tesiu toliau.
taigi Beja.
nebaisiai didelis miestukas su senamiesciu, kuris panasus i visus kitus, taciau kazkuom savitas. net negaleciau paaiskinti kuo, bet mums patiko.
atvykom apie 10 valanda vakaro. recepcijoje paklauseme ar dar galetume kur pavalgyti - paasikejo, kad sunkiai.
taciau recepcioniste nurode viena bariuka, kuriame GAL dar gausime pavalgyti. na ir gavome pasirinkimo jokio nebuvo. turejo tik viena labai tipiska portugaliska patiekala. kazkas tarp koses ir sriubos su zirniais is visokio plauko mesa iskaitant kraujine desra ir kiaules ausis. na ne mano maistas, bet buvo visai idomu, autentiska ir valgyti galima, o MB tai dar ir labai skanu
kodel buvo uzimtos 2 kitos rezincijos pilnai taip ir likom nesuprate, nes realiai turistu matem labai mazai. na gali buti, kad buvo daug portugalisku turistu, taciau jau cia sudetinga nustatyti. o uzsienieciu tai matem vos kelis.
taigi Bejoj velai vakare pavalgyti - problema, taciau pagurksnoti alaus ar vyno yra kur. reikia kiek paklaidzioti senamiesciu, bet bariuku yra.
gal tas ir patiko, kad pacioj netikeciausioj vietoj, pacioj tyliausioj ir siauriausioj gatvelej staiga tau va koks vietinis pub'as
net ir klubas veikiantis ten buvo bet ne klubinej nuotaikoj buvom
o siaip Beja, neskaitant, kad rezidencija buvo brangesne nei Lisabonoj (bet uz tas Bejos buvo su pusryciais) pasirode tikrai labai pigi. Uz maista ir alu mokojem kazkaip labai pigiai. kita ryta uz pusrycius ir kava - taip pat.
o siai vaizdas velai vakare nuo kokio Lagos be abejo skyresi ziauriai. Lagos tokiu metu ne tik, kad veikia barai su maistu bet ir parduotuves.
po Bejos jau buvo laikas is leto kilti dar siauriau ir atejo Lisabonos laikas.
Is pradziu galvojome nevaziuoti i Evora (labai jau ji nuvalkiota turistu man atrode, dar ten nebuvus, as be abejo gal ir neteisi, bet na taip veikia mano makaule...), taciau kadangi is Bejo jis buvo baisiai pakeliui link Lisabonos nutareme uzsukti
Labai daug apie Evora pasakyt negaliu. Man ji pasirode panasi i Beja tik prikimsta turistu ir brangesne. I kaulu koplycia vis tik nuejau, nes norejau paziuret koks jausmas apima ziurint i sienas dekoruotas zmoniu kaulais... na savotiskas tas jausmas toks turiu pasakyti
iejimas i koplycia 2 eurai, o jei norite fotografuoti tai dar vienas papildomas euras
Kazkiek pasimale Evoroj, ten pavalge ir nueje i koplycia patraukeme iki Lisabonos.
Lisabonoje tiesiog atvaziavome iki centro (Marques de Pombal) ten pasukome i kazkokia kiek nuosalesne gatvele ir tiesiog joje is karto buvo 3 rezidencijos. Nieko nelauke tiesiai ten ir nuejome. Kadangi jos buvo taip salia viena kitos - nutarem net apziureti kambari pries issinuomojant
Apziurejom 2. Kambariai buvo po 30 euru. Is esmes vienodi, bet viena rezidencija priklause dviems senukams. Pas juos gal buvo kiek autentiskiau negu musu pasirinktojoje, bet pasirinkom kita, nes senuku rezidencija buvo tokia kaip kartais pasitaiko uzsukus pas labai senus zmones i svecius. kaip ir tvarkinga ir svaru, bet ta svara tokia... na tokia kai lekstes is kitos puses riebaluotos, nes tiesiog nebeprimato...
Ferret, na pagaliau, valio, sulaukiau.Jėgaaaaaaaaaaaaa.Labai smagu skaityti jūsų įspūdžius.Super.Jei klaustumėt mano patarimo aš irgi pritarčiau kad smagiau būtų gal jei būtų vien jūsų fotoreportažas.Būtų gal drąsiau klausti kažko konkretaus, nes, galbūt kai kuriems dalyviams pasirodytų kad to paties per tą patį tūkstantajį kartą prašom papasakoti nelabai patiktų, o pavyzdžiui kaip mums pirmą kartą besiruošiantiems apskritai skristi labai praverstų bet kokia info, kai galima būtų pasiklausti.
