na nesilyginu į jūsų kūrinius, bet pasirodau

gal kuriai kokia įdėja ir patiks ir tiks
kepsniukas
liesios mėsytės
kiaušinis
džiūvėsėliai
majonezas
mėsyte supjaustyt plonais griežinėliais, apibarstyti druska, mėsos prieskoniukais, dėti į maišelio vidų (taip ją mušant nesitaško ir gerai išsimuša) ir išmusti.
iš majonezo, kiaušinių išplakti plakinuką.
išmuštą mėsytė pavolioti plakinje ir džiūvėsėliuose. kepti keptuvėje.
padažiukui: išlidyti sviesta, idėti sultinio sutrupintą kubelį ir pora šaukštų miltų, šiek tiek pakepinti ir idėti porą šauktų grietinės, pomidorų padažo ir pilti vandens iki reikiamo tirštumo. baigus padažą įdėti žalumynu ir išplakti blenderių, taip susismulkins žolelės ir padažas bus be gumulėlių.
patiekti su norimu garnyru.
raugintų kopūstų ir mėsytės troškinukas
liesi mėsytė
rauginti kopūstai
grikiai
2 svogūnau
2 morkos
Iš vakaro mėsyte supjausčiau nedideliais gabaliukais, idėjau mėsos prieskonių, sojų padažo, majonezo ir palikau marinuotis.
grikius užpyliau šaltu vandeniu, idejau druskytes, apie 5 min paviriau ant stipresnės ugnies, o po to uždengiau, sumažinau ugnį ir viriau apie 15 min.
raugintus kopūstus užpyliau šaltu vandenuku, sudėjau mėsyte ir pamaišant troškinau uždengtame puode ant nedidelės liepsnos. troškinau apie 25 min. idėjau porą šaukštų pomidorų padažo. keptuvėje su sviestu pakepinau tarkuotas morkytes, pjaustytą svogūna ir sudėjau į troškinį. dar patroškinau apie 5 min.