Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas ir gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(Laura5566 @ 2011 07 15, 13:54)
Sveikos  4u.gif  Paskaitinėjau čia jūsų rimtus klausimus ir dar rimtesnius atsakymus, tačiau pati norėjau pasiteirauti dėl kiek paprastesnių dalykėlių. Rugpjūčio gale išskrendu į Vokietiją studijuoti, tad būtų įdomu iš anksto susipažinti su jų tinklu. Gal žinot kokį nors vokišką SuperMamos atitikmenį, ar šiaip diskusijų forumą, vietinį torrentų puslapį (kas man galbūt aktualiausia, nes būtų neblogai pažiūrėt kelis filmus su vokišku įgarsinimu, ko nėra mūsiškiuose torrentų puslapiuose), ar tiesiog galėtumėt pasidalint kokiomis naudingomis nuorodomis?  ax.gif  Būčiau dėkinga  rolleyes.gif

Eik i tinklapi Deutsche Well, ten rasi visokiu reportazu ivairiausia tematika vokieciu kalba. Gali klausyti, ziureti, skaityti.
Beje, kas yra "torrentu puslapis"?
Rasa
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 07 15, 15:52)
Eik i tinklapi Deutsche Well, ten rasi visokiu reportazu ivairiausia tematika vokieciu kalba. Gali klausyti, ziureti, skaityti.
Beje, kas yra "torrentu puslapis"?
Rasa

Tai puslapis, kuriame sudėti filmų, muzikos, programų, žaidimų failiukai (taip vadinami torrentai), kuriuos pvz. su uTorrent programos pagalba galima nemokamai parsisiųsti. Kelios analogiškos svetainės - linkomanija, thepiratebay... Bandžiau ir per google pati susirasti vokišką versiją, bet kad daug ten jų labai, o dažnai ir nepatikimų pasitaiko, tad galvoju, gal kas iš čia esančių naudojasi ir galėtų parekomenduoti kokią nors. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura5566: 15 liepos 2011 - 15:31
QUOTE(Laura5566 @ 2011 07 15, 16:28)
Tai puslapis, kuriame sudėti filmų, muzikos, programų, žaidimų failiukai (taip vadinami torrentai), kuriuos pvz. su uTorrent programos pagalba galima nemokamai parsisiųsti. Kelios analogiškos svetainės - linkomanija, thepiratebay... Bandžiau ir per google pati susirasti vokišką versiją, bet kad daug ten jų labai, o dažnai ir nepatikimų pasitaiko, tad galvoju, gal kas iš čia esančių naudojasi ir galėtų parekomenduoti kokią nors.  rolleyes.gif

bandyk ieskot per google dar budama lietuvoj. vokietija siuo atzvilgiu yra nedraugiska, uz kiekviena parsisiuntima gali tekti susimoketi arba kaip visai neseniai buvo laikrasty rasyta, stojo pries teisma uz tai. man vyras grieztai prigrase nieko is neto nesisiust, kad problemu nebutu. be to kam tau tie filmai, atvaziuosi isijungsi telika ir ziuri. bus ir pigiau ir paprasciau. o siaip turedama laiko ir laisvu pinigu nueisi i kina- bus puiki kalbos pamoka.cia jie pedantai. mes tai priprate ka nors uz dyka, nelegaliai padaryt- jie gi i tai pro pirstus neziuri. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lingva @ 2011 07 15, 18:18)
...

