Įkraunama...
Įkraunama...

7 nėštumo mėnuo

QUOTE(mejja @ 2008 01 30, 19:15)
norejau ir as pasisakyti... man isskyru irgi daug nuo pat nestumo pradzios. iklotus tenka naudoti  doh.gif gine buvo israsiusi zvakuciu,ne kiek nepadejo  schmoll.gif

as dantis nestumo pradzioj susitvarkiau ir ramu db  ax.gif

maggie taigi nestumo kalendoriumi naudokis  thumbup.gif

vat o priespieni as turiu nuo 16 sav  blink.gif  ir gana daug,tai gine pasijuoke,kad pieno tikrai bus ir galesiu maitinti  thumbup.gif  bet to priespienio tikrai daug,tenka iklotelius irgi naudoti  blink.gif

tai ten viskas buvo sugede, bet jau veikia. pasitikrinau ir dabar rami. buvau susipainiojus del tu visu savaiciu, nes is tikruju neshtumas gi trunka 10men, bandziau paashkinti vienam zmogui, todel prireike skaiciuokles, bet nieko man neishejo;]]]] likom neishsiaishkine.

blimba, is vienos puses faina, esi rami del to, kad pieno turesi. o vat man jo visai nesirodo. dar priesh pora savaiciu karts nuo karto nusirenginejant pastebedavau ant speneliu trupuciuka to prieshpienio [toks gelsvas?]. bet dabar jau keleta savaiciu - nieko.

tfu tfu tfu, nors esu labai jautri tiems dalykams [pienlige, vaginoze bla bla bla], naudoju iklotukus bet kolkas nieko. tikrai be ju negaleciau, nes paciu, kaip visada, netinkamiausiu metu, tu ishskyru pasirodo tiek, kad paskest galima sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Evi @ 2008 01 30, 22:48)
Man tai 7as menuo eina, ir jis toks keistas. Apskritai dar nelabai jauciuosi nescia, tik siaip issiputus. Pilvas mano nera didelis, gal kad as visa didele. Atrodo, kartais siek tiek itraukciau ir niekas nesuprastu. Jokiu striju, jokios negro juostos, jokiu tinimu ir jokio remens. Krutine kaip krutine, lyg ir nepasikeitus. Kazkada buvo keli priespienio laseliai pasirode, bet dabar ir ju nebebuna. Ir jeigu ne kasdien vis aktyvesnis maziukas, tai isvis itarciau kad kazkas negerai  g.gif  Esu tikrinama ligoninej pagal plana, ir kol kas atrodo viskas gerai.

man tas pats. bet zinok, dabar man eina 32 savaite, tai per tas dvi paskutines ishsipuciau. zymiai padidejo pilvukas. kartais kankina remuo ;/ tada nieko valgyt negaliu ir netgi vanduo nepadeda ;/

Papildyta:
QUOTE(mejja @ 2008 01 30, 22:50)
as jau esu viska susipirkusi,sauskelniu betruksta,tik galvoju kokio dydzio pirkti iki 4 kg ar nuo 4 kg  g.gif 

mes tai du komplektukus nusipirkom. vienas : uzuolaideles,apsaugele,pagalves uzvalkalas,antklodes uzvalkalas ir paklode. o antras tai tik pagalvei ir anklodei uzvalkaleliai. na ir paklodziu pasikeitimui nusipirkau  mirksiukas.gif

na ir patalyne atskirai pirkom komplektuka : pagalvele ir anklode  ax.gif 

o vezimuka mums tevai padovanojo universala,ten tikrai siltas,o vasara pasidaro vesesnis truputi,issiima tu medziageliu  smile.gif  kai pauges sportinuka pirksim  tongue.gif

