Įkraunama...
Įkraunama...

Įžymybių vaikų vardai

E. Visockaitė dukrą pavadino Tėja.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2010 10 30, 15:16)
E. Visockaitė dukrą pavadino Tėja.

Kažkodėl buvau įsitikinusi, kad mergaitės tokiu ar panašiu vardu tikrai nevadins. Matyt, pernelyg geros nuomonės apie Eglę buvau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 10 30, 14:21)
Kažkodėl buvau įsitikinusi, kad mergaitės tokiu ar panašiu vardu tikrai nevadins. Matyt, pernelyg geros nuomonės apie Eglę buvau smile.gif

O jūsų nuomonė apie žmogų keičiasi pagal tai kokį jis vardą savo vaikui parenka? cool.gif Tuo labiau, kad vardas man tikrai normalus, ne koks Kevinas ar Perla unsure.gif
Atsakyti
Tėje, Lėja, Mėja, Fėja, Dėja, Gėja ir t.t.
-ėjų era atėjo į lietuvėle.
Atsakyti
QUOTE(kavute @ 2010 10 31, 23:03)
O jūsų nuomonė apie žmogų keičiasi pagal tai kokį jis vardą savo vaikui parenka?  cool.gif Tuo labiau, kad vardas man tikrai normalus, ne koks Kevinas ar Perla  unsure.gif

Kadangi asmeniškai žmogaus nepažįstu, tai nuomonę apie jį susidarau iš aibės visuomenei pateiktų ir žinomų smulkmenų. Net ir tokių, kaip vaiko vardas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 11 01, 15:20)
Kadangi asmeniškai žmogaus nepažįstu, tai nuomonę apie jį susidarau iš aibės visuomenei pateiktų ir žinomų smulkmenų. Net ir tokių, kaip vaiko vardas smile.gif

Jūsų vaiko vardas Motiejus, tai gal ir apie jus galima susidaryti šiokią tokią nuomonę, ar klystu ? rolleyes.gif
Mamai manau gražus savo vaiko vardas, koks jis bebutų ar Motiejus, ar Saulutė ar Tėja. Tik gal vienos duotų tokį vardą, kitos ne 4u.gif
Atsakyti
na, vaiko pavadinimas skystaliuku iš -ėjų serijos, dažnai nė reikšmės neturinčiu, ažie žmogų tikrai kai ką pasako biggrin.gif kaip ir kabinėjimasis prie normalaus lietuviško vardo neturint argumentų kodėl pavadinimas -ėja nemažai pasako apie žmogų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2010 11 01, 17:54)
Jūsų vaiko vardas Motiejus, tai gal ir apie jus galima susidaryti šiokią tokią nuomonę, ar klystu ?  rolleyes.gif

Aišku, kad galima ir apie mane susidaryti nuomonę vertinat mano sūnaus vardą smile.gif Tik, be abejo, kiek jūs būsite teisi vertindama, priklauso nuo jūsų sugebėjimų analizuoti mirksiukas.gif
Nesuprantu kodėl žmonėms kelia nuostabą, jog aplinkiniai vertinami pagal jų gyvenimo budą, tam tikrus sprendimus ar pasirinkimus.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 11 01, 17:33)
Aišku, kad galima ir apie mane susidaryti nuomonę vertinat mano sūnaus vardą smile.gif Tik, be abejo, kiek jūs būsite teisi vertindama, priklauso nuo jūsų sugebėjimų analizuoti  mirksiukas.gif
Nesuprantu kodėl žmonėms kelia nuostabą, jog aplinkiniai vertinami pagal jų gyvenimo budą, tam tikrus sprendimus ar pasirinkimus.

