Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

Sveikos merginos, noreciau toki klausimuka, ryt vaziuoju pirma kart i joda, ar reikia registruotis, jei taip, tai ka sakyt registraturoj, siuntimo tikiuosi nereikia ir apie kelinta val ten buti, lyg pamenu kad Baranauskas kazka minejo apie 11 val. Dekui is anksto 4u.gif
Atsakyti
Labukas,

registruotis is anksto nereikia vaziuojant jodo, bet siuntimas butinas.
Atvaziavusi registraturoje asakysi, kad atvaziavai jodo pas Baranauska, o ten jau tave nukreips kur reikia. Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(whocares @ 2009 03 16, 17:55)
Labukas,

registruotis is anksto nereikia vaziuojant jodo, bet siuntimas butinas.
Atvaziavusi registraturoje asakysi, kad atvaziavai jodo pas Baranauska, o ten jau tave nukreips kur reikia. Sekmes!

Nu kazkaip nepamenu kad Baranauskas butu sakes kad siuntimo reikia.

Merginos, prasau atsiliepkit ir kitos, ar tikrai reikia to nelemto siuntimo, bo jau i panika puolu, nes is namu man reikia pries 7 isvaziuoti, kur as ji jau dabar gausiu doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga04: 16 kovo 2009 - 19:31
Labas,

keturis kartus jodui vaziavau, visad siuntimo bei bendro kraujo tyrimo reikejo, be to visad paklausdavo po kiek tiroksino vartoju.

Be kokiu 12 val ten nepaguldys, tai sulau is pat ryto vazuoti pas savo seimos daktara siuntimo. Jei kas neaisku, pati is pat ryto pasiskambink i onkologijos instituta, ten tau viska issamiai paaiskins.

Sekmes ir nepanikuok!
Atsakyti
Reikia siuntimo. Registraturoj reikalauja.
As buvau palikusi namie, tai sakiau, kad gyd. irase kortelej kada gultis. Jeigu reikes, sakiau vyras is Klaipedos atves arba atsius. Patikejo ir vezti nereikejo.
Krauja bendra ir vietoj padaro, Branauskas pats siuntima israso.
Nepanikuok, geriau vynelio nepamazink-linksmiau bus guleti ir joda "bezdeti".
Nepamirsk kuno aliejaus, nes daug trinsies po dusu. Dar kai kuriom moteriskem viduriai kieteja. O ten geriau nieko savy nekaupti.
Sekmes, ir pasistenk gerai pailseti.
Atsakyti
Tai jei apie puse 11 busiu ten kazkur, ar gana bus, spesiu?
Atsakyti
[quote=joviteleb,2009 03 16, 17:45]
Sveikutes,

buvau siandien pas kelis daktarus endokrinologus. Klausiau, kodel LT tiek kartu jodo reikia, tai sake, kad Baranauskas yra labai "atsargus" duodamas joda, jis skiria labai mazas dozes. O uzsieni vyrauja praktika, kad pirma karta duodama gerokai didesne doze, todel dazniausiai antros ir nereikia. O jei reikia, tai labai mazos.

Vieni endokrinologai labai palaiko uzsienio praktika, kad jau pirma karta kardinaliai uzkertamas kelias siai ligai. Kiti Baranauska...

Na, tikekimes, kad Baranauskas zino, ka daro. Siaip ar taip, jau labai daug pagyde.

labas visoms.kaip einasi? Ar jauciate pavasari? 4u.gif Lina, kur tu dingai, pasigedau taves.

As buvau ta, kuri gavo viena didele doze pries daugiau nei pries 2 metus. Kolei kas viskas OK, bet niekas nezino, kaip bus ateityje. g.gif
Prisiskaiciusi forumieciu patirties nuvaziavusi jodo kalbejau, kad 'kai atvaziuosiu po triju menesiu dar karta... ' ir buvau visai nesuprasta. Tik veliau suvokiau, kodel - tiesiog antro karto beveik niekam nereikia. Jau rasiau, kad vienoje is didziausiu Europos ligoniniu - viena vienintele vienviete jodo palata.
Zinoma, nieko nepakeisi, kaip gydo, taip ir reikia gydytis, bet, mano galva, butu daug civilizuociau leisti zmogui pasirinkti gydymo formule, paaiskinant visus uz ir pries.
Bet tada Baranauskas liktu beveik bedarbis ir nereiksmingas blush2.gif - ligoniu nebutu prikistos kelios palatos po kelis zmones. O gal LT negauna/neuzsako dideliu doziu? Nezinau, nesuprantu sitos politikos, galiu tik patirtimi pasidalinti. drinks_cheers.gif

Russne, kaip tavo zarnyno tyrimai? Tikiuosi, viskas OK.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 17 kovo 2009 - 12:19
man tai asmeniskai geriau jau gauti viena labai didele doze, negu kelias mazas ir sitaip pusantru metu kankintis kas tris menesius... verysad.gif

sedziu darbe praejus lygiai dviems savaitems po operacijos (namie jau buti negalejau...) ir baidau blogas mintis i salis.... Nieko nenoriu ir kazkaip liudna.

