Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas ir gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(uups @ 2011 10 01, 11:20)
nu nezhinau kaip zhiures g.gif  jei zhiures taip, kaip jums nepatinka,- pakeiskit daktara ir tiek bedos irnesakyk.gif Ash asmenishkai su visais gydytojais  (vaiku pediatrais, sheimos, ginekologu, stomatologais, gydytojais ligoninej) kalbejau anglishkai,- sutikau tik viena nekalbanti anglishkai stomatologa per 6 metus ish visos galybes lankytu mediku g.gif .
Uzhsieniechiu chia daug, nelabai kuo nustebinsit rolleyes.gif
Cia  galima susirasti anglu, rusu, prancuzu ar dar kokia kita kalba kalbanti gydytoja ginekologa savo regione,- jei kartais jums ar kam kitam prireiktu:  http://www.frauenaerzte.de/

sveikos.as irgi i ta pacia tema.kaip su stomatologu paslaugomis cia?ar kainuoja?kiek kainuoja.socialiai drausta esu.pvz ar kainuoja protinio danties isrovimas?skauda unsure.gif
Atsakyti
nekainuoja rovimas jei esi drausta sveikatos draudimu, nebent norėsi papildomų paslaugų, pvz, narkozės vietoj normalios nejautros. Stomatologo paslaugos pagrindinės apskritai nemokamos, tiesa už plombas reikia primokėti jei norėsi geresnės. Už dantų valymą irgi reikia mokėti. Šiaip reiktų savo ligonių kasojė konkrečiau pasidomėti, kai kurios būna padengia daugiau išlaidų,..
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2011 09 26, 12:44)
g.gif kaip suprast nepripazino..? Cia i universiteta stojant LT teises magistra uzskaito, o kadangi teise labai susijus su salim, kurioj studijuoji, tai cia gi yra daygelyje universitetu tos metus trunkancios studijos LLM, kur susipazisti su Vokietijos teise. Nu o i privacias teisininku kontoras isvis priima ka nori savininkas.

nebuvau DE, tai tik dabar atsakymas smile.gif
Taip ir nepripažino rolleyes.gif . Susiskambinau su mano žemės Justizministerium (čia prieš 4 metus), jie mane jau telefonu užtikrino, kad nepripažins to diplomo.. Nusiunčiau jį jiems, ir gavau raštą su paaiškinimu, kad "...kann ich Ihren <...> erworbenen Abschluss nicht als der ersten oder zweiten deutschen juristischen Prüfung gleichwertig anerkennen".
Man reikėjo įrodymo tuo metu, kad mano teisės bakalauro diplomas Vokietijoje nėra vertinamas kaip kvalifikuotas išsilavinimas/specialybė (žodžiu, kad neturiu "Erstausbildung").
Su kvalifikacija ir turint ją atitinkančią darbo vietą beje tuomet net nebuvo reikalingas darbo leidimas, bet tai man nešvietė.. verysad.gif

Žinoma, kad norint, ir toliau Vokietijoje specialiai mokantis bei laikant atitinkamus egzaminus, būtų galima tą diplomą pripažinti. Bet tam reikia laiko, noro, pinigų,.. žodžiu, diplomas nevertinamas automatiškai taip pat kaip kokio informatiko diplomas.
Priimt žinoma gali priimt ką nori, bet nepriima - juristų ir DE perteklius, pasirinkimas - ohoho, ne tik studijuojančių bet ir teisinį Ausbildung darančių..
Atvykusi buvau nuėjus į Jobmesse ir klausiau kelių advokatų/notarų/.., jie man pasakė be vietinio Ausbildung'o - nė iš vietos. Tai ir nutariau, ne toliau man vistiek nelabai prie širdies esančia teisę bandyt pripažint ir po to dar kažin ar manęs norinčią kontorą rast, o išvis naują specialybę mokintis.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2011 10 06, 22:32)
nekainuoja rovimas jei esi drausta sveikatos draudimu, nebent norėsi papildomų paslaugų, pvz, narkozės vietoj normalios nejautros. Stomatologo paslaugos pagrindinės apskritai nemokamos, tiesa už plombas reikia primokėti jei norėsi geresnės. Už dantų valymą irgi reikia mokėti. Šiaip reiktų savo ligonių kasojė konkrečiau pasidomėti, kai kurios būna padengia daugiau išlaidų,..

