Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Šindila @ 2009 03 29, 19:48)
pas mane ji miniuke, ir turi daug sakeliu, tai viena is ju ir dziusta  verysad.gif

Sakeles tai cia ziedstiebiai? Jei taip, tai reiktu juos nukirpti, kai reanimuoji.
Atsakyti
Bandau reanimuoti toki augaliuka 4u.gif

user posted image

Noreciau keletos patarimu... blush2.gif augaliukas turi tris orines saknis, ar man kisti visas jas i substara, ar i kiminus? baisu nesupudyt tuose kiminuose.... net nezinau ka daryt
Atsakyti
QUOTE(Pandora @ 2009 03 29, 20:55)
Sakeles tai cia ziedstiebiai? Jei taip, tai reiktu juos nukirpti, kai reanimuoji.

visus blink.gif nezinojau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita... @ 2009 03 29, 19:55)
mikuotuke, labai aciu uz informacija apie dendrobiuma.  4u.gif  labai man siuo metu aktualu.
kilo (tikriausia kvailas) klausimas, tai kai nuzydi nereikia nukirpti to koto su lapais?  g.gif

Margarita (ir visos kitos) - tas "kotas" iš tiesų yra bulvė, tik labai pailga lotuliukas.gif Visos bulvinės orchidėjos, na, turinčios tuos gumbus, yra prižiūrimos senųjų gumbų nešalinant, nes būtent jie, nužydėję ir belapiai, yra maitinimo šaltinis naujoms atžaloms.
Tai liečia visus dendrobius, oncidium, odontoglossum, aišku, cambrias.... nežinau, ką dar... na, visus panašius mirksiukas.gif
Prašom įsidėmėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 29, 21:35)
Margarita (ir visos kitos) - tas "kotas" iš tiesų yra bulvė, tik labai pailga  lotuliukas.gif Visos bulvinės orchidėjos, na, turinčios tuos gumbus, yra prižiūrimos senųjų gumbų nešalinant, nes būtent jie, nužydėję ir belapiai, yra maitinimo šaltinis naujoms atžaloms.
Tai liečia visus dendrobius, oncidium, odontoglossum, aišku, cambrias.... nežinau, ką dar... na, visus panašius  mirksiukas.gif
Prašom įsidėmėti  4u.gif

Cymbidiumus irgi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 03 29, 21:40)
Cymbidiumus irgi  mirksiukas.gif

Teisingai, Šilinge, ačiū! Juk kitaip jie nepasidaugintų, tiksliai doh.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikuotuke: 29 kovo 2009 - 20:57
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 29, 22:35)
Margarita (ir visos kitos) - tas "kotas" iš tiesų yra bulvė, tik labai pailga  lotuliukas.gif Visos bulvinės orchidėjos, na, turinčios tuos gumbus, yra prižiūrimos senųjų gumbų nešalinant, nes būtent jie, nužydėję ir belapiai, yra maitinimo šaltinis naujoms atžaloms.
Tai liečia visus dendrobius, oncidium, odontoglossum, aišku, cambrias.... nežinau, ką dar... na, visus panašius  mirksiukas.gif
Prašom įsidėmėti  4u.gif

butinai isidemesiu. 4u.gif
o kai leidzia tuos ugliukus is sonu, juos veliau nebutu galima perkelti i kita vazona atskirai nuo pagrindinio augalo?
Atsakyti
QUOTE(Margarita... @ 2009 03 29, 21:57)
butinai isidemesiu.  4u.gif 
o kai leidzia tuos ugliukus is sonu, juos veliau nebutu galima  perkelti i kita vazona atskirai nuo pagrindinio augalo?

Labai labai labai rekomenduotina palaukti, kol suaugs, o namų sąlygomis patariama perkelti po 3 gumbus nebent, tai reiškia, jei vazone jau garantuotai 6 suaugę bulviukai yra, tada atsargiai atskirti po 3 galima mirksiukas.gif (aš rizikuočiau po 2, bet kitiems visgi dėl vios pikto nepatariu jokiais būdais) schmoll.gif
O šiaip orchidėjos geriau auga ir zydi, jei jų būna gausiai vienoje vietoje, tad sodink pasidauginusį augalą visą į didesnį vazonėlį ir džiaukis - gausiau žydės, gražesnis bujos wub.gif
Papildyta:
QUOTE(wikaaaa @ 2009 03 29, 21:18)
Bandau reanimuoti toki augaliuka  4u.gif
Noreciau keletos patarimu...  blush2.gif  augaliukas turi tris orines saknis, ar man kisti visas jas i substara, ar i kiminus? baisu nesupudyt tuose kiminuose.... net nezinau ka daryt

Aš tokius falenopsius nereanimuoju - juk orines šaknytes jie turi mirksiukas.gif thumbup.gif
Patupdyk ant substrato, švelniai užklok drėgnais (ne šlapiais!) kiminais, kardien juos kilnok, daryk iš jų palapines , netvarkingai sušiaušk, kad kvėpuotų lotuliukas.gif Ir stebėk, kai šaknys papilkės vis atsargiai papurkšk. Nepersistenk. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 29, 23:01)
Labai labai labai rekomenduotina palaukti, kol suaugs, o namų sąlygomis patariama perkelti po 3 gumbus nebent, tai reiškia, jei vazone jau garantuotai 6 suaugę bulviukai yra, tada atsargiai atskirti po 3 galima  mirksiukas.gif  (aš rizikuočiau po 2, bet kitiems visgi dėl vios pikto nepatariu jokiais būdais)  schmoll.gif
O šiaip orchidėjos geriau auga ir zydi, jei jų būna gausiai vienoje vietoje, tad sodink pasidauginusį augalą visą į didesnį vazonėlį ir džiaukis - gausiau žydės, gražesnis bujos  wub.gif

aisku. lotuliukas.gif pas mane viso labo dar tik 4 gumbai is viso, ir tai vienas dar tik lenda is po zemiu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 03 29, 17:51)
O kaip atrodo, kad simre sako, kad kvepia?  ax.gif Labai jau cekava, sorry, kad įsikišau  blush2.gif

Prasom 4u.gif
[attachmentid=173655]
Si karta kai zydi, tai daugiau tamsios juosteles nuo krastu. Vis kitaip prazysta.

QUOTE(simre @ 2009 03 29, 20:53)
O tu nori pasakyt, kad to kioskelio nežinai?  blink.gif

Nu neuzsuku as ten kazkaip.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 29, 21:57)

peržiūrėjau nuotraukas, gražią kolekciją turi thumbup.gif
o ta, kur parašyta kvepianti, pas mane irgi tokias pat žiedais yra, smulkiais žiedeliais tokia, bet kad neužuodžiu aš su sloga nieko... verysad.gif ar gali būti kad panašiais žiedais bet nekvepianti?
Atsakyti
Laukas, norejau pasiteirauti. Persodinau savo orchideja, nelaisciau visa savaite. Dabar ziuriu, kad saknys pradejo put, numete du lapus... Saknys apsamanojusios ir subliuskusios, kaip supuvusios atrodo. Ka galejau blogai padaryt? Ar dar galima ja isgelbeti?
Buciau dekinga jeigu patartumet 4u.gif
Atsakyti