Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(jolaxus @ 2009 04 03, 11:49)
tai ko gero jūs į jį kažkokį varikliuką įleidžiat sezono metu? vistik kaip jau minėjau, aš bandyčiau tam šuliniui kažkokią apdailą padaryti rolleyes.gif
..........
O vejai laistyti tai neprišildysi, jai ir iš šulinio tiks, čia daržo ir gėlyno augalai jautreni šaltam vandeniui.

aga, su varikliuku... o visokiu svyranciu zydinciu auginuosi, prisisejau... apdailinsiu ir suliny... bet galvoju dar sulini gal apmuryt tom paciom plytom kaip sienele, o gal kaip namo pamata nuspalvint...

del laistymo aisku... vejai vienaip.. gelytem kitaip... o kazi kaip tujos su tuo jautrumu g.gif
Atsakyti
istrauka is protingos knygos biggrin.gif :
"noredami susvelninti purpurines ir zalios spalvos kontrasta, salia augalu purpuriniais lapais pasodinkite daugiameciu, zydinciu panasios spalvos ziedais. ...

Labai susidomėjau ta protinga knyga smile.gif Gal galėčiau sužinoti pavadinimą?
Atsakyti
labukas, kai pavasaris kieme tai i jus vis klausimeliu turiu, o ziema tik paskaitine paskaitineju ax.gif
1.Rudeni pirkau jaunutes obelytes (sakele), man sake pavasari nukirpkite butinai virsune. o kada konkreciai? Ar jau galiu kirpti ar dar ankstoka?
2. mano mamgnolija dar 'supokuota" agro pleve , gal jau laikas ja isrist?Pernai dovano vyrui gimtadieniui, gausiai zydejo ir dabar tu rudeni sukrautu pumpuru pilna...

aciu labai... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ARasytee: 03 balandžio 2009 - 13:18
QUOTE(vida777 @ 2009 04 03, 10:18)
Gal jus ten ne nuolat gyvenat, arba dar aplinka ne iki galo sutvarkyta  g.gif ? Siaip tai is pradziu tokie vizitai buna dazni, bet kai jau mato, kad viskas sutvarkyta, tada lenda nebent tikras vagis.
Pas mus kol statybos, tai eina sniurais, viena boba norejau isprasyt ir paaiskint, kad cia privati teritorija, tai ji man isreze - ar tau gaila, kad as cia pavaiksciosiu, gi nieko nepadarysiu  doh.gif .

Sodyba pries 30metu tevai pirko, ir nuo tada daugmaz visalaik panasiai.. vienkiemis labanoro ezeryne.. tai ir nama plesdavo, kol pradejo absoliuciai nieko bentkiek vertingesnio nepalikinet. Tik savaitgaliais bunam, na vasara kiek ilgiau. Tvora neiseis saugiai apsitverti, nes ant ezero kranto sodyba, tai pagal ystatymus negalima pakrantes sau apsitvert (nors ji musu), o nuo ezero uzsitvert irgi nenorim. Teko pliaza "uzleist" svendrais, kad visu apylinkiu buduliai su bumcikais nebevaziuotu maudytis ir gert, baisu budavo iseit is trobos, bo ka tu jiems pasakysi - iseisi - tai dar galvon gausi, o jei labiau pyksiesi, tai dar troba padegs.. gi nebuna ten musu visalaik.. Vieta ten nuostabaus grozio, bet va- yra ir minusu todel. Taip kad dabar pas mus "laukine gamta", ir palyginus tylu ramu, bo kitu atveju reik tvoros, sautuvo, dyyydelio pikto suns.. ir but ten pastoviai. Tai ir liepteli ezeran tada galima daryt, ir aplinka tvarkyt.. rolleyes.gif Issipasakojau savo bedas taigi ax.gif
Labai aciu visoms patarusioms ka su pieva daryt notworthy.gif kaipir susidariau sarasa ka sodint, bet noriu pasitikslint, ar sausokoj pievoj galetu prigyt sie augalai:
ciobrelis, neuzmirstuole, gvazdikas (silinis/smiltyninis), lavanda, virziai, gvaizde, gostautine gaisrena, dantytoji raktazole? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 03, 13:10)
Labai susidomėjau ta protinga knyga  smile.gif Gal galėčiau sužinoti pavadinimą?

ta protinga knyga yra is serijos Mano Namai, vadinasi "Spalvos sode" 2008m. , 96 psl., kaina 22,80 lt. 4u.gif .

QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 03, 13:34)
Tik savaitgaliais bunam, na vasara kiek ilgiau.

tikrai liudna...
turbut geriausia iseitis butu nuolatinai apsigyventi biggrin.gif . Belieka susitaikyti su ta mintim, jei jau negali graziu augalu tureti, tai nors grazia vieta turi - kurios niekas nepavogs blush-anim-cl.gif2 .
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 03, 10:47)
būtent todėl wink.gif
Papildyta:

ne apie tai kalba, renkasi žmonės pagal reklaminius paveiksliukus, o realus vaizdas ne visus metus esti vienodas  bigsmile.gif

Paantrinsiu- VISOS tujos ziema paruduoja. Nors 'Smaragd' is tuju man graziausia. (siaip tai tuju as nemegstu..)
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 03, 14:34)
Sodyba pries 30metu tevai pirko, ir nuo tada daugmaz visalaik panasiai.. vienkiemis labanoro ezeryne.. tai ir nama plesdavo, kol pradejo absoliuciai nieko bentkiek vertingesnio nepalikinet. Tik savaitgaliais bunam, na vasara kiek ilgiau. Tvora neiseis saugiai apsitverti, nes ant ezero kranto sodyba, tai pagal ystatymus negalima pakrantes sau apsitvert (nors ji musu), o nuo ezero uzsitvert irgi nenorim. Teko pliaza "uzleist" svendrais, kad visu apylinkiu buduliai su bumcikais nebevaziuotu maudytis ir gert, baisu budavo iseit is trobos, bo ka tu jiems pasakysi - iseisi - tai dar galvon gausi, o jei labiau pyksiesi, tai dar troba padegs.. gi nebuna ten musu visalaik.. Vieta ten nuostabaus grozio, bet va- yra ir minusu todel. Taip kad dabar pas mus "laukine gamta", ir palyginus tylu ramu, bo kitu atveju reik tvoros, sautuvo, dyyydelio pikto suns.. ir but ten pastoviai. Tai ir liepteli ezeran tada galima daryt, ir aplinka tvarkyt..  rolleyes.gif Issipasakojau savo bedas taigi  ax.gif
Labai aciu visoms patarusioms ka su pieva daryt notworthy.gif kaipir susidariau sarasa ka sodint, bet noriu pasitikslint, ar sausokoj pievoj galetu prigyt sie augalai:
ciobrelis, neuzmirstuole, gvazdikas (silinis/smiltyninis), lavanda, virziai, gvaizde, gostautine gaisrena, dantytoji raktazole?  g.gif

raktazolei tai gali reikti biski pavesiuko, nes jeigu labai sausa ir saule kaitina lapai iskart suvysta. Turiu dantytaja, tai labai reaguoja i vandenuko stygiu
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 03, 15:05)
Paantrinsiu- VISOS tujos ziema paruduoja. Nors 'Smaragd' is tuju man graziausia. (siaip tai tuju as nemegstu..)

Tai gal jos pas mane nemirsta tada? unsure.gif
Atsakyti
Labukas,Tina kaip jusu budlejos zinau kad sejot ,pas mane silpnokai schmoll.gif
Atsakyti
Pas mane irgi labai mazutes, kazko labai letai auga. Dalis nunyko nuo pelesio. Man pilnai uztektu, jei issaugociau kelis daigelius.
Atsakyti
QUOTE(Aguonaa @ 2009 04 03, 12:38)
bet galvoju dar sulini gal apmuryt tom paciom plytom kaip sienele,

štai šį variantą rinkčiausi, suteikiant kvadrato ar stačiakampio formą - tos svyrančios tik į antrą vasaros pusę pilnai uždengtų vaizdą, o ir nuiminėti jas norint siurbti vandenį nei šis, nei tas mirksiukas.gif
Oj, neįsižiūrėjau atidžiau, ten nevisai statūs kampai, trapecijos forma gal geriau šulinį apmūrit, kad neiškrist visai iš dabar esamų rėmų wink.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 04 03, 17:43)
Tai gal jos pas mane nemirsta tada?  unsure.gif

o tai pagal ką sprendi, kad jos miršta? Tas parudavimas greičiau toks, kad atrodo jos kaip murzinos tokios wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 03 balandžio 2009 - 18:07
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 03, 09:31)
LT lygiai tas pat, nėra tvoros, tai ekskursiją sau praveda net šeimininkams esant  lotuliukas.gif

pas mane kazkada uzejo privatizuotojas tokis,atsisukau,ziuriu,kas cia toks po kiema varineja,o jis man-nieko nieko,as cia su seimininkais susitares ,metala turiu isvezt blink.gif Teko parodyti krypti lotuliukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 03 balandžio 2009 - 18:36