Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipedos GN 9 dalis

QUOTE(djak @ 2009 06 12, 00:40)
Sveikutės,
vakar grįžau iš gimdymo namų, parsivežiau sūnelį. Užėjau čia pasižiūrėti, apie ką ginčijatės...
1. Apie patalynę. Jei į gimdyklą keliauji iš patologinio, atneša ir tavo patalynę iš ten (pačiai nešti nereikia smile.gif ), nes negudru keliom valandom ar pusdieniui imti naudoti naują. Pogimdyviniame laukia švari paklota lova, o kad  "neprivarytum, dar duoda palutę.
2. Apie drėgnas servetėles. Vaikui servetėlių paprašė tik pogimdyviniame, ir tai kitos akušerės į jas net nežiūri, prausia po kranu. Beje, mano daiktai buvo likę užrakinti patologiniame skyriuje, tai akušerė suorganizavo ir rūbelius, ir sauskelnes, ir vystyklus...
3. Apie nuskausminimą. Labai prašiau atkišus epidūro rinkinį, bet daktarė su akušere mane atkalbėjo (ketvirtas gimdymas, ir labai neskubantis, būtų dar labiau sulėtėjęs - žodžiu, kaip ir kitais kartais gimdyklos personalas iš paskutinių siekė, kad gimdymas būtų kuo natūralesnis). Bet suleido kažkokių vaistų į raumenį, jokio vyro niekur nesiuntė.
4. Apie atsidėkojimą. Iš anksto niekam nieko nedavėme. Po visam spėjome atsidėkoti akušerei (beje, vyras beveik jėga įbruko), o gydytoja "dingo"...

Noreciau pritarti DJAK. Gimdziau sekmadieni. I gimdykla keliavau is patologinio skyriaus. Patalyne is patologinio skyriaus penese i gimdykla, o i pogimdyvini kele su naujai perklota.
Prisiskaicius SM, kad jau gimdykloje praso dregnu serveteliu, padaviau akuserei iskart kartu su kojinytem, kepuryte ir pampersiuku. Bet nieks i jas net nepaziurejo...
Del mazos rizikos... Gimdykloje apziurejusi ir ivertinusi nestumo istorija gydytoja pasiule, kad galiu gimdyti tik su akusere. Pazymesiu, kad nera jokio atskiro mazos rizikos gimdymo skyriaus, tai tos pacios gimdyklos, tik gimdyme nedalyvauja gydytojas. Taciau gydytoja iskart pabreze, kad tokiu atveju, jei gimdymo veikla komplikuojasi ar net gimdyvei kyla specifiniai klausimai, gydytoja iskart ateina. Tikrai tuo isitikinau. Nes jau esant pilnam kaklelio atsidarymui, dingo saremiai. Nuo tos akimirkos iki pat gimdymo pabaigos gydytoja buvo su mumis.
Del gimdymo su niekuom nesitareme, nei pries, nei po niekam nieko i kisenes nekisome, taciau negaleciau nei puses zodzio prikisti nei gimdymo, nei pogimdyvinio skyriaus personalui. Ir po sio gimdymo tik patys geriausi zodziai apie Klaipėdos GN personala smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alita @ 2009 06 12, 13:05)
Noreciau pritarti DJAK. Gimdziau sekmadieni. I gimdykla keliavau is patologinio skyriaus. Patalyne is patologinio skyriaus penese i gimdykla, o i pogimdyvini kele su naujai perklota.
Prisiskaicius SM, kad jau gimdykloje praso dregnu serveteliu, padaviau akuserei iskart kartu su kojinytem, kepuryte ir pampersiuku. Bet nieks i jas net nepaziurejo...
Del mazos rizikos... Gimdykloje apziurejusi ir ivertinusi nestumo istorija gydytoja pasiule, kad galiu gimdyti tik su akusere. Pazymesiu, kad nera jokio atskiro mazos rizikos gimdymo skyriaus, tai tos pacios gimdyklos, tik gimdyme nedalyvauja gydytojas. Taciau gydytoja iskart pabreze, kad tokiu atveju, jei gimdymo veikla komplikuojasi ar net gimdyvei kyla specifiniai klausimai, gydytoja iskart ateina. Tikrai tuo isitikinau. Nes jau esant pilnam kaklelio atsidarymui, dingo saremiai. Nuo tos akimirkos iki pat gimdymo pabaigos gydytoja buvo su mumis.
Del gimdymo su niekuom nesitareme, nei pries, nei po niekam nieko i kisenes nekisome, taciau negaleciau nei puses zodzio prikisti nei gimdymo, nei pogimdyvinio skyriaus personalui. Ir po sio gimdymo tik patys geriausi zodziai apie Klaipėdos GN personala smile.gif

