Įkraunama...
Įkraunama...

Baleto mokykla

QUOTE(Skraiduole @ 2010 05 08, 08:01)
Šiaip tema skirta baleto mokykloms , o ne diskusijoms, nuo kada verta leisti į būrelius  mirksiukas.gif Jūs turite savo nuomonę apie amžių, kai kurios mamos - savo. Man, tarkim, keista, kur kai kurios mamos buvo 10 metų  smile.gif . Tačiau grįžtant prie baleto mokyklų.

Na nereikia čia karščiuotis, jūs turit savo nuomonę, aš - savo. Kaip supratau, replika apie vėjais prašvaistytus 10m. buvo skirta konkrečiai man, tai atsakau, kad nuo 5m. ta dabartinė beveik dešimtmetė lankė gimnastiką ir sportinius šokius - nu prašvaistėm tik 5 metus nuo kūdikystės laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 08 gegužės 2010 - 09:33
O aš Skaraiduolei norėčiau atsakyti blush2.gif

Visų pirma (nepoykit kitos mamos), nei Polėkyje nei Nuotaikoj, nei Minimūzoj, nei Šokio mūzoj nei kituose kolektyvuose mergaitės nedirskriminuojamos. Į Minimūzas priima visas, o ta registracija pavasarį reikalinga tik tam, kad matytutų, kiek grupių formuojasi, kiek reikės salių, laikoir mokytojų. Polėkyje irgi visokių yra. Ir visos šoka.
Yra mergaičių, kurios šoka ant Operhauso scenos.
Yra pastatytų šokių, kuriuos mergaitės rodo vaikų namams, miesto renginiuose, važiuoja į kitus miestus. Man privalumas yra kad nemokamai. Nes mokėt į savo vaiko kad ir 5 min. pasirodymą - nei mano vaikas atlyginimą gauna nei ką....
Tiesą pasakius, va šitoj vietoj dar teisiškai pasidomėčiau ar gali būrelių vadovas imti pinigėlius g.gif
Dėl stovyklų - susisiekiau, į jas priima visas norinčias (nebūtina lankyti Kristinos šokių studiją). Tai ko gero galėtų reikšti, jog savo nelabai susirenka???Bet pasirinkom kitą įvairiapusiškesnę menų pakraipos stovyklą rolleyes.gif
Dar užkliuvo, kad norėjot vsti vaiką į būrelį nuo trijų metų. Tai ir reikėjo vesti. Begalė studijų Vilniuje, kur priima vaikučius nuo 3 mėn. blush2.gif Ir manau tokios kaip muzikos-spalvų terapijos, prisilietimų yra kur kas naudingesnės, negu tos, kur vesti vaiką - jam ten per daug visko nesuprantama.

Kaip pav.mano dukra pradėjo lankyti nuo 2,5 metų vienintelį Kaune menų darželį. Mačiau kaip pedagogai, baigę spec. išsilavinimą ir stažavęsi užsienyje dirba su trimetukais (nes nuo 3 m. priimdavo). Individualūs užsiėmimai ne ilgiau 7 min. (čia itin gabūs vaikais tiek sugebėdavo išlaikyti dėmesį). 4 m. ne ilgiau 10 min. (čia apie itin gabius) kalbu. Aišku ne po vieną užsiėmimą buvo.
Tai va ir pamastymas, kiek min. skiria jūsų 4m. mergaitei??
Kas išaugo dabar....
Prieš du metus persikraustėm į Vilnių, čia pradėjo lankyti dailę ir baletą Menų mokykloje.
Šiandien turime.... Piešti patinka labai (dailės mokykloje dar kvietė stoti į dailės sk.), ji artistiška ir pati matau, kad tinka jai šokis - šoka baletą. Šiemet pradėjo groti su fleita, sekasi puikiai. Beje, ir pasirodo merginos retas mopteriškas balsas - žemas )nepmenu kaip vadinasi).
Kaip ir turiu pavyzdį, jog ankstivasis ugdymas yra gerai - tik palikim tą darbą profesionalams, kurie neperspaudžia. Kelios min. individualaus, kelios grupinio, bet visas su saiku. Ir taipogi, tai nereiškia, kad profas užaugs vaikas - tiesiog vaikui ateityje, kai jam sukaks 5-6 metukai lengviau bus pasakyti kas jam įdomu (bent aš taip manau).

