Įkraunama...
Įkraunama...

Kaišiadoryse pavasaris :)

QUOTE(kingcup @ 2014 01 06, 15:54)
Pati atvažiavau į šį miestelį prieš 15 metų, ir tikrai niekur kitur nenorėčiau gyventi smile.gif

Argumentai "už":

praktiškai su viskuo sutinku, išskyrus pramogas ir svarbiausią dalyką - darbą, koncertų, klubų, kino, kursų, pramogų vaikams, net elementaraus parko, kur juos būtų galima nusivesti pasiausti nėra.
Važinėti į Vilnių ar Kauną užtrunka nemažai papildomo laiko, o ir kainuoja, nes reikia ne tik iki stoties nusigauti, bet pasiekti ir darbo vietą - tikimybė, kad ją pavyks pasiekti pėščiomis arba per 5-10 min. visuomeniniu transportu yra labai maža smile.gif
Aš dirbu čia vietoje, vyras važinėja į Kauną, jei reikėtų važinėtis abiems (eame diskutavę, skaičiavę, lyginę) - kraustytumėmės iš čia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TeQuiLa: 06 sausio 2014 - 17:12
Dėl darbo vietos gavimo, ypač jeigu specialybė ar profesija yra reta, tikrai sutinku - sunku arba neįmanoma rasti. Darbo vietų už minimumą yra, bet ne kiekvienas gali išgyventi už tiek. Kaune atlyginimą galima gauti 400-500 didesnį nei pas mus mokėtų, tai važinėjimo išlaidos tą skirtumą ir suvalgytų. Tuomet tikrai geriau gyventi pvz. Kaune.

Dėl pramogų su draugais turėjom diskusiją vos ne iki piktumų. Ir pasakysiu kodėl: ar žinote Kaišiadorių kultūros centre organizuojamus renginius, Kaišiadorių bibliotekos, mokyklų??? Kada paskutinį kartą buvote ten? Renginių tikrai yra: ir mokamų ir nemokamų. Mes su šeimyna visuomet dalyvaujam nemokamuose renginiuose Baltų šventėje, Paparčiuose (buv. vienuolyne) fantastiški kamerinės muzikos pasirodymai. ir spektaklius žiūrim Kultūros centre. thumbup.gif

Sutinku su Jumis dėl kino teatro. Jo nėra. Kiek kartų į metus ten eitumėt jei būtų: 2, 3? Nera klubų: kiek kartų per metus eitumėt ten? smile.gif

Man tikrai nesuprantamas posakis nėra pramogų. Kokių pramogų yra daugiau didmiečiuose? Akropolis? lotuliukas.gif Už dyką nieko daugiau negausi.

O toje diskusijoje su Vilniečiais, kur mus laiko kaimiečiais (beje, jie visą Lietuvą laiko periferija), jų klausiau, kada paskutinį kartą buvote teatre, kokį spektaklį matėt, kada koncerte buvot? Ir ką jūs manot, prieš 4-6 metus... Aš per metus tiek kartų žiūriu spektaklius gyvendama Kaišiadoryse.... Nors man per 30 metų, į naktinį klubą su draugėmis irgi nulekiam. 1 kartą į metus. ax.gif Jei būtų toks Kaišiadoryse, tikrai dažniau neičiau. Nera poreikio. Beje vilniečiai kas savaitgalį irgi ten nesilanko. Viskas kainuoja. Visi pasiskaičiuoja. Nebent studentai, kurie gyvena šia diena, gali taip elgtis...

Dėl parko nesutinku. Man užtenka Girelės poilsiavietės ir pažintinio tako, dabar, kai medines lenteles pakeitė į normalų gruntą, puikiai prasivaikštom arba su dviračiais važiuojam. Kam norisi asfaltuoto takelio - yra Miško estrada, kitas kelias iki Ščebnicos tvenkinio. Vasarą - nemokamas paplūdimio tinklinis drinks_cheers.gif

O dėl pramogų didmiesčiuose vaikams? kokios jos yra be kino ir akropolio ledo? g.gif Jei gyventumet Kaune ar Vilniuje - kasdien vaikus ten siųstumėt? Mano vresnėliui po mokyklos pamokų tenka lėkti į Meno mokyklą, kitomis dienomis karate treniruotės. Grįžta namo apie 18-19 val. ir ruošia pamokas, kokios dar pramogos? Savaitgaliais iki 11 val. miega, vos ne vos į lauką ištempiam, nes nori su draugais ir prie PC pažaisti...

