, kuris kaip ji sake yra vienintelis nekenkiantis nesciosioms g.gif Taip pat pasidariau slapimo ir kraujo tyrimus CRB, kurie rode uzdegima. Na as su visais jos paskirtais vaistais dar namuose garinausi, geriau kruva arbatu laikiausi SM kai kuriu mamyciu nurodymu bei vartojau Gelomirtol Forte nes turiu jau senokai apsigyvenusi pas mane Sinusita. Praejus kelioms savaitems kosulys siek tiek mazejo, kraujo tyrime mazejo uzdegima rodanciu antikuniu. Nors kaip supratau Ospamox'as man nepadejo, nes ji suvartojus po 6 dienu nepasijauciau geriau, o vat vyras pasveiko g.gif .
Beje temperatura buvo budinga tik nestukems 37.2. Jau ir nuotaika buvo kita ir planus kurpiau ka nuveiksiu kai pasijausiu geriau, bet kazkuri povakari keistas nutikimas. Vyras prieskambaryje klijavo sienas kamsciu su Moment kauciukiniais klijais, kai man praejus 1 valandai staiga uzspaude krutine, sirdis pradejo musti ir nerealus kosulio priepuolis. As puoliau daryti skersvejus, isejau i kiema prasivaikscioti ir galiausiai ikvepiau sunaus naudojamo inhaliuojamo Ventolino. Beje pries tai aisku apie ji pasiskaiciau interneto platybese, aha galima na tai vis tiek turiu kazka daryti, kad palengvetu kvepavimas. Si situacija nutiko vakare pries miega, kosulys kazkiek nurimo ir as ramiai nuejau miegoti. Sekancia diena reikejo vel apsilankyti pas ginekologe miestelio poliklinikoje, kur as nuvaziau su neramiomis mintimis ir abejonemis. Del to kosulio priepuolio, del mikoplazmos tyrimo, nes visko gali buti jog galejau uzsikresti nuo sunaus. Bet ji mane nuramino ir paguode kad vis tiek virusas traukiasi, kad tas kosulio priepuolis galejo buti sukeltas del kliju ir tureti alergini pagrinda. Na turedama minti kad medikai vis tiek jie zino ir jau turi begale darbo patirties ir isminties vis dar pasikartojau tyrimus, kraujo CRB. Kraujas rode, kad CRB jau yra 2.8 o buvo kazkada 8.5, na jau vis nusiraminus vaziavau namo. Dienomis vis pakoseju, o kosulys visa ta laika buvo produktyvus ir slapias. As dziaugiausi, kad galiu atsikoseti, vadinasi valosi plauciai blink.gif nes rytais dar pavykdavo atsikoset iskyromis. Bet dienos metu nekosejau tokiais priepuoliais. Taciau kelios dienos kamuoja keista nuojauta ir kosulio priepuoliai, kurie atsiranda tuomet kai as vakare ramiai nueinu i lova. Tik atsigulu i lova ir pradedu snausti kai stagiai pasoku nuo priepuolinio kosulio, miegoti visai nebegaliu. Keliuosi ir einu gerti arbatos, isgerus kelis puodus siltos arbatos po geru 2 valandu lyg gomuryje aprimsta kutenimas bei kosulys, ir tuomet pasijauciu ramesne ir nueinu miegoti. Apie sita savo busena pasakiau savo ginekologei, kuri pasako kad nieko tokio jog tai tik alergino pobudzio, stebekite turetu praeiti.