mane toks biesas ima, nes as nieko neturiu vaikui [na kazhkiek rubeliu]. tik pirmadieni pridaviau dokus sodrai, teks dabar laukti 3 savaites, kol pinigus perves, aishku ten asharos, nes isidarbinau ant minimumo paskutine minute pas mama biggrin.gif bet vistiek laukiu nesulaukiu, noriu jau viska supirkineti. vyras? jis neskuba, pasipykstam kartais ziauriai del to. jis sako, kad nemato cia jokios problemos, pvz shi sheshtadieni nusipirksim VISKA - lovyte, vonele, patalyne, vezhimeli ....... kaip gi JAM paashkint, kad nusisshneka? kad nera taip lengva viena grazhia diena paimt ir viska susipirkt. ar ash klystu? esu gilioj duobej siandien ir noriu pasiguosti. manishkis to vaiko labiau uz viska norejo ir laukia ir visa kita, bet kas liecia konkretaus veiksmo plano [pirkimo daiktu, paskambinimo del tos pacios ligonines] - tai neina su juo, nes jau shi sheshtadieni neishdegs, del darbo jis turi vazhiuot kazhkur. mane jau tokie nervai ima, as negaliu pakesti eiti su juo kazhka pikrti, nes jis nori viska greitai, atejom, ishsirinkom, ishejom. man norisi viska apziureti, pasiklausti, pasikonsultuoti - netgi tas pats ciuzinys lovytei, kokio reikia, kuom jie skyriasi, arba kiek komplektu patalyniu reikia, arba kodel pvz tu, MEJJA, paimei 2 paklodes..>? ir kaip gi cia galima viska GREITAI viena diena sutvarkyt>....????
ech, nebenoriu nieko. pasibaigs tuo, kad pasigimdysiu gatvej ir neturesiu kur vaiko paguldyt ar ishmaudyt, o tada MYLIMASIS vaziuos kaip idiotas pirks viska, ko reikia, be manes, nieko nezinodamas.
Atsakyti
QUOTE(mejja @ 2008 01 30, 18:15)
vat o priespieni as turiu nuo 16 sav  blink.gif  ir gana daug,tai gine pasijuoke,kad pieno tikrai bus ir galesiu maitinti  thumbup.gif 

o pas mane visai nera to priespienio. Su pirmu irgi tas pats buvo, bet po gimdymo pieno turejau, tik maitinti nelabai ilgai isejo...Tikiuosi si karta bus geriau rolleyes.gif

QUOTE(lioniukė @ 2008 01 30, 21:39)
gal jau kuri visa kraiteli susipirkot...

nieko visai dar specialiai nepirkau - yra dar to laiko cool.gif Turiu tikrai nemazai drauges atiduotu drabuziuku, tai nelabai ko ir betruks. Dar nusipirkau is SM pientrauki ir maistelio sildytuva, nes turiu karcios patirties is praeito maitinimo, tad tam jau is anksto ruosiuosi.

QUOTE(Maggie @ 2008 01 31, 13:52)
... noriu jau viska supirkineti. vyras? jis neskuba, pasipykstam kartais ziauriai del to. jis sako, kad nemato cia jokios problemos, pvz shi sheshtadieni nusipirksim VISKA - lovyte, vonele, patalyne, vezhimeli ....... kaip gi JAM paashkint, kad nusisshneka? kad nera taip lengva viena grazhia diena paimt ir viska susipirkt. ar ash klystu?

siaip, tai as visai suprantu tavo vyra ax.gif As pati kazkuo panasi...Juk ne deficito ar karo laikai, prekiu daug ir visokiu, tik pinigu turek...Va, apsiziureti tai gerai is anksto, kad tikrai nesamoniu neprisipirktumete, o tada jau dalima viska per diena ir susipirkti. Nesuprantu, kam reikia anksciausiai viska pirkti, kad paskui 2 ar net 3menesius viskas dulketu...Bet cia velgi mano nuomone ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2008 01 31, 14:52)
ech, nebenoriu nieko. pasibaigs tuo, kad pasigimdysiu gatvej ir neturesiu kur vaiko paguldyt ar ishmaudyt, o tada MYLIMASIS vaziuos kaip idiotas pirks viska, ko reikia, be manes, nieko nezinodamas.

