Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas ir gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(RRodamer @ 2011 10 28, 21:27)
Plukdytis laivu (turiu omeny, konteineris) tiek tikrai nekainuoja. O ir apdrausta tai, ka plukdai.

aciu, RRodamer, ziuresiu konteinerio 4u.gif
bet tada kas sunes cia ieskot reik, nes as cia viena su vaiku, drauges yra, bet vien damos nesunesim...

gal kokiu gudrybiu zinot, kaip issinuomuot buta... ? biggrin.gif dirbu neseniai, o jiem cia reik parodyt uz paskutinius meus, bent pusmeti pajamas...

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 10 29, 15:02)
aciu, RRodamer, ziuresiu konteinerio  4u.gif
bet tada kas sunes cia ieskot reik, nes as cia viena su vaiku, drauges yra, bet vien damos nesunesim...

gal kokiu gudrybiu zinot, kaip issinuomuot buta... ? biggrin.gif  dirbu neseniai, o jiem cia reik parodyt uz paskutinius meus, bent pusmeti pajamas...

aciu 4u.gif

buta rasti tikrai nelengva,ypac jei nemoki kalbos ir dar esi su vaikais rolleyes.gif o kas liecia pajamas,tai gal mums pasiseke,bet musu nieko neprase,kazkur skaiciau kad nuo savininko priklauso ir kad buna jog praso tik uz tris paskutinius menesius.beja dar vienas dalykas keistai pasidore,kad kiek dar budami lietuvoje ziurejom skelbimu, beveik visi butai buvo su baldais,o cia pasirodo su baldais issinuomoti misija neimanoma 4u.gif
Atsakyti
SVeikos mirksiukas.gif 4u.gif
Norejau uzduoti konkretu klausima rolleyes.gif

Ko reikia, norint legaliai gyventi DE?Tik atvykus, kur kreiptis, registruotis ir pan.Pasus taip pat reikia keistis i vok., ar nebutinai?
Apsvieskit ax.gif
Dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegenele @ 2011 10 28, 17:27)
merginos vel reik pagalbos 4u.gif paprasiau mamos kad nueitu i soc skyriu lietuvoj,zodziu jai dave uzpildyti prasyma,kuriame reikalingas asmens kodas ir indentifikavomo numeris ar jus raset?darbdavys,o jei as nedirbu tai vyro rasosi ar kaip?o prie ko cia isviso tie darbdaviai,juk jie turi uzpildyti formas kad negaunu ten ismoku uz vaikus,juk cia ne sodra kad klaustu apie darbdavius,kaip jus pildete? g.gif

jei galima as ikisiu savo trigrasi. jei esate deklarave gyvenamaja vieta vokietijoje ir issideklarave is lt, nemanau kad tokia pazyma jums isvis reikalinga. pazyma del siu vaiku pinigu reikalinga jei vienas sutuoktinis yra lt, o kitas de. tai jiems kaip irodymas kad pasalpos nesidubliuoja. bet jeigu jus nesate deklarave savo gyvenamosios vietos cia, tai uztai ir paprase sios pazymos.daugelis atvyke is europos sajungos nutaria kad to nereikia, o po to pasirodo kad tai esmine klaida, nes kartojau ir kartosiu vieno internauto zodzius, kad vokietija- sikpopieres krastas,ty biurokratizmas auksciau visko.gaila, as jau pamirsau kaip ta istaiga vadinas, siaip ir tas zmogelis kur mus prieme nustebo kad atejom, juk sako jus ES gyventojai jums nereikia. nes ten pilna visokiu juodziu,kinieciu trynes..
----------------
tie blankai kur pildo socialiniam, tai pakanka asmens kodo prasytojo. o jie jei iraso kad tu nieko negauni ir viskas. poros minuciu darbas, kuris man kelis metus is eiles kainuodavo gera kavos pakeli ar saldainiu dezute.ir nekyla jokiu klausimu apie darbdavius. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Irmama @ 2011 10 29, 17:31)
SVeikos mirksiukas.gif  4u.gif

