Labai įdomi diskusija, bet manau vieningos nuomonės čia niekaip neprieisim, kiekviena turi savus prioritetus, tai ir reikalavimai gyvenamai vietai skirtingi
Šituos kraštuos esu neseniai (5 m.), tiesa ne pačiuose Kaišiadoryse, bet aktyvusis gyvenimas šiaip ar taip vyksta čia. Turiu ką palygint, nes gimiau ir iki atsikeliant čia gyvenau Kaune, ten vaikai ir į darželį ėjo.
1.Dėl vaikų užimtumo, tai esu labiau nei patenkinta, mano vaikai pilnai užimti, norėtų dar ir daugiau veiklos, bet jau laiko nėra

Vyresnioji lanko meno mokyklą ir baseiną, po pamokų visur suvaikšto pati. Deja, bet Kaune nei finansiškai, nei laiko atžvilgiu negalėčiau to vaikui pasiūlyti. Palyginimui: baseinas 8 ar 10 Lt/mėn be lengvatų, muzika 40 Lt/mėn, mums dar ir lengvatos taikosi ko Kaune negauna draugės, taip pat auginančios 3 vaikus. Tuo tarpu Kaune muzikalkė 70 Lt/mėn, baseinas 160 Lt/mėn, nes bent jau mano draugių vaikai nepateko į valdiškus, nes vaikų per daug

Plius reikėtų visur vežioti arba samdyt žmogų, nes tokiam mieste man dar baisu būtų paleist vieną...
Galbūt vyresniems yra problema, bet tokiems kaip maniškiai, tai visko per akis. Bet vėlgi, kiek teko girdėti ir matyti, tiems, kuriems rimtos popamokinės veiklos reikia, tai jos tikrai yra pakankamai, o tiems kam reik linksmybių, tai mieste amžiais tėvų pinigų kaulija, kad po kavines šlaistytųsi

Čia mažiau pagundų bent jau
2. Pačiai veiklos gal ir mažoka, bet čia viskas susiję dar ir su tuo, kad visos mano draugės ten likusios, tai dėl to didesnis ilgesys miestui

Bet jei labai norėčiau, veiklas galima susidėlioti taip, kad dienų savaitėj pritrūksiu.
3. Vaikų darželių materialinės bazės net nėra ką lyginti su Kaunu, toks jausmas, kad ten viskas užstrigę 15-20 metų atgal. Personalas ir ten, ir ten man papuolė puikus.
4. Dėl darbo, tai manau, kad pačiai teks ieškotis Vilniuje ar Kaune, bet turiu viltį, kad rasiu ką nors ir čia, arčiau vaikų ir namų. Tik bėda, kad noriu dirbti 0,5 etato, o čia jau su važinėjimu problema patampa, nes gali ir neapsimokėt dirbt
5. Dėl komunalinių mokesčių nieko konkretaus negaliu pasakyt, nes gyvenam ne bute.
6. Parduotuvės. Kaip tik labai džiaugiuos, kad vietoj yra visi 4 prekybos tinklai. Pagrindinis pasirinkimas puikus, o jeigu reik kažko specifiško, tada organizuojamės važiavimą miestan arba perkam internetu. Pastebėjau, kad pinigų ir laiko gerokai susitaupo mažiau vaikštant po parduotuves, o ir alkani nesam

Apibendrinant pastebėjau, kad kaišiadoriečiai visad tiki, kad mieste viskas pigiau, gražiau, geriau, bet dažniausiai nusiperka tą patį, kas yra ir čia (kad ir tuose pačiuose Senukuose)

O dėl pramogų, tai jas turėti šalia, dar nereiškia, jomis naudotis. Taip pat kaip ir su skalbimo mašina, perki su kuo daugiau funkcijų, o naudoji max 4