O tu labai nepergyvenk. As vat kiekviena savaitgali i parduotuves issiruosiu su mintim "vat dabar jau viska susipirksiu!" O griztu su 2-3 smulkmenom leliukui ir dar labiau pasimetus nuo prekiu gausos, kainu ir reikalingumo g.gif Tai toks maratonas gaunasi - ateina savaitgalis - juk reikia apsipirkti! - ir vel einu, nieko nenusiperku ir nervuojuosi. Tai jau geriau su vyru viena, nu gerai, du kartus palekti, gal ne patys paciausi daikteliai bus, bet svarbiauisia bus, ir tu busi rami. As irgi sakiau geriau viena savaitgali i talka savo vaikina pasiimsiu, kad viens du viska supirktumem ir butu ramu. O tai jau atsibodau pati sau su tais nuolatiniais tampymaisis parduotuvese doh.gif
Atsakyti
maggie,as tau pritariu 100 proc mirksiukas.gif as esu is tu kurios nori visko ir greitai. deja taip nesigauna,tik kai gavau konkretu sarasiuka ko reikia tai ir pradejom po truputi pirkineti ir tikrai neiseina vienu isvaziavimu. as lb info ieskojau,kas butina,kas ne,kad neprisipirkciau nesamoniu,pasiklausinejau pagimdziusiu ka naudojo,ka ne.

nusiramink,atsiusiu tau i az sarasiukus du jei nori ir galesi po truputuka pirkineti. nes be saraso tikrai sunkoka. as savaji irgi praktiskai priremiau prie sienos,nes man gine sake,kad galiu anksciau pagimdyti,nes gimda per maza,o kas tada leks i parduotuves 50km atstuma???

as pati is nedidelio miestelio,o ten vaikams nieko nera,taip kad jei nenusipirksiu is anksto,nenusipirksiu visai (nes iki klp 50 km)...

na o patalyne as viena tepirkau (na komplektukas ten anklode+pagalve). tik uzvalkalu du komplektelius,kad butu pasikeitimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mejja: 31 sausio 2008 - 15:52
mes tai turim tik didziuosius daiktu: lovyte, vezimeli (universalu), vonele, kedute, pieno sildytuva ir pagalvele naujagimiui guldyti speciali tokia... thumbup.gif bet truktsa mazuliui rubeliu, turiu tik keleta smelinuku ir kojinyciu daug 2.gif dabar sprendziu dilema del patalynukes ir kombinzoniuko, kur juos pirkti parduotuvej ar turguj g.gif parduotuvej "nuke" yra patalyniu pasirinkti is ko, pvz "ferreti" firma sako geriausia, 5 daliu komplektukas kainuoja 258 lt berods, kai kas sako, kad geriau turguj pirkti, pigiau, bet as kazkaip svarstau, juk tas pigumas po to gali buti blogumu jeigu alergizuos maziuka, o "ferreti" naturalus pluostas ir isore medvilnes... kokias jus pirkot? g.gif o leliukui parsivezti is ligonines ar pirkto kombinzoniuka, sako labai patogu, idedi i ji leliuti ir paguldai i nesykle, tuomet galima ir adijaliuku apkloti...ai, dar tos, kur cia sakot jau viska susipirkot, kiek pirkot pvz smelinuku? ar uzteks 4 vnt, o kiek i ligonine imti zadat rubeliu g.gif siandien isigyjau tase ir pradesiu nuo kt men deti po truputuka daiktelius rolleyes.gif
Atsakyti
Manau vyrai jau tokie yra,kad jiems greitai ir vsio,bet tai tik i nauda..As taip pat trypciojau trypciojau,koki cia vezimeli,kokia kedute i musu avtomobili.. g.gif Su vyru nuvaziavom i "Vaikuti" ir nusipirkom..na spalva tokia nera super (neutrali -smelio spalvos),bet uztat labai praktiskas: lengvas,gerai manevruoja ir pan. tongue.gif Tad jau vienu skausmu maziau..Lovyte ir patalyne taip pat manau greitai jau pirksim..o va drabuzelius tai pradejau po truputi pirktis,nors taip sunku numatyti kiek ju tiksliai reikia blink.gif Susilaikyti sunku kai nueini i parde ir atrodo visko gali prireikti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mejja @ 2008 01 31, 17:49)
maggie,as tau pritariu 100 proc  mirksiukas.gif  as esu is tu kurios nori visko ir greitai. deja taip nesigauna,tik kai gavau konkretu sarasiuka ko reikia tai ir pradejom po truputi pirkineti ir tikrai neiseina vienu isvaziavimu. as lb info ieskojau,kas butina,kas ne,kad neprisipirkciau nesamoniu,pasiklausinejau pagimdziusiu ka naudojo,ka ne.

