QUOTE(moteriskaite47 @ 2009 03 25, 00:31)
Sakykit prieš operaciją jum nereikėjo nieko gerti,pasiruošti operacijai.Aš kai buvau jau sutarusi dėl operacijos sakė dvi savaites iki jos pagerti activ jodo tablečių,kiek supratau,kad mazgai sukietėtų,mat daug jų pas mane yra ir mažų.
Kas liečia svorį,tai kelias dienas gryžusi iš darbo išgerdavau po stiklinę kefyro,valgiau varškės sūrio su atšaldytų braškių uogiene ir tikrai svoris buvo kritęs porą kg.Įtariu,kad kefyras tikrai gerai ir žarnynui buvo labai gerai.
Man tik davė sąrašą tyrimų, kokius turėčiau pasidaryti prieš operaciją. Dėl vaistų nesakė nieko.
QUOTE(joviteleb @ 2009 03 25, 17:03)
man pasake chirurgas, kuris operavo ir su kuriuo tariausi del operacijos, kad pati nusipirkciau klijukus. Mes kalbejome apie tai, kai atejau su visais tyrimais, kardiogramom, plauciu nuotraukom, kad uzrasytu operacijai. Tada papasakojo, kaip viskas vyks, parode palata ir uzrase ant lapelio pavadinima klijuku. As klijukus pirkausi Santariskiu klinikose esancioje vaistineje, pirmame aukste.
Gal kitose klinikose savaime suprantamai klijuoja klijais, bet man sake, kad as pati nusipirkciau, "nes jie brangus ir nekompensuojami". kiek tame tiesos, as nezinau... O tu pasiskambink chirurgui ir paklausk. Bus ramiau, jei pasnekesi.
O palenkti galva plaunant neskauda tikrai

Jau sakiau, kad man skaudejo tik pirma diena po operacijos kol buvo drenai. Isivaizduok, po oda ivesti vamzdeliai plastikiniai. Siaip ne visoms tuos drenus deda... mano matai piktybinis buvo, tai limfmazgius salino ir daug ten skyscio po to bego...
As galva normaliai sukiojau, lanksciau, vaiksciojau, kietus daiktus valgiau, skaiciau ir po ligonine laksciau jau antra diena po operacijos. Skaudejo labai nezymiai. Bet galva tingejau plaut ligoninej, tai tik namie grizus issiploviau.
Siaip galvojau, kad po operacijos bus blogiau, kad nepalenksiu galvos ir bus laaaabai blogai koki menesi ar du. Dar pas mane viskas labai sunkiai gyja is prigimties... Bet patikek, jei jau man sugijo ir po keliu dienu buvo viskas ok, tai ir tau bus. Kovo 2 operavo, o as jau beveik nieko nejauciu. Man tik dilgcioja kakla, nes daug limfmazgiu iseme. Tau gal net nereikes ju imt (tikiuosi labai), tai sugis dar greiciau.
Papildyta:
O klijukus chirurgas ne siule, o liepe butinai nusipirkt. Sake randas buna labai mazas ir grazus kaip siulelis. Be to apsaugo nuo isorines infekcijos, dregmes, prakaito. Va taip vat.
Mane konsultavęs chirurgas apie klijus nieko neminėjo, bet manau nusipirksiu juos važiuodama operacijai.
Mane gydytoja įspėjo, kad po operacijos gali skaudėti sprandą, nes operacijos metu atlošia galvą, kad gydytojams patogiau būtų prie skydliaukės prieiti.
Žaizdos ir man labai sunkiai gyja, todėl pergyvenu, kad tik gerai sugytų randas. Kažin ar Santariškėse operuoja tą pačią dieną kai paguldo į ligoninę ar ne
Noriu paklausti delikataus dalyko. Kiek neoficialiai kainuoja skydliaukės pašalinimo operacija? Būčiau dėkinga visoms, kurios parašys į AŽ, nes viešai nežinau ar galima skelbti tokius dalykus.
Kažkoks minčių kratinys gavosi, bet akys limpa, taip miego norisi, gal todėl ir nesiriša mintys.