Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipedos GN 9 dalis

Mano manymu duoti reikia tuo atveju, kai tariesi su gydytoju, kad jis/ji priimtų gimdymą ir jis/ji atvažiuoja kad ir vidurnaktį, ne per savo pamainą.
Kai gimdžiau pirmą vaiką tai taip ir dariau: vaikščiojau pas vieną gydoją, ji prižiūrėjo nėštumą, po to, kai man dvyliktą nakties nubėgo vandenys, aš jai paskambinau ir kartu nuvažiavom į GN. Ji buvo prie manęs visas 12 gimdymo valandų, pati siuvo ir pan.
Beje nėštumo metu aš jai irgi skambindavausi, jei man kokių klausimų ar problemų iškildavo, visada sulaukdavau pagalbos.
Dabar irgi lankausi pas tą pačią gydytoją, planai tokie patys.
Tokiu atveju suprantu už ką moku ir kad manim bus papildomai pasirūpinta. Be to, tuo žmogum pasitikiu, nes ji prižiūrėjo nėštumą ir labai gerai žino mano problemas.
Aišku sėkmingo gimdymo susitarimas negarantuoja, visada gali atsirasti visokių komplikacijų.

O dėl to davimo, kai su niekuo nesitarei, tai man keistai atrodo - juk tada gydytojai tiesiog dirba savo darbą ir jokių papildomų paslaugų neteikia...Vis dėl to tokiu atveju būčiau linkusi atsidėkoti paskui - kai su vaiku gulėjom ligoninėj taip ir darėm, po visko nunešėm saldainių, pinigų iš mūsų net neėmė...
Atsakyti
Sveikutes, mums irgi ta dienele arteja. 4u.gif
norejau pasisakyti del tu pinigeliu davimo, as manau reikia duoti kai jau gimdymas ipusejes ir zinai kad neuzilgo gims vaikutis , tai tada ir duodi kad priimtu normaliai, o ta suma juk nera nustatyta, duoti reikia tiek kiek tavo financine padetis leidzia, ar 100 ar 200 jai jau paims tai ir priziures, smile.gif as pati tokioj istaigoj dirbu tai zinau kad nera taip, kad jai per mazai dave tai ir supyksta, nesvarbu cia. biggrin.gif
Atsakyti
Aš manau, kad visada pažiūri kur ir kuo nėščioji dirba, o vat pagal tai ir sprendžia kokios jos finansinės galimybės. Jei kokia direktorė duoda 50 ar 100, tai gali ir nekaip sureaguoti, jau tokiu atveju geriau visai neduot.
O kaip minėjo iloniux, kad duoti tik kai tariesi su gyd., šioje situacijoje aš apskritai nelabai suprantu tarimosi tikslo. Sorry 4u.gif Aš tarčiausi tik jei man grėstų planinis CP, nors ir tai nežinau...
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2009 03 31, 11:24)
Tai reikia pačiom pamąstyti, kelinta valanda, kokia situacija ir pan. O ir duoti reikia bent kokius 200, tada jau nežiūrės į tave kaip į "nedėkingą", nors šokti gal irgi nešoks, bet čia ir nuo žmogaus priklauso  mirksiukas.gif
Kai gimdžiau pirmąjį, vaikas gimė 18.55, o pamaina keisdavosi tada 19 val., tačiau akušerė išbuvo iki 21 val., tol kol mane susiuvo ir atsigavau po narkozės. Visa tai už 50 Lt., beabejo, tai buvo prieš 5,5 metų, tačiau 50 Lt irgi nebuvo daug. Nors ši akušerė, turbūt ir be pinigų būtų panašiai pasielgusi, būdas jos toks.

Is kur tokios "stavkes"??? biggrin.gif

QUOTE(mafiene @ 2009 03 31, 14:27)
tai suprantama, kad "patepus" kitaip su gimdyve elgiasi, nors yra akuseriu, kurios tiesiog puikiai atlieka savo darba ir be "patepimo".
Yra seimu, kurioms sunku su pinigeliais, o  blink.gif kai ateina medikas ir jo veidas tiesiog sakyte sako duok....duok....  doh.gif tai papildomas stresas nestukei  nestuke.gif  verysad.gif

Tikrai kitaip?Ar ant ranku nesios?

QUOTE(Maliku @ 2009 04 01, 20:27)
Aš manau, kad visada pažiūri kur ir kuo nėščioji dirba, o vat pagal tai ir sprendžia kokios jos finansinės galimybės. Jei kokia direktorė duoda 50 ar 100, tai gali ir nekaip sureaguoti, jau tokiu atveju geriau visai neduot.
O kaip minėjo iloniux, kad duoti tik kai tariesi su gyd., šioje situacijoje aš apskritai nelabai suprantu tarimosi tikslo. Sorry  4u.gif Aš tarčiausi tik jei man grėstų planinis CP, nors ir tai nežinau...