aciu unsure.gif jetus kaip bijau ne tas zodis..as jau su tuo dantimi tiek esu privargusi,kad neduokdieve..kai su maziuku nescia buvau,iskrito plomba nu ir prasidejo..zandas istines melyne po akimi,pulinys ir t.t kiek ejau niekas neapsieme traukti,nes nescia,paskui vaziavau ir i dantu ir zandikauliu skyriu ir neuzsimarino,gydytoja sake pirmas toks atvejis..o paskui kazkaip stebuklingai praejo..pasigimdziau ir vel apsileidimas nesugebejau nueiti issitraukti kol neskaudejo,tai vaiko nera kur palikti,tai pinigeliu nera tai dar kas nors..paskui maziukas susirgo labai rimtai,tai po ligonines metus prasidavem ir vel nebuvo kada..o dabar atvaziavom cia ir vel prasidejo unsure.gif
kazi kiek gali tekti primoketi,jei su narkoze?o kaip ta narkoze duoda tiesiog kabinete>?pvz lt tai tik ligonineje kiek zinau,tam skirtuose skyriuose
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniegenele: 06 spalio 2011 - 20:58
QUOTE(Savannaa @ 2011 10 05, 21:51)
o jei moteris dirba dirba su verslo liudijimu Vokietijoje 2 metus ? kokia gaus ismoka kas men vaikui gimus ? tai priklauso kokias pajamas rodo, jo ? rodo 2000€ tai ir gaus nuo ju 60 procentu ?

Jeigu dirbi su verslo liudijimu (Freiberufler ar Selbsständiger), mokesciai moketi, vadinasi gausi ta procenta nuo deklaruotu pajamu. Jeigu neklystu, internete, Familienkasse tinklapy gali rasti forma, ja uzpildyti ir nusiusti pastu. Nurodyti daugiau ar maziau pajamu visiskai neapsimoka, nes kai baigiasi 12 menesiu Elterngeld mokejimas, tai paciai Familienkasse reikia nusiusti dar karta tikslia metiniu pajamu deklaracija ir jie dar karta perskaiciuoja: jei gavai per daug, turesi grazinti, jei per mazai - jie tau primokes. Procentas beje yra siek tiek didesnis, jei isskaiciavus metu netto pajamas, jos buvo menesiui maziau nei 800 euru. Bet, atrodo, tai tik 3% skirtumas.
Beje, visoke ligoniu kasose yra informacines brosiuros apie Elterngeld ir ten info surasyta labai tiksliai.
As pati esu Selbstständige. Mums buvo paskaiciuota keliais eurais per daug. Praejus metams, turejom Familienkasse pateikti dar karta deklaracija ir to pasekoje, siek tiek euru grazinti atgal.
Beje, kai laukemes Luko ir tvarkem visus popierius del Elterngeld ir pajamu, mums labai padejo Steuerberater.
Atsakyti
RRodamer, aciu !

Atsakyti
labos 4u.gif

na net nežinau nuo ko pradėti ax.gif na pabandysiu nuosekliai išaiškinti kas mane neramina smile.gif taip jau susiklostė, kad ir mūsų šeimą palietė emigracija, tiksliau MB dirba Vokietijoje statybose, turi darbo leidimą..na bet aš dar neišsiaiškinu, kaip yra su sveikatos draudimu g.gif MB aiškina kad jis dirba kaip samdomas darbuotojas, na kaip firma subrangovą samdo darbams atllikti, nes tie šefai įkūrę firmą ir jį samdo, tai taip išeina, kad jis pats ir turi mokėtis tą sveikatos daudimą ar ne? Šiaip daug ką sutvarko, kažkokius mokesčius sumoka tie darbdaviai, nes maniškis dar gerai vokiškai nekalba, su šefais rusiškai bendrauja, na ir su dauguma kitų, nes ten gan daug rusakalbių tam krašte..Va tai kol per vasarą ten darbavosi, aš jį apdraužiau kolionės draudimu plius fizinis darbas dar buvo įskaičiuotas tai brangokai atsiėjo, bet bent jau buvo ramiau, kad nelaimės atveju bus finansinė pagalba iš draudimo..na vis pritrūkstu laiko pasiskaitinėt kas suteikiama gaunant tą darbo leidimą, kokius mokesčius reikia mokėti..jei galit nors nuorodas kokias įkelkit, kad turėdama laiko pasiskaitinėčiau arba MB persiųsiu tegul aiškinasi viską..gal čia ir rašėt tokia tema, bet neturiu laiko daug skaitinėti du pyplos lipa ant galvos jau dabar vos eina rašyt doh.gif