Miegamaji vedinu, grindis plaunu, patalyne isnesu i kiema issivedinti, bet deja nerandu atsakymo kas man yra. Vyras kai man nutiko tas priepuolis nebeklijuoja daugiau rolleyes.gif O praeita vakara vel tas pats tik 22.00 val. nuejau i lova emiau snausti ir vel tas pats, sokau is lovos begau i virtuve, geriau arbata, varciau interneto puslapius, SM forumus taciau neradau panasaus atsakymo kas cia man dedasi verysad.gif Skaiciau begale info apie alergija, deja daugumoje ejo kalba apie alergini rinita; apie tai kad kosuliai kurie buna nakti ne is vakaro schmoll.gif buna kitos kilmes (laringitiniai, astminiai, bronchitiniai) bet jie buna vidurnakti o ne deja is vakaro tik ramiai atsigulus verysad.gif
Tiesa del mikoplazmos mano ginekolege grieztai pasake, kad kraujo tyrimai del mikoplazmos nera reikalingi nes mano bukleje antibiotikai neskiriami nes gali pakenkti vaisiui ir beje jei butu reikalas ji tikrai mane siustu juos pasidaryti, kazkaip manau ji nemeluos g.gif Kad jeigu man tai yra alergija ginekologe minejo kad kolkas man nieko daryti negalima, kadangi vyksta hormonu kaita tyrimai nebus tikslus, bet Jus patikekit nebezinau ka daryti toks aplink mane uzburtas ratas. Nebezinau kur ir i ka kreiptis ka daryti kad issiaiskinti kosulio priezasti, labai bijau nepakenkti vaikeliui. Sianakt kai uzejo kosulys neistverus isgeriau puse tabletytes tavegil'io, apie ji info radau ineternete ir kai kuriu mamu nuomone. Ten buvo rasyta kad iki 3 menesiu nestumui jo vartoti nerekomenduojama, taciau kadangi jau po 3 menesiu yra supratau, kad gal nieko nenutiks jei isgersiu juk turi tas prakeiktas kosulys praeiti. Isgerus nuejau miegoti ir nakti ismiegojau, bet ryte atsikeliau neramia sirdimi ka daryti nes nezinau kas yra, juk man nestukei nieko negalima ir sirdi taip neramu tad kreipiausi i Jus tikedamasi, kad gal cia rasiu kokios paramos ar patarimu, gal kas kuri nors buvo susidurusi su siuo kosuliu? verysad.gif
Atsakyti
tau gerkle dirgina isskyros is nosiarykles ir butent atsigulus labausiai ir dirgina, taip butent yra dabar mano sunui. tau reikia skystint sekreta, gerk umckalora, sinupreta, ar dar ilgiau gelomirtoli, nebijok siu vaistu gerti ilgai, tiesa nestukems galima purksti bioparox, galbut jie tau labiausiai ir tiktu, kadangi nepadejo geriami
Atsakyti
Sveikute,
skaiciau tavo postus kitoje temoje. Ziuriu, kad einu panasiu keliu doh.gif
Sirgo musu maze, ketvirtadieni iskritom mes su vyru. Vyrui viskas greit aprimo, o man bronchitas, tai geriu jau Ospamox ir labai pergyvenu, nes dar tik 10 savaiteliu verysad.gif Kosulys (toks kutenimas ikyrus) kankina nuolat, tik nuo antibiotiku nebeeina is bronchu tokia zalia kose kaip buvo, bet labai bijau, kad viskas va taip uzsites. Kiek suprantu, tai bronchitas bjaurus tuo, kad ilgai kosulys islieka, bet man nuolatinis kutenimas trukdo miegoti nakti, o ir diena ne ka geriau schmoll.gif
O nebandai vis per priepuoli Ventolin pasipurksti? As irgi kai nakti visai nebepakvepavau, visko prisiskaiciau ir isbandziau - gal kiek ir lengviau buvo g.gif Bet vel baime, kad gal visgi kenkia, savo duoda. Nors uzsieniniuose forumuose skaiciau, kad astma sergancios naudoja ji visa nestuma ir jis laikomas saugiu vaistu.