Nekalbekite nesamoniu.Kas uzdirba daugiau ir duoda maziau.
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2009 04 01, 20:27)
O kaip minėjo iloniux, kad duoti tik kai tariesi su gyd., šioje situacijoje aš apskritai nelabai suprantu tarimosi tikslo. Sorry  4u.gif Aš tarčiausi tik jei man grėstų planinis CP, nors ir tai nežinau...

O aš absoliučiai nesuprantu, koks tikslas duoti nesitarus g.gif ? Juk tada gydytojas, kuris atlieka savo darbą ir tave mato pirmą ir paskutinį kartą...Kad nenumarintų? Tikrai nemanau, kad nedavus pinigų, rizikuos tavo gyvybe. Juk jie jaučia pakankamą atsakomybę, juk už klaidas gali ir licenciją atimt ir šiaip visokie nemalonumai..

Tokiu atveju, kai tariesi su gydytoju, tiesiog "perki" to žmogaus paslaugas, kurio kompetencija pasitiki ir kuris žino tavo organizmo būklę. Tiesiog per procesą esi rami. Ir negalvoji - "per daug daviau ar per mažai gal tuoj mane papjaus"...

Kiek žinau ligoninėje yra (bent jau buvo) ir legali galimybė pasirinkti nėštumo priežiūrai ir gimdymui norimą gydytoją bei už tai apsimokėti ligoninės kasoje tongue.gif Bent jau seniau mačiau Nėštumo patalogijos skyriuje tokį raštą pakabintą. Tik nežinau, ar yra besinaudojančių tokia paslauga.
Atsakyti
as irgi pritariu tai nuomonei, kad jau po gimdymo ir kai viskas normaliai , nebera tikslo svaistyti tuos pinigelius, juk neateis ir nenugalabis lotuliukas.gif . galima tik jai norisi kiti nesa paskui kaip padeka ar tortuka ar saldainiu , juk vistiek jai labai gerai rupinosi tai norisi pasakyti aciu, tai simboliskai kazka galima nunesti.

Ir nereikia cia taip sneketi kaip apie zveris, vistiek ten zmones dirba ir gan gerai ismano savo darba, jie siekia ne tik is taves gauti pinigu, bet ir savo kaip skyriaus reputacija susigadinti visai nenori. g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gulia @ 2009 04 01, 21:34)
Tikrai kitaip?Ar ant ranku nesios?

galetu ir panesioti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gulia @ 2009 04 01, 22:34)
1.Is kur tokios "stavkes"??? biggrin.gif
2.Nekalbekite nesamoniu.Kas uzdirba daugiau ir duoda maziau.

1. Pirmą sykį gimdant, aš nežinojau jokių "stavkių". Tas 50 lt davimas, prieš beveik 6 metus, buvo simboliškas, tačiau vistiek neatrodė toks juokingas kaip dabar. Tiesa, gal galėtumėte pasakyti kokios "stavkės" buvo 2003 m.? bigsmile.gif Bent pavėluotai pajusčiau gėda dėl "juokingų" 50 Lt unsure.gif
2.Būtent, kas uždirba daugiau, duoda mažai, tie kurie vos galą su galu suduria, ir drabstosi dabartinėmis "stavkėmis", pradedant nuo 500 Lt. va tokiu atveju, tiems, kurie uždirba daug, geriau visai neduoti, negu duoti "mažai" akušerių ar gydytojų supratimu.
O tos dabartinės "stavkės" už gimdymą 500-1000 Lt, sorry, bet mano manymu nuprotėjimas, kurį susikūrė pačios nėštukės.
QUOTE(ilonux @ 2009 04 01, 22:47)
O aš absoliučiai nesuprantu, koks tikslas duoti nesitarus  g.gif ?

Dėl tarimosi, aš turiu savo nuomonę, kurią jau esu išsakiusi ir nenoriu kartotis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maliku: 02 balandžio 2009 - 13:16
QUOTE(Maliku @ 2009 04 02, 14:14)
1. Pirmą sykį gimdant, aš nežinojau jokių "stavkių". Tas 50 lt davimas, prieš beveik 6 metus, buvo simboliškas, tačiau vistiek neatrodė toks juokingas kaip dabar. Tiesa, gal galėtumėte pasakyti kokios "stavkės" buvo 2003 m.?  bigsmile.gif Bent pavėluotai pajusčiau gėda dėl "juokingų" 50 Lt  unsure.gif
2.Būtent, kas uždirba daugiau, duoda mažai, tie kurie vos galą su galu suduria, ir drabstosi dabartinėmis "stavkėmis", pradedant nuo 500 Lt. va tokiu atveju, tiems, kurie uždirba daug, geriau visai neduoti, negu duoti "mažai" akušerių ar gydytojų supratimu.
O tos dabartinės "stavkės" už gimdymą 500-1000 Lt, sorry, bet mano manymu nuprotėjimas, kurį susikūrė pačios nėštukės.