Beje, su sūnum lankiau muzikoj terapijos pamokėles nuo trijų mėn.
Atsakyti
Dė minusų (kad vienas postas neatrodytų ilgas irnuobodus), sutinku ir jau rašiau, kad yra ne vienas jų Polėkyje blush2.gif Tai ir dėl laiko, vietos pasirinkimo. Informacijos suvaikščiojimas (jeigu truputį pavėluosi ir vadovė bus išėjusi, rizikuoji, kad kažko nesužinosi ir tau niekas nepaskambins ir nepasakys). Pav. žiemą buvo mergaitėm labai gerai treniruotis, o dabar kai orai šilti - labai karšta. Nes vitrinianiai langai - salė prikaista. Gerti kiek supratau treniruotės metu nelabai leidžia ir nelabai rekomenduoja. WC nepatogioje vietoje.
Būna nepatogu mašina priparkuoti (jeigu vaidinimas yra), mergaitėm irgi per aplinkui tenka nusileisti. Žodžiu, yra ir ten minusų ir nereikia idealizuoti Polėkio ar Minimūzos (ten irgi buvo minusų).
Tiesiog reikia atskirti, kada mes renkam dėl vaiko, o kada dėl savęs. Ir kokie mūsų lūkesčiai. Jeigu Jūsų lūkesčiai nerimti, esu tikrai, kad Kristinos yra geresnis variantas.
Dabar aš pati dar blaškausi, nors manoji užsidegusi ir stot į pačia mokyklą nori, bet kol kas išlauksiu iki 5 klasės, o tada jeigu užsidegimas kaip ir dabar liks - tebūnie Čiurlionio mokykla (neakivaizdžiai biggrin.gif kitaip neleisiu), jeigu užsidegimas praeis - dar tikrai nebus vėlu atrasti save muzikoje ar dailėje ar sporte(kad jai ir bus tuomet jau 10 metų) biggrin.gif

Ir mergaitės Polėkyje tai žinokit itin tvarkingai atrodo. Nežinau kodėl taip atsitiko, bet nors ir dress kodo nėra, bet visos kaip susitarusios ateian juodas triko, juodas sijonukas, rožinės pedkelnės. Kuodukas, jau ankščau rašiau, be jo gali ir nepriimti į trniruotę blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Užmiršau: 08 gegužės 2010 - 10:20
QUOTE(Užmiršau @ 2010 05 08, 09:50)
O aš Skaraiduolei norėčiau atsakyti blush2.gif

*Visų pirma (nepoykit kitos mamos), nei Polėkyje nei Nuotaikoj, nei Minimūzoj, nei Šokio mūzoj nei kituose kolektyvuose mergaitės nedirskriminuojamos.

**Dar užkliuvo, kad norėjot vsti vaiką į būrelį nuo trijų metų. Tai ir reikėjo vesti. Begalė studijų Vilniuje, kur priima vaikučius nuo 3 mėn. blush2.gif Ir manau tokios kaip muzikos-spalvų terapijos, prisilietimų yra kur kas naudingesnės, negu tos, kur vesti vaiką - jam ten per daug visko nesuprantama.

