Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai Šiaulių mieste

QUOTE(Evuška @ 2009 09 16, 09:58)
man atrodo labai netgi normalu kad verkia,vaikas parodo savo emocijas,išbando savo galimybes,ką pasieks verkimu,tuo labiau,kad normalu,jis atėjo į naują vietą,naują kolektyvą,pergyvena žmogutis,juk ir mes pačios pergyvenam prieš didelius pasikeitimus gyvenime,naują darbą ir t.t. tai tie mūsų žiogiukai natūraliai ir pergyvena ir išlieja emocijas verkimu smile.gif

butent drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif juk gimus kudikiui svarbu isgirsti jo verkima, kad zinoti, jog viskas gerai, tai taip pat ir paaugusiam vaikui ax.gif mes kiekviena ryta verkiam, normalu, jei veliau nusiramina, bet aisku, mamoms plysta sirdis girdint savo vaika verkianti verysad.gif
Atsakyti
Labas mergaites

Tai tas ir yra kad manoji verkia atsiskiriant ir visa laika kiek buna darzeli stovi prie lango retkarciais vis nuverkdama. Neina su vaikais zaisti,net aukletoja sake valgo ant palanges tik ziuredama kada mama horizonte pasirodys doh.gif Siandien ryte ne tik prabudus jau pradejo verkt ir nesugebejo jos aprengt,kad eit i darzeli.Likom namie. Nezinau ka daryt toliau verysad.gif . Darbo neturiu,turiu galimybe isvis dar nedirbt,bet pati labai jau noriu iseit is namu,iskotis darbo ar kursus kokius lankyt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(simsiuke @ 2009 09 16, 11:27)
Labas mergaites

Tai tas ir yra kad manoji verkia atsiskiriant ir visa laika kiek buna darzeli stovi prie lango retkarciais vis nuverkdama. Neina su vaikais zaisti,net aukletoja sake valgo ant palanges tik ziuredama kada mama horizonte pasirodys  doh.gif  Siandien ryte ne tik prabudus jau pradejo verkt ir nesugebejo jos aprengt,kad eit i darzeli.Likom namie. Nezinau ka daryt toliau  verysad.gif . Darbo neturiu,turiu galimybe isvis dar nedirbt,bet pati labai jau noriu iseit is namu,iskotis darbo ar kursus kokius lankyt. g.gif

mes irgi karts nuo karto, o kartais ir labai paverkiame darzely ax.gif adaptacija gali uzsitesti iki menesio, tad nosi aukstyn, nusiteikit, kad anksciau ar veliau pripras mirksiukas.gif as stengiuosi save nuteikti, kad priprasim, tik reikia laiko, bet kai aplink matau kitu vaikus, paskaitau forumuose kaip vaikams sauniai sekasi pratintis prie darzelio, tai sirdi suspaudzia verysad.gif manasis nebuvo "atitrukes nuo mano pavadelio", gal todel mums sunkiai sekasi...
Atsakyti
QUOTE(rudenine @ 2009 09 16, 11:31)
mes irgi karts nuo karto, o kartais ir labai paverkiame darzely  ax.gif  adaptacija gali uzsitesti iki menesio, tad nosi aukstyn, nusiteikit, kad anksciau ar veliau pripras  mirksiukas.gif  as stengiuosi save nuteikti, kad priprasim, tik reikia laiko, bet kai aplink matau kitu vaikus, paskaitau forumuose kaip vaikams sauniai sekasi pratintis prie darzelio, tai sirdi suspaudzia  verysad.gif manasis nebuvo "atitrukes nuo mano pavadelio", gal todel mums sunkiai sekasi...

