Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl ko verta tuoktis?

Turbut apie tai atskirose temose jau diskutuota, o gal buvo ir atskira tema apie tai (atleiskit jei kartojuosi), bet labai idomu butu samprotavimai tema: kodel ir del ko verta, reiketu, noretusi ir pan. (apsidraudziu, nes siame forume pastebejau gudriuoliu, kurios tuoj prie vieno zodzio prisikabins smile.gif ) tuoktis, tuo labiau, kad gyventi susimetus siuo metu labai "madinga".
Beje tema ne siaip sau - labai aktuali. Santuoka ant nosies... va Mamagitana sako, kad ja paskatino noras TOBULETI biggrin.gif. Kita - Hobo - tiesiog nori baltos sukneles ir graziu vestuviu, kaip fakto. O as nenoriu, bet kazkodel tuokiuosi. Sutvirtinki mane sia silpnybes velyva valanda...

P.S. beje tai labai rimta, manau, kad be visu tu "nesamoniu": vestuvine suknele, pavarde, tradicijos, tevu norai, menami paprastesni formalumai) - yra ir pakankamai rimtu, psichologiniu priezasciu, del ko tai vertetu padaryti... gal yra nuomoniu apie tai?

P.S. P.S. Atsiprasau moderatoriu, kad be lietuvisku raidziu tema. Gal pataisysit??? Tiesiog pas mane nera techniniu galimybiu - sistema MAC OS exploreryje lietuvisku raidziu neduoda.
Atsakyti
Jei nenori- nesituok. Kur problema? Jei tik suknės reikia tai galima ją apsirengt, per ceremoniją paklaus dėl noro ar nenoro,galima pasakyt kad apsigalvojai, balius jau suruoštas- negi viską mes lauk... Išvada: suknė išbandyta, balius būvo, "štampo" nėra. Jokių problemų...
P.S. jeigu rimtai, tai kol nesupranti kam žmonės tuokiasi- tikrai neverta. Kai suprasi tada ir galima vestuves kelt. Išaiškint neimanoma, pajaust reikia.
Atsakyti
Na...visų pirma šito reikia kaip ir norėti, tada klausimų kaip ir nelieka:hm thumbup.gif
Man santuoka nebuvo dėl baltos suknelės, dėl baliaus draugų būriui:geda2: Gana vėlai tuokiausi pati, tai jau tradicinės lietuviškos vestuvės pabodo kol visas ir visus ištekinau, ir apvesdinau mirksiukas.gif
Teisinga mintis "pamėgint verta" thumbup.gif tongue.gif
Santuokoje mes tvirtėjame, esame labiau atsakingi. Nesmerkiu ir gyvenimo susidėjus, čia jau kaip kam išeina wub.gif Tiesiog mano aplinkoje visi UŽ santuoką cool.gif
Atsakyti
Aš manau jeigu santykiai su mylimu žmogumi yra normalūs, jauti, kad nori su juo būti visada, tai reik tuoktis, o ko laukti? aš visados buvau prieš gyvenimą susidėjus... schmoll.gif
Atsakyti
egoist, aš pasakysiu taip smile.gif : tuoktis visai nebūtina, nė nešnekant apie vestuves kaip puotą, suknią, tiltus, tortus ir kt. Manau, santuoka kaip dviejų žmonių sąjunga, kaip noras būt kartu laimėj ir nelaimėj, kurt namus, augint vaikus yra intymus aktas, tą sprendimą priimame širdy ir veiksmais ( bendru darniu gyvenimu) parodome aplinkiniams. O visa kita yra formalumas, nes gyvename organizuotoje visuomenėje, turime įvairių finansinių , juridinių įsipareigojimų ir, banaliai tariant, valstybei paprasčiau , kai mes suskaičiuoti. Mes įregistravome savo beveik dešimtmetį trunkančius santykius, nes mums šiuo metu taip patogiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 20 rugpjūčio 2005 - 18:35
Aš čia paskaičiau ir pasijutau dinozauru kurią į raudoną knygą galima įrašyti. man šeima tai susituokus, aš tai padariau pirmą ir paskutinį kartą mus gali išskirti tik mirtis. Vaikai turi gimti tokioje šeimoje. Man gyvenimas nesusituokus, tai lyg ir nerimta. Pvz: kai nuomoji butą ir nenori nieko ten daryti, vistiek netavo. Sakoma išsiskirt lengviau, susirinkai "šmutkes" ir uštrenkiai duris. O kam tada ir gyvent kartu. Susitikai karts nuo karto ir viskas. Žinoma , gražūs žodžiai : jei myli tai anspaudas nepadės, santuoka nieko nekeičia. Bet kiekviena moteris nori būti "ienė". Kartais tas anspaudas padeda išsaugoti šeimą. Nes mes susitinkame tokie skirtingi. Ir jei kiekvieną kartą pulsime trankyti durų.......javascript:emoticon(':verysad:')
Atsakyti
Markize, o kodel manai, kad kiekviena moteris svajoja buti -iene? As busiu vienas is tu pavyzdzhiu, kuri tokios pavardes visai netrokshta. Sakai lengva ishsibegioti... Nezhinau kaip ystatymai tuom atzhvilgiu Lietuvoje. Bet Norvegijoje sugyventiniams pragyvenus kartu pora metu, turtas dalijamas pusiau. Tad nera taip paprasta. Beje statistishkai apie puse vaiku Norvegijoje gimsta ne santokoje. Ir niekas is to nepuchia burbulo. Tai vadinasi asmenines laisves nevarzhymu... ax.gif Neysizheisk, bet man pasakymas, kol mirtis mus ishskirs, kelia tik shypsena. Bet as toleruoju kitu nuomones.
Atsakyti
QUOTE(MARKIZĖ @ 2005 08 20, 21:24)
Bet kiekviena moteris nori būti "ienė". Kartais tas anspaudas padeda išsaugoti šeimą. Nes mes susitinkame tokie skirtingi. Ir jei kiekvieną kartą pulsime trankyti durų.......javascript:emoticon(':verysad:')

