Įkraunama...
Įkraunama...

Epilepsija

QUOTE(iquana @ 2009 03 20, 12:13)
O gultis butina, ar galima atvykti kraujo tyrimui, kita diena kitam tyrimui, kadangi Kedainiuose yra pas ką būti. Ar visgi teks guleti be jokiu keliavimu pirmyn, atgal ?



Nemėgsta gydytojai tokių važinėjimų.. Patikėk. 1. jie sukontroliuoja mitybą+ ateina, patikrina vaiką, pasišnekučiuoja ir su mama ir su vaiku. 2. Važinėjimas vaikui pirmyn atgal -nuovargis, tai ir tyrimai gali būti netikslūs. 3. Tikrai verta atsigulti, pabendrauti su mamytėm ir pamatysi, kad ne Tau vienai yra problemų, kad kitoms ir sudėtingiau ir sunkiau. Mums filmuką parodė, paaiškino , ką atrėžti visiems, kas nurašo tokį vaiką . Ir pati tvirčiau pasijausi.
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2009 03 20, 11:30)
Nemėgsta gydytojai tokių važinėjimų..

faktas, aš nenakvoju dėl kitų priežasčių - nėra kam prižiūri man trečiokus dvynius, regis dideli, bet pavalgyti nemoka pasidaryti ko normaliai...o ir tėvelis mūsų pamainom dirba, tai jei išpultų, jie ir nakvotų vieni...
todėl mus gydytojai supranta, kad ne iš gero gyvenimo lekioju...
Atsakyti
[quote=mamyt2,2009 03 20, 12:29]
[quote=JulieTa,2009 03 20, 10:06]
Tiesa pasakius nuo visų slepiu kad turim tokią problemą, net giminės ne visi žino. Tikių kad išaugs ir kam reikia kad po to jam sakytų kad jis tokią problemą turėjo ar vaikai kieme juoktusi.Tai taip ir gyvenam. Sekmės ir sveikatos Jūsų vaikučiams.
[/quote]

Mudu su vyru iš karto nusprendėm- neslėpsim. Nes manau, jei priepuolis ištiks daržely, ar mokykloj, o ten niekas apie tai nežinos? O giminės... Prisiklausėm visko, vienai tetulytei atrėžiau -ne venerinė gi liga. Kitos pritilo, tik pradėjo patarimus dalinti, kuriais žinoma nesiremiam. kita vertus, juk sveikatos kortelėj vis tiek bus įrašyta diagnozė, Lietuva - švogerių šalis, gali išlįsti pačiu netinkamiausiu metu... Vieną kartą Halėj paprašiau aplinkinių vaikų (tiksliau jų mamyčių) kad su visokiais mirksiukais (tokiais žaislais) nemirksėtų- visi suprato ir be jokių pašaipų mūsų kampe buvo tamsu. Tokia mano nuomonė ir vaikė sako aš nesergu epilepsija- aš ją turiu. Geriu vaistus, kad nesusirgčiau. (taip ją išmokinom)
Atsakyti
Cia gal nuo epi formos irgi priklauso.Pas mus kadangi Rolando, tai jei dar ir ivyks priepolis tai nakti, traukuliu irgi tfu tfu tfu dar nebuvo, siaip paprastas, normalus vaikas, todel galim sau leisti privatuma.O darzelyje zino tik personalas, perspejom ir vedeja ir aukle kad informacija privati ir niekas kt neturi zinot. Zinau kad gali islisti, bet stengiames kad taip neivyktu. Ko gero jei isaugs tai iki tam tikro momento ir vaikui nesakysiu kad turejo tokia beda kad neisplepetu. Yra daug ziauru zmoniu, nenoriu kad mano aukselis kentetu nuo ju kalbu...
Atsakyti
QUOTE(mamyt2 @ 2009 03 20, 14:03)
Cia gal nuo epi formos irgi priklauso.Pas mus kadangi Rolando, tai jei dar ir ivyks priepolis tai nakti, traukuliu irgi tfu tfu tfu  dar nebuvo, siaip paprastas, normalus vaikas, todel galim sau leisti privatuma.O darzelyje zino tik personalas, perspejom ir vedeja ir aukle kad informacija privati ir niekas kt neturi zinot. Zinau kad gali islisti, bet stengiames kad taip neivyktu. Ko gero jei isaugs tai iki tam tikro momento ir vaikui nesakysiu kad turejo tokia beda kad neisplepetu. Yra daug ziauru zmoniu, nenoriu kad mano aukselis kentetu nuo ju kalbu...