Is viso, mane pribaigia, kai net ant eilines arbatos pamatau, kad nestuke.gif negalima. Varo i nevilti visu palingavimai, kad oi oi, kaip negerai vaistai, kai leliukas tik formuojasi doh.gif Bet tai ka daryti nestukei - gyvai i zeme sulisti unsure.gif Jau kai atsidursi ligonineje, tai niekas labai nesicackins - duos maksimalias dozes visko, kas jiems atrodys reikalinga. Tai gal paprasciau skirti pakankamai efektyvu gydyma nuo pradziu, nei paskui gydyti komplikacijas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2009 03 03, 11:34)
Sveikute,
skaiciau tavo postus kitoje temoje. Ziuriu, kad einu panasiu keliu  doh.gif
Sirgo musu maze, ketvirtadieni iskritom mes su vyru. Vyrui viskas greit aprimo, o man bronchitas, tai geriu jau Ospamox ir labai pergyvenu, nes dar tik 10 savaiteliu  verysad.gif Kosulys (toks kutenimas ikyrus) kankina nuolat, tik nuo antibiotiku nebeeina is bronchu tokia zalia kose kaip buvo, bet labai bijau, kad viskas va taip uzsites. Kiek suprantu, tai bronchitas bjaurus tuo, kad ilgai kosulys islieka, bet man nuolatinis kutenimas trukdo miegoti nakti, o ir diena ne ka geriau  schmoll.gif
O nebandai vis per priepuoli Ventolin pasipurksti? As irgi kai nakti visai nebepakvepavau, visko prisiskaiciau ir isbandziau - gal kiek ir lengviau buvo  g.gif Bet vel baime, kad gal visgi kenkia, savo duoda. Nors uzsieniniuose forumuose skaiciau, kad astma sergancios naudoja ji visa nestuma ir jis laikomas saugiu vaistu.
Is viso, mane pribaigia, kai net ant eilines arbatos pamatau, kad  nestuke.gif negalima. Varo i nevilti visu palingavimai, kad oi oi, kaip negerai vaistai, kai leliukas tik formuojasi  doh.gif Bet tai ka daryti nestukei - gyvai i zeme sulisti  unsure.gif Jau kai atsidursi ligonineje, tai niekas labai nesicackins - duos maksimalias dozes visko, kas jiems atrodys reikalinga. Tai gal paprasciau skirti pakankamai efektyvu gydyma nuo pradziu, nei paskui gydyti komplikacijas  unsure.gif

labas Laukinuke, uztatos kad as jau rasiua ir persalimo temoje bet kas is to mamytes busimos pakosejo, pasidalino mintis praejo ir dingo is to forumo, oas vat kankunuosi, tad nusprendziau nauja tema atidaryti nes jau nerandu galu, saindien sedziu nuo tavegilio tokia pasnudus pilna nerimo, verkti norisi verysad.gif mintys galvoje visokios kirba kur tik nueiciau i vone, tualeta ar prie kompiuterio verysad.gif uztatos kad kas is to tevai paklauso kokia minti duoda, palinguoja galva, sesuo medike irgi sako ai nieko kazkas alergizuoja praeis stengis teigiamai nusiteikti ir nekosesi, visi tik patarimus gabus duoti, bet kaip tu sakai ka daryti kai tie nennormalus priepuoliai uzeina vakare, diena viskas lyg ir neblogai - pakoscioju ir viskas. O vakaro bijausi sulaukti negi vel tas pats verysad.gif
O tu Laukinuke kosti tik nuo ketvirtadienio, man jau beveik 5 savaite bus kai tas kosulys tesiasi, pradzioje jis umesnis buvo tiek diena tiek nakti kosejau, lygiai kaip tau bet man nesibaigia niekas, o tu dar neskubeki pergyventi dar nedaug laiko praejo nei savaites nera kaip kosti, bandyk gerti arbatas, garuoti, o kaip tavo tyrimai ka rodo?
