Įkraunama...
Įkraunama...

Netradicinės priemonės-Mikrobanginė,Bauer puodai.

o ka grilis - ijungi ir naudoji mirksiukas.gif

siaip labai keista butu, jei nebutu rankinio galingumo reguliavimo blink.gif
pas mane ir tevai ir uosviai tokias krutas mikrobanges nusipirke su tuo "6 jausmu" ar kaip ji ten... bet yra ir rankinis, pvz., pas tevus priklausomai nuo vieno mygtuko paspaudimu skaiciaus pasirenka rezimas: tik mikro, tik grilis, mikro ir grilis, ar pagal ta jau kaip pati krosnis nusprendzia; tada kita rankena sukant i viena puse reguliuojasi galingumas, i kita laikas...
Atsakyti
Vat galiu patvirtint, kad rankinio reguliavimo tikrai nera huh.gif . Ir tikrai ne del to, kad prasta ar pa pigiai mikrobange butu, anais laikais jinai su savo sensoriniu valdymu kainavo gerokai virs 1000 Lt doh.gif
Tai reiskia, kad as zuikio padaryt negaliu? dry.gif O grilis tai kaip? Idedi ten tas grilio groteles, bet jos pas mane apvalios su tokiom kojelem, ant ju dedi kokia kulsi ar tai zuvi ar tai dar kazka, ijungi grill rezima (na, aisku, dar reikia issaiskinti kaip doh.gif ) ir psio? happy.gif O ta apvalia stikline lekste isimti reikia? blush2.gif ir apskritai kaip ten su taskymusi? Na pvz kai riebalai nuo tu groteliu varva? unsure.gif Na vienu zodziu reikia issamaus paaiskinimo, kaip tuo grilium naudotis g.gif , kiek laiko kas kepa, nuo A iki Z ir kokius produktus kas isbande unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritka-Banditka @ 2005 09 26, 13:48)
Vat galiu patvirtint, kad rankinio reguliavimo tikrai nera huh.gif . Ir tikrai ne del to, kad prasta ar pa pigiai mikrobange butu, anais laikais jinai su savo sensoriniu valdymu kainavo gerokai virs 1000 Lt  doh.gif
Tai reiskia, kad as zuikio padaryt negaliu?  dry.gif O grilis tai kaip? Idedi ten tas grilio groteles, bet jos pas mane apvalios su tokiom kojelem, ant ju dedi kokia kulsi ar tai zuvi ar tai dar kazka, ijungi grill rezima (na, aisku, dar reikia issaiskinti kaip  doh.gif ) ir psio?  happy.gif O ta apvalia stikline lekste isimti reikia?  blush2.gif ir apskritai kaip ten su taskymusi? Na pvz kai riebalai nuo tu groteliu varva?  unsure.gif Na vienu zodziu reikia issamaus paaiskinimo, kaip tuo grilium naudotis g.gif , kiek laiko kas kepa, nuo A iki Z ir kokius produktus kas isbande  unsure.gif

