Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 07 29, 23:16)
as dar dedu kiausiniu ir agurku,super misraine thumbup.gif


Reiks būtinai paradauti essen.gif
Atsakyti
Be makaronu ne dienos smile.gif

QUOTE(Kaja @ 2004 03 23, 13:54)
MAKARONAI SU BROKOLIAIS

Išsiverdame spiralinius arba vamzdelinius makaronus. Jiems verdant ruošiame padažą. Įkaitiname keptuvėje vieną - du šaukštus aliejaus. Tada išspaudžiame dvi skilteles česnako ir pakepiname nuolat maišant kol pagelsta. Įmetame smulkiais gabaliukais supjaustyto brokolio (kiekis pagal skonį) ir viską išmaišę, uždengę dangtį patroškiname. Jie neturi sukepti - tiesiog turi būti minkšti. Pabaigoje įmetame prieskonių ir visą tą "padažą" sumaišome su makaronais.

Skanaus


Vieni is mano megstamiausiu - tik geriau nekepinti cesnako, kol pagels. Dar dedu nemazai cili ir - visa paslaptis - pora anciuviu. Tada apvirtus brokolius. Labai skanu! Labiausiai tinka su makaronais - auselem, italiskai orecchiette

QUOTE(zyzane @ 2007 02 21, 17:36)
Ieskojau idomesniu receptuku, uzhsimaniau lashelio Italijos siandien smile.gif
Ta proga trumpa istorija. Sia vasara atsotogavome Italijoje, paskui kvieteme sveciu ir salia visu ispudziu norejosi kiek imanoma autientiskesniais  makaronais pavaisinti smile.gif Susiradau internete padazo recepta ir kuo griezhchiausiai laikiausi visu nurodymu. Pasirinkau Bolognese (nes sveciai truputi konservatyvus, o sito padazo variacijos jau daugmaz iprastos).

Tai va. Ten buvo parasyta, kad padaza reikia troskinti 2-4 valandas  doh.gif . Troskinau 4... Darbo emiausi is vakaro. Kitos dienos vakare tik dar valandelei patroskinau ir ant stalo.  thumbup.gif  thumbup.gif . Aisku kasdien tokiu dalyku nesigaminsi, bet vertejo pabandyt - skonis buvo tiesiog NEREALUS...

Sveciams paslapties neisdaviau - niekas nesuprato, KA TOKIO as padariau...  lotuliukas.gif  Ir kodel jiems taip neiseina..  cool.gif

Skaitancioms angliskai cia: http://www.recipezaar.com/83950
essen.gif


As taip pat darau, tik pieno nepilu. Liuks receptas thumbup.gif Jei lazanija darau, tai sita is vakaro pasigaminu.


QUOTE(hoyden @ 2007 07 24, 18:59)
noriu pasigaminti spagecius su suriu. tai kox suris geriausiai tam tinka?
kaip ir kada jy deti ant makaronu? 
smile.gif


Pats lengviausias italiskas patiekalas nuo Romos - cacio e peppe

Isverdam spagecius arba bucatini (tie patys, tik su skylute per viduri), uzberiam smulkiai tarkuoto parmezano arba Dziugo (siaip reikia Pecorino Romano) ir svieziai maltu juoduju pipiru (jei per sausa, galima ipilti vandens nuo makaronu) Ismaisom ir valgom! Visa paslaptis - geri italiski nepervirti makaronai, suris ir kvapnus, aromatingi pipirai smile.gif
Atsakyti
Makaronai su tuno padažu

1 pakelis ilgų makaronų,
3 šaukštai aliejaus,
260 g konservuoto tuno,
Padazas:
3 pomidorai,
4 skiltelės česnako,
200 g grietinės,
druskos, pipirų,
aliejaus,
svogūnų laiškų.



Į pasūdytą verdantį vandenį sudedame makaronus, įpilame 3 šaukštus aliejaus, išmaišome ir verdame. Išvirusius makaronus perkošiame per sietelį, perpilame šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Ruošiame padažą: svogūnus supjaustome kubeliais, česnakus smulkiai sukapojame ir apkepiname. Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę su apkepintais svogūnais ir česnakais. Pakaitiname 5-7 minutes, įberiame pipirų, supilame grietinę, sudedame tuną, užviriname ir nukeliame. Į lėkštę dedame makaronus, viduryje padarome duobutę, į ją supilame padažą, pabarstome pjaustytais svogūnų laiškais.
tikrai labai skanuuu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luiz: 18 rugsėjo 2007 - 12:21
Aš tai taip darau padažą - keptuvėj pakepinu: karštai rūkytas saliamis kubeliais, rauginti agurkai kubeliais( šie būtinai , juos gale sudėt), grietinė, pomidorų padažas, prieskoniai. Užpilti makaronus. Galima interpretuot, bet raugintų agurkų išimt negalima. Nuo jų skonis būna super
Atsakyti
sveikute,