Aš už Kaišiadoris wub.gif
Atsakyti
Nu tai va, viskas remiasi į "kam ko užtenka" rolleyes.gif O jeigu jūs Vilniuje matote tik Akropolį, tai labai liūdna.
Kai jau išvardinot, gal ir yra tų pramogų, bet metai iš metų vis tas pats? Tas pats takelis, tas pats kultūrnamis, ta pati biblioteka, tas pats pliažas ir t.t. Aš po kasdienio bėgiojimo "link estrados" po poros mėnesių nebegalėjau žiūrėt į tą pasę, tai ką jau kalbėt apie metų metus? Kai tuo tarpu gali rinktis iš bent kelių spektaklių kiekvieną vakarą, filmų, parkų, dviračių takų. Aišku yra tokių, kurie ir gyvendami prie pat teatro už gatvės niekad gyvenime į jį nenueis, bet kas nori, tam norisi ir patogumo - ką sumoki kaskart už kelionę į Vilnių ar Kauną, tai galima dar kartą nueit į kiną/teatrą ar prisidėt prie kitos brangesnės pramogos. Tas pats ir dėl nemokamų, Vilniuj nespėtumėt eiti, kiek jų yra.
O kad jūsų vaikai miega iki pietų ir tik prie PC nori sėdėti, tai tikrai ne miestas kaltas biggrin.gif
Atsakyti
jeigu atidžiai skaitėte mano postą - man Vilnius tikrai nėra vien Akropolis. cool.gif Važiuoju į Vilnių į spektaklius , koncertus, ir 1 kartą metuose į naktinį klubą. biggrin.gif Bendrai tokios rūšies pramogų, su išvyka į Vilnių arba Kauną, būna per metus +/- 6 kartai.
Vietinių koncertų, renginių, spektaklių man tikrai užtenka. Nes juos lankau. smile.gif ir savo vaikus mokau to paties.

dėl pramogų vaikams Jūsų nuomonės visiškai nesupratau, nes nieko ir naparašėte. Tai ko daugiau yra didmiesčiuose VAIKAMS, nei čia Kaišiadoryse? Kas tai per pramogos? Apšvieskit mane, prašau 4u.gif

Mano vyresnėliui užimtumo darbo dienomis tikrai užtenka. Pamokos nuo 8 iki 14 val., po to būreliai. Grįžta vėliausiai, vos spėja pamokas paruošti ir 22 val. į lovą. Apie kokias dar papildomas pramogas kalbėti g.gif . Savaitgalį elementariai vaikui norisi ilgiau pamiegoti. Kompiuteriniai žaidimai 2-3 val savaitgaliais tikrai nėra daug. O tie, kurie nuolat kartoja..nėr ką veik, nėr ką veikt iš tiesų yra visiški tinginiai (čia taikau ir vaikams ir suaugusiems), jų šiuos žodžius galima perfrazuoti: linksminkit mane, linksminkit...

Visada bus liūdna bet kur gyventi, jeigu kažkas kažką mums turi duoti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kingcup: 07 sausio 2014 - 12:56
Taigi parašiau, atidžiau skaitykit, tai galioja ir suaugusiems, ir vaikams. Plius, būrelių pasirinkimas gerokai didesnis, moterims užsiėmimų taip pat.

QUOTE(mylimuke @ 2014 01 07, 13:20)
Kai tuo tarpu gali rinktis iš bent kelių spektaklių kiekvieną vakarą, filmų, parkų, dviračių takų.

Atsakyti
Labai įdomi diskusija, bet manau vieningos nuomonės čia niekaip neprieisim, kiekviena turi savus prioritetus, tai ir reikalavimai gyvenamai vietai skirtingi 4u.gif
Šituos kraštuos esu neseniai (5 m.), tiesa ne pačiuose Kaišiadoryse, bet aktyvusis gyvenimas šiaip ar taip vyksta čia. Turiu ką palygint, nes gimiau ir iki atsikeliant čia gyvenau Kaune, ten vaikai ir į darželį ėjo.
1.Dėl vaikų užimtumo, tai esu labiau nei patenkinta, mano vaikai pilnai užimti, norėtų dar ir daugiau veiklos, bet jau laiko nėra biggrin.gif Vyresnioji lanko meno mokyklą ir baseiną, po pamokų visur suvaikšto pati. Deja, bet Kaune nei finansiškai, nei laiko atžvilgiu negalėčiau to vaikui pasiūlyti. Palyginimui: baseinas 8 ar 10 Lt/mėn be lengvatų, muzika 40 Lt/mėn, mums dar ir lengvatos taikosi ko Kaune negauna draugės, taip pat auginančios 3 vaikus. Tuo tarpu Kaune muzikalkė 70 Lt/mėn, baseinas 160 Lt/mėn, nes bent jau mano draugių vaikai nepateko į valdiškus, nes vaikų per daug doh.gif Plius reikėtų visur vežioti arba samdyt žmogų, nes tokiam mieste man dar baisu būtų paleist vieną...
Galbūt vyresniems yra problema, bet tokiems kaip maniškiai, tai visko per akis. Bet vėlgi, kiek teko girdėti ir matyti, tiems, kuriems rimtos popamokinės veiklos reikia, tai jos tikrai yra pakankamai, o tiems kam reik linksmybių, tai mieste amžiais tėvų pinigų kaulija, kad po kavines šlaistytųsi doh.gif Čia mažiau pagundų bent jau biggrin.gif
2. Pačiai veiklos gal ir mažoka, bet čia viskas susiję dar ir su tuo, kad visos mano draugės ten likusios, tai dėl to didesnis ilgesys miestui rolleyes.gif Bet jei labai norėčiau, veiklas galima susidėlioti taip, kad dienų savaitėj pritrūksiu.
3. Vaikų darželių materialinės bazės net nėra ką lyginti su Kaunu, toks jausmas, kad ten viskas užstrigę 15-20 metų atgal. Personalas ir ten, ir ten man papuolė puikus.
4. Dėl darbo, tai manau, kad pačiai teks ieškotis Vilniuje ar Kaune, bet turiu viltį, kad rasiu ką nors ir čia, arčiau vaikų ir namų. Tik bėda, kad noriu dirbti 0,5 etato, o čia jau su važinėjimu problema patampa, nes gali ir neapsimokėt dirbt biggrin.gif
5. Dėl komunalinių mokesčių nieko konkretaus negaliu pasakyt, nes gyvenam ne bute.
6. Parduotuvės. Kaip tik labai džiaugiuos, kad vietoj yra visi 4 prekybos tinklai. Pagrindinis pasirinkimas puikus, o jeigu reik kažko specifiško, tada organizuojamės važiavimą miestan arba perkam internetu. Pastebėjau, kad pinigų ir laiko gerokai susitaupo mažiau vaikštant po parduotuves, o ir alkani nesam biggrin.gif