* na, gal žodis diskriminacija ir per riebus biggrin.gif , tiesiog norėjau pasakyt, kad yra mergaičių (didesnių) mūsų mokykloje, kurios išėjo iš Polėkio, nes ten yra savos "žvaigždės", ten jau einama į kitą, į profesionalų pasaulį. Jūs juk ir pati rašot, kad Jūsų dukra rimtai galvoja apie baletą. Ne kaip apie būrelį laikui praleist, o kaip apie tai, su kuo galbūt norėtų siet visą gyvenimą. Bet juk ne visos taip galvoja ir ne visoms to reikia 4u.gif
** aš nenorėjau vest vaiko į būrelį nuo trijų metų biggrin.gif , nežinau, kur perskaitėt. Aš vedžiau ir nuvedžiau į baletą, ne į bele kokį užsiėmimą. Ir nuvedžiau tada, kai jau buvo virš 4 metų 4u.gif
Ir sutinku, su kristinap, kad vaikas vaikui nelygus - šiandien per generalinę buvo ir visai žiopliukių keturmečių, ir žiopliukių aštuonmečių. Taip, kad nereikia visų pagal vieną kurpalių 4u.gif Buvo mažylių grupėje viena mergaitė, kuri turi TOKIUS duomenis, kad ją perkėlė į didesniųjų grupę (virš 7 metų), nors jai tik 5 metai.
Ir šiaip - manau, kad diskusiją, kuri mokykla geresnė, reikia baigti 4u.gif Visos jos skirtingos, visos jos tenkina skirtingus poreikius, ir visos jos geros biggrin.gif Tiesiog, vienos skirtos ruošti tikras scenos primabalerinas, o kitose laukiamos visos, kurios nori tiesiog gražios laikysenos, supratimo apie gražų ir nuostabų meną - baletą, nori irgi nors kartą gyvenime užsidėti tuos pūstus sijonėlius, bet negali ateity tapti Špokaitėmis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skraiduole @ 2010 05 08, 15:36)
* na, gal žodis diskriminacija ir per riebus  biggrin.gif , tiesiog norėjau pasakyt, kad yra mergaičių (didesnių) mūsų mokykloje, kurios išėjo iš Polėkio, nes ten yra savos "žvaigždės", ten jau einama į kitą, į profesionalų pasaulį. Jūs juk ir pati rašot, kad Jūsų dukra rimtai galvoja apie baletą. Ne kaip apie būrelį laikui praleist, o kaip apie tai, su kuo galbūt norėtų siet visą gyvenimą. Bet juk ne visos taip galvoja ir ne visoms to reikia  4u.gif
** aš nenorėjau vest vaiko į būrelį nuo trijų metų  biggrin.gif , nežinau, kur perskaitėt. Aš vedžiau ir nuvedžiau į baletą, ne į bele kokį užsiėmimą. Ir nuvedžiau tada, kai jau buvo virš 4 metų  4u.gif
Ir sutinku, su kristinap, kad vaikas vaikui nelygus - šiandien per generalinę buvo ir visai žiopliukių keturmečių, ir žiopliukių aštuonmečių. Taip, kad nereikia visų pagal vieną kurpalių  4u.gif Buvo mažylių grupėje viena mergaitė, kuri turi TOKIUS duomenis, kad ją perkėlė į didesniųjų grupę (virš 7 metų), nors jai tik 5 metai.
Ir šiaip - manau, kad diskusiją, kuri mokykla geresnė, reikia baigti  4u.gif Visos jos skirtingos, visos jos tenkina skirtingus poreikius, ir visos jos geros  biggrin.gif Tiesiog, vienos skirtos ruošti tikras scenos primabalerinas, o kitose laukiamos visos, kurios nori tiesiog gražios laikysenos, supratimo apie gražų ir nuostabų meną - baletą, nori irgi nors kartą gyvenime užsidėti tuos pūstus sijonėlius, bet negali ateity tapti Špokaitėmis  4u.gif

Ką reiškia žvaigždės?? Kiekviena šoka pagal asvo galimybes cool.gif Juk irteatre vaidmenis gaunami pagal galimybes. Nepamenu kokioj laidos, N. Bielekaittė pasakojo, akd svoris yra itin svarbu. Būsi 1 kg sunkesnė, vaidmenis gausi tik masinėse scenose. Manai čia tas pats g.gif Bet visos turi vienodas sąlygas.

