Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas ir gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(Spaghetti Bolognese @ 2011 10 20, 22:44)
ta pati, ka ir pati dirbi  smile.gif Buvo man cia toks pasiulymas  g.gif  Bet as dar tik svarstymu fazej... Nes renkuosi tarp de ir norvegijos. Nes lengviau butu nuo nelegalaus darbo pradeti (jei neturi ten pazistamu, geros profesijos), o veliau tik , kojas apsilus, deklaruotis/draustis (kai yra legalus darbas).

Jei tu esi dar jauna moteris ir neturi užsidirbusi privalomojo darbo stažo pensijai gauti, tada turėsi už kiekvieną mėn Lietuvoje susimokėti PSD. 72 lt. , nes tai yra privaloma visiems Lietuvos gyventojams .
Sveikatos draudimo įmokų mokėti nereikia asmenims, kurie išvažiavo iš Lietuvos ir apie gyvenamosios vietos pakeitimą deklaravo teisės aktų nustatyta tvarka, kadangi išvykimo iš Lietuvos Respublikos deklaravimas yra vienas iš esminių kriterijų, leidžiančių nustatyti, jog asmuo nebėra nuolat gyvenantis Lietuvos Respublikoje.

Atsakyti
QUOTE(JurgaA @ 2011 10 21, 00:20)
Buvo vyras nuejes spalio pradzioj.Paziurejo i kompus,sake laukt dar apie 6 savaites.Tai ir laukiam biggrin.gif

biggrin.gif man isverte ta laiska,pasirodo as pati turiu siusti i LT,tai siandien issiusiu mamai,kad nueitu ir paskubintu,gerai kad LT gali "patepti" ax.gif tai gal greiciau viskas vyks,jei lietuvos paste laiskas nepradings lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 10 21, 00:07)
hm bet tai ką reiškia nelegalaiai. juk šengeno zona - kur nori, ten važiuoji ir ką, nori tą veiki. man nelegalus darbas, tai maždaug su narkotikais susijęs ir pan. tik skamba. ar čia ale bus mokami pinigai už kažkokį darbą, bet niekur neužrašoma, kad dirbi? bet gi jei neperdaugiausiai per metus uždirbi, tai net ir mokesčius grąžina. tai kodėl ne geriau viską normaliai daryti?

biggrin.gif nelegalus tai gali buti zemes ukis (pas ukininka kur ar pan.), senu zmoniu slauga seimoje, aukle... Nera pazistamu, kas pradziai priimtu pas save, padetu, o ir su pinigais striuka, o nuomos kainos De (o norvegijoj tai visai doh.gif ) tai ne kaip lietuvos... o dar uzstatas. Todel toks budas atrodo pradziai tinkamesnis uzsidirbti, o paskui jau nuomotis ir darba normalu susirasti g.gif Jei butu pakankamai pinigu nuomai, tai niekas ir negalvotu apie tokius darbus... O gal zinot, kur De nuoma pigi ar darbdavys suteikia gyvenama plota thumbup.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(Gitana1965 @ 2011 10 21, 00:13)
Jei tu esi dar jauna moteris ir  neturi užsidirbusi privalomojo darbo stažo pensijai gauti, tada turėsi už kiekvieną mėn Lietuvoje susimokėti  PSD. 72 lt.

man 36 m. Nesena dar cool.gif aisku, kad dar nera to stazo, tai reiketu susimoket.
Atsakyti
nu ok, čia kiekvieno reikalas, bet kam tada važiuoti iš Lietuvos taip iš lempos tam, kad daržus ravėtum, nieko nepažinotum ir sąmoningai nelegaliai gyventum. negi tik dėl pinigų. niekad šito dalyko nesuprasiu. aš jau geriau tuomet likčiau Ltu - su draugais, gal ką dar kartą pastudijuočiau. o kad ir vidutiniškai gyvenčiau, bet sąžiningai.
aš pasirinkau berlyną dėl kultūros, dėl muzikos, dėl muziejų, kuriuose pradėjau save realizuoti. čia daugelis žmonių į gyvenimą žiūri plačiai atmerktomis akimis, kas mane taip žavi. užtai niekada nesirinkčiau pinigų, kaip aukštesnės vertybės už išsilavinimą ar šeimą, ar t.t.
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 10 21, 11:26)
nu ok, čia kiekvieno reikalas, bet kam tada važiuoti iš Lietuvos taip iš lempos tam, kad daržus ravėtum, nieko nepažinotum ir sąmoningai nelegaliai gyventum. negi tik dėl pinigų. niekad šito dalyko nesuprasiu. aš jau geriau tuomet likčiau Ltu - su draugais, gal ką dar kartą pastudijuočiau. o kad ir vidutiniškai gyvenčiau, bet sąžiningai.
aš pasirinkau berlyną dėl kultūros, dėl muzikos, dėl muziejų, kuriuose pradėjau save realizuoti. čia daugelis žmonių į gyvenimą žiūri plačiai atmerktomis akimis, kas mane taip žavi. užtai niekada nesirinkčiau pinigų, kaip aukštesnės vertybės už išsilavinimą ar šeimą, ar t.t.

