Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai Šiaulių mieste

Aš tai senai jau susitaikiusi su cheminių t.y. visų higienos priemonių nešimu į daržą irnesakyk.gif Savo dičkei prieš 11m. jau nešdavau... Kai proto ribose tai viskas gerai. Bet man svarbu, kad auklėtojos nemaišytų vaikų kanceliarinių priemonių į bendrą krūvą. Nes jei perku flomasterius kokius nors, tai noriu, kad tik mano vaikas ir pieštų su jais. Pasitaiko dar tėvų, kurie perka tikrai ne kokios koybės priemones, su ta mintim, kad daržui, bet ne savo vaikui... Tai labai džiaugiuosi, kad auklėtoja yra padariusi visą spintą iš stalčiukų, kur kiekvienas turi savo daiktelius...

O šiaip tai man labai ir norisi aiškumo ir ataskaitų, kas ir už kiek padaryta. Pvz. mūsų darže, direktorė atiduoda grupei 2 procentus, bet su jais tai va mistika, ir kažkaip toks jausmas, kad man tik vienintelei iš grupės tėvų tai rūpi, tai auklėtoją esu užknisusi juodai, bet laukiu susirinkimo....
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 09 26, 21:27)
Aš tai senai jau susitaikiusi su cheminių t.y. visų higienos priemonių nešimu į daržą irnesakyk.gif Savo dičkei prieš 11m. jau nešdavau... Kai proto ribose tai viskas gerai. Bet man svarbu, kad auklėtojos nemaišytų vaikų kanceliarinių priemonių į bendrą krūvą. Nes jei perku flomasterius kokius nors, tai noriu, kad tik mano vaikas ir pieštų su jais. Pasitaiko dar tėvų, kurie perka tikrai ne kokios koybės priemones, su ta mintim, kad daržui, bet ne savo vaikui... Tai labai džiaugiuosi, kad auklėtoja yra padariusi visą spintą iš stalčiukų, kur kiekvienas turi savo daiktelius...

O šiaip tai man labai ir norisi aiškumo ir ataskaitų, kas ir už kiek padaryta. Pvz. mūsų darže, direktorė atiduoda grupei 2 procentus, bet su jais tai va mistika, ir kažkaip toks jausmas, kad man tik vienintelei iš grupės tėvų tai rūpi, tai auklėtoją esu užknisusi juodai, bet laukiu susirinkimo....

pas mus tai auklėtoja paprašė,kad nupirktume dėžutes priemonėms sudėti, ir ant kiekvienos vaiko priemonės užrašyti vardą smile.gif Ir visos dėžutės tvarkingai rūbinėje lentynėlėse sudėtos,kai reikia ateina ir pasiima vaikai thumbup.gif dar jie turi kiekvienas savo stalčiuką staliukuose,tai ten pasideda ar tai knygutes spalvint,ar tai flomasterius ar dar ką nors thumbup.gif Ir tada ramu,kad tuom kas nupirkta naudosis tas kuriam reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivina @ 2009 09 22, 13:00)
O kad mamytes pasikalba apie ligas,nieko juk bloga,juk idomu pasiskaityti kur ir kaip priziurimi vaikuciai,ar grupese serga 4u.gif  smile.gif

Vaiku ligos ir kitos problemos, yra atskiroje temoje.Si tema apie darzelius! mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Cili @ 2009 09 26, 12:52)
na pas mes duodame į metus po 50 lt, bet perka žaislus.... Pernai kai buvo lopšelyje, tai tikrai nupirko žaislų, lentynėlę... Šiandien nupirkau pagal sąraš priemonių, tai išleidau 50 lt,čia be kanceliarijos, bet popieriaus, kartono, spalvoto popieriaus, jau nupirkau kai buvo maximoje 40 proc nuolaida kanceliarijai  biggrin.gif O daugiau tai spektakliukams duodi atskirai. Nežinau ar 100 lt duoti papildomai į metus yra labai jau daug  g.gif Švietimas jiems tikrai neduoda nei ant priemonių, nei ant žaislų, mano draugė dirba vyr.buhaltere darželyje, padėtis tikrai  doh.gif  Aišku pagal sąrašą valiklių, tai man truputį irgi atrodo daug, bet aš abejoju, kad visi tėveliai suneša.... g.gif  Tai tada kaip ir normaliai, o popierius ir visa kita, tai juk tavo vaikas piešia, spalvina, žaidžia..... 4u.gif

