Įkraunama...
Įkraunama...

7 nėštumo mėnuo

QUOTE(agnita @ 2007 06 26, 11:28)
Tikrai ne dėl svorio daro, daug kam daro, o jei šeimoj ar iš artimųjų kas diabetu serga, tai būtinai daro, o kad dėl svorio daro, tai tikrai negirdėjau  schmoll.gif

Mano šeimoj niekas neserga diabetu, aš taip pat, bet dabar per nėštumą priaugo ne mano pačios svoris, aš šiaip liekno kūno sudėjimo, kojos nesutinusios ir aplamai nesu išstorėjusi, bet labai išsipūtęs pilvas: atrodau kaip 8-9 mėn. nestuke.gif Prieš gerą mėn labai krimtau saldumynus, gal daugiau gėriau, bet šiuo metu nebėra tokio didelio apetito. Tai mano ginė atseit, pasakė, kad dėl to ir dėl amžiaus reiktų padaryti tyrimą dėl diabeto. Na, tikiuosi, nepasitvirtins, bet iki liepos 10 d. mintys kamuos, koks tas tyrimas. Mat, vaisius gali nesveikai padidėti blush2.gif , jei motinai diabetas, tą patį skaičiau, tik, nežinau, ar mano mažiukas didelis, ar ten tų vandenų perdaug... iki liepos 10d. dar kankinsiuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasasol: 26 birželio 2007 - 10:38
QUOTE(rasasol @ 2007 06 26, 11:38)
Mano šeimoj niekas neserga diabetu, aš taip pat, bet dabar per nėštumą priaugo ne mano pačios svoris, aš šiaip liekno kūno sudėjimo, kojos nesutinusios ir aplamai nesu išstorėjusi, bet labai išsipūtęs pilvas: atrodau kaip 8-9 mėn.  nestuke.gif Prieš gerą mėn labai krimtau saldumynus, gal daugiau gėriau, bet šiuo metu nebėra  tokio didelio apetito. Tai mano ginė atseit, pasakė, kad dėl to ir dėl amžiaus reiktų padaryti tyrimą dėl diabeto. Na, tikiuosi, nepasitvirtins, bet iki liepos 10 d. mintys kamuos, koks tas tyrimas. Mat, vaisius gali nesveikai padidėti blush2.gif , jei motinai diabetas, tą patį skaičiau, tik, nežinau, ar mano mažiukas didelis, ar ten tų vandenų perdaug... iki liepos 10d. dar kankinsiuos.

Tai būtinai reikia pasidaryti, aišku daug kas gali įtakoti cukrų, gal užteks pakeisti mitybą, tik norėjau pasakyti, kad priaugtas svoris nėštumo metu nėra pagrindinė priežastis visais atvėjais. Tikėkimės viskas bus gerai, tyrimai atsakymus greitai duoda, aš praeitą savaitę dariausi (mano tėvas diabetikas, pati daug svorio priaugau, bet visada buvau linkusi tukti, kiekvienas kasnis į kūną) atsakymai geri.
Atsakyti
as vis nesugebu nueit pasidaryt to gliukozes tolerancijos testo, nes vis nera kada ir gliukoze nusipirkt pamirstu ax.gif o dabar teko ligoninej pagulet, sako kiek savaiciu, sakau 28, tai jau sako veloka tam testui, na bet ketvirtadieni vistiek eisiu pasidaryt. bet idomu, kodel gali but per velu. o man skyre del proaugamo svorio, nes kotais per pora savaiciu +3kg uzsidejo
Atsakyti
Temptress, nereikia gliukozės pirkti: man viską davė ligoninėj. Dabar jau esu gudri, nes perskaičiau apie tą gestacinį ar nėščiųjų diabetą internete. Jį paskiria, kai nešiojamo leliuko svoris greitai perkopia 4 kg. Nevalgius paima kraują, po to duoda išgert gliukozės ir vėl po 2val kartoja kraujo tyrimą iš piršto. Kaip suprantu, per tas 2 val turi atsistatyti normalus gliukozės kiekis, jei ne, tai jau blogai. Man atrodo, kad ne per vėlu 28 sav, man jį irgi paskyrė 27 sav., ir sakė, kad kai galėsiu nueiti pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(rasasol @ 2007 06 26, 12:38)
Temptress, nereikia gliukozės pirkti: man viską davė ligoninėj. Dabar jau esu gudri, nes perskaičiau apie tą gestacinį ar nėščiųjų diabetą internete. Jį paskiria, kai nešiojamo leliuko svoris greitai perkopia 4 kg. Nevalgius paima kraują, po to duoda išgert gliukozės ir vėl po 2val kartoja kraujo tyrimą iš piršto. Kaip suprantu, per tas 2 val turi atsistatyti normalus gliukozės kiekis, jei ne, tai jau blogai. Man atrodo, kad ne per vėlu 28 sav, man jį irgi paskyrė 27 sav., ir sakė, kad kai galėsiu nueiti pasidaryti.