Mano dukra gal ir galvoja, bet jai dar vos tik 7 biggrin.gif Tikiuosi jos planai dar pasikeis. Norėčiau labiau žemiško pomėgio blush2.gif Nors jeigu jau baletas bus jos - tuomet nei Špokaitės studija, nei Polėkis nepadės. Teks į Čiurlionkę keliaut ir pradėt rimčiau mankštintis, gimnastika, choreagrafija ir t.t.t.
Vis tik visi šie būreliai bent yra tiesiog naudingas laisvalaikio praleidimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mažųjų balerinų Mamytės,

ilgokai nediskutavau... Prisijungiau norėdama pasidalinti su Jumis džiugia patirtimi po parodomojo spektaklio Sliesoraitienės ir Špokaitės mokyklėlėje, o čia TOOOOOKIA diskusija... Perskaičiusi kai kurias forumo žinutes susidariau vaizdą, kad ši diskusija yra tikslinė reklama kai kurioms baleto mokyklėlėms ir tikslinė antireklama Špokaitės m-klėlei. Atsiprašau, jei klystu (tikiuosi, jog klystu), gerbiu kiekvienos Jūsų nuomonę.
Net ūpas džiaugtis kiek atlėgo, bet atsirado ūpas apginti.
Rašysiu ne kaip reklamos užsakymo vykdytoja, o kaip mama 6 m. mergaitės, kuri jau metus šoka Špokaitės m-klėlėje. Ir tik apie faktus, jokių emocijų.
1. neįtikėtinai patobulėjo dukters fiziniai duomenys - špagatas (beveik padaro), tiltelis (labai gražus), "virvutėje" beveik pasiekia pilvu grindis, pėdų pirštais sėdėdama beveik pasiekia grindis (jos pėdos keltis - "lygintuvas", kaip sako "balerūnai"), bendras lankstumas, stovėsena, laikysena - labai pagerėjo/pagražėjo, atsirado plastika ir grakštumas. Ir jokių plėšymų, perdėtų tampymų, spaudimų tikrai nebuvo;
2. atėjome be muzikinės klausos. Dabar - šokam į ritmą, jaučiam muziką, net dainuodami "pataikom į natas";
3. į pamokėles - kai į šventę. Noro, džiugesio ir entuziazmo daugiau, negu pradžioje. Didžiausia bausmė - perspėjimas, kad baletas "pasibaigs". Ir kiti vaikai patenkinti, neįsitempę, puikiai jaučiasi, nesu girdėjusi, kad nenorėtų eiti į repeticijas (signalas, ar ne, Mamos?). Atmosfera puiki;
4. grupės per metus nė kiek nesumažėjo. Draugė norėjo atvesti savo atžalą, tai galėjo priimti tik į dieninę grupę. Jei jau kas būtų taip negerai, kaip apibūdinama šiame forume, tai grupės būtų ženkliai "nubyrėjusios". Juk yra konkurencija, tiesa?;
5. Špokaitės ir Gedimino pr. vadovų (VRM nežinau) charizma, energetika ir meilė vaikams vaikus užburia, reikia pamatyti ant jų "pakibusias" mažąsias, pamatyti jų pieštus gausius piešinius, išgirsti, ką šniekasi persirengimo kambaryje didžiosios;
6. teveliai metų pradžioje susirinkime buvo įspėti, kad pirmaisiais metais bus daug žaidimo ir jokio "spaudimo". Ir kad tik kitais metais pradės diferenciaciją. Esu labai bendraujanti, tai žinau daugelio tevelių nuomonę - vieni jų visai nenori "primų" ir griežtai nepageidauja JOKIO spaudimo, žiūri į repeticijas kaip į laisvalaikio užimtumą, kiti - norėtų daugiau griežtumo ir "muštro". Kiek suprantu, kitais metais diferencijuojant tai bus labai svarbus rodiklis. Taigi ypatingų pasiekimų nieks nežadėjo nuo pradžios - kiekvienas galėjo rinktis (tame tarpe mokyklas, ruošiančias profesionalias balerinas);
7. apie mokyklėlės kūrimą Špokaitė galvojo jau labai senai, bet ji - menininkė, ne verslininkė, ir tai buvo jai vienai sunkiai perkopiama kliūtis. Kaip viena narė forume teisingai pastebėjo, kad ne visi gali būti verslininkais. Taigi apie mokyklėlės "trumpaamžiškumą/ilgaamžiškumą" galėtų pasisakyti tik steigėjai, ir forume nuskambėję teiginiai yra tik NUOMONĖ. Mano žiniomis, m-klėlė turi labai "ilgaamžiškų" planų ir labai gražių idėjų, siekių ir tikslų.