Kas liecia lavinimo priemones, nei vienas tevas del ju nepyksta ir nesa geranoriskai.Cia panasiai, kaip,kad vaika i mokykla aprupinti.
O,del tu valikliu ir sveitikliu,tai problema isisenejusi ir niekas nenori konkreciai paaiskinti,kodel kiekvienais metais privalome nesti pilnus maisus.Galiu suprasti ir atnesti be problemu:wc popieriaus, muilo, vienkartiniu serveteliu ir popieriniu ranksluosciu,bet visa kita....Nesamone,kuri tesesi,net nuo tu laiku kai mano dickis lanke darzeli.
Palyginimui ikeliu lopselio - darzelio "Kregzdute" cheminiu priemoniu sarasiuka:
1.Indu ploviklis "Fairy"
2.Priemone grindu plovimui
3. Rugstinis valiklis (tualetu valymui)
4.Vaikiskas muilas 2 vnt.
5.Chloro skystis "Ace"
6.Milteliai sveitimui
7.Popieriniai ranksluosciai 2 pakuotes
8.Tualetinis popierius 8vnt.
9.Pasluostes stalu valymui 1 vnt.
10.Kempineles indams plauti 1 pakuote
11.Vienkartines pirstines 2 poros,butu gerai "Vileda" L dydis
12.Popierines serveteles 1* 100vnt.
13.Vienkartines nosines 10vnt.
14.Vienkartiniai maisai 30l
Lavinimo priemoniu nerasau,jei kam bus idomu ikelsiu----cia palyginimui su kitais darzeliais!
Atsakyti
Man tai čia kažkaip jau keista pasidarė g.gif g.gif nei velnio mums nereikia tokių dalykų pirkt schmoll.gif schmoll.gif į mėn po 6litukus surenka iš tėvelių, ir kaip sakė viskam pilnai pakanka ax.gif pas mus yra 15vaikų grupėje, tai gautųsi 90lt į mėn. ir visko pakankamai mačiau, chemijos yra, indų ploviklių yra, popieriniai rankšluosčiai yra, piešimo ir lavinimo priemonių užtenka, nors jas kiek supratau superka nuo to 30lt rinkliavos, kur kartą į metus renka žaislų atnaujinimui ir pan... nemačiau kad ko trūktų schmoll.gif schmoll.gif buvom per tėvų susirinkimą net užsiminę, kad gal padidėjus pvm nebe užteks 6lt, sakė kol kas užteks, o jei ką tarsimės ir didinsim iki 7-8lt ax.gif . tai vat taip pas mus... o ir šiaip pamąsčius, aš asmeniškai tų chemijų namie sunaudoju tikrai nedaug, o ir švaru tikrai, o tai kur jie tiek supila, jei superkat tiek daug blink.gif aš susirūpinčiau ar kartais nenukeliauja viskas pas juos į namus blush2.gif , tikrai netinių, kad ten piltų į dieną ją po kelis kartus ar dar kažkaip, tikrai per daug... o ir kad nevisi superka nesąžininga tuomet man būtų, nesutikčiau taip, čia kaip su priemonėmis, kodėl mano vaikui pirktus dalykus turi naudoti kitam schmoll.gif manau jei visi tai visi, bet tada jau juodai per daug ten visko.... unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2009 09 27, 09:26)
Man tai čia kažkaip jau keista pasidarė g.gif  g.gif  nei velnio mums nereikia tokių dalykų pirkt schmoll.gif  schmoll.gif  į mėn po 6litukus surenka iš tėvelių, ir kaip sakė viskam pilnai pakanka ax.gif pas mus yra 15vaikų grupėje, tai gautųsi 90lt į mėn. ir visko pakankamai mačiau, chemijos yra, indų ploviklių yra, popieriniai rankšluosčiai yra, piešimo ir lavinimo priemonių užtenka, nors jas kiek supratau superka nuo to 30lt rinkliavos, kur kartą į metus renka žaislų atnaujinimui ir pan... nemačiau kad ko trūktų schmoll.gif  schmoll.gif buvom per tėvų susirinkimą net užsiminę, kad gal padidėjus pvm nebe užteks 6lt, sakė kol kas užteks, o jei ką tarsimės ir didinsim iki 7-8lt ax.gif . tai vat taip pas mus... o ir šiaip pamąsčius, aš asmeniškai tų chemijų namie sunaudoju tikrai nedaug, o ir švaru tikrai, o tai kur jie tiek supila, jei superkat tiek daug blink.gif  aš susirūpinčiau ar kartais nenukeliauja viskas pas juos į namus blush2.gif , tikrai netinių, kad ten piltų į dieną ją po kelis kartus ar dar kažkaip, tikrai per daug... o ir kad nevisi superka nesąžininga tuomet man būtų, nesutikčiau taip, čia kaip su priemonėmis, kodėl mano vaikui pirktus dalykus turi naudoti kitam schmoll.gif manau jei visi tai visi, bet tada jau juodai per daug ten visko.... unsure.gif  g.gif