Dėl tarimosi, aš turiu savo nuomonę, kurią jau esu išsakiusi ir nenoriu kartotis  4u.gif

Tai jus cia rasote,kad maziausia reikia duoti 200Lt.,kad neziuretu ,kaip i nedekinga biggrin.gif
Ir manote,kad ziuri kas ir kuom dirba.Dabar is viso neraso kas ir kur dirba mirksiukas.gif vienitelis zodis:dirbanti arba drausta
Atsakyti
tikrai nera jokiu stafkiu, schmoll.gif , nenuprotekim visai, cia juk gimdymas normalus procesas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gulia @ 2009 04 02, 17:29)
1.Tai jus cia rasote,kad maziausia reikia duoti 200Lt.,kad neziuretu ,kaip i nedekinga biggrin.gif               
2.Ir manote,kad ziuri kas ir kuom dirba.Dabar is viso neraso kas ir kur dirba mirksiukas.gif vienitelis zodis:dirbanti arba drausta

1.Taip, čia mano nuomonė bigsmile.gif
2.Nerašo Socialinio draudimo pažymėjime mirksiukas.gif O atsigulus į ligoninę, beje net poliklininkoje pildant nėščiosios kortelę, vieni pirmųjų klausimų yra "Jūsų vardas, pavardė, darbovietė ir pareigos, Jūsų vyro vardas, pavardė, darbovietė ir pareigos" smile.gif Žinoma dar paklausia adreso, telefono ir kartais, jei nepamiršta, kokiomis ligomis sirgote ir kam alergiška mirksiukas.gif Pildant statistinę kortelę prieš gimdymą dar paklausia koks išsilavinimas, ir kokia specialybė pagal diplomą. Jei Jūs to nežinote, į GN namus turbūt važiavot be samonės ir ką įrašyti į dokumentus sakė kitas asmuo... 4u.gif
Net mano vyras nusistebėjo, kad vietoj to, kad paklaustų kaip jautiesi, kai atvažiuoji į GN su siuntimu, tai visų pirmą "kur ir kuom dirbi.." Tiesa, net Patologiniam teko kartą nugirsti "matei kur dirba?.."
Taigi, tokiose vietose labai įdomu kuom ir kur dirbi, nes tada ima suktis skaičiukai personalo galvoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2009 04 02, 18:22)
1.Taip, čia mano nuomonė  bigsmile.gif
2.Nerašo Socialinio draudimo pažymėjime  mirksiukas.gif O atsigulus į ligoninę, beje net poliklininkoje pildant nėščiosios kortelę, vieni pirmųjų klausimų yra "Jūsų vardas, pavardė, darbovietė ir pareigos, Jūsų vyro vardas, pavardė, darbovietė ir pareigos" smile.gif Žinoma dar paklausia adreso, telefono ir kartais, jei nepamiršta, kokiomis ligomis sirgote ir kam alergiška mirksiukas.gif  Pildant statistinę kortelę prieš gimdymą dar paklausia koks išsilavinimas, ir kokia specialybė pagal diplomą. Jei Jūs to nežinote, į GN namus turbūt važiavot be samonės ir ką įrašyti į dokumentus sakė kitas asmuo...  4u.gif
Net mano vyras nusistebėjo, kad vietoj to, kad paklaustų kaip jautiesi, kai atvažiuoji į GN su siuntimu, tai visų pirmą "kur ir kuom dirbi.." Tiesa, net Patologiniam teko kartą nugirsti "matei kur dirba?.."
Taigi, tokiose vietose labai įdomu kuom ir kur dirbi, nes tada ima suktis skaičiukai personalo galvoje  4u.gif

Tada negasdinkite nestuke.gif jei neduosi-tada i tave neziures,jei cia tik jusu nuomone
Nezinau kaip dabar,bet pas mane irasyta pazymejime kuom dirbu.
Del ligu tikrai nepamirsta paklausti.Nereikia ironizuoti.
Pagal jumus patologiniam neturi daugiau ka veikti,tik ziureti kas kur dirba.Jei direktore guli,tai gydytoja su sesute tikriausia ja ant ranku nesios,kad tik daugiau skaiciuku duotu.

Atsakyti