Na, tai juk ir pas mus ne vienas toks atvejis su teismais jau buvo, mes ne išimtis. smile.gif
Bet dėkui už patarimus mirksiukas.gif
Atsakyti
Mielos mamytes, prašau patarimo. planuoju persikraustyti į Vokietija. mano dukrytė yra baigiusi Lietuvoj 2 klases. 3 klase nusprendeme irgi baigti Lietuvoj, pasimokyti papildomai vokieciu kalbos, nes nemoka visiskai.Kaip tinkamai pasiruost tam zingniui (persikraustymui), ar teks jai kartot vel 3 klase Vokietijoj?Man didziausia dilema iskyla butent del vaiko, ar sugebes adaptuotis ar ismoks kalba.... vis tie mamyciu nerimai... unsure.gif Patarkit kokiu protingu patarimu, kuri esat susidurus? busiu labai dekinga. ax.gif
Atsakyti
laba,
nezinau ir sioje temoje uzduosiu klausimuka, bet gal bus zinanciu kurios man atsakys.
giminaite isvaziuoja priziureti mociute, kuri nera lovos ligonis, spec poreikiu neturi. sako kad jai bus mokama 2000 EUR / men. ar tai reali suma? gal zinote kokios + - pensijos yra Vokietijoje?
g.gif
Atsakyti
Labute,

gal cia darba Vokietijoje pavyks tau rasti smile.gif http://www.darbaivok..._skelbimai.html
Atsakyti
QUOTE(avieciukas @ 2011 07 17, 23:03)
Mielos mamytes, prašau patarimo. planuoju persikraustyti į Vokietija. mano dukrytė yra baigiusi Lietuvoj 2 klases. 3 klase nusprendeme irgi baigti Lietuvoj, pasimokyti papildomai vokieciu kalbos, nes nemoka visiskai.Kaip tinkamai pasiruost tam zingniui (persikraustymui), ar teks jai kartot vel 3 klase Vokietijoj?Man didziausia dilema iskyla butent del vaiko, ar sugebes adaptuotis ar ismoks kalba.... vis tie mamyciu nerimai...  unsure.gif  Patarkit kokiu protingu patarimu, kuri esat susidurus? busiu labai dekinga.  ax.gif

Laba, mergaite ir adaptuosis, ir kalba ismoks turbut greiciau nei teveliai. O trecia klase gali tekti kartoti, vien del tolimesniu mokslu (cia jau buvo rasyta apie mokyklu sistema ir kodel 3-4 klases labai svarbu). Zinoma, priklauso nuo to, kuriuoje zemeje (Bundesland) gyvensite. Galbut ten bus taip vadinama bendroji mokykla, kurioje nera skirstymo po 4 klases. Tokiu mokyklu Vokietijoje atsiranda, taciau tikrai nera daug. Viena tikrai yra Aachene. Bavarijoje, atrodo, tokiu mokyklu nera (o gal tik as nezinau). Jeigu busite netoli Mannheim ir galvosite mergaite leisti nuo 5 klases i lietuviska gimnazija (visiskai pripazinta DE, kaip ir bet kuri kita vokiska gimnazija), tada greiciausiai nebuti ir 3 klase kartoti. Zodziu, pasirinkimu yra smile.gif
Viskas priklausys nuo vietos ir mokyklos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gitukas @ 2011 07 18, 08:48)
laba,
nezinau ir sioje temoje uzduosiu klausimuka, bet gal bus zinanciu kurios man atsakys.
giminaite isvaziuoja priziureti mociute, kuri nera lovos ligonis, spec poreikiu neturi. sako kad jai bus mokama 2000 EUR / men. ar tai reali suma? gal zinote kokios + - pensijos yra Vokietijoje?
g.gif

Laba,
Nezinau, man suma atrodo gerokai didele. Gal cia tiek "ant popieriaus", jei darbinama 100% legaliai. Tokiu atveju i rankas bus apie +/- 1200 Euro. Jei darbina tarpininkai,jie dar pasiims savo dali. Jei nebus idarbinta, tures pasidaryti taip vadinama "laisvai samdoma", tada draudimus, pensijas ir dar visa kita tures moketi pati. Kazin ar beliks daugiau kaip 1200.
Pensijos dydis priklauso nuo to, kur, ka mociute dirbo ir kiek uzdirbo.
Atsakyti
Ir as dairausi darbu Vokietijoj. Mano vyras jau geras pusmetis ten, o as su 3m. sunum Lietuvoj. Kadangi esu vokieciu kalbos mokytoja ir dar turiu viesojo administravimo diploma tikiuosi artimiausiu metu susirasti ten darba ax.gif 4u.gif
Gal kas galit pasidalinti patirtim, kaip ten su vaiku darzeliais reikalai 4u.gif Sunaus gerove man labiausiai rupi, nenoreciau traumuoti vaiko unsure.gif
Atsakyti
Ir as dairausi darbu Vokietijoj. Mano vyras jau geras pusmetis ten, o as su 3m. sunum Lietuvoj. Kadangi esu vokieciu kalbos mokytoja ir dar turiu viesojo administravimo diploma tikiuosi artimiausiu metu susirasti ten darba ax.gif 4u.gif
Gal kas galit pasidalinti patirtim, kaip ten su vaiku darzeliais reikalai 4u.gif Sunaus gerove man labiausiai rupi, nenoreciau traumuoti vaiko unsure.gif
Gyventi tektu Giessen 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(audronyyyte @ 2011 07 18, 14:35)