Norejau, visu pasiklausti, kokios Jusu diagnozes buvo??? pvz. T1, N0, M0 ar kaip kitaip. Parasykit bukit geros, kas netingesit. Asmenine statistika vedu...

Papildyta:
Inga04, sekmes tau! Parasyk, kai grisi, kaip sekesi.
Man irgi gi aktualu.

O koks jausmas, kai nutrauki tiroksina naudot pries joda. Labai blogai buna? Ar tik paskutinem dienom?
Atsakyti
[quote=bertė,2009 03 17, 13:18]
[quote=joviteleb,2009 03 16, 17:45]
Sveikutes,

buvau siandien pas kelis daktarus endokrinologus. Klausiau, kodel LT tiek kartu jodo reikia, tai sake, kad Baranauskas yra labai "atsargus" duodamas joda, jis skiria labai mazas dozes. O uzsieni vyrauja praktika, kad pirma karta duodama gerokai didesne doze, todel dazniausiai antros ir nereikia. O jei reikia, tai labai mazos.

Vieni endokrinologai labai palaiko uzsienio praktika, kad jau pirma karta kardinaliai uzkertamas kelias siai ligai. Kiti Baranauska...

Na, tikekimes, kad Baranauskas zino, ka daro. Siaip ar taip, jau labai daug pagyde.
labas visoms.kaip einasi? Ar jauciate pavasari? 4u.gif Lina, kur tu dingai, pasigedau taves.

As buvau ta, kuri gavo viena didele doze pries daugiau nei pries 2 metus. Kolei kas viskas OK, bet niekas nezino, kaip bus ateityje. g.gif
Prisiskaiciusi forumieciu patirties nuvaziavusi jodo kalbejau, kad 'kai atvaziuosiu po triju menesiu dar karta... ' ir buvau visai nesuprasta. Tik veliau suvokiau, kodel - tiesiog antro karto beveik niekam nereikia. Jau rasiau, kad vienoje is didziausiu Europos ligoniniu - viena vienintele vienviete jodo palata.
Zinoma, nieko nepakeisi, kaip gydo, taip ir reikia gydytis, bet, mano galva, butu daug civilizuociau leisti zmogui pasirinkti gydymo formule, paaiskinant visus uz ir pries.
Bet tada Baranauskas liktu beveik bedarbis ir nereiksmingas blush2.gif - ligoniu nebutu prikistos kelios palatos po kelis zmones. O gal LT negauna/neuzsako dideliu doziu? Nezinau, nesuprantu sitos politikos, galiu tik patirtimi pasidalinti. drinks_cheers.gif

Russne, kaip tavo zarnyno tyrimai? Tikiuosi, viskas OK.
[/quote]
Sveika,
mano žarnyno tyrimas geras, nieko blogo nematė, pati ekrane mačiau lotuliukas.gif Iš tiesų, buvo geras gydytojas, jokio skausmo. Bet sekmadienį vėl užėjo tie patys simptomai- vėmiau, pilvą skaudėjo, kaulus laužė. Tik užteko namie vaistų, ligoninės neprireikė.Tai dabar derinu, kad mane kompiuteriniu tomografu pažiūrėtų. O jei vėl nieko, tai tada gulsiuos į Vilnių ar Kauną turbūt, nes šiaip sau skysčio pilve neatsiranda g.gif
Visi čia aplink dėl manęs panikuoja, nervuojasi, jau ragelio nebekeliu, kai tetulės skambina. Mama verkia, nu žodžiu unsure.gif Atrodo, rastų ligą, nuo ko man čia tie priepuoliai užeina, bent jau gydyčiaus,o dabar doh.gif
Atsakyti
Na, ir oras... bent jau Vilniuje, tai ziema sugrizo....

Primenu, kad laukiu Jusu zinuciu del veziuko rusies, T1, N0, M0... Parasykit bukit geros, kas netingesit.... Aciukas.
Atsakyti
na, gal neaiskiai parasiau. Norejau paklausti, kokios jusu diagnozes buvo uzrasytos?
Atsakyti
Maniškė buvo užrašyta: Papiliarinė skydliaukės karcinoma II st. T2N0M0, o Baranauskas perrašė T1N0M0. Gavau 2 kartus jodo ir po pusės metų,t.y. gruodžio buvau Vilniuj prisiduot kraują: tyrimai TSH 0, TG <0,5, FT4 27,6. Prieš tai gėriau po 150 mg tiroksino, po to sumažino ir dabar geriu vieną dieną 150 mg, kitą 125 mg.
Atsakyti