man didziausia vertybe tikrai ne pinigai biggrin.gif smile.gif Ir nezadu visam gyvenimui "darzus raveti" rolleyes.gif Bet tam, kad veliau save realizuociau, ju reikia. Ir nemazai. Anksciau uzdirbau ir Lietuvoj pakankamai. bet per keleta nedarbo menesiu santaupos laabai sumazejo ir toliau katastrofiskai mazeja. Ir darosi kuo toliau tuo labiau neramu del ateities, nes nera jokiu sponsoriu (vyro, tevu), kas paremtu va taip isvaziuoti i Berlyna ir save realizuoti. Pirmiausia turiu tam uzsidirbti (pagrindiniams poreikiams, kaip valgis, bustas...). Be pinigu nelabai ten saves parealizuosi...
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 10 21, 10:26)

Mes visi išvažiuojame dėl pinigų , o realizuoti save ir į gyvenimą žiūrėti plačiai atmerktomis galima ir Lietuvoje , jeigu viskas nesiremtų į pinigus. mirksiukas.gif Ir niekada nesutiksiu su ta nuomone, kad ne viskas remiasi į pinigus schmoll.gif
Gal jie ir ne didžiausia vertybė gyvenime, bet be jų tu esi tiesiog nulis doh.gif

QUOTE(Spaghetti Bolognese @ 2011 10 21, 10:41)
man didziausia vertybe tikrai ne pinigai  biggrin.gif  smile.gif Ir nezadu visam gyvenimui "darzus raveti"  rolleyes.gif Bet tam, kad veliau save realizuociau, ju reikia. Ir nemazai.  Anksciau uzdirbau ir Lietuvoj pakankamai. bet per keleta nedarbo menesiu santaupos laabai sumazejo ir toliau katastrofiskai mazeja. Ir darosi kuo toliau tuo labiau neramu del ateities, nes nera jokiu sponsoriu (vyro, tevu), kas paremtu va taip isvaziuoti i Berlyna ir save realizuoti. Pirmiausia turiu tam uzsidirbti (pagrindiniams poreikiams, kaip valgis, bustas...). Be pinigu nelabai ten saves parealizuosi...

Va , tame ir visa problema, kad save realizuoti, tu pirmiausiai ir turi užsidirbti, kad turėtai už ką save realizuoti ir "žiūrėti į tą gyvenimą plačiai atmerktomis akimis" doh.gif O kad pradedame "save realizuoti" nuo sunkiausio ar juodžiausio darbo, tai man atrodo, kad čia nieko smerktino nėra bigsmile.gif Tai juk ne vogti einame , o užsidirbame pinigus sunkiu ir sąžiningu darbu ir nėra jokio skirtumo ar jis legalus ar nelegalus doh.gif Gal tik vogti ar žmones plėšti yra nelegalu , o jei aš lieju paskutinį prakaitą dirbdama , tai aš visai nesijaučiu kažkuo tai nusikaltusi kitiems schmoll.gif
Atsakyti
manęs tėvai neremia. to jau seniai atsisakiau
Atsakyti
QUOTE(JurgaA @ 2011 10 20, 19:08)
Mes pridavem birzelio 20d. ir dar tebelaukiam smile.gif

Tai gal skaiciuos juos tada nuo pridavimo datos?Ar tik kai sutvarkys?Gal jie spicialiai neskuba g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spaghetti Bolognese @ 2011 10 21, 10:10)
biggrin.gif nelegalus tai gali buti zemes ukis (pas ukininka kur ar pan.), senu zmoniu slauga seimoje, aukle...  Nera pazistamu, kas pradziai priimtu pas save, padetu, o ir su pinigais striuka, o nuomos kainos De (o norvegijoj tai visai  doh.gif ) tai ne kaip lietuvos... o dar uzstatas. Todel toks budas atrodo pradziai tinkamesnis uzsidirbti, o paskui jau nuomotis ir darba normalu susirasti  g.gif  Jei butu pakankamai pinigu nuomai, tai niekas ir negalvotu apie tokius darbus... O gal zinot, kur De nuoma  pigi ar darbdavys suteikia gyvenama plota  thumbup.gif  drinks_cheers.gif

Siuo metu laikas toks... nelabai tinkamas toki darba DE susirasti. ZInai, laukai jau sala, darbo pas ukininkus kaip ir nelabai.
Turim tokia labai tolima pazistama, kuri iesko pagalbines darbininkes virtuvej, restorane. Darbas legalus, bet sezoninis. Paparastai jai reikia nuo geguzes iki spalio pabaigos. Moka neblogai, gyvenama vieta paiesko. Vieta - Ochsenfurt, netoli Würzburg. Jeigu domina, galiu paieskoti telefona, taciau veliau reiks viska tvarkytis paciai, as netarpininkausiu. Beje, ar pati vokiskai kalbi?
O kaip tu DE pradesi, tai maziausiai suk galva. Vieni vaziuoja legaliai, kiti nelegaliai, vieni pingu uzsidirbti, kiti pas busima seima ir t.t. Koks skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(mazute1984 @ 2011 10 21, 13:08)
Tai gal skaiciuos juos tada nuo pridavimo datos?Ar tik kai sutvarkys?Gal jie spicialiai neskuba  g.gif

moka nuo prisiregistravimo dienos, t.y kada anmeldung daret Rathaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 10 21, 13:11)
O kaip tu DE pradesi, tai maziausiai suk galva. Vieni vaziuoja legaliai, kiti nelegaliai, vieni pingu uzsidirbti, kiti pas busima seima ir t.t. Koks skirtumas.

Protingos mintys , protingo žmogaus thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2011 10 21, 13:14)
moka nuo prisiregistravimo dienos, t.y kada anmeldung daret Rathaus 4u.gif

Dekui uz atsakyma smile.gif Tai nors tiek gerai, nes tiek laukti yra nesamone blink.gif
Atsakyti