nu netraumuoja tu vaiku ten darzheliuose g.gif
Darzeliai buna baznytiniai, privatus, valstybiniai. Kaina priklauso nuo tevu uzdarbio ir regiono/miesto, vaiku skaichiaus sheimoje, svyruoja ypatingai placiai. apie 150 eur tai tikrai nusiteikchiau moketi, nebent labai giliam kaime gyvensit. Vaikai priimami iki pietu, be pietu (ty, su 2 valandu pertrauka perpiet) arba visai dienai su pietumis. Ar gausit vieta ir kokia priklauso nuo to, kiek laisvu vietu darzelis tures. Dauguma darzeliu De priima vaikus nuo 3 metu.
Atsakyti
QUOTE(Pippa-Po @ 2011 07 15, 12:50)
Dauguma seimu samdo aukle pusdieniui, nes Vokietijoje, ypac vakaru, mamos dazniausiai dirba tik pusdieni.

tai logishkai,- ir uzhdirba perpus mazhiau. Zhodzhiu, tikrai nemanau, kad atsikrauschius chia (ypach nemokant vokishkai) galima planuot aukles darba uzh 10 eur/val. Elementariai mazhai kas nores darytis sau papildomu problemu...
na, nebent labai labai pasisektu unsure.gif

QUOTE(avieciukas @ 2011 07 17, 23:03)
Mielos mamytes, prašau patarimo. planuoju persikraustyti į Vokietija. mano dukrytė yra baigiusi Lietuvoj 2 klases. 3 klase nusprendeme irgi baigti Lietuvoj, pasimokyti papildomai vokieciu kalbos, nes nemoka visiskai.Kaip tinkamai pasiruost tam zingniui (persikraustymui), ar teks jai kartot vel 3 klase Vokietijoj?Man didziausia dilema iskyla butent del vaiko, ar sugebes adaptuotis ar ismoks kalba.... vis tie mamyciu nerimai...  unsure.gif  Patarkit kokiu protingu patarimu, kuri esat susidurus? busiu labai dekinga.  ax.gif

paplepejimu temoj iowa gal pasidalintu patirtim,- ji atsivezhe dukrele i antra klase. o ka reishkia 'baigti 3 klase LT'? ta prasme, atidesit isvaziavima metams? ar mergaite liks viena? g.gif Ash asmenishkai vazhiuochiau kuo greichiau,- vaikas tures 2 metus iki skirstymo (chia pradine mokykla ,- 4 klases). Be to, yra shansas, kad lengviau adaptuosis,- gales daugiau laiko skirti kalbai ishmokti, nes De vaikai pradeda mokytis metais ankschiau nei LT, ir varosi ne tokiais dideliais tempais kaip LT,- tik antroj klasej pradeda rashyt rashytinemis raidemis, pradeda rashyti trumpuchius pasakojimus, matematikos pamokose sudeda-atima iki shimto ir ishmoksta visa daugybos lentele smile.gif

QUOTE(gitukas @ 2011 07 18, 08:48)
giminaite isvaziuoja priziureti mociute, kuri nera lovos ligonis, spec poreikiu neturi. sako kad jai bus mokama 2000 EUR / men. ar tai reali suma?

tikriausiai brutto.
Atsakyti