nusiramink,atsiusiu tau i az sarasiukus du jei nori ir galesi po truputuka pirkineti. nes be saraso tikrai sunkoka. as savaji irgi praktiskai priremiau prie sienos,nes man gine sake,kad galiu anksciau pagimdyti,nes gimda per maza,o kas tada leks i parduotuves 50km atstuma???

as pati is nedidelio miestelio,o ten vaikams nieko nera,taip kad jei nenusipirksiu is anksto,nenusipirksiu visai (nes iki klp 50 km)...

na o patalyne as viena tepirkau (na komplektukas ten anklode+pagalve). tik uzvalkalu du komplektelius,kad butu pasikeitimui.

Sveikutes nestuke.gif !o gal galetumei reikalingu daiktu sarasiuka imesti viesai?
Atsakyti
as turiu du sarasus,bet atsirinksit pacios kas jum tinka,kas ne ax.gif vienas yra worde tokia lentele,tai parasykit i az kas norit,ten lb konkreciai kiek ir ko. atsiussiu tada. i kita nusikopinau is supermamos. stai idedu:

Vaikučiui:
 +vežimukas
 +krepšys vaikučio daiktams - neblogas dalykas, bet nusipirksi vėliau jei atsiras poreikis
 +kėdutė automobilinė – pasilik dovanoms. Na o jei jau niekas nepadovanos, tai pati nusipirksi
 +lovytė
 apsaugos lovytei – tu apsaugu tau reikes kai vaikas ims vartytis, t.y. nuo 4 men man atrodo, anksciau jos tikrai nera butinos
 +čiužinys
 +kaldrytė
 +adialiukas – gerai kai kaldrytė per šilta arba vežimėlyje apkloti
 +pagalvytė – sita tik nuo kokiu 6 men…
 užvalkaliukai su paklodytemis ( 2 kompl.) –as pirkau 1, o kita paprašiau kad padovanotų
 žaisliukas su muzikyte ant lovytės – irgi gali veliau nusipirkti, o dar geriau – uzsiprasyk dovanu, +kubiliukas /vonelė
 stovas, kad vaiko galvytę prilaikytų vonelėje
 vaikiškas muiliukas
 termometras vandeniui
 + švelnus minkštas rankšluostis (2vnt.) – turiu viena ir I valias (didelį), gerai dar keli mažesni užpakaliukui valyti
 +vilnonės kojinytės (1 pora)
 +paprastos kojnytės (2 poros) – nu situ tai man nereikejo, nes vaikas su slaiusciais buvo, gal vienas ir gali nusipirkti jei uzkepins ziauriai…
- siaustinukai su pirštinytėmis (2 vnt.)
 +smėlinukai – gerai vasarą
 +šliaužtinukai (2 vnt. 56 dydžio, 2 vnt. 62 dydžio) – vėliau dasipirksi. Šaltesniu oru labai gerai šlaiužtukai su rankovytėmis
 +megstukas (2 vnt.) – ir vieno bus per akis, nusimegzk… vasarą man jo iš vis nereikėjo
 kelnytės (2 vnt.) – cia tipo ant sliausciu mauti??? 1 vnt per akis…
 + kepurytė (2 vnt., 1 šiltesnė)
 +vystymo stalas – nepirkau.. pakeičiu sauskelnes ant skalbimo mašinos
 žirklutės – tos bukais galais…
 termometras – yra neblogų elektroninių (10-20sek), temperatūra matuojasi visur, kaina apie 20 Lt
 vaikiška kosmetika:
o vatos pagaliukai , nosytei
o +kremukas užpakaliukui – nepirkau.. gali reiketi nuo pašutimų, bet nusipirksi reikalui esant
o jūros vanduo nosytei - nenaudoju
o kriausyte nosytei – paskaityk.. jų nerekomenduoja
o +muiliukas vaikiškas – lietuviska nusipirk…
o dar nusipirk aliejuko I vonia ipilti, nes nereikia visada su muilu bvaiko prausti. Yra geras, bet brangokas. Jis reikelingas tuo met kai vaiko odelė pleiskanoja
 +merliukai
 +sauskelnės
 Palutės – medvilniniai vystikliukai