Koki jus darzeli lankote?
Kas liecia tuos nesimus, kai issiaiskinome ne visi tevai nesa.Taigi, tie kurie nesa kasmet aprupina ir tu vaikus, kurie nenesa.Paprasiau per susirinkima saraso, kas pernai neatnese siu priemoniu, tokio nepateike.Aplamai tos rinkliavos miglotai paaiskinamos,kodel esame priversti nesti ir tokiais dideliais kiekiais?! g.gif
Pinigelius i fonda renkame kiekvienais metais,pernai rinkome po 100Lt, siemet gal tik dasidesime kaledoms.
Atsakyti
Nelabai noriu tiketi,kad kas dristu priemoniu neatnesti,bet su rinkliavom grupes remontui tai rimtai mums yra "bajeris" buves,nes atejus kita rugseji,aukletoja prie siumetines rinkliavos dar padalino ir skirtuma uz linoleuma,,kuriam ji turejo dadeti,kadangi kiti teveliai neatnese praeitais metais... g.gif Tikrai mazosios grupei nebeskubesiu kisti pinigu ant visokiu abejotinu dalyku (ta prasme,uz kitus tikrai daugiau nebemokesiu)

O kanceliarines priemones ir as perku SAVO VAIKUI ir man jauciasi pvz kreideliu skirtumas 4 ir 16 LTL. Visiems siais laikais pinigeliai yra skaiciuojami,o taupyti kitu saskaita yra nepadoru.
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 09 27, 14:15)
Koki jus darzeli lankote?

gintarėlį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 09 27, 13:34)
Nelabai noriu tiketi,kad kas dristu priemoniu neatnesti,bet su rinkliavom grupes remontui tai rimtai mums yra "bajeris" buves,nes atejus kita rugseji,aukletoja prie siumetines rinkliavos dar padalino ir skirtuma uz linoleuma,,kuriam ji turejo dadeti,kadangi kiti teveliai neatnese praeitais metais... g.gif Tikrai mazosios grupei nebeskubesiu kisti pinigu ant visokiu abejotinu dalyku (ta prasme,uz kitus tikrai daugiau nebemokesiu)

O kanceliarines priemones ir as perku SAVO VAIKUI ir man jauciasi pvz kreideliu skirtumas 4 ir 16 LTL. Visiems siais laikais pinigeliai yra skaiciuojami,o taupyti kitu saskaita yra nepadoru.

Patikekite drista!Kadangi sveitimo priemoniu rinkimas yra neoficialus.Cituoju 20090918 www.siauliaiplius.lt
- Kada baigsis rinkliavos darželiuose? Vis dar reikalaujama atnešti įvairių miltelių, chemikalų, tualetinio popieriaus...

