Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinės priemonės-Mikrobanginė,Bauer puodai.

Pigios Mb. skirtos maistelio pašildymui. Tas geresnes kaip ir gaila naudoti tam paciam. Paprastai perkant būna kulinarijos knyga, kuria beveik niekada nepasinaudosi jau vien del to, kad patiekalai ten "restoraninio lygio" - nebent jau visai nebutu ka veikti... O tokiu patiekalu kaip kiaušinienė arba blynų kepimas nei su ziburiu atrasti neimanoma. Tiesa, zuikis is farso mesos iseina puikiai, per ... 12 min..
Gal sakau pasidalinam patirtimi ?

Technikine.
Atsakyti
QUOTE(technikine @ 2005 08 20, 12:34)
Pigios Mb. skirtos maistelio pašildymui. Tas geresnes kaip ir gaila naudoti tam paciam. Paprastai perkant būna kulinarijos knyga, kuria beveik niekada nepasinaudosi jau vien del to, kad patiekalai ten "restoraninio lygio" - nebent jau visai nebutu ka veikti... O tokiu patiekalu kaip kiaušinienė arba blynų kepimas nei su ziburiu atrasti neimanoma. Tiesa, zuikis is farso mesos iseina puikiai, per ... 12 min..
Gal sakau pasidalinam patirtimi ?

Technikine.

tai gal galetum parašyti, kaip tą zuikį padarai? ax.gif
Atsakyti
va va, įdomu ką mikrobangėj darot be pašildymo ir atšildymo. Girdėjau, kad žmonės bulves kepa, bet nei kokiu režimu, kiek laiko, labai įdomu.
Atsakyti
Mano vyras kiaušinį bandė mikrobangėj išsivirti,tai kaip anas sprogo unsure.gif tai vyrelis visą vakarą gramdė.Girdėjau,kad žmonės košes verda,bet nebandžiau.Bandžiau kepti varškės apkepą,tik gavosi labai neskanus.Pas mane mikrobangė su griliu -tipo skirta ir gaminti,ne tik šildyti,bet praktiškai tik maisto pašildymui mes ją naudojam.
Atsakyti
mikrobangej gaminti yra skirta nemazai tupperware indu. Linda receptuku neblogu atsiunte man. Bandziau sriubas virti, pyragu kepti, troskinius gamint-visia neblogai smile.gif .
Galit paskaityt tema apie tw indus, rasit ifo ar tiesiai i Linda kreiptis, dar koki nebloga daikteli isigysit smile.gif
Atsakyti
Turbūt tik košes ir verdu mikrobangėje. O darau taip: iš vakaro nuplaunu ir užmerkiu norimas kruopas, ryte įkišu uždengtą dubenėlį į krosnelę kokiai 10 min. didžiausiu režimu. Kokį kartą reikia pamaišyti, kad iš viršaus kruopos nebūtų sausos. Labai greiti pusryčiai, kol viskas gaminasi, galima užsiimti šeimynos krapštymu iš lovų smile.gif
Atsakyti
Mikrobangineje ryziu virimas. Be pamaisymu, be issipylimu. Ryziai ne maiselyje.
1 stikline ryziu, 2 nepilnos stiklines vandens. Druskos. Viska supilame i plastmasini indeli su skyle virsuje nes kitaip nuleks dangtis. Is pradziu 70% 5 min., STOP, 30% 10 min. STOP. Jei per dregnos - prie 50% 1-2 min.
Tarpuose maisyti nereikia. Ir visai nereikia uzmerkti is vakaro. Gaunasi birus ryziai. thumbup.gif
Atsakyti
Mikrobanginese negalima sildyti metaliniu daiktu, virti aklinai uzdarytuose induose (nes susidarius slegiui - gali sprogti) pvz.: kiausinis. Berods apie 1960 metus anapus balos - Amerikoje, vos tik pasirodzius pirmosioms mikrobanginems, viena moteris sumane isdziovinti tik ka is lauko parbegusi katina...Ziauru. Katinas aisku nugaiso. Bet nebutu Amerika. Moteris padave kompanija i teisma ir laimejo. Nuo to laiko visi gamintojai eme spausdinti instrukcijose "negalima dziovinti laikrasciu, kojiniu ir naminiu gyvunu". Mano pries 1,5 metu pirktos Samsung mikrobangines instrukcijoje, tiesa apie gyvunus nesnekama, taciau kojiniu ir laikrasciu dziovinti negalima -smile.gif

[quote=Dileta,2005 08 20, 19:30]
Mano vyras kiaušinį bandė mikrobangėj išsivirti,tai kaip anas sprogo unsure.gif tai vyrelis visą vakarą gramdė.Girdėjau,kad žmonės košes verda,bet
Atsakyti
Mikrobangine, Zadetasis zuikis.
Kiaulienos ir Jautienos farsas 700 gr., 1 kiau6inis, 5 mazyciai sauksteliai prieskoniu misinio, 1/2 mazycio saukstelio juoduju pipiru, 4 ziupsneliai dziuveseliu, 1 mazesnis svogunas smulkiai supjaustomas.
Zodziu viskas kaip kotletams. Viska idedame i plokscia plastmasine forma su dangciu ir prie 80-90% sukaliojame 7-8 minutes. Gaunasi neblogai. Jeigu turite silpnesnio galingumo mikrobangine nei 900 w tai si laika prailginkite 3-4 minutemis. Tik nerekomenduoju didinti procentines reiksmes.
Jeigu turite raudono vyno-stikliuka galima ideti i zalia mesa (cia del minkstesnes mesos)
Atsakyti
Mikrobangine 900w. Pieno sildymas-virimas turbut niekam neidomus ir vis-tik.
1 stikline pieno is saldytuvo 100% 1 min. 10 sek. Karstas pienas. drinks_cheers.gif
1 stikline pieno is saldytuvo 100% 1 min. 40 sek. Verdantis pienas.
Atsakyti
Girdejau, kad galima popkornus kukuruzus) spraginti mikrobangeje. Ipilti i plastmasini inda truputi aliejaus ideti kukuruzu uzdengti ir pakaitinti kol issprages. Gal bandet?? atrodo paprasta ir greitai, bet ar nesprogsiu taip darydama??? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ping @ 2005 08 30, 13:36)
Girdejau, kad galima popkornus kukuruzus) spraginti mikrobangeje. Ipilti i plastmasini inda truputi aliejaus ideti kukuruzu uzdengti ir pakaitinti kol issprages. Gal bandet?? atrodo paprasta ir greitai, bet ar nesprogsiu taip darydama???  blush2.gif

Esu jau minejusi, kad man taip sunaitis su draugu mikrobange uzsmardino.Mat, jie pasidaro labai greitai, nuo galingumo priklausomai per 2-4 min. is 100g (kukuruzu 75+ riebalu 25) didziulis maisas pilnas.Per trumpai darant lieka daug kietu grudu, per ilgai - viskas suangleja ir dvokia nesvietiskai. Ir labai greitai.Jei krosneles negaila - bandyk.As bent nebeleidziu.
Atsakyti