Paziurejau pas Samsung, tu griliu ivairiu esama.Bet as radau kitka - gali instrukcija gauti, tik rusiskai - pas Google surinkau SAMSUNG SELECTION GRILL, ten ismete rusiska puslapi, tiek dar supratau, kad ten apie pamesta vartojimo instrukcija kalba - gal ir Tau pravers.Tas automatikas apgauti galima, tik patyrimo reikia, bent jau pas mane - nes uzsidega skaiciukai galingumo ir laiko.(Pvz,. paspaudi puodeli - 100% 2min.), tada spaudi, kai to laiko nori - pvz. kosei pasildyt, ne puodeliui arbatos.
Del tu apvaliu groteliu (pas mane jos dvi - skirtingu auksciu) - jas dedi, kai ka kepinti nori.Jei ne - aisku, isimi.Grilinama daikta gali deti kokian indan, as visur vartoju Jenos stikla - jis karscio nebijo ir bangas praleidzia.Jei ant groteliu dedi, apacion pakisti ka gali.Tik grilinant negalima mikrobanginiu plastmasiniu indu, nes jie aukstu temperaturu nepernesa (patyriau ant savo kailio).Pas mane grilinant ant tos stiklines lekstes dedama antra metaline, tokia juoda, pakeltais krastais.Stiklines pas mane isimti negalima, nes ji suktis turi, ar grilini, ar verdi (Tavo principo nezinau).Grilis tai eina visu smarkumu, pas mane dar ir kepimo rezimas - tada temperatura reguliuoti galima iki 250°, tai as viska ant 180° varau, kad maziau kancerogenu gautusi.Mano grilis lubose, bet jei viscioka kepciau, ji galima atlenkti ant galines sienos, ir tada grilinti is sono, ne is virsaus.Tavo modelio pas mus nepardavineja, tai man gaudytis sunku, radau tik rusiskai ir angliskai.Gaila, geru noru neuztenka..Gal ka prisitaikysi.Gal kuri tiksliai Tavo modeli turi
Atsakyti
Kažin ar galima kepti vištą (gabaliukais supjaustytą) paprastoje mikrobanginėje, be griliaus? g.gif
Būtų įdomu sužinoti ar kas bandėte? 4u.gif
Atsakyti
mano nuomone,skanesnes vistytes,kaip iskeptos orkaiteje,tikrai nera schmoll.gif ...as mikrobangineje tik pasisildau ka nors ant greicio.. o kepti kazka tokio, kazkaip nesiriztu... schmoll.gif....pvz.vistos gabaleliai elektrineje orkaiteje iskepa ir apskrunda per 20min...o mikruskej per 45min,o gal net ir daugiau... smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmike: 13 spalio 2005 - 15:59
QUOTE(Ramuniokas @ 2005 10 12, 16:06)
Kažin ar galima kepti vištą (gabaliukais supjaustytą) paprastoje mikrobanginėje, be griliaus?  g.gif
Būtų įdomu sužinoti ar kas bandėte?  4u.gif


kiek zinau,jau labai ilgai kepti reiketu..ir man atrodo ji neapskrustu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmike @ 2005 10 13, 16:58)
kiek zinau,jau labai ilgai kepti reiketu..ir man atrodo ji neapskrustu... ax.gif



Taigi as irgi kepčiau orkaitėje, bet jos neturiu cry.gif ir viryklės kol kas neturiu cry.gif
Dėl to ir tiokie klausimai iškyla.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuniokas @ 2005 10 13, 16:02)
Taigi as irgi kepčiau orkaitėje, bet jos neturiu  cry.gif  ir viryklės kol kas neturiu  cry.gif
Dėl to ir tiokie klausimai iškyla..  4u.gif


tada bandyk...gal ir apkeps... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuniokas @ 2005 10 12, 16:06)
Kažin ar galima kepti vištą (gabaliukais supjaustytą) paprastoje mikrobanginėje, be griliaus?  g.gif
Būtų įdomu sužinoti ar kas bandėte?  4u.gif

Anioleli mielas, kaip gi Tu iskepsi? Isvirti, istroskinti - taip.Juk mikrobanges principas koks - tos bangos isjudina vandeni, esanti lastelese.Jis taip greitai vibruoja, kad uzkaista, audiniu temperatura pakyla - zodziu, virsuje kaip ir viduje tuo pat metu. Todel gaminant is mazai vandens turinciu produktu, reikia vandens prideti, nes kitaip degt pradeda.Gi orkaiteje kepant ar grilinant kaista is pavirsiaus, temperatura zymiai aukstesne nei virimo.Jei idomu del laiko - 4 slauneles su darzovem (paprika+svogunas+pomidoras) gatavos prie 100% (800w) per 20 min., 1kg visciokas+300g pomidoru+svogunas 20-25 min., 600g guliaso is krutineliu+2 paprikos apie 20 min., 1kg vistos frikasé - 30-35 min. Beda ta, kad vistos gaminti mikrobangej higienistai nepataria - mesa gatava, bet salmoneles (jei ju esama) dar nenusproge. Jei kisene leidzia, isitaisyk ta puoda, kuriame kepti galima (ne ta siaubingai brangu, kur panos giria - virtuvini kombaina su kaitinimo funkcija) - jis elektrinis, galima mesa ar pyrago iskepti, ne tiek daug kaip orkaitej, bet vis sis tas.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 10 13, 17:34)
Anioleli mielas, kaip gi Tu iskepsi? Isvirti, istroskinti - taip.Juk mikrobanges principas koks - tos bangos isjudina vandeni, esanti lastelese.Jis taip greitai vibruoja, kad uzkaista, audiniu temperatura pakyla - zodziu, virsuje kaip ir viduje tuo pat metu. Todel gaminant is mazai vandens turinciu produktu, reikia vandens prideti, nes kitaip degt pradeda.Gi orkaiteje kepant ar grilinant kaista is pavirsiaus, temperatura zymiai aukstesne nei virimo.Jei idomu del laiko - 4 slauneles su darzovem  (paprika+svogunas+pomidoras) gatavos prie 100% (800w) per  20 min., 1kg visciokas+300g pomidoru+svogunas 20-25 min., 600g guliaso is krutineliu+2 paprikos apie 20 min., 1kg vistos frikasé - 30-35 min. Beda ta, kad vistos  gaminti mikrobangej higienistai nepataria - mesa gatava, bet salmoneles (jei ju esama) dar nenusproge. Jei kisene leidzia, isitaisyk ta puoda, kuriame kepti galima (ne ta siaubingai brangu, kur panos giria -  virtuvini kombaina su kaitinimo funkcija) - jis elektrinis, galima mesa ar pyrago iskepti, ne tiek daug kaip orkaitej, bet vis sis tas.