nelabai turejau laikelio skaityti, bet jei receptukas pasikartos nemanau kad bus problema nes sie makaronai mano parys megstamiausi ax.gif

makaronai su lasisa:

svoguno galvute
pomidoru pasta
lasisos pagal skoni
varlytes formos makaronai
grietineles

taigi visu pirma smulkiai susipjaustyti svoguna bei lasisa. kas megsta lasisos gali nepagaileti... pradedam nuo svogunu apkepinimo, toliau sudedam lasisa. ugnis turi buti silpna.

atseikejam kiek reikia makaronu ir pradedam virti. beje makaronus virti max 8 min, jie turi buti kieti, bet neturi jaustis miltu skonis.

kai lasisa apkepa dedame prieskoniu kokiu sirdis geidzia, pora sauktu grietineles, bei pomidoru pastos pagal skoni, patroskinus siek tiek lasisa, suberiam makaronus ir apie 2 min patroskinam viska kartu.

Skanaus!
Atsakyti
Tinka ir maziems ir dideliems tongue.gif
Makaronai su kukulaiciais

makaronu forma pasirenkame kokia tik megstame (500g.)
apie 1 litra pomidoru tyres pirktos arba patys pasigaminame is pomidoru
o kaip ja pasigaminti?
geras kilogramukas pomidoru svieziu, svogunelis, cesnako skiltele,prieskoniai pagal skoni, viska susmulkiname ir pakepiname lengvai (5saukstai alyvu aliejaus);
poto sutriname trintuvu ta mase....na stai ir pomidoru tyre..... smile.gif
na kas gi toliau musu pagrindiniam patiekalui....
taigi:
500g maltos mesos
mazas svogunelis
kiausinis
miltu stiklinaite
aliejus, prieskoniai
na ir aisku suris, daug surio biggrin.gif

gaminame:
Malta mesa sudedam i inda sumaisom su svogunu smulkintu,kiausiniu, prieskoniais, ismaisome ir suformuojam kukulaicius. smile.gif Keptuveje ikaitinam alieju ir apkepam kukulaicius; supilame pomidoru tyre;verdame apie 15min; issiverdame makaronus;nusunkiame juos ir dedame i keptuve su kukulaiciu padazu, maisome ir dar keleta minuteliu pakaitiname; patiekiame ir uzsibarstome kas kiek norime surio biggrin.gif

skanaus thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(monagg @ 2008 01 25, 12:29)
Tinka ir maziems ir dideliems tongue.gif
Makaronai su kukulaiciais

makaronu forma pasirenkame kokia tik megstame (500g.)
apie 1 litra pomidoru tyres pirktos arba patys pasigaminame is pomidoru
o kaip ja pasigaminti?
geras kilogramukas pomidoru svieziu, svogunelis, cesnako skiltele,prieskoniai pagal skoni, viska susmulkiname ir pakepiname lengvai (5saukstai alyvu aliejaus);
poto sutriname trintuvu ta mase....na stai ir pomidoru tyre..... smile.gif
na kas gi toliau musu pagrindiniam patiekalui....
taigi:
500g maltos mesos
mazas svogunelis
kiausinis
miltu stiklinaite
aliejus, prieskoniai
na ir aisku suris, daug surio biggrin.gif

gaminame:
Malta mesa sudedam i inda sumaisom su svogunu smulkintu,kiausiniu, prieskoniais, ismaisome ir suformuojam kukulaicius. smile.gif Keptuveje ikaitinam alieju ir apkepam kukulaicius; supilame pomidoru tyre;verdame apie 15min; issiverdame makaronus;nusunkiame juos ir dedame i keptuve su kukulaiciu padazu, maisome ir dar keleta minuteliu pakaitiname; patiekiame ir uzsibarstome kas kiek norime surio biggrin.gif