Bambutės priežiūrai gausi receptus išidama iš ligoninės.

Į ligoninę:
Turek 4 maišiukus:

1. - pasą;
- soc.pazymejima;
- neščiosios lapą.
- Šlepetes (sau ir tėčiui);
- didelį rankšluostį (jei su vandens proceduromis gimdysi);
- negazuoto vandens buteliuka;
- ir svarbiausia – fotiko ar kameros….
- Mobilus telefonas
- Plytelė šokolado tėčiui, nes gali išalkti
- pinigai

2. Dėk į atskirą, kad tėčiui nereikėtų knistis ir ieškoti kai reikes vaikutį rengti:
- vaikui kepurytę ir kojines vilnones;
- Sauskelniu vaikui, dregnu serveleliu (jos ir tau pravers),
- Šliaustiniai su marškinėliais (jei šaltesnis sezonas)
- siaustinukai su pirštinytėmis;

3. po gimdymo – į palatą.
Savo chalata;
Tinklinės kelnaitės; kojinės
Įklotu nemazai
Ranksluosciai
savo visas prausimosi piremones ir higienines….
Liemenuka ir kelis iklotus kad pienas nevarvetu (jei prireiks)
Man reikėjo vienkartinių servetėlių ir tulikinio
Drabužių nereikėjo, nes apie kelnes net nenorėjau pagalvoti.

4. sukrauk tečiui, kad atneštų ateinant jūsų pasiimti
Kokį adijaliuką
Šiltesnė kepurytė
Drabužiukai vaikui
Drabužiai tau

Dar siūlau nusipirkti Microlax klizmučių. Super važiuojant gimdyti. O paskui ir po gimdymo.

ji sudare kita mama ax.gif

as pirkau tik medvilnines paklodeles,uzvalkalus ir patalyne mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mejja: 31 sausio 2008 - 18:10
aciu tau Mejja! saunus sarasiukas thumbup.gif
Atsakyti
idedu dar viena 4u.gif

ANTRASIS

RŪBELIAI beveik visko reikėtų po 2-3 vnt.