- Labai dėkojame tėvams, kurie, suprasdami ir atsižvelgdami į esamą situaciją, aprūpina vaikus reikiamomis priemonėmis. Tai turėtų būti savanoriška šeimos pagalba pagal turimas galimybes. Įstaigos prašo tėvelių pagalbos, siekdamos užtikrinti vaikams geresnes higienos sąlygas. Šio pobūdžio rėmimas tėvams nėra privalomas.

Jeigu kokiame nors darželyje ši pagalba traktuojama kitaip, turėtumėte nurodyti konkrečią įstaigą.
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 09 27, 15:47)
Patikekite drista!Kadangi sveitimo priemoniu rinkimas yra neoficialus.Cituoju 20090918 www.siauliaiplius.lt
- Kada baigsis rinkliavos darželiuose? Vis dar reikalaujama atnešti įvairių miltelių, chemikalų, tualetinio popieriaus...

- Labai dėkojame tėvams, kurie, suprasdami ir atsižvelgdami į esamą situaciją, aprūpina vaikus reikiamomis priemonėmis. Tai turėtų būti savanoriška šeimos pagalba pagal turimas galimybes. Įstaigos prašo tėvelių pagalbos, siekdamos užtikrinti vaikams geresnes higienos sąlygas. Šio pobūdžio rėmimas tėvams nėra privalomas.

Jeigu kokiame nors darželyje ši pagalba traktuojama kitaip, turėtumėte nurodyti konkrečią įstaigą.

Visalaik asmeniskai budavo teveliai,atvede vaika i darzeli, perspejami,jei dar neatnese priemoniu. Tikrai maximum savaite aukletoja nuo sarasiuko pateikimo laukdavo kol viskas bus sunesta.
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 09 27, 15:12)
Visalaik asmeniskai budavo teveliai,atvede vaika i darzeli, perspejami,jei dar neatnese priemoniu. Tikrai maximum savaite aukletoja nuo sarasiuko pateikimo laukdavo kol viskas bus sunesta.

O,jus aukletoju klausete ar tikrai visi sunesa.Niekada neklausiau nepatogu buvo, bet siemet paklausiau ar visi saziningai sunesa.Atsakymas buvo toks:tikrai ne visi sunesa valymo priemones, lavinimo priemones beveik visi.Po sio atsakymo buvau nustebusi, kad vieni nesa, o kiti to naudojasi. ax.gif
Atsakyti
Tikrai nesu klaususi. Tiesiog,yra paduodamas sarasas,kuriame viskas bendrai surasyta. Taip iseina,kad kiti i zodzius a la Fairy, Domestos,tualetinis popierius nereaguoja...? doh.gif lotuliukas.gif Tada,aukletojos vietoje,asmeniskai ir garsiai paprasyciau tu teveliu ideti kasdien i savo vaiku kisenyte privyniojus sikpopierio ir triju komplektu vienkartiniu indu bei muiliuko rankytem plautis.
Jei rimtai,tai man nerealiai tai skamba,nes kokiu turi buti degradu,kad vaikui neatnestum higienos priemoniu..?! Galima pirkti pigesnes:muilo ir po pusliti yra,indu ploviklio-po lita,tualetinio popieriaus -taip pat.

Niekam siais laikais nera lengva,taciau tiketis tyliai prasmukti kitu saskaita-slykstu. Jei jau visai netureciau pinigeliu,tai taip ir pasakyciau aukletojai,o gal ir net susirinkimo metu,nepritarciau jokioms rinkliavoms grupes remontams ar dar ten kam. Be to,netikiu,kad neatnesa patys vargingiausi,nes pazistu tikrai sunkiai besivercianti zmoguti,kuris viska saziningai nesa savo vaikui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 27 rugsėjo 2009 - 17:08
Pas mus per susirinkimą rinko po 50lt ir gavome sąrašą ilgą ko supirkti,žadu pirkti tik nežinau kaip bus mums su tuo darželiu nes baisiai vaikas verkia paliekamas o ir susirgome jau beveik 3sav kaip sergame jai taip bus kad 3 sergam viena einam tai nežinau viską suneši o vaikui kaip ir nereiks g.gif
Atsakyti