skanaus thumbup.gif


pamirsau pridurti kad pries dedant kukulaicius kepti reikia pavolioti miltuose smile.gif
Atsakyti
nznau jau buvo toks ar ne, nes labai jau daug cia tu receptuku, eisiu bandyt smile.gif
o va cia toks makaronu apkepo receptas:
2 sauksati aliejaus
svogunas(pagal skoni)
cesnakas (pagal skoni)
paprika
300g kiaulienos/jautienos farso
50g ferm. surio (as dedu daugiau)
apie 200g makaronu (tinkamiausi varztai)
2 knorr sriubos makaronu skonio is pakelio (galima pakeisti pomidoru mase, jinai kaip padazas tik koncentratas, bet tada deti reikia zymiai daigiau prieskoniu)
apie 100ml grietineles
pipiriukai ir druskyte

alieju ipili i keptuve, pakepini supjaustyta kuo smulkiau svoguniuka ir cesnaka, kubeliais supjaustyta paprika deti i keptuve ir apkepinti, kol jinai suminksteja ir deti farsa, kai papipirinti, padruskinti, kai jisai iskepa uzpilti apie300ml vandens, bei grietinele, sudeti is knorr sriubu isimtus sriubu miltelius ir juos supilti (makaronu nereikia deti), kaitinti kol uzvirs ir leisti kokia min kita pavirti.
tada sudeti i bleka makaronus, viska is keptuves uzpilti ant makaronu, skystis turi juos apsemti, farsa su paprika graziai paskirstyti, kad apdengtu makaronus. suri sutarkavus uzberti ant virsaus, kad padengtu viska. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 30 min

nera sunku smile.gif ir uzima ne per daugiausiai laiko, tik kad papasakojau labai issamiai smile.gif
skanaus smile.gif

p.s. uzsienietems patarciau pasiieskoti "magi fix" ten labai issami instrukcija ir nereikia tada sriubu skoniu smile.gif
is ten ir nusikopijavau, tik, kad va Lietuvoj nera ju, tai teko paimprovizuot, bet gaunasi skaniai, visi giria thumbup.gif
Atsakyti
mergytės ir aš pasiūlysiu vieną receptuką kurį vakar mačiau per tv 4u.gif šiandien išbandžiau ir galiu pasakyt thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
taigi reikės:
makaronų su kiaušiniu tokie lizdeliai būna, na bet manua kad tiks ir paprasti makaronai
1 paprikos
kumpelio karšto rūkymo, tiktų ir šoninė
lydyto sūrelio dėžutės, manau geriausia be priedų
alyvuogių juodų kokių 12 vnt
grietinėlės
petražolių
aliejaus
česnako kelių skiltelių
prieskonių makaronams
kol verda makaronai, į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus, sudedame sūrį ir pakaitiname, po to sudedame kubeliais supjustytą kumpelį ir dar pakepame, po to sudedame kubeliais supjaustytą papriką ir smulkiai supjaustytas alyvuoges ir viską dar patroškiname, sudedame česnaką ir užpilame grietinėle, dar viską patroškiname po to sudedame petražoles pakaitinam jei trūksta įdedame prieskonių, ir viską supilame ant jau išvirusių makaronų išmaišome. SKANAUS 4u.gif 4u.gif na man labai patiko tikiuosi patiks ir jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutvela: 26 sausio 2008 - 16:45
turiu klausimeli - kur vilniuje galima nusipirkti normalesniu makaronu (ne Maximose ar Rimi)? Esam daug visokių skanių makaronų iš užsienio lauktuvių gavę, bet LT tokių rasti be šansų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 01 29, 18:06)
turiu klausimeli - kur vilniuje galima nusipirkti normalesniu makaronu (ne Maximose ar Rimi)? Esam daug visokių skanių makaronų iš užsienio lauktuvių gavę, bet LT tokių rasti be šansų  rolleyes.gif



Dabar maximoje visada pilna tu a la naminiu makaronu. o va jei ne apie vusus gintarinius kalbam smile.gif tai BARILLA, jie italiski ir itikrai skanus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Luiz @ 2007 09 18, 13:19)
Makaronai su tuno padažu....

Siandien gaminsiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
man svarbiausia,kad mazai terliones butu, tai dabar geriausia eina makaronai su krevetem.

issiverdam makaronus [spageciai,vamzdeliai,etc.]
i keptuve sumetu sudytas krevetes [dabar kaip tik akcija..indelis gal 6lt], smulkiai pjaustyta svoguna,pora min pakepu.
tad sudedu pjaustytus pomirodus[2kokius], dar kokia 1min vel pakepu..
ant virsaus smulkinto cesnako negailint ir koki 100g grietineles. pabarstau baziliko ir mairuno, palaikau ant mazos ugnies pora min dar. viskas po to eina ant makaronu ir tiek ziniu:]
Atsakyti