Ko reikia, norint legaliai gyventi DE?Tik atvykus, kur kreiptis, registruotis ir pan.Pasus taip pat reikia keistis i vok., ar nebutinai?
Apsvieskit ax.gif
Dekoju 4u.gif

siulyciau paskaityt tema nuo pradziu. RRODAMER yra pazerusi daug info. taip pat ir kitos merginos. pasu tai jau nieks cia nekeis. gi pilietybes nieks dykai nedovanoja. kad gyveni,tai nereiskia kad tu jiems labai reikalingas. nepyk ,jei ziauriai pasnekejau.man biski su vokieciu pavadinimais ne kas, jei kuri senbuve tures laiko ir jegu surasys istaigu pavadinimus, kur reikia eiti. as gi kaip avis tik ejau ir kinkavau galva blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(sniegenele @ 2011 10 29, 16:21)
.beja dar vienas dalykas keistai pasidore,kad kiek dar budami lietuvoje ziurejom skelbimu, beveik visi butai buvo su baldais,o cia pasirodo su baldais issinuomoti misija neimanoma 4u.gif

jo..... nuotraukose, kad graziau apstatytas butu tai su baldais visas stovi, o ateini- ziu- tustuma aplinkui. bet nesakau, yra butu ir su baldais, tik uz juos dar papildomai moket reikia. kaip sako gyveni ir mokaisi. man viena vokiete pasake gera skelbimu psl. www.kalydo.de tai zinokit ten gali ir be tarpininku manau buta ar nama issinuomot. aisku pasedet prie kompo reikia, paskambinet irgi. bet kai pagalvoji kiek sumoketum tarpininkui, tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2011 10 29, 16:31)
SVeikos mirksiukas.gif  4u.gif

Apsvieskit ax.gif
Dekoju 4u.gif

Atvyksu tureti kur gyventi, paskui einat i rathaus, anmeldung padarot, registracija vadinasi.. nzn kaip dabar po tos geguzes pirmosios, bet pries 2 metus reikejo pasines nuotraukos ir anmeldung issiusti i nepasakysiu kur nerandu to popieriaus biggrin.gif parasyciau tiksliai.. ir gauni ale leidima gyvent, bet ne dirbt.. darbo leidimu dabar nereik.. ir viskas lyg, nebepamenu pries du metus viska tvarkemes...
Pasu nieks nekeis nes nedalina pilietybes.. o ju ir nereik keisti..

del butu, tai jo, mes metus laiko ieskomes kito ir sunkiai, arba nebespejam paimt jo arba neima musu nes du vaikai.. arba randam tokius kad dieve padek.. vienam buvom ,smirdejo dveselena ir tarakonai lakste biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 29 spalio 2011 - 17:43
Gerai pasnekejai smile.gif nepykstu, ko gi pykt ax.gif aisku, kad ten musu niekas nenori, bet as uz tai, noriu gyventi DE cool.gif
Einu is pradziu skaityt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2011 10 29, 18:41)
Gerai pasnekejai smile.gif nepykstu, ko gi pykt ax.gif aisku, kad ten musu niekas nenori, bet as uz tai, noriu gyventi DE cool.gif
Einu is pradziu skaityt mirksiukas.gif

teisingai. svarbiausia laikyk tvirtai save ir neleisk pati sau graudintis ir greziotis atgal. uzdarei duris? viskas. ziurek tik i prieki. atsimink, kad viska darai ne del saves, del vaiku. bus sunku. nelengva svetimsalio dalia. bet kai zinai ka palikai.. sugrizt galesi bet kada, bet ar verta?manes vietine viena uzklause,ar nekankina nostalgija savai saliai.atsakiau kad ne. ir pasakiau tiesiai sviesiai, zinau,ka palikau ir grizt i ten nenoriu. beje, vaikai adaptavosi gerai.sneka irgi neblogai. aisku su rasymu dar truputi sunkoka, bet laiko turim. taip, kad laikykis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lingva @ 2011 10 29, 17:57)
teisingai. svarbiausia laikyk tvirtai save ir neleisk pati sau graudintis ir greziotis atgal. uzdarei duris? viskas. ziurek tik i prieki. atsimink, kad viska darai ne del saves, del vaiku. bus sunku. nelengva svetimsalio dalia. bet kai zinai ka palikai.. sugrizt galesi bet kada, bet ar verta?manes vietine viena uzklause,ar nekankina nostalgija savai saliai.atsakiau kad ne. ir pasakiau tiesiai sviesiai, zinau,ka palikau ir grizt i ten nenoriu. beje, vaikai adaptavosi gerai.sneka irgi neblogai. aisku su rasymu dar truputi sunkoka, bet laiko turim. taip, kad laikykis. thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 100%
Atsakyti
[quote=lingva,2011 10 29, 19:11]
jei galima as ikisiu savo trigrasi. jei esate deklarave gyvenamaja vieta vokietijoje ir issideklarave is lt, nemanau kad tokia pazyma jums isvis reikalinga. pazyma del siu vaiku pinigu reikalinga jei vienas sutuoktinis yra lt, o kitas de. tai jiems kaip irodymas kad pasalpos nesidubliuoja. bet jeigu jus nesate deklarave savo gyvenamosios vietos cia, tai uztai ir paprase sios pazymos.daugelis atvyke is europos sajungos nutaria kad to nereikia, o po to pasirodo kad tai esmine klaida, nes kartojau ir kartosiu vieno internauto zodzius, kad vokietija- sikpopieres krastas,ty biurokratizmas auksciau visko.gaila, as jau pamirsau kaip ta istaiga vadinas, siaip ir tas zmogelis kur mus prieme nustebo kad atejom, juk sako jus ES gyventojai jums nereikia. nes ten pilna visokiu juodziu,kinieciu trynes..
----------------
tie blankai kur pildo socialiniam, tai pakanka asmens kodo prasytojo. o jie jei iraso kad tu nieko negauni ir viskas. poros minuciu darbas, kuris man kelis metus is eiles kainuodavo gera kavos pakeli ar saldainiu dezute.ir nekyla jokiu klausimu apie darbdavius. blush2.gif
Papildyta:

tai vat tame ir esme,kad issideklarave ir visa seima esam cia 4u.gif ir mano kaimyne vokiete skambino i familienkasse ir jie pasake kad atsius man laiska su ta E411 forma,o as turiu nusiust i LT kad uzpildytu ir atsiustu jiems doh.gif kiek cia domejausi daug kas tas formas is anksto pasiimdavo ir atsiveze cia,o as to nepadariau kol buvau LT,tai dabar ir vargstu doh.gif
sakau man isvis keista,kad toje pazymoje praso vyro darbovietes,realiai ziurint koks LT rreikalas kur mes dabar dirbam ir t.t jei esam deklaruoti cia rolleyes.gif
bet tai didziausiai problema dabar ne tame,po tavo pamastymu 4u.gif isvis pasimeciau,tai kaip man dabar tiems familien iaiskinti kad man nereik tos pazymos,tiksliau jiems nereik? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniegenele: 29 spalio 2011 - 18:57
[quote=sniegenele,2011 10 29, 20:53]
[quote=lingva,2011 10 29, 19:11]
----------------
Papildyta:

tai vat tame ir esme,kad issideklarave ir visa seima esam cia 4u.gif ir mano kaimyne vokiete skambino i familienkasse ir jie pasake kad atsius man laiska su ta E411 forma,o as turiu nusiust i LT kad uzpildytu ir atsiustu jiems doh.gif kiek cia domejausi daug kas tas formas is anksto pasiimdavo ir atsiveze cia,o as to nepadariau kol buvau LT,tai dabar ir vargstu doh.gif
sakau man isvis keista,kad toje pazymoje praso vyro darbovietes,realiai ziurint koks LT rreikalas kur mes dabar dirbam ir t.t jei esam deklaruoti cia rolleyes.gif
bet tai didziausiai problema dabar ne tame,po tavo pamastymu 4u.gif isvis pasimeciau,tai kaip man dabar tiems familien iaiskinti kad man nereik tos pazymos,tiksliau jiems nereik? doh.gif
[/quote]
Dar pamirsau pasakyti,kad praso informacijos nuo siu metu sausio 1 d. blink.gif nieko as negavau is ju,bet praso g.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegenele @ 2011 10 29, 20:34)
Dar pamirsau pasakyti,kad praso informacijos nuo siu metu sausio 1 d. blink.gif nieko as negavau is ju,bet praso g.gif

jei nuo metu pradzios, vadinasi nori duot ir uz ta laika. tongue.gif tai susitvarkykit butinai. as galvojau kad tik nuo tada kai atvaziavot.
Atsakyti
QUOTE(lingva @ 2011 10 31, 08:30)
jei nuo metu pradzios, vadinasi nori duot ir uz ta laika. tongue.gif  tai susitvarkykit butinai. as galvojau kad tik nuo tada kai atvaziavot.

bet kaip idomiai.. na sakau jauciu po geguzes 1d. daug pakeitimu padare smile.gif
Atsakyti