QUOTE(GiedrėM @ 2010 10 30, 15:16)
E. Visockaitė dukrą pavadino Tėja.
Kažkodėl buvau įsitikinusi, kad mergaitės tokiu ar panašiu vardu tikrai nevadins. Matyt, pernelyg geros nuomonės apie Eglę buvau

QUOTE(JurgaSim @ 2010 10 30, 14:21)
Kažkodėl buvau įsitikinusi, kad mergaitės tokiu ar panašiu vardu tikrai nevadins. Matyt, pernelyg geros nuomonės apie Eglę buvau 

O jūsų nuomonė apie žmogų keičiasi pagal tai kokį jis vardą savo vaikui parenka?

Tėje, Lėja, Mėja, Fėja, Dėja, Gėja ir t.t.
-ėjų era atėjo į lietuvėle.
-ėjų era atėjo į lietuvėle.
QUOTE(kavute @ 2010 10 31, 23:03)
O jūsų nuomonė apie žmogų keičiasi pagal tai kokį jis vardą savo vaikui parenka?
Tuo labiau, kad vardas man tikrai normalus, ne koks Kevinas ar Perla 

Kadangi asmeniškai žmogaus nepažįstu, tai nuomonę apie jį susidarau iš aibės visuomenei pateiktų ir žinomų smulkmenų. Net ir tokių, kaip vaiko vardas

QUOTE(JurgaSim @ 2010 11 01, 15:20)
Kadangi asmeniškai žmogaus nepažįstu, tai nuomonę apie jį susidarau iš aibės visuomenei pateiktų ir žinomų smulkmenų. Net ir tokių, kaip vaiko vardas 

Jūsų vaiko vardas Motiejus, tai gal ir apie jus galima susidaryti šiokią tokią nuomonę, ar klystu ?

Mamai manau gražus savo vaiko vardas, koks jis bebutų ar Motiejus, ar Saulutė ar Tėja. Tik gal vienos duotų tokį vardą, kitos ne

na, vaiko pavadinimas skystaliuku iš -ėjų serijos, dažnai nė reikšmės neturinčiu, ažie žmogų tikrai kai ką pasako
kaip ir kabinėjimasis prie normalaus lietuviško vardo neturint argumentų kodėl pavadinimas -ėja nemažai pasako apie žmogų

QUOTE(Lotari @ 2010 11 01, 17:54)
Jūsų vaiko vardas Motiejus, tai gal ir apie jus galima susidaryti šiokią tokią nuomonę, ar klystu ?

Aišku, kad galima ir apie mane susidaryti nuomonę vertinat mano sūnaus vardą

Nesuprantu kodėl žmonėms kelia nuostabą, jog aplinkiniai vertinami pagal jų gyvenimo budą, tam tikrus sprendimus ar pasirinkimus.
QUOTE(JurgaSim @ 2010 11 01, 17:33)
Aišku, kad galima ir apie mane susidaryti nuomonę vertinat mano sūnaus vardą
Tik, be abejo, kiek jūs būsite teisi vertindama, priklauso nuo jūsų sugebėjimų analizuoti
Nesuprantu kodėl žmonėms kelia nuostabą, jog aplinkiniai vertinami pagal jų gyvenimo budą, tam tikrus sprendimus ar pasirinkimus.

vaikų vardai daug ką gali apie jų tėvus pasakyt

QUOTE(Ramunita @ 2010 11 01, 21:57)

vaikų vardai daug ką gali apie jų tėvus pasakyt

wow net padėtį visuomenėje.... kažkaip net nepagalvojau, tad taip galima pasakyti, maniau čia pašnekėjus, pamačius aprangą bet jau tikrai ne vardą sužinojus....

tada Džiugas ir Emilija reiktų suprasti : baigusi universitetą bet šiuo metu studijuoju naują sritį, ar kaip ?

Jei tėvui/ mamai patiko vardas Mylokas tai negi imsiu rėkti, kad jetus kokie kaimiečiai ir menko išsilavinimo

baigiu diskusiją šioje skiltyje, nes ne čia apie tai reiktų diskutuoti

bet visgi teisybė - kuo mažiau išprusę tėvai, tuo
vardą vaikuio duoda. pažiūrėkit kur statistiškai daugiausia visokių samantų, vanesų ir kevinų - ogi kaimuose. aišku visur yra išimčių, ir tuose pačiuose kaimuose normalius vardus duoda, o
aiškina kad pvz. mykolas ar motiejus kaimietiškas vardas, bet visgi tendencija yra

QUOTE(l'eau @ 2010 11 01, 17:02)
na, vaiko pavadinimas skystaliuku iš -ėjų serijos, dažnai nė reikšmės neturinčiu, ažie žmogų tikrai kai ką pasako
kaip ir kabinėjimasis prie normalaus lietuviško vardo neturint argumentų kodėl pavadinimas -ėja nemažai pasako apie žmogų 

Na na,o kuo jau tie vardai su -ėja skysti, a?

QUOTE(l'eau @ 2010 11 02, 10:12)
bet visgi teisybė - kuo mažiau išprusę tėvai, tuo
vardą vaikuio duoda. pažiūrėkit kur statistiškai daugiausia visokių samantų, vanesų ir kevinų - ogi kaimuose. aišku visur yra išimčių, ir tuose pačiuose kaimuose normalius vardus duoda, o
aiškina kad pvz. mykolas ar motiejus kaimietiškas vardas, bet visgi tendencija yra 

Sutinku, kad dažnai kuo mažiau išsilavinę žmonės, tuo mandresnį, serialinį vardą duoda vaikui. Bet kitas klausimas- koks vardas yra serialinis? Na man tie Kevinai, Vanesos, Perlos tai tikrai baisūs, bet va vardas Samanta man nekliūna, nors savo mergaitei tokio neduočiau