Sveikutės,
Nėštumas buvo be komplikacijų, gimdymas irgi. Vaikelį įvertino 9/10. Bet po keliolikos minučių mano mažas sūnelis lyg melsvas ėmėsi darytis...lyg dejuoja... Kol papuolėm pas naujagimių gydytoją jis jau aiškiai mėlynavo. Skubiai darė visokius tyrimus, pusė dienos man jo neatnešė ir galiausiai driokstelėjo - vaikeliui įtaria sunkią širdies ydą, iškvietė iš Kauno reanimobilį ir veža į Santariškių kardiochirurginę reanimaciją.

Manęs kartu nepaėmė, nes tik šiandien gimdžiau, tai dar kokios komplikacijos ar pan... davė tos reanimacijos numerį-pasiskambinsi.

Dar leido reanimacijoje jį pamatyti ir man, ir vyrui su mergaite. Naktis košmariška, rytojaus dieną atėjusi mano ginekologė verkia (nes ji žinojo, kad jau vieną mergaitę esam praradę- gimė neišnešiota), išleidžia mane namo, o aš-į Vilnių. Ten ilgas laukimo mėnuo, kol auginom svorį, beveik 10val trukusi operacija ir greitas sveikimas. Po pusantro mėnesio mes jau namie. Visi žadėjo, kad sportininku nebus, bet mokslininku-tikrai galės...
Taip viltimi gyvenome, vis tikrinomės sveikatą pas Vilniaus kardiologus, kardiochirurgus. Viskas buvo gerai, bet netikėtai pristojo kokia sąnarių liga, vis kartodavosi jų skausmai-vėl lėkėm į Vilnių pas docentę Panavienę. Kelis kartus tyrė ligoninėje-sakė, dažnai būna berniukmas iki 3-4m, gal išaugs. Dar gėrėm vaistukus, kad nesikartotų.
Šių metų sausio 13d tikrinomės ir pas kardiologus, ir pas doc.Panavienę-viskas gerai. Dar pasiskundžiau, kad sūnelis jau dvi savaites pasiskundžia pilvo skausmais, tokiais priepuoliniais, su išblyškimu, prakaitavimu, bet visa tai buvo nurašyta skrandžio skausmams nuo vaistų (gėrėm movalį). Toliau lyg ir viskas gerai, kartais pasiskųsdavo pilvo skausmu, darėm pilvo echo-nieko blogo, bet... staiga sūnelis pradėjo tinti:tai pėdutės, tai lyg veidukas, o kai jau pamačiau išpūstą pilvelį-apėmė baisi nuojauta. Kadangi neseniai buvom darę pilvo echoskopiją ir rado daug dujų, tai sudaviau espumizano ir pilvelis sumažėjo. Bet kitą dieną vėl tas pats, tai mes pas gydytoją siuntimo į ligoninę nulėkėm. O ten ir prasidėjo. Kai gydytoja apžiūrinėjo pilvą, sūnelis sulaikė kvėpavimą, labai verkė, pradėjo mėlynuot. Iškvietė greitąją, o aš jį nešiodama kračiau ir prašiau su manimi kvėpuoti - padėjo. Priėmime mūsų laukė kiti išbandymai, nes ten nesiteikė mūsų iš karto apžiūrėti, o kai pradėjau šaukti, tada pamaiva gydytoja iš lėto apžiūrėjo. Prašiau, kad širdies echoskopiją atliktų, o ji man sako: jūs ne planinių tyrimų atvažiavot, o dėl dusimo

Tik vaikų reanimacijoje mus žiūrėjo atidžiai ir kruopščiai. Bet iškviesta kardiologė, pažiūrėjusi į prieš tris dienas darytą širdies rentgeno nuotrauką, nusprendė, kad tai ne širdis ir ramiai išėjo. o ten jau aiškiai matyti širdies išsiplėtimas.Aš pasitikėjau ja, nes ji ir nustatė tą širdies ydą tik gimusiam sūneliui. Tada inkstai - tiek to išsigydysim tuos inkstus, svarbu ne širdis. Rytojaus dieną patenkame į Santariškes dėl inkstų, o ten, padarę išrdies echoskopiją, visi nustėra:dešinė širdelės pusė išsiplėtusi daugiau nei 2k
Ten ir prabėgo mūsų paskutinės dienos... Vieni įtarė infekciją, kiti širdies išemiją, treti plaučių arterijos stenozę. O vaikui vis blogiau... įvyko vienas priepuolis-vos atgaivino. Po jo konsiliumas, išvada-apsigydyti kosulį ir pas kardiochirurgus operacijai. Savaitę po to priepuolio gydėmės pediatrijos centro kardiologiniame, laukėme, kol mus pasiims chirurgai. Tačiau diagnozė nepasitvirtino-plaučių arterijos stenozės nebuvo-nebuvo ką operuoti, bet širdis vis tiek buvo išsiplėtusi

Paskui extra tvarka nusprendė daryti širdies zondavimą, nes pradėjo įtarti plaučių tromboemboliją. Deja...ją patvirtino skrodimas. Tas procesas jau vyko kurį laiką nepastebėtas, o tie pilvo skausmai jau buvo požymiai šios baisios komplikacijos. Dėl ko išsivystė tromboembolija-atsakyti niekas negalėjo, tyrimai visi buvo geri... Kardiochirurgų praktikoje tai pirmas atvejis, kad tokio amžiaus vaikui nustatyta tokia liga, kuri būna tik vyresniems žmonėms.
Tai tokia mūsų skaudi istorija

gal ir palengvėjo truputį, kai ją parašiau. Vis nedrįsau visko iškart prisiminti, sudėlioti...