Cia manau ir yra didziausia problema ,kai vaikai nebuvo niekada niekur palikti .Manoji irgi nes su mano mama nepasilikdavo.O dabar vat ir rezultatai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(simsiuke @ 2009 09 16, 11:37)
Cia manau ir yra didziausia problema ,kai vaikai nebuvo niekada niekur palikti .Manoji irgi nes su mano mama nepasilikdavo.O dabar vat ir rezultatai. verysad.gif

taip, nera lengva atitrukti nuo mamos, bet palaukit, turetu priprasti ax.gif as ka tik pasiemiau maziu is darzelio, tai sake verke, kai isejau, kol nusiramino, tai autimatiskai man lengviau ant sirdies, vadinas, mazais zingsniukais einam pirmyn ax.gif aisku, bus ir sunkesniu dienu, ir lengvesniu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rudenine: 16 rugsėjo 2009 - 12:08
Tai laukiu,laukiu.. rolleyes.gif Siandien buvau pas savo gyd.pasikalbejau apie savo mazyle.Ji pataria jei yra galimybe iki 3 metuku vaiko i darzeli nevesti.Sako vaikas viska ka yra gaves is mamos iki 2 metu praranda,o is aplinkos dar imuniteto nera igaves.Sako pamatysi kaip tu pradesi ja nuodyt antibijotikais. blink.gif Net nezinau kaip elgtis g.gif Sako as tau patariu ne tik kaip gydytoja,bet kaip mama.

Gal kas is jusu kalbejot su savo pediatrais pries isleisdamos i darzeli? As kazkaip net nepagalvojau apie tai kai emiausi sveikatos pazyma. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(simsiuke @ 2009 09 16, 18:18)
Tai laukiu,laukiu.. rolleyes.gif  Siandien buvau pas savo gyd.pasikalbejau apie savo mazyle.Ji pataria jei yra galimybe iki 3 metuku vaiko i darzeli nevesti.Sako vaikas viska ka yra gaves is mamos iki 2 metu praranda,o is aplinkos dar imuniteto nera igaves.Sako pamatysi  kaip tu pradesi ja nuodyt antibijotikais.  blink.gif Net nezinau kaip elgtis  g.gif   Sako as tau patariu ne tik kaip gydytoja,bet kaip mama.

Gal kas is jusu kalbejot su savo pediatrais pries isleisdamos i darzeli? As kazkaip net nepagalvojau apie tai kai emiausi sveikatos pazyma.  blush2.gif

Vaikui imunitetas turi sustipreti,bet jis stipres tik tuomet, kai bus ir pasaliniu bacilu.Nenutraukite to ka pradejote, 3 metu gali buti dar sunkiau pripratinti, nei dabar (o ligos visus puola).O, jei yra galimybe nedirbti, tai ir ligos ne tokios baisios mirksiukas.gif
Nukrypstu nuo temos:jusu nikas pagal gyvenamaji rajona?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lovely: 16 rugsėjo 2009 - 19:43
QUOTE(simsiuke @ 2009 09 16, 19:18)
Tai laukiu,laukiu.. rolleyes.gif  Siandien buvau pas savo gyd.pasikalbejau apie savo mazyle.Ji pataria jei yra galimybe iki 3 metuku vaiko i darzeli nevesti.Sako vaikas viska ka yra gaves is mamos iki 2 metu praranda,o is aplinkos dar imuniteto nera igaves. Sako pamatysi  kaip tu pradesi ja nuodyt antibijotikais.  blink.gif Net nezinau kaip elgtis  g.gif  Sako as tau patariu ne tik kaip gydytoja,bet kaip mama.

Gal kas is jusu kalbejot su savo pediatrais pries isleisdamos i darzeli? As kazkaip net nepagalvojau apie tai kai emiausi sveikatos pazyma.  blush2.gif

Simsiuke, jei norėsi rasti priežasčių nevesti į darželį (labai suprantu, nes gaila, kai ašaroja pasilikdama), tikrai rasi.
Imunitetas yra įgyjamas ir ne su amžiumi, o būtent su ta aplinka kontaktuojant.
Faktas, kad pirmais metais darželyje vaikai serga daugiau, nei namuose, bet aš pvz., negaliu skųstis, nes per pirmus lopšelio metus maniškė sirgo tik porą kartų.
Praėjusiais metasi nesirgo visai. Gal todėl, kad ji tiesiog normaliai valgo (žiemą net citrinas ir česnkaus su mumis ax.gif ) yra atsparesnė.

