Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Tina* @ 2009 03 28, 19:43)
Turiu sita. Pirkau su nuolaida dar sita: http://www.pegasas.e...ilizacijos/1106
Nors karta ir mes ne i tema pavarem smile.gif Aplinkybes kaltos, ne mes smile.gif

Visata irgi turiu.
Papildyta:
O dabar i tema  smile.gif Siandien persodinau savo pati pirmajai baltaziedi phalenopsi, pirkta gal kokiais 2004 m.  g.gif persodinau jau i 19 cm skersmens vazoniuka, toks jis gigantas, Bet ka noriu pasakyti, tiksliau pasigirti - saknys visos sveikuteles (augo mano gamybos medziu zieves ir kiminu substrate), nebuvo ko nukirpt. Reiskias as jau galiu nedrasiai teigti - moku jas auginti  bigsmile.gif Dabar galva suku is kur vazona istatomui gaut. Reikia nemazo. Varysiu i Senukus ryt.

Visata tos serijos, ar ta kita?
Tavo sugebėjimais net neabejoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(santa252 @ 2009 03 28, 10:37)
ar galite paaiskinht kaip ja pamerkt?nesu to darius. blush2.gif

As tau patarciau drasiai maudyt po dusu. Tie visi pasipurskaliojimai irnesakyk.gif neturiu laiko tokiems zaidimams. Nulieju stipriai po dusu kas antra savaite, nupurskiu saknis ir lapus vandeniu su trasomis, tuo paciu vandeniu perlieju substrata. Auga, zysi - patikekit mirksiukas.gif

Tik va gel griztu prie Schultz trasu (ju nemoku dozuot iki siol blush2.gif miltukai...). ar ne perdau 2 litram puse ten ideto saukstelio? g.gif
Papildyta:
QUOTE(simre @ 2009 03 28, 19:55)
Visata tos serijos, ar ta kita?
Tavo sugebėjimais net neabejoju  mirksiukas.gif

Dekui 4u.gif

Visata pagal mane tos pacios serijos. TB suskaitytu iki lapu sudilimo turbut, idomi knyga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 28 kovo 2009 - 20:01
QUOTE(Tina* @ 2009 03 28, 20:59)
As tau patarciau drasiai maudyt po dusu. Tie visi pasipurskaliojimai  irnesakyk.gif neturiu laiko tokiems zaidimams. Nulieju stipriai po dusu kas antra savaite, nupurskiu saknis ir lapus vandeniu su trasomis, tuo paciu vandeniu perlieju substrata. Auga, zysi - patikekit  mirksiukas.gif

Tik va gel griztu prie Schultz trasu (ju nemoku dozuot iki siol  blush2.gif miltukai...). ar ne perdau 2 litram puse ten ideto saukstelio?  g.gif
Papildyta:

Aš mažiau dedu, greičiau 1/3 nei 1/2. Labai jau jis mažas, nesuprasi, kur ten ir ta pusė, tai mažinu visad.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif .
Siandien tiesiog negalejau atsispirt mazos gelytes dideliam zavesiui wub.gif wub.gif .
Pasirodau ir jums blush2.gif
user posted image
user posted image
Idomu, jos prieziura tokia pat kaip ir phaliku, ar jai reikalinga spec. prieziura blush2.gif ? Jinai pasodinta kiminuose, saknys labai grazios . Ar ja traukt is samanu ar palikt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitasta: 28 kovo 2009 - 22:07
iš samanų kuo skubiausiai trauk. kitaip prarasi visą grožį.
Atsakyti
Sveikos,
šiandien ištraukiau pagaliau vargais negalais phaleonopsiuką gelsvąjį iš vazono, kur augo nuo pirkimo nepersodintas jau pora metų tai tikrai. Su šaknimis vandeny,kitaip nelaisomas. Pats pasirinko tokį gyvenimo būdą, iškišęs šaknis pro apačią vazono. Įdomu, ar patiks priverstinis grąžinimas į normalaus dydžio vazoną su normalia žeme? Ar nenumes žiedų, nenustos žydėti? Žydėjo visą laiką, vis naujus, vis galingesnius žiedstiebius leisdamas. Jau ir taip dvigubai aukštesnis už visus likusius mano phalaenopsiukus. Bet šaknys, šaknys schmoll.gif 4u.gif Sveikos visos, ir tiek daug. Matyt vandeny buvo jam labai gerai augti... ax.gif thumbup.gif
Atsakyti
Fonda, nuostabi gėliukė ir jos sveikumas pagirtinas. Tikrai gausybė šaknų blink.gif thumbup.gif O gal jos persodinti nereikėjo, jei taip klestėjo ir žydėjo nuolat. g.gif

