QUOTE(avieciukas @ 2011 07 17, 23:03)
Mielos mamytes, prašau patarimo. planuoju persikraustyti į Vokietija. mano dukrytė yra baigiusi Lietuvoj 2 klases. 3 klase nusprendeme irgi baigti Lietuvoj, pasimokyti papildomai vokieciu kalbos, nes nemoka visiskai.Kaip tinkamai pasiruost tam zingniui (persikraustymui), ar teks jai kartot vel 3 klase Vokietijoj?Man didziausia dilema iskyla butent del vaiko, ar sugebes adaptuotis ar ismoks kalba.... vis tie mamyciu nerimai...

Patarkit kokiu protingu patarimu, kuri esat susidurus? busiu labai dekinga.
Laba, mergaite ir adaptuosis, ir kalba ismoks turbut greiciau nei teveliai. O trecia klase gali tekti kartoti, vien del tolimesniu mokslu (cia jau buvo rasyta apie mokyklu sistema ir kodel 3-4 klases labai svarbu). Zinoma, priklauso nuo to, kuriuoje zemeje (Bundesland) gyvensite. Galbut ten bus taip vadinama bendroji mokykla, kurioje nera skirstymo po 4 klases. Tokiu mokyklu Vokietijoje atsiranda, taciau tikrai nera daug. Viena tikrai yra Aachene. Bavarijoje, atrodo, tokiu mokyklu nera (o gal tik as nezinau). Jeigu busite netoli Mannheim ir galvosite mergaite leisti nuo 5 klases i lietuviska gimnazija (visiskai pripazinta DE, kaip ir bet kuri kita vokiska gimnazija), tada greiciausiai nebuti ir 3 klase kartoti. Zodziu, pasirinkimu yra

Viskas priklausys nuo vietos ir mokyklos
Papildyta:
QUOTE(gitukas @ 2011 07 18, 08:48)
laba,
nezinau ir sioje temoje uzduosiu klausimuka, bet gal bus zinanciu kurios man atsakys.
giminaite isvaziuoja priziureti mociute, kuri nera lovos ligonis, spec poreikiu neturi. sako kad jai bus mokama 2000 EUR / men. ar tai reali suma? gal zinote kokios + - pensijos yra Vokietijoje?
Laba,
Nezinau, man suma atrodo gerokai didele. Gal cia tiek "ant popieriaus", jei darbinama 100% legaliai. Tokiu atveju i rankas bus apie +/- 1200 Euro. Jei darbina tarpininkai,jie dar pasiims savo dali. Jei nebus idarbinta, tures pasidaryti taip vadinama "laisvai samdoma", tada draudimus, pensijas ir dar visa kita tures moketi pati. Kazin ar beliks daugiau kaip 1200.
Pensijos dydis priklauso nuo to, kur, ka mociute dirbo ir kiek uzdirbo.