labas manau kad kikvieno reikalas sakyti ar ne apie liga.as manau ,kad kuo daugia kalbesime ir pasakosime zmonem visuomenei,tai ir labiau visi supras.mes pasakem visiem ,visi ziuri normaliai kiti klausineja kas kaip.ka zinau ta atsakau.mano vaikas susirgo vasara.jis pirmokas vaikai klaseja zino visi priima gerai.vaikam papasakojom kas per liga ,kad neuzkreciama ir tt.na kaip klinikose kaune per pamokeles.
Atsakyti
Krista... atėjai smile.gif šaunuolė smile.gif

čia su liga tai įvairiai, kartais galima ir nesakyti, jei ant vaiko nesimato, kad jam kažkas negerai, bet būtina informuoti tuos, kas būna su juo (auklėtoją, mokytoją, senelius).

nes aplinkiniai kvailai reaguoja į tokį vaiką, vos ne užsikrėsti bijo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2009 03 20, 13:49)
Mudu su vyru iš karto nusprendėm- neslėpsim. Nes manau, jei priepuolis ištiks daržely, ar mokykloj, o ten niekas apie tai nežinos? O giminės... Prisiklausėm visko, vienai tetulytei atrėžiau -ne venerinė gi liga. Kitos pritilo, tik pradėjo patarimus dalinti, kuriais žinoma nesiremiam. kita vertus, juk sveikatos kortelėj vis  tiek bus įrašyta diagnozė, Lietuva - švogerių šalis, gali išlįsti pačiu netinkamiausiu metu... Vieną kartą Halėj paprašiau aplinkinių vaikų (tiksliau jų mamyčių) kad su visokiais mirksiukais (tokiais žaislais) nemirksėtų- visi suprato ir be jokių pašaipų mūsų kampe buvo tamsu. Tokia mano nuomonė ir vaikė sako aš nesergu epilepsija- aš ją turiu. Geriu vaistus, kad nesusirgčiau. (taip ją išmokinom)

mes taip pat jam viska pirmiausiai paiskinome,po to klinikose po filmu perziuros jam dar aiskiau pasidare jis pats papasakoja kitiems vaikams.to nesureiksminame zinoma svarbuvaiko sveikata ir tt.bet gi as manau kad dar sunkiau gyventi su liga ir dar su paslaptimi.
Atsakyti
Sveikos, mamytės. Labai dažnai paskaitau kaip jums sekasi, bet neparašau. Bendravau seniau čia, dabar jau prisimenu tai kaip sapną-nuėmė mums diagnozę, nuėmė vaistus, ir labai tikiuosi, kad nereikės prie to grįžt. na, mūsų atveju epilepsija buvo klaidinga diagnozė. doh.gif Bet kai dar gyvenom su diagnoze, visiškai to neslėpiau nuo nieko, ir darbe pasisakiau, aišku ir darželyje. Kodėl? pacituosiu ištraukėlę iš gerb ir mylimos prof Endzinienės knygos: "Jūs dabar esate gretose tų, kurie gali prisidėti ugdant sveiką aplinkinių požiūrį į sergančiuosius epilepsija. Vieni medikai, deja, to padaryti nepajėgia. Padėkite savo vaikui pasijusti visaverčiu bendraamžių būryje". Aš galvoju kai Kriste-vaikui per sunku gyventi ir su liga, ir dar su paslaptimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilganosė: 20 kovo 2009 - 14:15
QUOTE(Rustė @ 2009 03 20, 16:07)
Krista... atėjai smile.gif šaunuolė smile.gif