Tiesa, gal kam ir klausimas ne į temą, bet labai būtų įdomu sužinoti ar kavinėse, baruose labai brangus maistas, už kiek maždaug galima ten pavalgyti.Ar visi ten taip ir maitinasi,kaip maisto kainos tarkim parduotuvėse.Gal kas galėtų apie tai papasakoti.
Tiesa, gal kam ir klausimas ne į temą, bet labai būtų įdomu sužinoti ar kavinėse, baruose labai brangus maistas, už kiek maždaug galima ten pavalgyti.Ar visi ten taip ir maitinasi,kaip maisto kainos tarkim parduotuvėse.Gal kas galėtų apie tai papasakoti.
QUOTE(1RUGILE @ 2010 09 20, 15:50)
Tiesa, gal kam ir klausimas ne į temą, bet labai būtų įdomu sužinoti ar kavinėse, baruose labai brangus maistas, už kiek maždaug galima ten pavalgyti.Ar visi ten taip ir maitinasi,kaip maisto kainos tarkim parduotuvėse.Gal kas galėtų apie tai papasakoti.
Skaičiuokit maždaug 8-10 eurų pagrindinis patiekalas. Sriuba - 1-2 eurai (priklauso nuo miesto). Pagrindinis patiekalas - didelė porcija. Vynas (da casa) - apie 2-3 eurus.Maitintis užkandžiais gaunasi pobrangiai.
mes maitinomes tik kavinese (nes kazkaip ir namuose dazniausiai taip valgom )
tai labai priklauso nuo kavines ir nuo miesto.
Porto pvz. du kabakai vienas salia kito ir viename puse litro alaus (sorry, kad as vis su savo alum bet kai abu aliniai tai cia labai gera orientacine kaina mums) 1.5 euro, o kitam 3 eurai.
Sriubos, kurios beje dazniausiai tik 2, na labai retai 3, o t.y.:
juros gerybiu,
darzoviu
ir gaspacio
kainuoja nuo 1,5 euro iki 3 euru. kuri nors is situ paprastai bus dienos sriuba ir kainuos tada kiek maziau, o tos kur ne dienos tai apie 3.
salotos, kurios dazniausiai vien salotu, vien pomidoru arba maisytos salotu su pomidoru (salata mista) 5-8 eurai, priklauso nuo kabako. dar gali buti salata mista su kazkuo.
nedideli kiaulienos steika galima suvalgyti uz 6 eurus su garnyru ir t.t. + daznai paprasys 0,5 centu uz duona
mazuose miesteliuose labai daznai mesa TIK kiauliena... as dziaugdavausi kai vistiena uzmatydavau
MB valge astunkojo salotas (tikrai socios buvo) uz 8 eurus.
dar buvom pataike i kazokius pietus kur dirbantys zmones valgo. tai buvo Porto. nepamenu kiek mokejom, bet tikrai buvo nebrangu.
Sangria litras kainuoja nuo 7,5 euru iki 13 euru mazdaug...
ledai 1-2 eurai.
o daugiau neatsimenu
Papildyta:
ai kavos (dideles) kaina prisiminiau dar.
gali buti nuo 50 eurocentu (visai kaime) iki 2 euru.
tai labai priklauso nuo kavines ir nuo miesto.
Porto pvz. du kabakai vienas salia kito ir viename puse litro alaus (sorry, kad as vis su savo alum bet kai abu aliniai tai cia labai gera orientacine kaina mums) 1.5 euro, o kitam 3 eurai.
Sriubos, kurios beje dazniausiai tik 2, na labai retai 3, o t.y.:
juros gerybiu,
darzoviu
ir gaspacio
kainuoja nuo 1,5 euro iki 3 euru. kuri nors is situ paprastai bus dienos sriuba ir kainuos tada kiek maziau, o tos kur ne dienos tai apie 3.
salotos, kurios dazniausiai vien salotu, vien pomidoru arba maisytos salotu su pomidoru (salata mista) 5-8 eurai, priklauso nuo kabako. dar gali buti salata mista su kazkuo.
nedideli kiaulienos steika galima suvalgyti uz 6 eurus su garnyru ir t.t. + daznai paprasys 0,5 centu uz duona
mazuose miesteliuose labai daznai mesa TIK kiauliena... as dziaugdavausi kai vistiena uzmatydavau
MB valge astunkojo salotas (tikrai socios buvo) uz 8 eurus.
dar buvom pataike i kazokius pietus kur dirbantys zmones valgo. tai buvo Porto. nepamenu kiek mokejom, bet tikrai buvo nebrangu.