Atsakyti
diena praejo pas mane be kosulio, o vat arteja vakaras tai net bijau pagalvoti kas laukia :verysad verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 03, 18:23)
diena praejo pas mane be kosulio, o vat arteja vakaras tai net bijau pagalvoti kas laukia :verysad  verysad.gif  verysad.gif

Va cia gali buti ir psichologine beda - bijai, kad uzeis priepuolis ir jis uzeina. Neturiu patarimo, kaip nebijoti, bet gal tiesiog nelauk jo ir jis neateis. Lengva pasakyt, aisku doh.gif
O as prakosejau diena - kutena man ir kutena, o kai giliai iskvepiu, tai gurguliuoja ten viskas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2009 03 03, 19:31)
Va cia gali buti ir psichologine beda - bijai, kad uzeis priepuolis ir jis uzeina. Neturiu patarimo, kaip nebijoti, bet gal tiesiog nelauk jo ir jis neateis. Lengva pasakyt, aisku  doh.gif
O as prakosejau diena - kutena man ir kutena, o kai giliai iskvepiu, tai gurguliuoja ten viskas  unsure.gif

gurguliuoja nuo bronchito, nes ir man gurguliavo verysad.gif matyt mes tik dvi vargsiukes tokios verysad.gif tau svarbiau yra iskoseti ta bruda, man labai padejo kruva arbatu ir mukaltinas rusiskas jis jas kaip sakant atskiede, kad ir pykins gerk arbatas, man dar labai tinka siltas vos ne karstas mineralinis gazuotas ir man visai skanu zinok, na palinkekime viena kitai stiprybes, ziuresime kaip cia viskas uzsibaigas, as dar eisiu paskaityt www.medicine.lt, gal ten ka nors tinkamo rasiu ir beabejo miegamo dulkiu ant grindu valyti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 03, 10:10)
Jau nebezinodama kur kreiptis ir nerasdama atsakymo rasau i foruma, tikedamasi, kad kazkur rasiu atsakyma verysad.gif
Tik atsigulu i lova ir pradedu snausti kai stagiai pasoku nuo priepuolinio kosulio, miegoti visai nebegaliu. Keliuosi ir einu gerti arbatos, isgerus kelis puodus siltos arbatos po geru 2 valandu lyg gomuryje aprimsta kutenimas bei kosulys, ir tuomet pasijauciu ramesne ir nueinu miegoti. Apie sita savo busena pasakiau savo ginekologei, kuri pasako kad nieko tokio jog tai tik alergino pobudzio, stebekite turetu praeiti.
Miegamaji vedinu, grindis plaunu, patalyne isnesu i kiema issivedinti, bet deja nerandu atsakymo kas man yra. Vyras kai man nutiko tas priepuolis nebeklijuoja daugiau rolleyes.gif O praeita vakara vel tas pats tik 22.00 val. nuejau i lova emiau snausti ir vel tas pats, sokau is lovos begau i virtuve, geriau arbata, varciau interneto puslapius, SM forumus taciau neradau panasaus atsakymo kas cia man dedasi verysad.gif Skaiciau begale info apie alergija, deja daugumoje ejo kalba apie alergini rinita; apie tai kad kosuliai kurie buna nakti ne is vakaro schmoll.gif buna kitos kilmes (laringitiniai, astminiai, bronchitiniai) bet jie buna vidurnakti o ne deja is vakaro tik ramiai atsigulus verysad.gif
labai bijau nepakenkti vaikeliui. Sianakt kai uzejo kosulys neistverus isgeriau puse tabletytes tavegil'io, apie ji info radau ineternete ir kai kuriu mamu nuomone. Ten buvo rasyta kad iki 3 menesiu nestumui jo vartoti nerekomenduojama, taciau kadangi jau po 3 menesiu yra supratau, kad gal nieko nenutiks jei isgersiu juk turi tas prakeiktas kosulys praeiti. Isgerus nuejau miegoti ir nakti ismiegojau, bet ryte atsikeliau neramia sirdimi ka daryti nes nezinau kas yra, juk man nestukei nieko negalima ir sirdi taip neramu tad kreipiausi i Jus tikedamasi, kad gal cia rasiu kokios paramos ar patarimu, gal kas kuri nors buvo susidurusi su siuo kosuliu? verysad.gif

Sveika, buvo kosulio problema pas mane. Daeita buvo net iki to, kad kreipiausi i pulmonologa, nes budavo taip: uzeidavo sausas, erzinantis, deginantis kosulys vakarais, kartais ir nakti. Po to jau ir dienom budavo. Kartais net pradejus kalbeti kazka, tekdavo iseiti atsiprasius (cia darbe), nes per ta priepuoli nieko neina pasakyti. Pabresiu, kad as nesu alergiska, ar linkus ten i kokius bronchitus.
