Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

jau dabar priklauso 60 vnt.sauskelniu.vakar mums daktare israse, nusipirkom.sake neseniai isejo istatymas 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės
Mes esame su dauno sindromu ir turime sunkia negalia, kažin ar mums priklauso sauskelnės? Jei taip tai kur reikia kreiptis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jūrate @ 2009 12 30, 13:23)
Sveikutės
Mes esame su dauno sindromu ir turime sunkia negalia, kažin ar mums priklauso sauskelnės? Jei taip tai kur reikia kreiptis?  g.gif

sauskelnes skiria pagal ligos koda pvz
(R32) ,(R15), (G80) , (G35), (Q05);
tiesiog klauskit savo pediatres,nes niekas jums ant lekstutes nieko neatnes.siais laikais turi pati viska zinot,o nuejes i gydymo istaiga tik issakyt savo diagnoze,kuria uzrasyti teise turi tik gydytojas.
Atsakyti
Aš tik paklausiau ir visai nesitikiu nieko gauti ant lėkštutės smile.gif Ačiu už atsakymą plazma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jūrate @ 2009 12 30, 16:46)
Aš tik paklausiau ir visai nesitikiu nieko gauti ant lėkštutės  smile.gif Ačiu už atsakymą plazma smile.gif

o čia jautėsi mano pakeltas tonas? g.gif aš iš patirties sakau,kad pats turi žinot kas priklauso tavo vaikui.
žinau vieną pvz:pažystamos berniukas turėjo AOA,Vilniuje atliko širdies operacija,ir pasakė ,kad jam priklauso neįgalumas.o žinot,ką atsakė kardiologe-neruošiu dokumentų.tipo esat operuoti,reiškia esat sveiki.o tais laikais,nebuvo kam skųstis.todėl berniukas nugyveno savo metelius neturėdamas ir negaudamas invalidumo pašalpos.
ta mama,su kuria bendrauju,mane įkvėpe ir liepė kovot už tai kas priklauso mano vaikui.
Atsakyti
Plazma visiškai teisi. Tokia jau ta mūsų valstybė, kad susilaukus neįgalaus vaiko lieki tarsi už borto. Niekam nerūpi kokios tavo problemos ir kas tau priklauso... Ir dar turi jaustis kaltas, kad pagal išleistus įstatymus tau priklauso tas ar anas... Bet jei nieko nežinai, niekuo nesidomi - taip ir liks vaikelis be jokios pagalbos...Neįgalus vaikas tėvus paverčia tikrais kovotojais už savo ir jų vaikiuko teises...Deja. 4u.gif
Atsakyti
zinot o musu pediatre negaista laiko aiskindama blink.gif viska suzinau is jusu mamytes ax.gif
Papildyta:
zinot o musu pediatre negaista laiko aiskindama blink.gif viska suzinau is jusu mamytes ax.gif todel jei ka zinot pasidalinkit info, ir as parasau kai ka naujo suzinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vmm32 @ 2009 12 31, 15:05)
zinot o musu pediatre negaista laiko aiskindama blink.gif  viska suzinau is jusu mamytes ax.gif
Papildyta:
zinot o musu pediatre negaista laiko aiskindama blink.gif  viska suzinau is jusu mamytes ax.gif todel jei ka zinot pasidalinkit info, ir as parasau kai ka naujo suzinau  4u.gif

