sveiki:)paprasysiu ir as patarimo...turiu zemes sklypa Molietu raj,ten stovi tevu namas,taciau zemes yra daug ir as nusprendziau ten pastatiti nama sau...nuo ko turiu pradet?kokiu poperiu leidimu man reikia?gal yra tiek kad ir noras atsoks:)kur turiu imt namo proekta?ir visa kita naudinga info:)aciu uz supratima
visai kvaisa jauciosi...

Kol kas as apsistojau ties cia.

To Ani : Žiūriu, gerai sekasi

su tokiu palaikymu... kaip nesiseks:)
ve 30 diena tureciau buti oficialia zemes savininke.
tai dienele pailsiu ir pradeisu dometis ka daryti toliau, kad galiausiai galeciau pradeti deti plytas:)
ve 30 diena tureciau buti oficialia zemes savininke.
tai dienele pailsiu ir pradeisu dometis ka daryti toliau, kad galiausiai galeciau pradeti deti plytas:)
Laba diena noriu paklausti: Mes rekonstravome sodo nameli ir netvarkeme jokiu popieriu , gal kas buvote susidure su tokia situacija ir zinote kaip ta rekonstrukcija iteisinti , ir kokius popierius reiktu susitvarkyti .Aciu labai , jeigu kas patarsite
Sveikos,
gal kas gali pagelbėti ir parekomenduoti gerą ir patikimą architektą Vilniuje. Būsiu labai dėkinga. Labai labai reikia
gal kas gali pagelbėti ir parekomenduoti gerą ir patikimą architektą Vilniuje. Būsiu labai dėkinga. Labai labai reikia

Dabar pagalvojau kad kai pasirasyim pas notara sutartele dovanojimo, ti ko gero dar cia ne viskas, reikes kazkaip uzregistruot registru centre, ar ne? ir ar notaras pasakys ka toliau reikia daryti kad jau buciau seimininke, ar reikia pradeti jusu kamantineti.is anksto aciukas uz paprotinima
QUOTE(anileve @ 2007 05 29, 11:08)

Dabar pagalvojau kad kai pasirasyim pas notara sutartele dovanojimo, ti ko gero dar cia ne viskas, reikes kazkaip uzregistruot registru centre, ar ne? ir ar notaras pasakys ka toliau reikia daryti kad jau buciau seimininke, ar reikia pradeti jusu kamantineti.is anksto aciukas uz paprotinima
man notaras po sanderio sudarymo viska isaiskino ka toliau daryt
esminis dalykas - su sutartim ir dovanojamo daikto dokumentais (buto inventorine knygele ar pan) eiti i registru centra registruot sutarties
aciukas uz greita atsakyma:) tuomet cia dar jei ka notaras bus geranoriskas:)
Tada jau pradedu dometis ir ka daryti tuomet, kai jau turesiu zeme kad jau galeciau statyti. Pagal mano zinias tai nutuokiu kad reikes detalaus plano ir topografines nuotraukos. daugiau nieka nezinau:) cia skaiciau pries kelis metus pradetas sio forumo zinutes ti supratau ksd tikslu plana ir topo nuotrauka daro tie patys? bet daba galvoju gal foto geod. o plana architektai?
ir kada rinktis projekta ir taip toliau.
ir jei ten kur daba ukinis pastatas turetu but namas, ti koki pliusai rekonstruot ta ukini i nama, ar griaut ir statyt nauja. Cia didziausia kol kas dilema pas mane. ir dar jei nusiziurejau toki projekciuka internete, ti ir tureciau kreiptis i tos firmos architektus, kad jie ten patartu rekonstruot ar statyt nauja, kur individualu ar panasiai ir ar jie turi ir detalu plana daryt?
gal as cia labai jau nenuosekliai, bet gal kas ka patars:)
Tada jau pradedu dometis ir ka daryti tuomet, kai jau turesiu zeme kad jau galeciau statyti. Pagal mano zinias tai nutuokiu kad reikes detalaus plano ir topografines nuotraukos. daugiau nieka nezinau:) cia skaiciau pries kelis metus pradetas sio forumo zinutes ti supratau ksd tikslu plana ir topo nuotrauka daro tie patys? bet daba galvoju gal foto geod. o plana architektai?

ir jei ten kur daba ukinis pastatas turetu but namas, ti koki pliusai rekonstruot ta ukini i nama, ar griaut ir statyt nauja. Cia didziausia kol kas dilema pas mane. ir dar jei nusiziurejau toki projekciuka internete, ti ir tureciau kreiptis i tos firmos architektus, kad jie ten patartu rekonstruot ar statyt nauja, kur individualu ar panasiai ir ar jie turi ir detalu plana daryt?
gal as cia labai jau nenuosekliai, bet gal kas ka patars:)
To Ani:
Gal galėč to ūkinio foto kaip tai gauti? NŽN, apie ką šneka...
Gal galėč to ūkinio foto kaip tai gauti? NŽN, apie ką šneka...
Ok, ryt nufotkinsiu.

Nagi as jau is notares. O jatus kokia bezabraze. uztrukom tris valandas. Nors buvom is anksto suderine data ir laika, pradejo sutartis rasyt tik kai atejau. ti pasirode kad truko isakymu visokiu, ti teko palakstyt po registrus ir panasiai. Na galiausiai pasidovanojau puse sklypo, bet tik dabar supratau, kzd vis viena esu tik bendrasavininke:) nors gal ne tik, bet kazkaip isivaizdavau kad pati sau seimininke busiu, bet notare pasake kad jei noriu atsiskirt reikia abieju daliu detaliuju ir tada prasyma savivaldybei del atskyrimo rasyt.
Sako o jei noresiu satyt nama ti daba reikia sutikimo mano "kaimynu". bet man pasidare dar vienas klausimas, tai ka gaunu sutikima ir nereik detalaus daryt?
vis tiek reikia ar ne? nebesusigaudau. o jei reikia ti gal apsimoka ir aniems ji padaryt. patarkit. ir vis del to privalumai rekonstruot ar statyt is nauja.
p.s. turiu foto.
p.p.s. kolkas esu sumokejusi 829 lt. dar nepridaviau i registrus dokumentu. ale siand tokis klientas norejo priregistuot sklypa katro verte 100 tukst, ti sake reiks moket jam 448. isivaizduoju kiek visi popiereliai kainuos. bet bet bet
taigi laukiu ka pasakys zinovai i mano naktinius neramumus
Sako o jei noresiu satyt nama ti daba reikia sutikimo mano "kaimynu". bet man pasidare dar vienas klausimas, tai ka gaunu sutikima ir nereik detalaus daryt?

p.s. turiu foto.
p.p.s. kolkas esu sumokejusi 829 lt. dar nepridaviau i registrus dokumentu. ale siand tokis klientas norejo priregistuot sklypa katro verte 100 tukst, ti sake reiks moket jam 448. isivaizduoju kiek visi popiereliai kainuos. bet bet bet

taigi laukiu ka pasakys zinovai i mano naktinius neramumus