Bodžiukai trumpom rankovėm (56 dydis)
Bodžiukai trumpom rankovėm (62 dydis)
Bodžiukai ilgom rankovėm (56 dydis)
Bodžiukai ilgom rankovėm (62 dydis)
Kepurytės plonos (išvirkščiom siūlėm)
Kepurytės storos
Šliaužtinukai (56 dydis)
Šliaužtinukai (62 dydis)
Miegmaišis - kombinzonas
Apatiniai marškinėliai ilgom rankovėm (56 dydis)
Apatiniai marškinėliai trumpom rankovėm (56 dydis)
Apatiniai marškinėliai trumpom rankovėm (62 dydis)
Palaidinukės (56 dydis)
Palaidinukės (62 dydis)
Kojinytes
Vokelis
Pirštinytės
Kombinzonas

MIEGUI

Lovytė
Čiužinys
Paklodė
Patalynės užvalkalai (vienodo dydžio) 2 vnt
Kaldra+pagalvyte
Adijaliukas
Vežimėlis ir auto kedutė
Vystymo stalas

MAUDYMUISI

Vonelė
Natūrali kempinė
Rankšluostis
Termometras vandeniui
Vonios prausiklis
Vaikiškas muiliukas

PRIEŽIŪROS PRIEMONĖS

Aliejukas
Drėgnos servetėlės
Kremas kūdikiams nuo iššutimų
Aliejus galvos pleiskanų luobelei valyti
Aspiratorius nosiai
Krapštukai ausims, nosytei ir bambai
Čiulptukas
Čiulptuko grandinėlė
Žirklutės
Sterili vata.
Sauskelnės Pampers
Seilinukas
Šukos ir šepetys
Lašiukai nuo pilvo pūtimo

MAITINIMUI

Pientraukis
Buteliukai
Šepetys buteliukams plauti
Indai pieno laikymui

NA IR MAMYTEI

Liemenėlė maitinimui
Tepalas speneliams
Įklotai po gimdymo
Pieno surinktuvai (į liemenėlę)
Vienkartinės kelnaitės
Įklotai į liemenėlę
Kompresai krūtims (Mama Mia, Camelios vaistinėj)
Weleda spenelių aliejus
Kelnaitės medvilninės
Naktiniai tinkantys maitinimui
Chalatas paprastas

Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2008 01 31, 15:35)
siaip, tai as visai suprantu tavo vyra ax.gif As pati kazkuo panasi...Juk ne deficito ar karo laikai, prekiu daug ir visokiu, tik pinigu turek...Va, apsiziureti tai gerai is anksto, kad tikrai nesamoniu neprisipirktumete, o tada jau dalima viska per diena ir susipirkti. Nesuprantu, kam reikia anksciausiai viska pirkti, kad paskui 2 ar net 3menesius viskas dulketu...Bet cia velgi mano nuomone ax.gif

tai pilnai su tuo sutinku, tik mes netgi pasiziuret nebuvom. zinai, toks pyktis ima, kad visos jau viska turi ir net i lagaminus susikrovusios, jei vdruk ka, o as net nenusipirkusi pagrindiniu dalyku. ir del $$$ - geriau suskaldyti i kelis kartus, ne taip kerta per kishene. juk nenoriu visko susipirkt siandien. bet nors pradet galvot, pvz lovyte jau butu galima ir isigyt, nes vistiek, kol ciuzini dapirksim, kol tas apsaugas, kol patalyne, pagalvele.... praeis siek tiek laiko. be to miegamaji reikes perstatyt, nes lovyte nelabai tilps kitaip:] tai matai del to ir nerimauju, kad paskutine diena teks milijona reikalu tvarkyt - kai sveikata neleis ir nuotaika nebe ta.
Atsakyti
pritariu tau Maggie!!!mano vyrukas irgi kazko tempia guma...naivuolis isivaizduoja,kad viska per dienele galima supirkti! g.gif bet as grieztai isikabinusi savo pozicijos ir neleidziu manes erzinti!!! nestuke.gif Tai jau isgavau sutikima,kad reikes keleto apsilankymu shopuose! O su tuo sarasiuku, kuri Mejja cia imete, visai isprausiu savo Meile i kampa, kad negalvotu,jog stebuklelis vienais sliauztiniais ir mano pieneliu gyvas ir laimingas bus! schmoll.gif
Atsakyti