O prasidejo tai irgi po persalimo (vasara) ir tesesi laaabai ilgai.
Ka patare gyd.pulmonologas: jo isvados, kad tai uzdegiminis procesas, del rugsciu padidejimo skarndyje. Kuomet vakare atsiguli, rugstys kyla i virsu ir dirgina visa rykles gleivine, kuri ir taip jau nuo to kosejimo yra ziauriai suerzinta. Zinok, man budavo ant tiek stiprus kosulio-dusimo pripuoliai, kad budavo jog uzsikosejus net nebegaliu ikvepti oro kokias 15 sekundziu, pradejau atkoset ir su kraujo gyslelem, nes nuo pastovaus kosejimo ten turbut sutrukinejo kapiliarai.
Gydytojo klausiau, ar nepakenks leliukui, kai as nekvepuoju, ar uzteks deguonies- tai nuramino, kad nepakenks. Gydymas: tik slopinimas (skystu Maalox) rugsciu, raniberl pries nakti. Bioparox (purskiamas antibiotikas) pasipurskimas i gerkle. Miegojimas ant pakeltos pagalves, valgymas daznai ir po mazai.
Labai tave uzjauciu, isivaizduoju ka tu patiri- sis dalykas man buvo nestumo kosmaras. Beje, man tai prasidejo tik kazkur nuo 6,5 menesio nestumo ir tesese iki pat kol pagimdziau !! Tik po gimd.- kaip ranka nueme -pacia pirma diena
Taip kad sekmes, kantrybes- gal ir tu pasikonsultuok su pulmonologu?
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 04, 13:32)
Sveika, buvo kosulio problema pas mane. Daeita buvo net iki to, kad kreipiausi i pulmonologa, nes budavo taip: uzeidavo sausas, erzinantis, deginantis kosulys vakarais, kartais ir nakti. Po to jau ir dienom budavo. Kartais net pradejus kalbeti kazka, tekdavo iseiti atsiprasius (cia darbe), nes per ta priepuoli nieko neina pasakyti. Pabresiu, kad as nesu alergiska, ar linkus ten i kokius bronchitus.
O prasidejo tai irgi po persalimo (vasara) ir tesesi laaabai ilgai.
Ka patare gyd.pulmonologas: jo isvados, kad tai uzdegiminis procesas, del rugsciu padidejimo skarndyje. Kuomet vakare atsiguli, rugstys kyla i virsu ir dirgina visa rykles gleivine, kuri ir taip jau nuo to kosejimo yra ziauriai suerzinta. Zinok, man budavo ant tiek stiprus kosulio-dusimo pripuoliai, kad budavo jog uzsikosejus net nebegaliu ikvepti oro kokias 15 sekundziu, pradejau atkoset ir su kraujo gyslelem, nes nuo pastovaus kosejimo ten turbut sutrukinejo kapiliarai.
Gydytojo klausiau, ar nepakenks leliukui, kai as nekvepuoju, ar uzteks deguonies- tai nuramino, kad nepakenks. Gydymas: tik slopinimas (skystu Maalox) rugsciu, raniberl pries nakti. Bioparox (purskiamas antibiotikas) pasipurskimas i gerkle. Miegojimas ant pakeltos pagalves, valgymas daznai ir po mazai.
