Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Pandora @ 2009 03 31, 22:10)
Man jau buvo iskiles toks klausimas, bet su kita rusimi. Kuos skiriasi falenopsis nuo doritenopsio  doh.gif

Dabar netaisyklingai parašysiu, bet doritaenopsis = phalaenopsis+doritis mirksiukas.gif tai hibridas mirksiukas.gif
pala.... ačiū tau labai! Tai pas mane turbūt irgi hibridas! bigsmile.gif einu ieškoti bigsmile.gif thumbup.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 31, 21:13)
Dabar netaisyklingai parašysiu, bet doritaenopsis = phalaenopsis+doritis  mirksiukas.gif tai hibridas  mirksiukas.gif
pala.... ačiū tau labai! Tai pas mane turbūt irgi hibridas!  bigsmile.gif  einu ieškoti  bigsmile.gif  thumbup.gif  tongue.gif

Tai zinau, kad hibridas. Pas tave irgi hibridas biggrin.gif Bet, kad atrodo visiskai vienodai. Nezinociau kaip atskirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pandora: 31 kovo 2009 - 21:21
QUOTE(Pandora @ 2009 03 31, 22:13)
Tai zinau, kad hibrias. Pas tave irgi hibridas  biggrin.gif  Bet, kad atrodo visiskai vienodai. Nezinociau kaip atskirti.

dėl atskyrimo mums problemos - čia jau be atskiro pavadinimo, prisegto prie augalo nė išmanymas nepadės schmoll.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 31, 20:52)
Dovanokit, kuo skiriasi Ascocenda ir Vanda?

Nesu tikra, bet atrodo esu girdjus, kad vieta, iš kurios žiedynas auga. T.y. vienų auga iš šono, bele kaip (panašiai, kaip phalaenopsių), o kitų iš centro (sakyčiau paphiopedilum atitikmuo). Bet tikrai negarantuoju, kad rašau teisybę, nes mano žinios šitoj srity mikroskopnės...
Atsakyti
Pandora, idomios info atkapstei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 03 31, 20:22)
bent isivaizduoji kiek ten tavo neapdirbtuose kiminuose ivairios gyvybes  doh.gif
Papildyta:

pas mane taip pat yra uzsikonservavusiu ziedstiebiu jau nuo ziemos  verysad.gif  ar kada nors jie atsikonservuoja?  biggrin.gif
Papildyta:

ne visi kenkejai yra matomi plika akimi, o ypac kiminu gyventojai  biggrin.gif

Atkreipkite dėmesį, kad straipsnyje yra ne tik temperatūros faktorius, o aiškiai apibrėžta - 12 val. fotoperiodas - reiškia šviesa mirksiukas.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 31, 21:52)
Dovanokit, kuo skiriasi Ascocenda ir Vanda?

Ascocenda yra vandos ir ascocentrum hibridas 4u.gif
Atsakyti
Su info apie Miltonijas (Miltoniopsius) kraustausi čia. Nuėjau patikrinti, ką maniškės varguolės veikia ir radau, kad VISOS trys leidžia naujus auginukus. thumbup.gif Gal nesu visai beviltiška blush2.gif
Beje, turiu naują planą chuliganą. Prieš kokį pusmetį, o gal daugiau merginos čia buvo užsikrėtę tokių orchidariumų pakaitalų gamyba. Manau, kad kitą savaitę ir aš tuo užsiimsiu.
Beje, pas mane pražydo katlėja. Pirkta prieš metus Aleksoto gėlių bazėje už 3 Lt.
Atsakyti
QUOTE(as_rutak @ 2009 03 31, 21:42)
o as kaiptik skaiciau kad karstas dusas skiriamas geliu reanimacijai ir budinimui smile.gif
gal kas zinot kaip skiesti actara??? smile.gif  smile.gif  smile.gif  negi nieks nenaudojot? smile.gif

Neseniai ir as to klausiau, visur ieskojau, nieko, tik tai kad daryti tiek kiek reikia. O ka as zn kiek reikia, jei ten litrus arams raso skiesti. tai nezinau, bet padariau taip: paskaiciavau mazdaug litrui kiek gali reikti gramu, bet ten su daug nuliuku gavosi, tai paemiau ispyliau visa maiselio turini ant popieriau, padalinau i panasiai 6 ar 8 lygias dalis ir viena dali sumaisiau su litru vandens ir gautu tirpalu palaisciau. skanti karta jau is akies beveik suvariau panasia doze. issiskaiciuot gali taip: ant 10l visas pakelis, ant 5 l puse it t.t. bet nesakau, kad taip reikia, cia as taip dariau, nes man irgi nieks nesugbejo paaiskinti.
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2009 04 01, 00:03)
bet nesakau, kad taip reikia, cia as taip dariau, nes man irgi nieks nesugbejo paaiskinti.

cia manau dauguma taip smile.gif nemoka dozuoti,tai daro is akies smile.gif
Atsakyti
Sveikos

Žydinčiai orchidėjai vysta, leipsta lapai, kokios gali būti to priežastys ?
Šaknys ,kiek matosi aplink vazonėlį,- atrodo sveikos... Ji pas mane gyvena tik apie 3 sav., bet prie manęs išskleidė visus savo pumpurus, laisčiau tik vieną kartą su trąšomis, bijau perlieti, nes šaknys dar žalsvos-žalios

Gal kas patars
Ačiū
Atsakyti
As ir nezinau kaip ta Actara skiest. Reiks irgi is lempos biggrin.gif
Dar kiek supratau ji nuodinga, negalima patalpoj laistyt, reik i lauka isnest?
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 04 01, 00:23)
cia manau dauguma taip smile.gif nemoka dozuoti,tai daro is akies smile.gif

oi aciu mergaites bandau darau smile.gif clap.gif ot smagu kai yra su kuo pasitart drinks_cheers.gif
Atsakyti