pageidautina, kad pačios gliukozę nusipirktų , juk 2 su kažkiek lt kainuoja, manau, kad tikrai įmanoma 4u.gif 4u.gif 4u.gif o šiaip jau ne tik nevalgius, bet ir negėrus net vandens nuo vakaro reikia eit tyrimus daryt 4u.gif
Atsakyti
Tikrai apie pirkimą nieko nesakė, Sodrai mokesčius mokam, jau nėščiųjų tyrimai visi nemokami turi būti/ nebent nuo miestų tvarkos priklauso, Šiauliuose tikrai nereikia mokėti, ir ne 2Lt esmė/, kokius gydytojas pakiria, nebent pačios ko nors prisimąstytumėm. Deje, ir genetiniai tyrimai mokami, nors ir taip neturėtų būti. Man sakė tik rytą nieko nevalgyti ir negerti/ prieš tyrimą/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasasol: 26 birželio 2007 - 13:14
QUOTE(rasasol @ 2007 06 26, 14:12)
Tikrai apie pirkimą nieko nesakė, Sodrai mokesčius mokam, jau nėščiųjų tyrimai visi nemokami turi būti/ nebent nuo miestų tvarkos priklauso, Šiauliuose tikrai nereikia mokėti, ir ne 2Lt esmė/, kokius gydytojas pakiria, nebent pačios ko nors prisimąstytumėm. Deje, ir genetiniai tyrimai mokami, nors ir taip neturėtų būti. Man sakė tik rytą nieko nevalgyti ir negerti/ prieš tyrimą/

jeigu yra siuntimas ir genetiniai tyrimai yra nemokami.
Atsakyti
QUOTE(agnita @ 2007 06 26, 14:17)
jeigu yra siuntimas ir genetiniai tyrimai yra nemokami.

Tikrai ne, pati mokėjau,nors ir buvo siuntimas, genetikė ir ginė iš karto perspėjo, kad reikės mokėti, ir mokėjau /Bokšto klinikoj/. Kiek žinau, atsiliepimuose forume skaičiau, kad ir kitos mokėjo, nežinau iš kur tokią klaidingą informaciją turit. Na, man atrodo baikim tą temą, nes kalbam apie 7-tą nėštumo mėnesį, o ne apie kainas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasasol: 26 birželio 2007 - 15:54
be abejo galim baigti, juk viskas nuo gliukozės testo prasidėjo, bet negalvokit, kad jūsų žinios 100% teisingos 4u.gif sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnita: 26 birželio 2007 - 19:11
QUOTE(temptress @ 2007 06 26, 12:10)
as vis nesugebu nueit pasidaryt to gliukozes tolerancijos testo, nes vis nera kada ir gliukoze nusipirkt pamirstu  ax.gif  o dabar teko ligoninej pagulet, sako kiek savaiciu, sakau 28, tai jau sako veloka tam testui, na bet ketvirtadieni vistiek eisiu pasidaryt. bet idomu, kodel gali but per velu. o man skyre del proaugamo svorio, nes kotais per pora savaiciu +3kg uzsidejo

nu man su pirmu irgi paskutiniais menesiais labai svoris augo, bet niekas nesiunte jokio tyrimo darytis schmoll.gif g.gif

QUOTE(rasasol @ 2007 06 26, 12:38)

o as dariausi toki tyrima kur ziuri cukraus kieki kraujyje, o tokio, kur gliukoze reikia gert isviso gyvenime nesu dariusi g.gif
Papildyta:
QUOTE(saule. @ 2007 06 24, 13:56)
As irgi su klausimeliais.Gal zinot ar daro echoskopa 3trimestre?Kada turetu apsiversti vaikutis?Ir ar visoms nesciosioms daro gliukozes tyrima,nes man dar nedarytas?

pas mane jau apsivertes lelius, guli zemyn galva. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(braske01 @ 2007 06 29, 21:12)
pas mane jau apsivertes lelius, guli zemyn galva. ax.gif

O is kur zinot ar apsivertes?Man spyrai pasirodo virsui,bet kartais buna ir apacioj pilvuko.Tad bijau spresti is judesiu.
Atsakyti
o jei lelius nebuna zemyn galva kas tada?
Atsakyti