Ir vėl atsirado noras pasidžiaugti - nuostabesnio neprofesionalaus vaikiško spektaklio už gegužės 9 d. Šokio teatre įvykusį "Metų laikai", kuriame dalyvavo visi Špokaitės m-klėlės auklėtiniai, neteko matyti. Pradedant nuostabia muzika, stulbinamai gražia ir tikrai sunkia (ir vaikai tai ATLIKO!) Baikštytės choreografija, atitinkančiomis sceninį vaizdą projekcijomis bei spalvingais kostiumais ir baigiant pačių vadovų šokiu kartu su vaikais bei profesionalumu ir sugebėjimu suvaldydi apie 100 viename spektaklyje pasirodžiusių vaikų, kurių 99 proc. PIRMĄ KARTĄ TOKIOJE SCENOJE.

Šoksime ir kitais metais. Ten pat smile.gif

Atsakyti
Mergaitės, gal galite patarti. 4u.gif
Mano pupai rugsėjį būs 5m7mėn, jai labai patinka baletas, bet... manau, kad labai didelis griežtumas ir spaudimas iš pat pradžių gali ją atbaidyti. Perskaičiau visą temą ir niekaip negaliu apsispręsti g.gif , į kurią mokyklą užrašyti (Minimūza, Nuotaika, Polėkis, Kristinos ŠN truputi atbaido kaina), norėčiau, kad pirmus metus būtų daugiau "žaidimo", "cackinimo" (jei taip galima sakyti), kad sudomintų, paskatintų, o vėliau palaipsniui prasidėtų rimtesni užsiėmimai. Balerinos daryti nenoriu, svarbu lankstumas, laikysėna, gražūs judesiai.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Seryn @ 2010 05 11, 16:24)
Sveikos, mažųjų balerinų Mamytės,

ilgokai nediskutavau... Prisijungiau norėdama pasidalinti su Jumis džiugia patirtimi  po parodomojo spektaklio Sliesoraitienės ir Špokaitės mokyklėlėje, o čia TOOOOOKIA diskusija... Perskaičiusi kai kurias forumo žinutes susidariau vaizdą, kad ši diskusija yra tikslinė reklama kai kurioms baleto mokyklėlėms ir tikslinė antireklama Špokaitės m-klėlei. Atsiprašau, jei klystu (tikiuosi, jog klystu), gerbiu kiekvienos Jūsų nuomonę.

Na jau truputi per daug cia emocingai reaguojate lotuliukas.gif
Visi cia vieni kitu nuomones gerbia, tad ir dalinasi..
Jus savo sakote, kiti savo.
Nemanau kad kazkam kazka norisi reklamuoti.. Mes lankeme tris studijas, kol issirinkome geriausia (MUMS - GERIAUSIA, tai nereiskia, kad ir KITIEMS!) mirksiukas.gif
Kazkur anksciau temoje stengiausi visas lankytas studijas aprasyti labai nesaliskai, palygindama kainas, laika ir mokytojas..