Apibendrinant pastebėjau, kad kaišiadoriečiai visad tiki, kad mieste viskas pigiau, gražiau, geriau, bet dažniausiai nusiperka tą patį, kas yra ir čia (kad ir tuose pačiuose Senukuose) smile.gif O dėl pramogų, tai jas turėti šalia, dar nereiškia, jomis naudotis. Taip pat kaip ir su skalbimo mašina, perki su kuo daugiau funkcijų, o naudoji max 4 lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2014 01 08, 10:19)
Labai įdomi diskusija, bet manau vieningos nuomonės čia niekaip neprieisim, kiekviena turi savus prioritetus, tai ir reikalavimai gyvenamai vietai skirtingi 4u.gif

Džiaugiuosi, kad Jūs gyvenate Kaišiadoryse. 4u.gif Labai norėčiau, kad dauguma būtų tokių

Jūsų postui pritariu 100 proc. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Del koncertu net susimasciau, paskutinis lyg vilciinsko buvo, dar girdejau kazkur pakertu kaimo bobucuu vokalinis koncertas ir pan. Serijos repertuaras...
Si psl. Daznai pavartau http://www.kaisiadoriukc.lt/ renginiai bent man, net nzn, tikrai nei vienas neuzkabino manes schmoll.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TeQuiLa: 08 sausio 2014 - 23:17
QUOTE(TeQuiLa @ 2014 01 08, 23:08)
Del koncertu net susimasciau, paskutinis lyg vilciinsko buvo, dar girdejau kazkur pakertu kaimo bobucuu vokalinis koncertas ir pan. Serijos repertuaras...
Si psl. Daznai pavartau http://www.kaisiadoriukc.lt/ renginiai bent man, net nzn, tikrai nei vienas neuzkabino manes  schmoll.gif

Prieš mėnesį buvau ir žiūrėjau spektaklį Sex guru. Pilnutėlė salė buvo... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(TeQuiLa @ 2014 01 09, 00:08)
Si psl. Daznai pavartau http://www.kaisiadoriukc.lt/ renginiai bent man, net nzn, tikrai nei vienas neuzkabino manes  schmoll.gif

Na tai tuoj ateis ir pasakys, kad tu nemoki susikurti pramogų, o ieškai tik kas tave palinksmintų rolleyes.gif

Dėl kainų. Gerai paieškojus ir didžiuosiuose miestuose galima surasti nebrangių būrelių ir pramogų. Plius akcijiniai puslapiai, kur teatrai, kinai, koncertai, kt. renginiai, būreliai, sporto užsiėmimai būna su nemažom nuolaidom. Teko ne kartą naudotis. Ir nereikėjo rinktis iš 2-3 pasirinkimų. Ypač šiltuoju metų laiku yra nemažas pasirinkimas nemokamų sporto treniruočių, pradedant bėgimu, baigiant pilatesais visokiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 09 sausio 2014 - 09:59
gal yra apsipirkinėjančių www.laredoute.fr?
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2014 01 10, 12:23)
gal yra apsipirkinėjančių www.laredoute.fr?

esu karta pirkusi per tarpininke vaikiskus rubelius 4u.gif
Atsakyti