QUOTE(arbataa @ 2011 10 21, 10:26)
nu ok, čia kiekvieno reikalas, bet kam tada važiuoti iš Lietuvos taip iš lempos tam, kad daržus ravėtum, nieko nepažinotum ir sąmoningai nelegaliai gyventum. negi tik dėl pinigų. niekad šito dalyko nesuprasiu. aš jau geriau tuomet likčiau Ltu - su draugais, gal ką dar kartą pastudijuočiau. o kad ir vidutiniškai gyvenčiau, bet sąžiningai.
aš pasirinkau berlyną dėl kultūros, dėl muzikos, dėl muziejų, kuriuose pradėjau save realizuoti. čia daugelis žmonių į gyvenimą žiūri plačiai atmerktomis akimis, kas mane taip žavi. užtai niekada nesirinkčiau pinigų, kaip aukštesnės vertybės už išsilavinimą ar šeimą, ar t.t.
Mes visi išvažiuojame dėl pinigų , o realizuoti save ir į gyvenimą žiūrėti plačiai atmerktomis galima ir Lietuvoje , jeigu viskas nesiremtų į pinigus.

Ir niekada nesutiksiu su ta nuomone, kad ne viskas remiasi į pinigus

Gal jie ir ne didžiausia vertybė gyvenime, bet be jų tu esi tiesiog nulis
QUOTE(Spaghetti Bolognese @ 2011 10 21, 10:41)
man didziausia vertybe tikrai ne pinigai

Ir nezadu visam gyvenimui "darzus raveti"

Bet tam, kad veliau save realizuociau, ju reikia. Ir nemazai. Anksciau uzdirbau ir Lietuvoj pakankamai. bet per keleta nedarbo menesiu santaupos laabai sumazejo ir toliau katastrofiskai mazeja. Ir darosi kuo toliau tuo labiau neramu del ateities, nes nera jokiu sponsoriu (vyro, tevu), kas paremtu
va taip isvaziuoti i Berlyna ir save realizuoti. Pirmiausia turiu tam uzsidirbti (pagrindiniams poreikiams, kaip valgis, bustas...). Be pinigu nelabai ten saves parealizuosi...
Va , tame ir visa problema, kad save realizuoti, tu pirmiausiai ir turi užsidirbti, kad turėtai už ką save realizuoti ir "žiūrėti į tą gyvenimą plačiai atmerktomis akimis"

O kad pradedame "save realizuoti" nuo sunkiausio ar juodžiausio darbo, tai man atrodo, kad čia nieko smerktino nėra

Tai juk ne vogti einame , o užsidirbame pinigus sunkiu ir sąžiningu darbu ir nėra jokio skirtumo ar jis legalus ar nelegalus

Gal tik vogti ar žmones plėšti yra nelegalu , o jei aš lieju paskutinį prakaitą dirbdama , tai aš visai nesijaučiu kažkuo tai nusikaltusi kitiems

Nėra pasakų geresnių už tas, kurias sukuria pats
gyvenimas. M.N.Neksė.