Bet jei jau nusprendėt šiemet pabandyti, tai neskubėkit atsitraukti, pabandykit dar pasipratinti kokį mėnesiuką. Kantrybės ir sėkmės jums 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
puikiai suprantu simsiuke pernai man teko ta pati patirti. vaika nuo saves turedavau nuplesti ir atiduoti aukletojai, po savaites, pradejo daryti i lova. naktimis pradejo verkti. darzeli pamates pradedavo verkti, apsivydavo mane aplink kakla ir nepaleisdavo. po 2sav. nusprendziau nebevesti... iki siol kartoja - neisiu i darzeli, nors ir nera apie ji kalbama.
mes isgyvenom labai dideli stresa, ir kaip dabar reiketu pradet lankyt darzeli ne neisivaizduoju.
linkiu visoms kantrybes ir labai dziaugiuosi, kuriu vaikuciai su noru eina i darzeli 4u.gif sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vassara: 16 rugsėjo 2009 - 21:11
[quote=lovely,2009 09 16, 20:43]
Vaikui imunitetas turi sustipreti,bet jis stipres tik tuomet, kai bus ir pasaliniu bacilu.Nenutraukite to ka pradejote, 3 metu gali buti dar sunkiau pripratinti, nei dabar (o ligos visus puola).O, jei yra galimybe nedirbti, tai ir ligos ne tokios baisios mirksiukas.gif
As ir taip galvoju,ir as dar galiu laikyti dukryte namuose,ka tik prasirgom,ir vel eisim,bandysim stiprinti imuniteta,ziuresim kaip seksis,ir jus nenusiminkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 09 16, 20:43)
Nukrypstu nuo temos:jusu nikas pagal gyvenamaji rajona?

Zinot mamytes,man pradeda atrodyt,kad paciai sunkiau nei vaikui. Vedziau pirmaja dukra nuo 2 metuku taip pat.Nu nebuvo man tos tragedijos kaip dabar.Sakyciau pasenau,nu bet ankstoka lyg butu unsure.gif Gal paciai reikia pagert raminanciu...Nuolat prisiminus darzeli noriu kriokt i pagalve isikniaubus. Ar jums kuriu vaikiukai verkia irgi tas pats? Ar as cia isdurnejau viena g.gif

Nikas mano ne pagal rajona,siaip prilipo nuo simsu zaidimo lotuliukas.gif Gyvenu as prie akropolio.
Papildyta:
Aciu visoms uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simsiuke @ 2009 09 16, 22:55)
Zinot mamytes,man pradeda atrodyt,kad paciai sunkiau nei vaikui. Vedziau pirmaja dukra nuo 2 metuku taip pat.Nu nebuvo man tos tragedijos kaip dabar.Sakyciau pasenau,nu bet ankstoka lyg butu unsure.gif  Gal paciai reikia pagert raminanciu...Nuolat prisiminus darzeli noriu kriokt i pagalve isikniaubus. Ar jums kuriu vaikiukai verkia irgi tas pats? Ar as cia isdurnejau viena  g.gif

Nikas mano ne pagal rajona,siaip prilipo nuo simsu zaidimo  lotuliukas.gif Gyvenu as prie akropolio.
Papildyta:
Aciu visoms uz palaikyma  4u.gif

Galiu nuraminti, kad esi visai normali biggrin.gif
Taip pat manau, kad mažoji tavo nuotaikas jaučia, todėl stenkis galvoti pozityviai ir ją taip nuteikti.
O gal yra galimybė, kad į darželį nuvestum ne tu, bet pavyzdžiui, tėtis, močiutė, ar dar kos nors, stipresnių nervų?

Tiesa, maniškė, kai pratinomės prie darželio, paverkdavo rytą, o paskui apsiverkdavo pamačius, kad atėjau pasiimti- matyt prisiminus rytines nuoskaudas g.gif
Bet palaipsniui viskas susitvarkė, tikiu, kad jums irgi viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti