Na tada gal ne i tema bet paklausiu, kaip greitai ir nesunkiai ispraginti kukuruzus??
QUOTE(Ping @ 2005 08 30, 15:42)
Na tada gal ne i tema bet paklausiu, kaip greitai ir nesunkiai ispraginti kukuruzus?? 
paprastam puode arba keptuvej bet butinai su dangciu
ipili sauksta aliejaus iberi sauja kukuruzu uzdengi dangciu statai ant karstos virykles ir lauki
Sveiki, forumečiai ir forumietės.
Esu naujokas
Jusu puikiam forume, nors jo patarimais daznai naudojausi.
Musu seimoje gaminu as, tode noriu pasidalinti keliais nuostabiais receptais mikrobangei.
Vaikams arba pusryciams :
Kepti bananai kaiušinyje.
6 bananus nulupti ir išdėti stikliniame inde. Apšlakstyti 0,5 citrinos sultimis bei 1 v.s. cukraus pudros ir pakepti 2-2,5 min 100% galingumu.
3 kiau6inius i6plakti su 50-100 g pieno. u=pilti ant bananu ir pakepti tuo paciu galingumu, kol nesutirstes kiausinis - apie 1-2 min.
Valgyti siltus, apiberiant cukrumi su cinamonu.
O pietums siulau Menkes "saslykus":
400g menkes file supjaustyti nedideliais gabaliukais ir gausiai apslakstyti citrinos sultimis. truputi pipiru ir druskos.
Panasaus dydzio, kaip zuvis, supjaustyti cukinija, paprika. Svoguna - griezineliais.
Viska suverti ant mediniu iesmeliu paeiliui. Sudeti i inda. Ant virsaus uzdeti surio (Ementalerio, olandu ar kitokio) gabaliukus.
Kepti 10 min 100% galingumu su ijungtu griliumi.
Skanu...
Siulau pabandyti
Esu naujokas
Musu seimoje gaminu as, tode noriu pasidalinti keliais nuostabiais receptais mikrobangei.
Vaikams arba pusryciams :
Kepti bananai kaiušinyje.
6 bananus nulupti ir išdėti stikliniame inde. Apšlakstyti 0,5 citrinos sultimis bei 1 v.s. cukraus pudros ir pakepti 2-2,5 min 100% galingumu.
3 kiau6inius i6plakti su 50-100 g pieno. u=pilti ant bananu ir pakepti tuo paciu galingumu, kol nesutirstes kiausinis - apie 1-2 min.
Valgyti siltus, apiberiant cukrumi su cinamonu.
O pietums siulau Menkes "saslykus":
400g menkes file supjaustyti nedideliais gabaliukais ir gausiai apslakstyti citrinos sultimis. truputi pipiru ir druskos.
Panasaus dydzio, kaip zuvis, supjaustyti cukinija, paprika. Svoguna - griezineliais.
Viska suverti ant mediniu iesmeliu paeiliui. Sudeti i inda. Ant virsaus uzdeti surio (Ementalerio, olandu ar kitokio) gabaliukus.
Kepti 10 min 100% galingumu su ijungtu griliumi.
Skanu...
Siulau pabandyti
aš nieko geriau kaip popierinį maišelį nuo miltų kukurūzų spraginimui nerandu.
. Labai paprasta ir patogu. Į maišelį nuo 2kg miltų įpili saują sausų kukurūzų (jokio aliejaus nereikia) užlankstai galą ir kiši į mikrobangę. 2-3 min ir kukurūzai gatavi. Jei matau kad liko nemažai nesprogusių įkišu dar minutei. Labai skanu.
Šiaip aš labai dažnai gaminu mikrobangėje, bet tai darau tuperwariniame mikrobangės inde, pvz, 1 litrą raugintų kopūstų su dešrelėmis ištroškinu per 12 min, ir svarbiausia namuose jokio raugintų kopūstų kvapo. Aš ir troškinius darau ir sriubas verdu ir pyragus kepu. jei kam įdomu, parašysiu.
Šiaip aš labai dažnai gaminu mikrobangėje, bet tai darau tuperwariniame mikrobangės inde, pvz, 1 litrą raugintų kopūstų su dešrelėmis ištroškinu per 12 min, ir svarbiausia namuose jokio raugintų kopūstų kvapo. Aš ir troškinius darau ir sriubas verdu ir pyragus kepu. jei kam įdomu, parašysiu.
QUOTE(preliudija @ 2005 09 18, 19:01)
aš nieko geriau kaip popierinį maišelį nuo miltų kukurūzų spraginimui nerandu.
. Labai paprasta ir patogu. Į maišelį nuo 2kg miltų įpili saują sausų kukurūzų (jokio aliejaus nereikia) užlankstai galą ir kiši į mikrobangę. 2-3 min ir kukurūzai gatavi. Jei matau kad liko nemažai nesprogusių įkišu dar minutei. Labai skanu.
Del popkorn - o Tau be aliejaus ar jie ne vatos skonio?Nes riebalas dedamas cia kaip skonio sustiprintojas. O maiseli ar ne geriau uzsiuti, nes tas uzlankstymas bobmarduojant ar ne atsidaro?Neparasei, varai ant 100% ar maziau?Klausiu, nes mano jaunoji karta vis eksperimentuoja, o man paskui ta mikrobange sveist.
Siaip as daug ka joje darau, bet pyragai man nesigauna, nors tu ka.Apacia slapia lieka.Tai pasidalink patyrimu.Ko gero, ne visus pyragus kepti iseina, taip bent mano istrukcija raso.(Mano krosnele iki 800W. su griliu ir su karstu oru, grilio spirale atlenkiama).Laukiu atsakymo.
Nu nesupratau...
Pas jus visas mikrobanges su reguliuojamais galingumais?
Na ten 70%, 80% ir t.t.
Pas mane Samsung'as, su elektroniniu valdymu ir galingumai nesireguliuoja
Yra ten mygtukai atseit skysciui, picai, mesai, bet ju dar niekad nebandziau
Galingumas berods 800 W josios. Prasyciau daugiau receptuku, ka galima gaminti. Kaip ten su tuo kopustu troskinimu?
Irgi placiau, prasom 
Ir dar ar butini ten tie tupewere indai? Kas ten tokio specal juose, kad butent mikrobangems skirti?
Ir dar ar butini ten tie tupewere indai? Kas ten tokio specal juose, kad butent mikrobangems skirti?
QUOTE(Ritka-Banditka @ 2005 09 22, 12:15)
Nu nesupratau...
Pas jus visas mikrobanges su reguliuojamais galingumais?
Na ten 70%, 80% ir t.t.
Pas mane Samsung'as, su elektroniniu valdymu ir galingumai nesireguliuoja
Yra ten mygtukai atseit skysciui, picai, mesai, bet ju dar niekad nebandziau
Galingumas berods 800 W josios. Prasyciau daugiau receptuku, ka galima gaminti. Kaip ten su tuo kopustu troskinimu?
Irgi placiau, prasom 
Mano irgi Samsung, CE101K. Parasyk, koks Taviskis, gal issiaiskinsim.Manyciau, kad paprasciausiai nerandi, kur reguliuoti ta galinguma.
Na reiks paziuret, kokia ten pas mane tiksliai, bet kazkaip nemanau, kad ten ka nors panasaus reguliuot butu galima
Po savaitgalio parasysiu
Aciu uz nora padeti
Sveikutes. Dirbau prie buitinės technikos, todėl galiu pasakyti, kad yra mikrobangės, komplektacijoj su krispo lėkste (kaina nuo 700Lt), jose galima kepti pyragus, kugelius, vistiena ir t.t
Dar "krutesnese" mikrobangėse yra ir specialūs puodai, kuriuose galima gaminti tuo paciu metu kelis produktus. Kazkas panasaus į BAUERIO puodus. Tose mikrobangėse jau buna daugiau funkcijų. Jos kaip ir sumažintas orkaitės variantas.
Ir dar, dėl galingumo nustatymo. Kai kuriose mikrobangėse, ypač automatinėse, kur yra funkcijos mėsai, skystiems patiekalams ir t.t, galingumas nustatomas automatiskai paspaudus ta mygtuką. Jei jūs paspausit mygtuka "skysciams" ir įdėsit pašildyti arbatą, tai mikrobangė išsijungs pati prieš užverdant , tik reikia įspausti automatinio valdymo mygtuką.
Tikiuosi kam nors ši informacija pravers.
Dar "krutesnese" mikrobangėse yra ir specialūs puodai, kuriuose galima gaminti tuo paciu metu kelis produktus. Kazkas panasaus į BAUERIO puodus. Tose mikrobangėse jau buna daugiau funkcijų. Jos kaip ir sumažintas orkaitės variantas.
Ir dar, dėl galingumo nustatymo. Kai kuriose mikrobangėse, ypač automatinėse, kur yra funkcijos mėsai, skystiems patiekalams ir t.t, galingumas nustatomas automatiskai paspaudus ta mygtuką. Jei jūs paspausit mygtuka "skysciams" ir įdėsit pašildyti arbatą, tai mikrobangė išsijungs pati prieš užverdant , tik reikia įspausti automatinio valdymo mygtuką.
Tikiuosi kam nors ši informacija pravers.
pabandziau, kaip buvo rasyta iskepti "zuiki", na iskepe tas zuikis, kaip ir viskas tvarkoj butu. tik va jo vaizdas toks siaip sau - na toks pilkas mesos gabalas - ar cia tai turi buti, ar yra dar kokiu gudrybiu, kaip ji pagrazinti?
Na va paziurejau savo mikrobanges modeli
Samsung SELECTION GRILL, vat
Kadangi valdymas sensorinis (elektroninis) tai galingumai procentais tikrai nesireguliuoja
Tad kaip man ta zuiki pvz reiktu kept?
Yra ten tu mygtuku picai sildyt, sysciui, bulvems ir kazkokie pora neaiskiu (itariu su grilium susijusiu), o instrukcijos tai nebera
O isvis kaip griliu naudotis?
Aprasykit kas nors, nes as nemoku
O isvis kaip griliu naudotis?