Labai tave uzjauciu, isivaizduoju ka tu patiri- sis dalykas man buvo nestumo kosmaras. Beje, man tai prasidejo tik kazkur nuo 6,5 menesio nestumo ir tesese iki pat kol pagimdziau !! Tik po gimd.- kaip ranka nueme -pacia pirma diena
Taip kad sekmes, kantrybes- gal ir tu pasikonsultuok su pulmonologu?

aciu labai Belty uz informacija 4u.gif 4u.gif kuri tikrai pades suzinoti kas dedasi moters organizme ne tik man bet ir kitoms, kurios ateityje skaitines musu rasliava, kol man nebuvo poreikio as i si foruma nei neuzklysdavau ax.gif siandien skaiciau nete visa pusdieni informacija ir man keliose vietose uzkliuvo del skrandzio reflekso ar kazkas panasiai sakiniai, tai as taip pat manau kad gali buti tai ssusije, labai tau aciu, kad nepagailejei laiko ir parasei 4u.gif del kosulio as pasikonsultuosiu su pulmonologu bet ka as dar pastebejau vakar visa diena laikiau patalyne iki velaus vakaro kieme vakar negeriau visa diena Gelomirtol Forte, sakiau stebesiu kas yra ir tikrai vakare nebuvo tokio stipraus priepuole, bet uztatos diena pakosciu verysad.gif
kazkaip pagalvojau kad galimi du dalykai tai kad patalyne skalbiu su Ariel'u (kazkur skaiciau kad jis gali sukleti alergija) tik zinoma as ja islyginu man maloniau ir del Gelomirtolio, kuri as jau seniai vartojau nuo bronchito ir sinusito jis man pasirode nekaltas vaistas g.gif
taigi nuvaziuosiu snektelsiu su gydytoju ir tiesiog bandysiu rasti priezasti del ko tai ir zinoma parasysiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 04, 14:38)
aciu labai Belty uz informacija 4u.gif  4u.gif kuri tikrai pades suzinoti kas dedasi moters organizme ne tik man bet ir kitoms, kurios ateityje skaitines musu rasliava, kol man nebuvo poreikio as i si foruma nei neuzklysdavau ax.gif siandien skaiciau nete visa pusdieni informacija ir man keliose vietose uzkliuvo del skrandzio reflekso ar kazkas panasiai sakiniai, tai as taip pat manau kad gali buti tai ssusije, labai tau aciu, kad nepagailejei laiko ir parasei 4u.gif del kosulio as pasikonsultuosiu su pulmonologu bet ka as dar pastebejau vakar visa diena laikiau patalyne iki velaus vakaro kieme vakar negeriau visa diena Gelomirtol Forte, sakiau stebesiu kas yra ir tikrai vakare nebuvo tokio stipraus priepuole, bet uztatos diena pakosciu verysad.gif
kazkaip pagalvojau kad galimi du dalykai tai kad patalyne skalbiu su Ariel'u (kazkur skaiciau kad jis gali sukleti alergija) tik zinoma as ja islyginu man maloniau ir del Gelomirtolio, kuri as jau seniai vartojau nuo bronchito ir sinusito jis man pasirode nekaltas vaistas g.gif
taigi nuvaziuosiu snektelsiu su gydytoju ir tiesiog bandysiu rasti priezasti del ko tai ir zinoma parasysiu unsure.gif

PRASOM-KAD TIK PADETU 4u.gif
As kai sita pragara pati praejau, tai suprantu kaip yra sunku
Kaip pasake gydytojas, beda ta, kad nestukem negali taikyt jokio radikalaus gydymo: nei plauciu nuotraukos, nei kazkokiu ten plecianciu vaistu nieko, tad ir teko gelbetis nekaltais rugsties slopintojais.
O as irgi, zinok, ko tik neprisigalvojau is pradziu- taip pat ir miltelius keiciau skalbimo, ir pagalve pukine pakeiciau i paprasta, arbatu litrais geriau. Man net buvo daeje iki to, kad as nuo kosulio begdavau vemti, ant tiek ten issidirgine visi refleksai buvo. Nestumo pradzioj nei karto nepykino-kaip kitom nestuke.gif , tai i antra puse "atsivemiau" savo. kaip tik rytas, kosulys ir is kart i vonia doh.gif ..
