QUOTE(Ija27 @ 2009 03 16, 14:59)
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 16, 15:56)
Niam niam
sian gaminsiu tavo siltas vistienos salotas
QUOTE(Dajli @ 2009 03 16, 15:51)
Siandien pasidalinsiu vienu is skaniausiu ( mano nuomone) tradicisku turkisku patiekalu - Vistienos ir avinzirniu pilaf arba plovas. Yra keli gaminimo budai, bet as vakar greituoju budu dariau taip.

Vista itrinti ciobreliu, pipiru, paprika, kuminu, druska ir citrinos zievele. Iskepti orkaiteje apie 1,5val 180C temperat.
Ryzius ( 2 st) nuplauti kelis kartus, tada ikaitinti puode pora saukstu aliejaus ir 1 sauksteli sviesto ir supilti ryzius. Maisant ryzius apkepti tris minutes, tada uzpilti 2,5 st vandens ir ziupsneli druskos. Pora kartu pamaisyti ir virti apie 8-9 min, tada isjungti ugni ir nenudengiant dangcio palikti dar apie 10 min.
Supjaustyti du didelius svogunus ir ant letos ugnies apkepti keptuveje su druska ir pipirais. Turi susikaramelizuoti, tada sudeti isvirtus avinzirnius ir pakepinti kol susils ( galima avinzirnius sudeti kartu su ryziais, kad susiltu, na cia kaip norisi).
Kai viskas paruosta reikia viska sluoksniuoti. I dideli inda deti ryzius, svogunus ir avinzirnius, tada vistiena ir petrazoliu. Cia as taip dariau.
Dar sluoksniuojama ryziai, avinzirniai, vel ryziai, svogunai ir tada vistiena atskirta nuo kaulu. Kaikurios motereles svogunus siek tiek apkepina ir sugruda i vista ir taip iskepa orkaiteje. Kaip sakiau, cia nuo seimininkes priklauso, betkokiu atveju, labai skanu!!
Vista itrinti ciobreliu, pipiru, paprika, kuminu, druska ir citrinos zievele. Iskepti orkaiteje apie 1,5val 180C temperat.
Ryzius ( 2 st) nuplauti kelis kartus, tada ikaitinti puode pora saukstu aliejaus ir 1 sauksteli sviesto ir supilti ryzius. Maisant ryzius apkepti tris minutes, tada uzpilti 2,5 st vandens ir ziupsneli druskos. Pora kartu pamaisyti ir virti apie 8-9 min, tada isjungti ugni ir nenudengiant dangcio palikti dar apie 10 min.
Supjaustyti du didelius svogunus ir ant letos ugnies apkepti keptuveje su druska ir pipirais. Turi susikaramelizuoti, tada sudeti isvirtus avinzirnius ir pakepinti kol susils ( galima avinzirnius sudeti kartu su ryziais, kad susiltu, na cia kaip norisi).
Kai viskas paruosta reikia viska sluoksniuoti. I dideli inda deti ryzius, svogunus ir avinzirnius, tada vistiena ir petrazoliu. Cia as taip dariau.
Dar sluoksniuojama ryziai, avinzirniai, vel ryziai, svogunai ir tada vistiena atskirta nuo kaulu. Kaikurios motereles svogunus siek tiek apkepina ir sugruda i vista ir taip iskepa orkaiteje. Kaip sakiau, cia nuo seimininkes priklauso, betkokiu atveju, labai skanu!!
kisu ir as savo nosi
mieliniai blynai
i miltus beriau pakeli sausu mieliu, pora v.s. cukraus, ziupsneli druskos. gerai ismaisiau ir piliau maisydama gan karsta vandeni (bet ne verdanti). tiesa ipusejus blynu kepimui reikia vis dapilti truputi vandens nes tesla prededa kilti ir tirsteti

sparneliai su troskintom darzovem
sparneliu marinatas : majonezas, garstycios, vistienos prieskoniai, rozmarinas
pakepinau kopusta, morka, bulve, pyliau siek tiek stipraus sultinio, dejau marinuotus agurkelius ir dar siek tiek patroskinau
tuo tarpu kitoj keptuvej pakepinau spanelius ir vuolia

pusryciai.. istikruju nezinau kaip pavadint
issiplaku kiausiniu pora su pienu ir cukrum (dazniausiai dar cinamono dedu bet dabar kazkodel neturejau...) mirkau jame batono riekeles ir kepu
as valgiau su uogiene, mb be nieko

troskinys "saldytuvo valymas"
kepinu morka, kopusta, paprikas, pievagrybius, desreles ir mirkytus sojos kubelius... i pabaiga pilu stikline vistienos sultinuko ir dar troskinu. tuo tarpu issiverdu bulves... i troskinuka dedu pora geru saukstu grietines ir skanaus

sojos kepsniukai su slyvom
is tikruku pavadinimas jau pats pasako uz save
ismirkau sojos kepsniukus, itrinu kepsniu prieskoniais, ipjaunu vidu ir kemsu dziovinta slyva
narinu i kiausinio plakini ir siek tiek pakepu
valgem su bulvem ir saldziarugsciu pomidoru padazu su darzovem

nepykit uz neypac apetitna pateikima, as dar tik mokinuosi
mieliniai blynai
i miltus beriau pakeli sausu mieliu, pora v.s. cukraus, ziupsneli druskos. gerai ismaisiau ir piliau maisydama gan karsta vandeni (bet ne verdanti). tiesa ipusejus blynu kepimui reikia vis dapilti truputi vandens nes tesla prededa kilti ir tirsteti