Ir kaip matau, kitos mamos cia taip pat lygina, svarsto, apgailestauja arba giriasi apie visas mokyklas vienodai.. Kazkas pagiria viena, tada kazkas - kita. Kur cia izvelget, kad kas nors ka nors specialiai antireklamuoja?!
Mamos kaip joms atrodo, taip ir raso g.gif
Juk neprikuria is lubu... unsure.gif

Jus va ka tik saviske mokyklele pareklamavote, tai ir puiku, kam dar tie kaltinimai, kad kiti savo mokyklas labiau giria?? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 05 11, 21:25)
Mergaitės, gal galite patarti. 4u.gif
Mano pupai rugsėjį būs  5m7mėn, jai labai patinka baletas, bet... manau, kad labai didelis griežtumas ir spaudimas iš pat pradžių gali ją atbaidyti. Perskaičiau visą temą ir niekaip negaliu apsispręsti  g.gif , į kurią mokyklą užrašyti (Minimūza, Nuotaika, Polėkis, Kristinos ŠN truputi atbaido kaina), norėčiau, kad pirmus metus būtų daugiau "žaidimo", "cackinimo" (jei taip galima sakyti), kad sudomintų, paskatintų, o vėliau palaipsniui prasidėtų rimtesni užsiėmimai. Balerinos daryti nenoriu, svarbu lankstumas, laikysėna, gražūs judesiai.
4u.gif

Aš siūlyčiau tiesiog nueiti dabar ar rudeniop per kelais...Na ir kur labiau patiks VAIKUI, kur ji drąsiausia jausis - teb8nie ten.

Visur pirmais metais bus daugiau žaidimo, nes tokio amžiaus vaikais dar patys diktuoja stilių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Užmiršau @ 2010 05 11, 22:33)
Aš siūlyčiau tiesiog nueiti dabar ar rudeniop per kelais...Na ir kur labiau patiks VAIKUI, kur ji drąsiausia jausis - teb8nie ten.

Ar nereikia išankstinės registracijos, kaip pvz. Minimūzoje? Beje, ką reiškia tas stojamasis? Suprantu, kad žiūri tinkamumą (lankstumas, keltis ir t.t.), bet ar būna taip, kad nepriimtų į Minimūza? O į kitas mokyklas ar būna stojamieji?

Dar klausimas, ar kurioje nors iš šių mokyklų yra rusakalbių mokytojų? Maniškė supranta ir kalba lietuviškai, bet jei mokytoja kalbėtų ir rusiškai, pupai būtų daug drąsiau.
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 05 12, 00:08)
Ar nereikia išankstinės registracijos, kaip pvz. Minimūzoje? Beje, ką reiškia tas stojamasis? Suprantu, kad žiūri tinkamumą (lankstumas, keltis ir t.t.), bet ar būna taip, kad nepriimtų į Minimūza? O į kitas mokyklas ar būna stojamieji?

Dar klausimas, ar kurioje nors iš šių mokyklų yra rusakalbių mokytojų? Maniškė supranta ir kalba lietuviškai, bet jei mokytoja kalbėtų ir rusiškai, pupai būtų daug drąsiau.

Manau visos mokytojos moka rusiskai 4u.gif
Juk ne jaunikles..
Musu mokytojos apskritai ruses (Nuotaikoje), bet pamokeliu metu kalba tik lietuviskai. Nebent teveliai rusiskai uzkalbina..
Berods 21 d. 17 val. bus Mokytoju namu didziojoj salej pasirodymas visu amziaus grupiu, tai, galite uzeiti kam idomu ir pasiziureti. Susimoket nereikia 4u.gif

Nors jei mums tiktu laikas Polekyje, butume like ten lankyti.. tongue.gif
Tad spreskite patys geriau.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2010 05 11, 23:08)

Tiek Minimūzoj, tiek POlėkyje pas mano dukrą buvi ir yra rusakalbių mergaičių. Problemų nekyla 4u.gif

Kaip jau minėjau, Minimūzoj išankstinė reikalinga greičiausiai tam, kad orientuotis kiek vaikų yra. Pasižiūri lankstumą (bet kadangi pirmą kartą pamatę mokytoją būna nedrąsūs vaikais ir įsitempę, tai tiek ten jo ir pamato biggrin.gif ). Priima visus (bent prieš porą metų taip buvo).

Bet šiaip,...Tiesiog pasiskambinkite ir pasiklauskite, bet manau, kad visur leistų pasižiūrėti vieną treniruotę 4u.gif
Atsakyti