čia su liga tai įvairiai, kartais galima ir nesakyti, jei ant vaiko nesimato, kad jam kažkas negerai, bet būtina informuoti tuos, kas būna su juo (auklėtoją, mokytoją, senelius).

nes aplinkiniai kvailai reaguoja į tokį vaiką, vos ne užsikrėsti bijo... doh.gif

taip tu teisi.viskas baisu ko nezinai ir nesupranti.man tai toks zmoniu poziuris likes nuo senu laiku.
Atsakyti
na aš manau kad slėpti neslėpsiu. Aišku ne pasakoti su kuom mažai bendrauji, bet draugai, seneliai ir mokytoja turėtų žinoti apie šią ligą. Kol nežinau ar tikrai tai ta liga, tol draugėm nieko nesakau, tik su seneliais pasikalbame, o kai žinosime tiksliai kas ir kaip tada pasakysiu artimiems draugams, kad jei kartais nebus mūsų šalia neišsigąstų ir nepasimestų, nors traukuliai kiek buvo,tai tik ryte, kai dar miegam. Bet visumoj galvoju, kad visuomenė dabar jau nebežiūri kreivai i visą tai, o kas žiūri, tai pačių problema.

Ooo kieik mūsų čia vienu metu, kaip smagu kad ne viena, nes dažniausiai kai rašau esu viena:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iquana: 20 kovo 2009 - 14:19
QUOTE(iquana @ 2009 03 20, 15:17)
Ooo kieik mūsų čia vienu metu, kaip smagu kad ne viena, nes dažniausiai kai rašau esu viena:)


Matyt labai visom aktualią temą užkabinom... Iš savo patirties galiu pasakyti tikrai su nepalankia nuomone nesusidūrėm, kam kas neaišku paaiškinam. Kodėl astma sergantys ar turintys cukrinį diabetą gali vaikčioti iškėlę galvą, o mūsų atžalos- ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkra: 20 kovo 2009 - 14:24
QUOTE(Ilganosė @ 2009 03 20, 16:12)
Sveikos, mamytės. Labai dažnai paskaitau kaip jums sekasi, bet neparašau. Bendravau seniau čia, dabar jau prisimenu tai kaip sapną-nuėmė mums diagnozę, nuėmė vaistus, ir labai tikiuosi, kad nereikės prie to grįžt. na, mūsų atveju epilepsija buvo klaidinga diagnozė.  doh.gif Bet kai dar gyvenom su diagnoze, visiškai to neslėpiau nuo nieko, ir darbe pasisakiau, aišku ir darželyje. Kodėl? pacituosiu ištraukėlę iš  gerb ir mylimos prof Endzinienės knygos: "Jūs dabar esate gretose tų, kurie gali prisidėti ugdant sveiką aplinkinių požiūrį į sergančiuosius epilepsija. Vieni medikai, deja, to padaryti nepajėgia. Padėkite savo vaikui pasijusti visaverčiu bendraamžių būryje". Aš galvoju kai Kriste-vaikui per sunku gyventi ir su liga, ir dar su paslaptimi.

kaip del jusu dziaugiuosi.mus istyre vasara nustate lengva forma rolando berods.israse vaistus ir viskas.3men nieko nebuvo viskas gerai po to prasidejo vel mazi priepuoliukai,kas 2savaites.bet gruodi buvo didelis viso kuno su traukuliais.po to vel ramu.o sausi tai toks didelis buvo tai baisei issigandau greituke iskveiciau tai pagulde,vel tyrimai.po tirimu pablogejimas dar vaistu papildomai.tai dabar vel gyvenam laukime.
Atsakyti