kad daugiau tokiu atsiliepimu butu thumbup.gif nes busimos mamos cia prisiskaiciusios baisumynu visokiu - vaziuoja i GN persigandusios doh.gif o mus gi kaip tik siuo metu nuraminti reikia, kad viskas ten gerai cool.gif
Atsakyti
o as kaiptik susidariau tokia nuomone,kad GN visai neblogas personalas.....tai kazkaip ta mintis mane guode.....taip ir buvo..nes buvau per dvi pamainas..tai tikrai nieko blogo negaliu pasakyti thumbup.gif tik tiek kad jos labai skirtingai sneka........ doh.gif o seip patenkinta likau savo gimdymu.... ax.gif
Atsakyti
Sveikos, gimdžiau birželio 09, tad prisiminimai visiškai šviežūs wub.gif
Važiuokit gimdyt į Klaipėdos GN drąsiai, tikrai pasirūpins Jumis. Mes važiavom visiškai nesitarę, prieš tai neteko pagulėt nei patologiniam. 00 val. paguldė į gimdymo palatą (išremontuota ir jauki), 02 val. skatinamieji (ne taip ir baisu iš pradžių), 05 val. epidūras (ar reikia "atsidėkot" anesteziologui-suprasit pačios wink.gif )06 val. pilnas atsidarymas (lygiai per 1 val. nuo 3.5 cm iki 10cm skamba nerealiai, bet taip būna), 06.45 TURIM smile.gif
Pastoviai mane stebėjo akušerė. Į gimdyklą paprašė drėgnų servetėlių, nors nemačiau ar naudojo mūsų lėlytei, jas panaudojo man, vyras nuvalė rankas ir žandus, kur truputuką lėlytė mane ištepė. Gydytojai atsidėkot nemačiau reikalo, nes beveik jos pačios ir nebuvo šalia.
Pogimdyviniame taip pat super priežiūra. Visos labai paslaugios, malonios. Gulėjom paprastoj palatoj.
Viskas buvo super. Tik gimdyt ir gimdyt Klaipėdoj.

Atsakyti
QUOTE(kuziux @ 2009 06 12, 21:48)
Sveikos, gimdžiau birželio 09, tad prisiminimai visiškai šviežūs  wub.gif
Važiuokit gimdyt į Klaipėdos GN drąsiai, tikrai pasirūpins Jumis. Mes važiavom visiškai nesitarę, prieš tai neteko pagulėt nei patologiniam.  00 val. paguldė į gimdymo palatą (išremontuota ir jauki),  02 val. skatinamieji (ne taip ir baisu iš pradžių),  05 val. epidūras (ar reikia "atsidėkot" anesteziologui-suprasit pačios  wink.gif  )06 val. pilnas atsidarymas (lygiai per 1 val. nuo 3.5 cm iki 10cm skamba nerealiai, bet taip būna),  06.45 TURIM smile.gif
Pastoviai mane stebėjo akušerė. Į gimdyklą paprašė drėgnų servetėlių, nors nemačiau ar naudojo mūsų lėlytei, jas panaudojo man, vyras nuvalė rankas ir žandus, kur truputuką lėlytė mane ištepė. Gydytojai atsidėkot nemačiau reikalo, nes beveik jos pačios ir nebuvo šalia.
Pogimdyviniame taip pat super priežiūra. Visos labai paslaugios, malonios. Gulėjom paprastoj palatoj.

Sveikinimai sulaukus savo stebukliuko 4u.gif 4u.gif 4u.gif O del pasisakimo ta pilnai pritariu, tik gimdyt ir gimdyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2009 06 09, 20:53)
Taip. Skatinant net vaikščioti neleidžia, nuolat gulėt reikia ir nuolat stebi vaisiaus širdies tonus.

O man leido vaikscioti g.gif po skatinamosios tabletes akusere pasiule pasivaikscioti, nes vaikstant taip pat skatinasi "zemes trauka" tongue.gif
QUOTE(djak @ 2009 06 11, 23:40)
Sveikutės,
vakar grįžau iš gimdymo namų, parsivežiau sūnelį.

QUOTE(Alita @ 2009 06 12, 12:05)
Gimdziau sekmadieni.

QUOTE(kuziux @ 2009 06 12, 21:48)
Važiuokit gimdyt į Klaipėdos GN drąsiai, tikrai pasirūpins Jumis.

SVEIKINIMAI TEVELIAMS SULAUKUS MAZYLIU 4u.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuziux @ 2009 06 12, 22:48)
Važiuokit gimdyt į Klaipėdos GN drąsiai, tikrai pasirūpins Jumis. Mes važiavom visiškai nesitarę, prieš tai neteko pagulėt nei patologiniam.  00 val. paguldė į gimdymo palatą (išremontuota ir jauki),  02 val. skatinamieji (ne taip ir baisu iš pradžių),  05 val. epidūras (ar reikia "atsidėkot" anesteziologui-suprasit pačios  wink.gif  )06 val. pilnas atsidarymas (lygiai per 1 val. nuo 3.5 cm iki 10cm skamba nerealiai, bet taip būna),  06.45 TURIM smile.gif