Kas durniausia- sitie kosulio priepuoliai sutapo su nuostabiom atostogom Turkijoj doh.gif tai as naktim budavo koseju-dustu-tai puse atostogu susigadino-nu zodziu kosmaras.
O buvo dar toks "bajeris:- toki tolima dede susitikau per mociutes laidotuves- jau tada buvo prasidejes man tas siaubingas kosulys-bet as vis dar galvojau, kad nuo persalimo-tai jis man sako "zinokit, mano dukra nuo puses nestumo taip prakosejo istisai , kaip jus, ir jai zinokit tik po gimdymo pasibaige". Tai as galvoju, ka tu cia dedule gasdini lotuliukas.gif - pasibaigs persalimas ir praeis lotuliukas.gif - bet kad jo tiesa buvo !!!
Zodziu, laikykis, jei tau bus nuo rugsties- pagelbes biski tas rezimas ir vaistukai.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 04, 21:31)
PRASOM-KAD TIK PADETU 4u.gif
As kai sita pragara pati praejau, tai suprantu kaip yra sunku
Kaip pasake gydytojas, beda ta, kad nestukem negali taikyt jokio radikalaus gydymo: nei plauciu nuotraukos, nei kazkokiu ten plecianciu vaistu nieko, tad ir teko gelbetis nekaltais rugsties slopintojais.
O as irgi, zinok, ko tik neprisigalvojau is pradziu- taip pat ir miltelius keiciau skalbimo, ir pagalve pukine pakeiciau i paprasta, arbatu litrais geriau. Man net buvo daeje iki to, kad as nuo kosulio begdavau vemti, ant tiek ten issidirgine visi refleksai buvo. Nestumo pradzioj nei karto nepykino-kaip kitom nestuke.gif , tai i antra puse "atsivemiau" savo. kaip tik rytas, kosulys ir is kart i vonia  doh.gif ..
Kas durniausia- sitie kosulio priepuoliai sutapo su nuostabiom atostogom Turkijoj  doh.gif  tai as naktim budavo koseju-dustu-tai puse atostogu susigadino-nu zodziu kosmaras.
O buvo dar toks "bajeris:- toki tolima dede susitikau per mociutes laidotuves- jau tada buvo prasidejes man tas siaubingas kosulys-bet as vis dar galvojau, kad nuo persalimo-tai jis man sako "zinokit, mano dukra nuo puses nestumo taip prakosejo istisai , kaip jus, ir jai zinokit tik po gimdymo pasibaige". Tai as galvoju, ka tu cia dedule gasdini  lotuliukas.gif - pasibaigs persalimas ir praeis  lotuliukas.gif - bet kad jo tiesa buvo !!!
Zodziu, laikykis, jei tau bus nuo rugsties- pagelbes biski tas rezimas ir vaistukai.. 4u.gif

aciu tau 4u.gif manua kitos nestukes irgi pasinaudos patarimais nes is tikruju su sia beda nera jokios informacijos nei diskusiju, visos kitos problemos aptartos ne viename puslapyje o apie sia nieko, taigi aciu dar karteli 4u.gif
Atsakyti
As nesilaukiu, bet toki kosuli issigydziau vienu paprastu, bet tikrai efektyviu budu (tik nezinau ar nestukem galima siuos produktus naudoti)... emiau lygiom dalim-medaus, sodos ir garstyciu milteliu...sia sumaisyta mase tepdavau ant koju padu, apmaudavau calofaniniu maiseliu ir kojinem... ir taip miegodavau iki ryto...kartojau 3 vakarus-ir jau nebekosciu... nes buvo siaubingas, draskantis kosulys vakare-tik atsigulus ir is ryto-pabusdavau kaip man kutendavo, o paskui draskydavo krutine...
Tikiuosi ir jums pades 4u.gif
Atsakyti