jurgitasta, tikrai graži mažylė. Suprantu, kaip sunku atsilaikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 28 kovo 2009 - 22:38
Sos reikia skubios pagalbos, nusprendizua persodint viena savo orche ogi ziuuu ji vai saknu nebeturi... bet ji yra su ziedais apsikrovusiu ziedstiebiu,tai ka daryti, gal man nupjauti ta ziedstiebi?
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 03 28, 23:48)
Sos reikia skubios pagalbos, nusprendizua persodint viena savo orche ogi ziuuu ji vai saknu nebeturi... bet ji yra su ziedais apsikrovusiu ziedstiebiu,tai ka daryti, gal man nupjauti ta ziedstiebi?

Prieš kelias dienas savo phal. nupjoviau žiedstiebį, nors ir turėjo porą mažų šaknyčių. Bet kad nenaudotų visų jėgų žiedų auginimui, o šaknų. Ko gero ir jums tą patį reiktų padaryti.
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 03 28, 17:38)
Na ką gi grįžom su vyru iš žirgyno  thumbup.gif
Trypėm trypėm ten apie gardus, kol į vieną įleido, arklį palaikė, o aš saujelę to "gėrio" šast į maišiuką. pažiūrėjo į mus keistokai tie darbininkai, bet visa tai niekis. Palyginus kaip džiaugiausi savo Cymbidiumui į vazono apačią jį krėsdama. Turėtų patikti gėlytei tos vaišės.

Dabar skelbimas - per tą gobšumą prisikasiau arklio š... šiek tiek per daug.
Taip, kad mergytės auginančios Cymbidiumus ir norinčius juos patręšti visiškai šviežiu natūraliu ką tik surinktu arklio mėšlu, gyvenančios Vilniuje, Šeškinėje yra šio gėrio pasiūmas. Už kokią saldainių dėželę    blush2.gif
Rašykit į až, ilgai balkone neišlaikysiu - nu pačios suprantat  doh.gif , nors maniau, kad bus baisus kvapas, bet nieko panašaus. Viskas OK.  thumbup.gif

kartoju savo pasiūlymą. Cymbidiumų mylėtojos Vilniuje aūūūūū rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(simmonnete @ 2009 03 29, 00:52)
Prieš kelias dienas savo phal. nupjoviau žiedstiebį, nors ir turėjo porą mažų šaknyčių. Bet kad nenaudotų visų jėgų žiedų auginimui, o šaknų. Ko gero ir jums tą patį reiktų padaryti.

Dievazi kaip gaila ten tiek pumpuru verysad.gif , bet aciu uz patarima vistiek reikia gelbet gelyte. O jus ta savaja su dviem saknim ant kiminu sodinot ar i orchideju zeme kisot?
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 03 29, 00:02)
Dievazi kaip gaila ten tiek pumpuru  verysad.gif , bet aciu uz patarima vistiek reikia gelbet gelyte. O jus ta savaja su dviem saknim ant kiminu sodinot ar i orchideju zeme kisot?

Kiminų neturėjau, todėl pasodinau į substratą, tik tiek, kad jos lapus dažnai papurškiu vandeniu, ir aplink šaknis papurškalioju. Ir dar kartas nuo karto pravėdinu šaknis, nes jas lengvai žievės gabaliukais apdėjus. Aš čia daugiau pagal save darau viską...

O šiaip geriau reanimatorių pasidaryti, jei tik galimybių turit.
Atsakyti