ir musiske lygiai taip pat. jei ateinu pasakau, tai ji dar skambineja ir tikrina,ar tai tiesa. sausio 4d, zadu eiti pas savo gydytoja, prasysime sauskelniu. tik va man idomu,ar vaistinese duoda pampers firmos sauskelnes. nes jau pusmetis jei ne daugiau,kaip negauname sauskelniu.
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2009 12 31, 13:55)
Plazma visiškai teisi. Tokia jau ta mūsų valstybė, kad susilaukus neįgalaus vaiko lieki tarsi už borto. Niekam nerūpi kokios tavo problemos ir kas tau priklauso... Ir dar turi jaustis kaltas, kad pagal išleistus įstatymus tau priklauso tas ar anas... Bet jei nieko nežinai, niekuo nesidomi - taip ir liks vaikelis be jokios pagalbos...Neįgalus vaikas tėvus paverčia tikrais kovotojais už savo ir jų vaikiuko teises...Deja. 4u.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(vmm32 @ 2009 12 31, 14:05)
zinot o musu pediatre negaista laiko aiskindama blink.gif  viska suzinau is jusu mamytes ax.gif
Papildyta:
zinot o musu pediatre negaista laiko aiskindama blink.gif  viska suzinau is jusu mamytes ax.gif todel jei ka zinot pasidalinkit info, ir as parasau kai ka naujo suzinau  4u.gif

sventa tiesa.
Atsakyti
Sveikos sutinku su vmm32 kad pediatrai tau nepasakys kas priklauso tavo vaikui, todėl gerai kad yra tas forumas kur gali pasidalinti savo žiniomis su kitomis mamytėmis,bet atrodo ne visos to nori... g.gif
Keista kad del vieno klausimo kyla tokios diskusijos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(joolita @ 2010 01 01, 14:58)
ir musiske lygiai taip pat. jei ateinu pasakau, tai ji dar skambineja ir tikrina,ar tai tiesa. sausio 4d, zadu eiti pas savo gydytoja, prasysime sauskelniu. tik va man idomu,ar vaistinese duoda pampers firmos sauskelnes. nes jau pusmetis jei ne daugiau,kaip negauname sauskelniu.

Su pampers sauskelnemis tai problema,as jas perku pati,o vaistineje duoda hapy ir tos pacios nuo 12kg,o mano pupa 9kg nesveria,tai kaip su palapinem doh.gif . Vyras dar gaudavo pas mus Siauliuose vienoj vaistinej pampers,bet sako greiciausiai uzsilikusiu buvo. Tai net nezinau,kai dabar po 60vnt priklauso,kur jas det? g.gif Taip tai dedavau tik nakciai.
Jurate o cia tikrai,pati turi susizinot ar tau priklauso,issiaiskint,nes pediatrems tai maziausiai rupi. neisizeisk uz toki atsakyma,bet jau pas mus toj Lietuvelej taip yra. jei pati nesuzinosi tai niekas nepasiulys. As kai issiaiskinau,kad priklauso,tai gydytoja ilgai varte knygele,skambinejos kitom kolegem. Bet paaiskejo,kad priklauso. Todel bandyk issiaikinti smile.gif sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vir81 @ 2010 01 03, 08:51)
Su pampers sauskelnemis tai problema,as jas perku pati,o vaistineje duoda hapy ir tos pacios nuo 12kg,o mano pupa 9kg nesveria,tai kaip su palapinem doh.gif . Vyras dar gaudavo pas mus Siauliuose vienoj vaistinej pampers,bet sako greiciausiai uzsilikusiu buvo. Tai net nezinau,kai dabar po 60vnt priklauso,kur jas det? g.gif Taip tai dedavau tik nakciai.
Jurate o cia tikrai,pati turi susizinot ar tau priklauso,issiaiskint,nes pediatrems tai maziausiai rupi. neisizeisk uz toki atsakyma,bet jau pas mus toj Lietuvelej taip yra. jei pati nesuzinosi tai niekas nepasiulys. As kai issiaiskinau,kad priklauso,tai gydytoja ilgai varte knygele,skambinejos kitom kolegem. Bet paaiskejo,kad priklauso. Todel bandyk issiaikinti smile.gif sekmes smile.gif

Mes visa laika gauname Pamper sauskelnes, niekados kitokiu mums ir nesiule, siuo metu imame 5 numeri. Cia kazkoks nesusipratimas...
Atsakyti