Žinok, ne kiekviena. Jei jau sakai, kad susitinkame skirtingi (čia, kaip suprantu, apie moteris ir vyrus), tai gal ir tų pačių moterų būna skirtingų, ką? Juk ne kokiam Kėdainių fabrike moteris štampuoja. Vienos nori būti -ienėmis, kitos ne. Aš tikrai nenoriu, nes nematau prasmės ir paprasčiausiai nesuprantu, kaip antspaudas gali išsaugoti šeimą. Nu kaip, rimtai? Vienas norės išeiti iš šeimos, o antspaudas užstos duris ir neišleis? Apsivynios apie kojas ir nepaleis? Pasislėps kartu su pasu, kad pareiškimo nenuneštum? Ar kaip kitaip?

Egoist, psichologines priežastis, tikriausiai, iliustruoja MARKIZĖS postas. Gal gali susitapatint? O aš galiu įsivaizduoti tik finansinius sumetimus, aplinkinių nuomonę/spaudimą, kitokių nežinau.

Pamiršau pridurti: MARKIZE, nesijausk dinozaure 4u.gif Man patinka įvairovė, įskaitant ir nuomonių. Gal aš ne viena tokia? O jei nuomonės skiriasi, tai dar ne visada reiškia, kad tik kuri nors iš jų yra viena geriausia, teisingiausia, korektiškiausia ir kitokia -iausia. Vienodi gerai yra batai, kojinės, kelnių klešnės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zosse: 21 rugpjūčio 2005 - 00:25
Markize, aš noriu stot į dinozaurų klubą drinks_cheers.gif 100% tave palaikau. Man irgi gyvenimas susimetus ne šeima schmoll.gif Norėjau ir noriu būti -ienė thumbup.gif
O vyriškas požiūris, rodos Voveriuko, būvo kitoj temoj išreikštas (ner štampo-esi laisvas žmogus). Mano vyras irgi taip pat mano.
P.S. man atrodo -ienem nenori būti tos, kurių -ienem padaryt niekas nenori, o kai tik pasiūlymą gauna lekia į Santuokų Rūmus visas norinčias aplenkdamos. Bent jau tokia mano sutiktų "nenorinčių" pabaiga būvo blush2.gif Juokingiausia, kad prieš tai aiškino visiems apie savo nenorą, o nuo PIRMOS santuokos dienos taip "gražiai" apie tas "senmerges" kalbėt pradėda, kad jokiai -ienei į galvą neatėjtų...
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2005 08 21, 20:32)
P.S. man atrodo -ienem nenori būti tos, kurių -ienem padaryt niekas nenori, o kai tik pasiūlymą gauna lekia į Santuokų Rūmus visas norinčias aplenkdamos. Bent jau tokia mano sutiktų "nenorinčių" pabaiga būvo blush2.gif Juokingiausia, kad prieš tai aiškino visiems apie savo nenorą, o nuo PIRMOS santuokos dienos taip "gražiai" apie tas "senmerges" kalbėt pradėda, kad jokiai -ienei į galvą neatėjtų...

Labai klaidingai atrodo. Patikėk. Esu to gyvas įrodymas, kaip ir kai kurios mano draugės. Gal yra ir tokių, bet jos tikrai nereprezentuoja visos grupės. Dar turiu įtarimą, iš sakinių formuluotės, kad jų apskritai nesutikai, o šiaip papezėjai, nes tau taip atrodo, arba kur nors skaitai/girdėjai ir pan.

Bet tuo savo pasirodymą ir baigsiu, o tai Egoist nuo to lengiau nebus, nes nenori žmogus, o vat vistiek daro mirksiukas.gif
Atsakyti
Norėtume, kad ši tema nevirstų vien tik diskusija apie moters pavardę su priesaga -ienė - apie tai pridiskutuota 40 puslapių "Vestuvių" skyrelyje štai čia. Ši tema platesnė. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(zosse @ 2005 08 21, 21:13)
Labai klaidingai atrodo. Patikėk. Esu to gyvas įrodymas, kaip ir kai kurios mano draugės.

Gal yra ir tokių, bet jos tikrai nereprezentuoja visos grupės. Dar turiu įtarimą, iš sakinių formuluotės, kad jų apskritai nesutikai, o šiaip papezėjai, nes tau taip atrodo, arba kur nors skaitai/girdėjai ir pan.

Iš mano tikrai artymų draugių tokios būvo 3. Ištekėjo būdamos 27, 30 ir 31. Santykiai beveik nutrūko su dviem, nes nerealiai pasikeitė. Kas antras žodis: "na ką ji supranta, ji gi -aitė; ar kito galima iš netekėjusios laukt; ir tt". Tarp mano draugių daug -aičių, susitinkam, o tos pradeda taip kalbėt, mandros atseit. Tai kitą kartą jau ir kviest nenoriu... Dirbu mokykloje, tai -aičių gerai per 30 pažistu daug, girdžiu ką sako prieš ir po vestuvių... Aišku bobiškam kolektyve spaudimas didelis.

O dėl ko tu nenori? Egoist nenoras man visai nesuprantamas, kas per situacija gali būt kad REIKIA jei nenori g.gif Kiekvienai tas noras skirtingų laikų ateina, nenori dabar- norėsi 45 ar 77 kai stiklines vandens prireiks, tai kam skubėt, noro sulaukt reikia.
Atsakyti