Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas ir gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(KolJe @ 2011 09 13, 11:49)
jei vede santuokos liudijimo irgi isversto.. dipolmu jei ka baige..

QUOTE(uups @ 2011 09 13, 13:27)
jei ketinat vaika leisti i katalikishkus darzhelius/mokyklas,- dar ir krikshto dokumento reikalaujama.
Tp vaiko skiepu paso.

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 08 12, 02:12)
ar yra kokia socialine pagalba atvykus i Vokietija ?
pazystama sako, kad jai iskart atvykus, socialine pagalba, o gal tai arbaitsamt...apmoka buto nuoma, vokieciu kalbos kursus ir suranda darba, aisku, ne direktoriaus smile.gif

bukit geros mamkos parasykit !

aciuks 4u.gif

kiek mums teko susidurti,tai reikia bent triju menesiu
Atsakyti
QUOTE(sniegenele @ 2011 09 15, 15:07)
kiek mums teko susidurti,tai reikia bent triju menesiu

man irgi atrodo, kad turi būti bent trys mėnesiai išbūti ir plius kažkada anksčiau vokietijoje dirbta. niekas šiaip už nieką babkių neduoda
Atsakyti
radau dar viena naudinga adresa norincioma atvykti arba jau esancioms de. www.uzsienos.lt. ten yra visos paslaugos- kaip dokumentu vertimas, darbo pasiulymai, paaiskinimai apie socialini gyvenima... pravartu paskaityti.
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 08 14, 20:39)
Pritariu KolJe. Vokietija pagalbos i kaire ir i desine nedalija, nei zmogus cia nedirbo ir negyveno. Gal jusu pazistama pasakojo apie vadinamus "Spätausiedler". Cia jei seneliai ar gal net proseneliai buvo vokieciai, tai ju palikuonys gali "grizti" gyventi i Vokietija. Tokiems atvejams taikoma socialine pagalba.

net jei ir proseneliai? netaikau į jokias paramas. dirbu ir moku mokesčius. bet šiaip teoretinis klausimas. kas nuo to gali būti lengviau/geriau, jei kažkas iš prosenelių buvo vokiečiai?
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 09 15, 16:30)
net jei ir proseneliai? netaikau į jokias paramas. dirbu ir moku mokesčius. bet šiaip teoretinis klausimas. kas nuo to gali būti lengviau/geriau, jei kažkas iš prosenelių buvo vokiečiai?

Nezinau, kurios kartos palikuonims taikoma soc. pagalba. Kiek suprantu, kai seneliai ar proseneliai yra vokieciu tautybes, tada palikuonys su seimomis gali grizti gyventi i Vokietija ir gauna parama isikurimui, kursams ir pan. Bet cia tik is pazistamu pasakojimu. Tiksliai negaleciau pasakyti.
Atsakyti
sveiki, o ar yra mamyciu is Helmstedt ?
Atsakyti
O as noriu paklausti, gal yra zmoniu, kurie Vokietijoje tvirtinotes Lietuvje baigtu universitetu diplomus??? Ar yra sansu, kad patvirtina Vokietija=?
Nerimauju, nes magistras baigtas mano 2006 m, kaip ir galioa EU, taciau bakalauras baigtas 2004, o reglamentuoja istatymai, kad EU , galioja diplomai nuo 2005 m kaip ir metu???
Nuveziau dokumentu patvirtinti, tai ir laukiu siuo metu.
Specialybe ta pati tiek magistro tiek bakalauro? Gal kas susidurete su siais dalykais? Pasidalinkite patirtimi, idomu lb...
g.gif
Atsakyti
Mano samprotavimai tik būtų... bet jei norėsi stoti į magistrą, tai gali būt problemų. Darbdaviui įdomiau turėtų būti magistro diplomas, kuris jau pripažįstamas. O ten kada ir kaip bakalauras baigti irnesakyk.gif aš kai stojau į magistrantūrą abitūros diplomą nei apostiliavau, nei dar kaip ten tvirtinau, tik išsiverčiau. Bakalauras gerokai jau po 2005 baigtas.. apostiliuotas ir niekam nė neįdomu ta apostilė buvo...
Atsakyti
Na tikekimes, o buna, kad nepripazysta???Atveju, gal kas girdejote, kazkaip pradejau pergyventi ko tais..
Atsakyti
Aš pažįstu moterį, kurios 2002 metų bakalauro diplomo studijuoti magistrą nepripažino. Bet darbdaviui gi vis tiek tokį diplomą gali siųsti. Bent ta pati moteris dirbo pagal specialybę smile.gif
Atsakyti
bet tai ar ne privaloma yra pasitvirtinti diplomus????O tik tada ieskoti darbo?
Atsakyti