sveikinimai sulaukus stebukliuko 4u.gif
mano atsiliepimai ir geri iš pirmo gimdymo, tikiuosiu ir dabar bus tas pats rolleyes.gif
Atsakyti
Gimdžau birželio 4d. Pradėjau su viena pamaina baigiau su kita. Atvykom kazkur po devyniu vakaro (nubėgo vandenys). Laukėm iki pirmos nakties, bet man nelabai kas atsidarinėjo, tada pradėjo skatinti. Būtinai "patepkit" anesteziologę, nes man ji tik iš trečio karto tepataikė. po to "davėm" tai tokia maloni paliko vis bėgiojo ir bėgiojo paklaust kaip jaučiuos, gal ko reikia.
šiaip visa gimdymo eiga ir personalu esu be galo patenkita, neturiu nei vieno priekaišto.
O vat jau pogimdyviniam skyriui tai personalą padalinčiau per pusę. Pusė be galo nuostabių akušerių, o kitą pusė laukinių, grubių ir tinginių. Atrodo, kad žmogus eitų į darbą kaip į kančią ir dėl to ant visų išsilietų.
jokių servetėlių nereikėjo, o po to pogimdyviniam davė dovanų pampers sauskelnių ir servetėlių. Vaiko užpakalį plovėm po kranu.
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2009 06 17, 09:09)
Gimdžau birželio 4d. Pradėjau su viena pamaina baigiau su kita. Atvykom kazkur po devyniu vakaro (nubėgo vandenys). Laukėm iki pirmos nakties, bet man nelabai kas atsidarinėjo, tada pradėjo skatinti. Būtinai "patepkit" anesteziologę, nes man ji tik iš trečio karto tepataikė. po to "davėm" tai tokia maloni paliko vis bėgiojo ir bėgiojo paklaust kaip jaučiuos, gal ko reikia.
šiaip visa gimdymo eiga ir personalu esu be galo patenkita, neturiu nei vieno priekaišto.
O vat jau pogimdyviniam skyriui tai personalą padalinčiau per pusę. Pusė be galo nuostabių akušerių, o kitą pusė laukinių, grubių ir tinginių. Atrodo, kad žmogus eitų į darbą kaip į kančią ir dėl to ant visų išsilietų.
jokių servetėlių nereikėjo, o po to pogimdyviniam davė dovanų pampers sauskelnių ir servetėlių. Vaiko užpakalį plovėm po kranu.

sveikinam susilaukus dziaugsmelio

o kokiom sumom reiktu "patept" anesteziologam g.gif

dar idomu gal kuri zinot kiek mokama palata parai kainuoja bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciku_caku: 17 birželio 2009 - 08:18
QUOTE(ciku_caku @ 2009 06 17, 09:17)
sveikinam susilaukus dziaugsmelio

o kokiom sumom reiktu "patept" anesteziologam  g.gif

dar idomu gal kuri zinot kiek mokama palata parai kainuoja  bigsmile.gif

Labas, dėl sumų, tai manau nėra nustatytų, buvau girdėjusi, kad 2 kartus po 50 Lt, nes tipo per 2 kartus dazniausiai leidzia . Pas mane buvo vyras anesteziologas, tai irgi reikėjo "tept", nes iš pradžių - tai labai skauda? blink.gif bet pas jus viršsvoris, kažin ar pataikysiu doh.gif doh.gif kažin ar suveiks jums cia.... ir panasus "teroras" blink.gif Bet kai vyras padėjo 100, tai viskas pasikeitė thumbup.gif kelis kartus užėjo dar, gal reikia papildymo vaistukų, ar neskauda dar... bigsmile.gif

Dėl palatų, tai jei nepasikeitė buvo 35 Lt parai ir 50 Lt VIP
Atsakyti
QUOTE(kuziux @ 2009 06 17, 09:42)
Labas, dėl sumų, tai manau nėra nustatytų, buvau girdėjusi, kad 2 kartus po 50 Lt, nes tipo per 2 kartus dazniausiai leidzia . Pas mane buvo vyras anesteziologas, tai irgi reikėjo "tept", nes iš pradžių - tai labai skauda?  blink.gif bet pas jus viršsvoris, kažin ar pataikysiu doh.gif  doh.gif  kažin ar suveiks jums cia.... ir panasus "teroras"  blink.gif  Bet kai vyras padėjo 100, tai viskas pasikeitė  thumbup.gif  kelis kartus užėjo dar, gal reikia papildymo vaistukų, ar neskauda dar...  bigsmile.gif

Dėl palatų, tai jei nepasikeitė buvo 35 Lt parai ir 50 Lt VIP

o kitas klausimas, nusipirkusi esu epiduro rinkinuka, tai ten vienam kartui? ar daugiau kartu per viena gimdyma nuskausmint ir negali? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ciku_caku @ 2009 06 17, 09:45)
o kitas klausimas, nusipirkusi esu epiduro rinkinuka, tai ten vienam kartui? ar daugiau kartu per viena gimdyma nuskausmint ir negali?  ax.gif

nepergyvenk, užteks to 1 epidūro rinkinuko. Jiems svarbiausia, kad turi, nes brangiausia ta sistemėlė vamzdelių, o vaistų jei tik reiks-duos iš savų. Man užteko pusės dozės, šiaip tai ten 2 kartams vaistukų yra. Bet sakau, jei reiks ilgesniam laikui-duos patys. O šiaip dažniausiai jei veiksmas vyksta per lėtai, tai duos skatinamųjų ir viskas bus greičiau.
Atsakyti