Ačiū tau Amalia už patarimus 4u.gif
Aš tokia pradedančioji kepėja- virėja, tai ir aiškinuos viską nuosekliai doh.gif
Atsakyti
mikrobangej verdu bulves, jei taip galima pavadint:)

5 vidutinio dydzio bulviu sutarkuotu burokine tarka
apie puse stiklines vandens arba sultinio
prieskoniu
ir visa tai ismaisius, uzdengus 12 min mikrobangen 600 galingumu

Atsakyti
O aš lašiša su šaldytomis daržovėmis gaminu.

Į stiklinį indą supilu pusę pakelio šaldytų daržovių (Hortex su ryžiais kepimui labai skanios), jas apibarstau sultiniu arba prieskoniais, tada ant viršaus dedu gabalą-išpjovą parieskonintos lašišos, uždengiu ir 8min. mikrobanginu, gaunasi thumbup.gif Labai skaniai ir greitai.

Bandžiau šaldytą heką, bet labai daug skysčių išleido, tai kaip sriuba beveik gavosi biggrin.gif

Vištą irgi gabaliukais bandžiau, tai jeigu ne per daug pridedi, kokią vienam žmogui porciją, tai normaliai, troškinta vištytė gaunasi.

O jei norit apskrudint, tai ant galo įjunkit grilių ir apskrus, tik indus aišku ne plastmasinius, o stiklinius naudoti tada reiktų.

Šiaip gaminant svarbu uždengti, tada ir drėgmė ir aromatas išlieka, pvz. per rusų teliką restorano virėjas rodė, tai jis polietileno plėvele apvynioja. Gamina irgi panašiai kaip aš (iš ten ir nusižiūrėjau ir pabandžiau ir patiko:)). Pvz.: ant dugno gręžinėliais papjaustytos bulvės užpiltos vienu kitu šaukštu sultinio, porą minučių į mikrobangę, kad apvirtų, tada ant viršaus cukinija, prieskoniai, žuvis (sluoksniais), žalumynai dar padažiukas koks nors ir vėl į mikrobangę kokiom 4-5 min., nu čia nuo žuvies dydžio priklauso. Gaunasi thumbup.gif

Dar kai per remontus dujų neturėjau ir kiaušinių užsimaniau, tai omletą kepiau, kaiušai + pienas + miltai + druska, į tą patį stiklinį indą su dangčiu ir į mikrobangė, tai taip išsipučia, kaip pyragas koks, o ištrauki ir usitraukia, biški sausoka, kempinę primena, bet valgyt galima wink.gif

Kas link popconrno, tai man atrodo mikrobangė idealiausias variantas namuose, imi indą, priberi, uždengi ir kaitini. Jei nori riebiau, dar aliejaus įpili. Padruskini arba pacukrini. Arba tiesiog nusiperki spec. popieriniuose maišeliuose popcorna, įdedi į mikrobangę trims min. ir psio, ir skonių įvairių pasirinkti gali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Papooga: 10 lapkričio 2005 - 15:02