ir dar yra planas visiems išvykti gyventi į DE, na tai kiek spėjau čia paskaitinėti,tai reikia pirmiausia prisideklaruoti ir ką dar pirmiausia reikėtų padaryti atvykus su vaikais į DE? Ir dar klausimėlis, jei atvažiuočiau aš su vaikais pas MB tik pabūti pvz. per vasarą, tai vėl neramina mane tie sveikatos klausimai, bet įtariu, kad tuomet vaikus reikėtų apdrausti tuo kelionės draudimu?Nes kaip sakant, tos sveikatos bėdos ima ir užpuola paču netikėičiausiu momentu, na tai norisi, išsiaiškint tokius dalykus pirmiausia, kad būtų ramiau, o dar auginant tokius padūkėlius bernus, tai ir namuose apsitraumuoja lygioj vietoj, o ką šnekėt apie platesnius horizontus biggrin.gif
na pradžiai tiek klausimų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kajuko mama: 16 spalio 2011 - 15:45
Laba diena,
rašau tiesiog norėdama nuomonės. Turiu lietuviškų diplomų - ir koleginį anglų vokiečių ir universitetinį magistrą viešojo administravimo.
Gal todėl, kad DE esu tik trys mėnesiai, man susidaro toks įspūdis, kad jiems nedaro įspūdžio lietuviški mokslai.
Rašau Bewerbung į Ausbildung savivaldybių, seniūnijų lygmenyje bei Steuerfachangestellte.
Susidariau nuomonę, kad forume yra turinčių panašios patirties su lietuviškais diplomais. Kokia Jūsų nuomonė, ar darau nesąmone bandydama vėl mokytis, gal tiesiog reikia kantrybės ir toliau ieškoti?

Mokytojo diplomo pripažinimas čia apskritai beveik neįmanomas baigus tik kolegiją, o su viešuoju administravimu neįsivaizduoju, KAS čia galėčiau būti. Kaip, tiesą sakant, neįsivaizdavau ir Lietuvoje. Kepa mūsų univerai nuo gyvenimo atitolusias specialybes, bučiau amato verčiau kokio išmokusi.
Atsakyti
rasama, aš kaip tik buvau panašioje padėtyje, baigiau teisę ir valdymą (bakalaurą), ir čia bewerbinausi ir baigiau Ausbildung kaip Steuerfachangestellte. Tu teisi, tavo diplomai čia nelabai kam įdomūs, ypač tokie teisinės krypties, juk nesimokei nieko, kas būtų susiję su Vokietija.. tegaliu paguosti, kad jei rasi Ausbildung vietą, tau bus daug lengviau mokytis - darbas su įstatymais ir normomis, logiškas mąstymas, be to jau turint gyvenimiškos patirties - tarp 16mečių ir 18mečių klasėj tai kartais..juokinga.. biggrin.gif
tik kad labai nelaiku Bewerbungus rašai g.gif . Į valstybines vietas dabar ieškoma 2012 rugsėjui, o į privačias tai irgi daugumoj žiemos pabaigoj/pavasarį/vasarą būna skelbimai, nes pagrinde Ausbildung prasideda rudenį.
Dar jei Steuerfachangestellte bandai, tai pažiūrėk vietinių Finanzamtų puslapius, jie irgi ruošia Ausbildungui (mokesčių inspekcijos darbuotojai).
Atsakyti
QUOTE(Kajuko mama @ 2011 10 16, 15:45)

Na, sakyciau, reiketu issiaiskinti, ar vyras turi vietoj sveikatos draudima - Krankenversicherung. Ligoniu kasos - Krankenkasse - isduoda/atsiuncia tokia kortele. Sorry, kad tai rasau, bet as is pasakojimo taip ir nesupratau, ar jis cia apdraustas ar ne. Susidare ispudis, kad ir jus tiksliai nezinot.

Papildyta:
QUOTE(rasama @ 2011 10 16, 15:49)
Mokytojo diplomo pripažinimas čia apskritai beveik neįmanomas baigus tik kolegiją, o su viešuoju administravimu neįsivaizduoju, KAS čia galėčiau būti. Kaip, tiesą sakant, neįsivaizdavau ir Lietuvoje. Kepa mūsų univerai nuo gyvenimo atitolusias specialybes, bučiau amato verčiau kokio išmokusi.

Kurioje DE zemeje gyveni?
Atsakyti
taip RRodamer ir yra, kad nesuprantam ar jis turi ten kokį sveikatos draudimą, jau kaip dirbantis legaliai ar ne g.gif na bet čia viena man gan nuosekliai išaiškino kas ir kaip, tai MB perdaviau viską, išsiaiškins pats su drabdaviais..kortelių ir laiškų jam ten krūvos ateina, viską perduoda šefui, kuris viską ir sutvarko, užpildo ką reikia.
Atsakyti
Sveikutes, reik patarimo:
Pas mane dirbs auklyte is LT.
Noriu jai padaryti keliones draudima. ar suteiks jai butina med pagalba vokiskoj poliklinikoj, ligoninej su tuo draudimu ? Pvz persalus, susirgus ?
Skambinsiu ryt i draudima klausiu, bet jiem svarbu, kad draustumeis pas juos smile.gif
Gal kas yra susidures ?
Atsakyti