drinks_cheers.gif
vaikų vardai daug ką gali apie jų tėvus pasakyt ax.gif Man tos Tėjos,Mėjos tai nekliūna,banga ir tiek ax.gif Kaip kažkada bvo Agnių, Monikų, Ingų banga. Beje,tai bangai užėjus buvo pirštus prie smilkinių sukiojančių mirksiukas.gif Bet faktas lika faktu,kad vardo prinkimas apie vaiko tėvus pasako daug-nuo išsilavinimo 9nebūtinai baigtų universitėtų,išsilavinimas plačiaja prasme) iki padėties visuomenėje ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2010 11 01, 21:57)
drinks_cheers.gif
vaikų vardai daug ką gali apie jų tėvus pasakyt ax.gif Man tos Tėjos,Mėjos tai nekliūna,banga ir tiek ax.gif Kaip kažkada bvo Agnių, Monikų, Ingų banga. Beje,tai bangai užėjus buvo pirštus prie smilkinių sukiojančių mirksiukas.gif Bet faktas lika faktu,kad vardo prinkimas apie vaiko tėvus pasako daug-nuo išsilavinimo 9nebūtinai baigtų universitėtų,išsilavinimas plačiaja prasme) iki padėties visuomenėje ir t.t.

wow net padėtį visuomenėje.... kažkaip net nepagalvojau, tad taip galima pasakyti, maniau čia pašnekėjus, pamačius aprangą bet jau tikrai ne vardą sužinojus.... g.gif
tada Džiugas ir Emilija reiktų suprasti : baigusi universitetą bet šiuo metu studijuoju naują sritį, ar kaip ? g.gif
Jei tėvui/ mamai patiko vardas Mylokas tai negi imsiu rėkti, kad jetus kokie kaimiečiai ir menko išsilavinimo g.gif ar jei draugė pavadino sūnų Ąžuolu, neimsiu gi tyčiotis, kad medis schmoll.gif tiesiog yra vardų , kurių vieni ar kiti neduotumėt savo dukrai/sūnui 4u.gif Manau vardas tikrai nenurodo nei išsilavinimo(tiek siaura, tiek plačia prasme), nei padeties visuomenėje, o tiesiog tuometinė tėvų nuotaiką renkant vardą... o kad pasidavimas populizmui yra, tai čia deja - TV įtaka... Reklama biggrin.gif
baigiu diskusiją šioje skiltyje, nes ne čia apie tai reiktų diskutuoti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 01 lapkričio 2010 - 23:00
bet visgi teisybė - kuo mažiau išprusę tėvai, tuo fool.gif vardą vaikuio duoda. pažiūrėkit kur statistiškai daugiausia visokių samantų, vanesų ir kevinų - ogi kaimuose. aišku visur yra išimčių, ir tuose pačiuose kaimuose normalius vardus duoda, o fool.gif aiškina kad pvz. mykolas ar motiejus kaimietiškas vardas, bet visgi tendencija yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 11 01, 17:02)
na, vaiko pavadinimas skystaliuku iš -ėjų serijos, dažnai nė reikšmės neturinčiu, ažie žmogų tikrai kai ką pasako biggrin.gif kaip ir kabinėjimasis prie normalaus lietuviško vardo neturint argumentų kodėl pavadinimas -ėja nemažai pasako apie žmogų cool.gif

Na na,o kuo jau tie vardai su -ėja skysti, a? cool.gif Kad reikšmės, anot jūsų, neturi? Aš domėjausi būtent vardu Lėja- šis vardas kilęs iš hebrajų ir reiškia "antilopė" rolleyes.gif Dabar, smalsumo vedama, pasižiūrėjau ir vardo Tėja reikšmę- tai graikų mitologijoje šviesą skleidžianti deivė, taip kad esate neteisi, sakydama ,jog jie "nė reikšmės neturintys" vardai tongue.gif

QUOTE(l'eau @ 2010 11 02, 10:12)
bet visgi teisybė - kuo mažiau išprusę tėvai, tuo  fool.gif vardą vaikuio duoda. pažiūrėkit kur statistiškai daugiausia visokių samantų, vanesų ir kevinų - ogi kaimuose. aišku visur yra išimčių, ir tuose pačiuose kaimuose normalius vardus duoda, o fool.gif aiškina kad pvz. mykolas ar motiejus kaimietiškas vardas, bet visgi tendencija yra biggrin.gif

Sutinku, kad dažnai kuo mažiau išsilavinę žmonės, tuo mandresnį, serialinį vardą duoda vaikui. Bet kitas klausimas- koks vardas yra serialinis? Na man tie Kevinai, Vanesos, Perlos tai tikrai baisūs, bet va vardas Samanta man nekliūna, nors savo mergaitei tokio neduočiau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavute: 02 lapkričio 2010 - 21:25