sparneliai su troskintom darzovem
sparneliu marinatas : majonezas, garstycios, vistienos prieskoniai, rozmarinas
pakepinau kopusta, morka, bulve, pyliau siek tiek stipraus sultinio, dejau marinuotus agurkelius ir dar siek tiek patroskinau
tuo tarpu kitoj keptuvej pakepinau spanelius ir vuolia

pusryciai.. istikruju nezinau kaip pavadint
issiplaku kiausiniu pora su pienu ir cukrum (dazniausiai dar cinamono dedu bet dabar kazkodel neturejau...) mirkau jame batono riekeles ir kepu

troskinys "saldytuvo valymas"
kepinu morka, kopusta, paprikas, pievagrybius, desreles ir mirkytus sojos kubelius... i pabaiga pilu stikline vistienos sultinuko ir dar troskinu. tuo tarpu issiverdu bulves... i troskinuka dedu pora geru saukstu grietines ir skanaus

sojos kepsniukai su slyvom
is tikruku pavadinimas jau pats pasako uz save

nepykit uz neypac apetitna pateikima, as dar tik mokinuosi
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 16, 16:56)
net seile nutyso
QUOTE(organizatore @ 2009 03 16, 18:30)
na nesilyginu į jūsų kūrinius, bet pasirodau
gal kuriai kokia įdėja ir patiks ir tiks
kepsniukas

liesios mėsytės
kiaušinis
džiūvėsėliai
majonezas
mėsyte supjaustyt plonais griežinėliais, apibarstyti druska, mėsos prieskoniukais, dėti į maišelio vidų (taip ją mušant nesitaško ir gerai išsimuša) ir išmusti.
iš majonezo, kiaušinių išplakti plakinuką.
išmuštą mėsytė pavolioti plakinje ir džiūvėsėliuose. kepti keptuvėje.
padažiukui: išlidyti sviesta, idėti sultinio sutrupintą kubelį ir pora šaukštų miltų, šiek tiek pakepinti ir idėti porą šauktų grietinės, pomidorų padažo ir pilti vandens iki reikiamo tirštumo. baigus padažą įdėti žalumynu ir išplakti blenderių, taip susismulkins žolelės ir padažas bus be gumulėlių.
patiekti su norimu garnyru.
raugintų kopūstų ir mėsytės troškinukas

liesi mėsytė
rauginti kopūstai
grikiai
2 svogūnau
2 morkos
Iš vakaro mėsyte supjausčiau nedideliais gabaliukais, idėjau mėsos prieskonių, sojų padažo, majonezo ir palikau marinuotis.
grikius užpyliau šaltu vandeniu, idejau druskytes, apie 5 min paviriau ant stipresnės ugnies, o po to uždengiau, sumažinau ugnį ir viriau apie 15 min.
raugintus kopūstus užpyliau šaltu vandenuku, sudėjau mėsyte ir pamaišant troškinau uždengtame puode ant nedidelės liepsnos. troškinau apie 25 min. idėjau porą šaukštų pomidorų padažo. keptuvėje su sviestu pakepinau tarkuotas morkytes, pjaustytą svogūna ir sudėjau į troškinį. dar patroškinau apie 5 min.
kepsniukas

liesios mėsytės
kiaušinis
džiūvėsėliai
majonezas
mėsyte supjaustyt plonais griežinėliais, apibarstyti druska, mėsos prieskoniukais, dėti į maišelio vidų (taip ją mušant nesitaško ir gerai išsimuša) ir išmusti.
iš majonezo, kiaušinių išplakti plakinuką.
išmuštą mėsytė pavolioti plakinje ir džiūvėsėliuose. kepti keptuvėje.
padažiukui: išlidyti sviesta, idėti sultinio sutrupintą kubelį ir pora šaukštų miltų, šiek tiek pakepinti ir idėti porą šauktų grietinės, pomidorų padažo ir pilti vandens iki reikiamo tirštumo. baigus padažą įdėti žalumynu ir išplakti blenderių, taip susismulkins žolelės ir padažas bus be gumulėlių.
patiekti su norimu garnyru.
raugintų kopūstų ir mėsytės troškinukas

liesi mėsytė
rauginti kopūstai
grikiai
2 svogūnau
2 morkos
Iš vakaro mėsyte supjausčiau nedideliais gabaliukais, idėjau mėsos prieskonių, sojų padažo, majonezo ir palikau marinuotis.
grikius užpyliau šaltu vandeniu, idejau druskytes, apie 5 min paviriau ant stipresnės ugnies, o po to uždengiau, sumažinau ugnį ir viriau apie 15 min.
raugintus kopūstus užpyliau šaltu vandenuku, sudėjau mėsyte ir pamaišant troškinau uždengtame puode ant nedidelės liepsnos. troškinau apie 25 min. idėjau porą šaukštų pomidorų padažo. keptuvėje su sviestu pakepinau tarkuotas morkytes, pjaustytą svogūna ir sudėjau į troškinį. dar patroškinau apie 5 min.
QUOTE(jurguliux @ 2009 03 16, 22:11)
raugintų kopūstų ir mėsytės troškinukas
Kaip idomiai man atrodo rauginti kopusciukai su grikiais, reik ismeginti. Vyrui manu patiktu
QUOTE(rimulia12 @ 2009 03 16, 23:35)
Kaip idomiai man atrodo rauginti kopusciukai su grikiais, reik ismeginti. Vyrui manu patiktu
na kadangi aš labai mėgstu raugintus kopūstus, tai man labai jie čia tiko








