Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas ir Alkoholis

pasitaiko atvejų, kai nenutuokiant, kad laukiamasi, nėštumo pradžioje tenka pasivaišint alkoholiniais gėrimais. Kokios yra prielaidos, koks ir kokių gėrimų kiekis neturėtų būti kenksmingas?Kurios savaitės pavojingiausios, o kurios-mažiau pavojingos?Ar tiesa, kad pirmom 2 sav. vaisius arba žūva nuo kenksmingo poveikio, arba jau gyvena???
Ar porą kartų per pirmas 2 savaites, dar nežinant apie nėštumą, po 200-300g. brendžio ar likerio jau pavojinga dozė?Ar reikia tirtis nuodugniau genetikos ar kt. centre ?
Atsakyti
Norėjau paklausti ar labai kenkia rūkymas nėštumo metu? Kokios gali būti pasekmės? Mano nėštumas tuoj pasieks 3 menesius ir kartais parūkau. Mano pažystamos, kurios jau mamos, būdamos nėščios irgi rūkė net galiu pasakyti kad nemažai rūkė, pagimdė sveikus vaikiukus. Labai būčiau dėkinga jei kas patartų.
Atsakyti
Kai dar nesilaukiau tai parukydavau,bet kai pastojau organizmas pats neprieme.
Tai neturejau-problemu.
Patarciau mesti clap_1.gif
Atsakyti
Draugė rūkė visą nieštumą, gimė dukrytė sveika bet labai silpna imunine sistema labai dažnai serga ir labai alergiška, dabar jei 4 metukai, bet šiaip faina ir protinga mergina, tik labai jau didelis ligoniukas sad.gif .
Manau reikia vistiek žiūrėtis savo ir vaikiuko sveikatą ir geriau mesti visus rūkymus wink.gif
Atsakyti
As pasakysiu, kas man buvo, kai rukiau nestumo metu.

kadangi pastojau netiketai, tai nepavyko man mest rukyt is karto. MAzinau pamazu. Bet buvo jau per velu. 16 savaite buvo nustatyta, kad placenta pradejusi kalketi. Nuo tos dienos turejau labai idemiai sekti vaiko judesius ir nuolat tikrintis pas ginekologus. Jei placenta butu visiskai uzkalkejus, pro ja vaikui nebepatektu deguonis ir maistas. Geriausiu atveju butu teke vaiko gyvybe gelbeti skatinant prieslaikini gimdyma. Blogiausiu - butu per velu ka nors daryti.

Aciu dievui, isnesiojau visus devynis menesius ir pagimdziau sveika dukryte. Bet prasei galimu pasekmiu, tai as jas ir parasiau. Ju yra ir dar daugiau. Todel nestumo metu geriau nerukyt, kovot su tuo iprociu ragais ir nagais. Del vaikelio. Ir savos ramybes, nes jei su vaikeliu kas nors atsitiks, tai visa gyvenima grausies.
Atsakyti
Aš irgi rūkiau iki kol sužinojau, kad laukiuosi. Po to pykinimas ir jautrumas visokiems kvapams padarė savo smile.gif
O kodėl jūs manot, jog tai būtent dėl rūkymo? Gal dėl ko kito? (draugės dukros ligotumas, kalkėjanti placenta...)
Atsakyti
Pats pirmas klausimas, kuri echoskopijos metu man uzdave gydytoja, buvo, ar as nerukau. Nes placentos kalkejimo pgarindine (gal ir ne vienintele, bet pagrindine) priezastis yra rukymas.
Atsakyti
Dekoju visoms atkreipusioms demesi i sia tema wink.gif Tik va nelabai man sekasi mest rukyt doh.gif , vis isveda mane is kelio. Siaip kai matau kai kas nor ruko mane apima kazkoks durnas pavydas ir pati uzsimanau. O problema tame kad darbe visi ruko, pazystami visi ruko angel_sadangel.gif nors tiek gerai kad maniskis neruko.
Atsakyti
Nereikia ieskoti pateisinimu sau, kad atseit kitos ruke ir viskas gerai baigesi, ir, kad bendradarbiai is kelio veda. Cia ne priezastys rukyti nestumo metu. O jei tave net bendradarbiai sugeba isvesti is kelio, tai tu gerai pagalvok, as esi pakankamai samoninga motinystei.
Sorry, kad cia as taip piktai, bet kita karta gerai, kai kas nors spiria siknon ir padeda atsipeiketi.
Sekmes nestume!
Atsakyti
Dėkoju Alfa clap_1.gif . Mano nėštumas yra neplanuotas, o jau kaip atsitiko taip nejaugi aborta darytis blink.gif . Aišku sunku toms suprasti, kurios nerūko wink.gif .
Atsakyti
QUOTE (klaudi22 @ 2004 04 20, 11:57)
Aišku sunku toms suprasti, kurios nerūko wink.gif .

Suprantu, nes rukiau iki to momento, kol suzinojau, kad esu nescia. O ir rukymo stazas buvo apie 10 metu.
Atsakyti
Ups sorry nežinojau doh.gif .









Iki mano leliaus gimimo liko:[COUNTDOWN=26,10,2004,D]
Atsakyti