Sangria litras kainuoja nuo 7,5 euru iki 13 euru mazdaug...
ledai 1-2 eurai.
o daugiau neatsimenu
Papildyta:
ai kavos (dideles) kaina prisiminiau dar.
gali buti nuo 50 eurocentu (visai kaime) iki 2 euru.
QUOTE(ferret @ 2010 09 20, 16:05)
Nė sykio nemačiau gaspacio. O va caldo verde praleidot.
QUOTE(1RUGILE @ 2010 09 20, 14:50)
Ferret, na pagaliau, valio, sulaukiau.Jėgaaaaaaaaaaaaa.
as dar tik iki Lisabonos nusikasiau... dar nemazai liko.
jei nors kam nors is to naudos bus tai labai dziaugsiuosi, nes siaip ir truputi tingisi rasyti ir kazkaip per detaliai man gaunasi...
QUOTE(mititėja @ 2010 09 20, 15:07)
Porto net keliuose kabakuose maciau. Bet tik Porto
kitur
o tas caldo verde tai cia tubut tas daiktas kur mes Beja valgem? kur rasiau? as jis prie sriubu buna priskirtas? nes prie sriubu tai tokio nematydavau... o gal tiesiog ziopla.. taip irgi gali buti
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2010 09 20, 15:11)
Todėl ir siūlau savo temą atsidaryti ir paprašyti moderatorės viską sukelti. Nes vis dėlto tai yra ne tik info, bet ir jūsų kelionės aprašymas.
eisiu paprasysiu
QUOTE(ferret @ 2010 09 20, 16:12)
Porto net keliuose kabakuose maciau. Bet tik Porto
kitur
o tas caldo verde tai cia tubut tas daiktas kur mes Beja valgem? kur rasiau? as jis prie sriubu buna priskirtas? nes prie sriubu tai tokio nematydavau... o gal tiesiog ziopla.. taip irgi gali buti
Caldo verde yra tokia tipo daržovė (kiek sugebėjom išsiaiškinti - kopūstų rūšis). Iš jo daromas garnyras (tokia žalia masė iš ilgų, specialiai sukarpytų žolių), o taip pat verdama sriuba. Gali būti, kad populiari Porto regione. Jau nepamenu, ką kur valgėm, nes daug kur ir daug ką valgėm. kitur
o tas caldo verde tai cia tubut tas daiktas kur mes Beja valgem? kur rasiau? as jis prie sriubu buna priskirtas? nes prie sriubu tai tokio nematydavau... o gal tiesiog ziopla.. taip irgi gali buti
Sorry, prisipažinsiu, jūsų reportažo tik vieną žinutę perskaičiau (nes mane šioje temoje domina naudinga info, o ne kelionių aprašymai - dar sykį atsiprašau), todėl nežinau, ką jūs valgėt.
Koks idomu oras Portugalijoj spalio pabaigoj? Maudytis galima Algarvej?
QUOTE(Laaila @ 2010 09 20, 16:57)
Koks idomu oras Portugalijoj spalio pabaigoj? Maudytis galima Algarvej?
Pernai buvom spalio 20-28, oras diena budavo apie 25-26(Algarvej), vanduo siltutelis.
QUOTE(Caca* @ 2010 09 20, 20:36)
Pernai buvom spalio 20-28, oras diena budavo apie 25-26(Algarvej), vanduo siltutelis.
o tokiu laiku Porto turbūt vėsiau jau, ane?
QUOTE(Kaja888 @ 2010 09 20, 21:01)
o tokiu laiku Porto turbūt vėsiau jau, ane?
Buvom ir ten. 3 paskutines dienas.Vanduo siltas, dideles bangos, oras buvo kokie 22-23.Silciausia 11-15 val., tai tuo metu ir plezindavomes.
Uzpernai Portugalijoj buvom lapkricio vidury-vanduo kaip Baltijos juroj,oras iki 22 laipsniu, Porte striukiu reikejo...
Per pernykste kelione pabuvojom ir Ispanijoj-Andaluzijoj, tai Sevilijoj, Rondoj buvo 3o-31, man per karsta.