QUOTE(dange @ 2009 04 18, 16:07)
Kaip mes šioje temoje bevartytumėm CP ir natūralaus gimdymo rizikas, CP yra žymiai rizikingesnis ir traumatiškesnis gimdymo būdas motinai.
Atsakysiu, nes nesutinku, kad motinai CP yra traumatiskesnis ir zymei rizikingesnis. Kaip iseities taska imsiu save - gimdziau CP, suplanuotu, nes man netoli 40 ir leliukas gulejo kaip zvaigzdinas, nenusileido iki pat galo, o as nesiteiiau laukti nei vienos dienos virs nei yra skrita gamtos, nes maskui zali vandenys ir dideles galvos - acui nereikia. Mano CP viena is priezasciu, nes esu per sena naturaliam gimdymui. Bet tik tiek galiu pasakyti, kad tos kurios gimde naturaliai ilgai uzupakalio nepadejo, o as atsistojau pirma diena ant koju be problemu. Tik kateteris buvo nepatogumas 1 diena. Bet ... mano komentara nesupraskite kaip CP gynyba, bet supraskite, kad taip, kad abu procesai tiek naturalus, tiek CP - jeigu yra nevyke yra abu lygiai vienodai rizikingi tiek mamai, tiek vaikui. Tai vat jeigu man butu 25 ir leliukas guletu zemyn galva ir man gydytojas garantuotu normalu procesa, niekas CP nesidarytu, o eitu tik Naturaliu keliu, nes CPjuviukai yra labai alergiski, nes ju kunuose gimdymo metu neissiskiria hormonas, kuris issiskiria prie naturalaus gimdymo, nes leliukas taip pat kovoja. Ir mano mergaite neisimtis.
CP nera nerizikinga operacija, bet kaip minejau ir naturalus gimdymas gali suluosinti visam gyvenimui Pvz. mano drauges mergaite, gydytojas ja pilve apsukinejo. Vat sito tai nesiduokite nei si tolo! Nezinai koks amatininkas tai daro. Dabar mergaite visma gyvenimui paliesta cerebralinio. GImdykit naturaliai jeigu duomenys yra tam tinkami, planuokite CP jeigu matote bet maziausia "Bet". Dabar ne XIIV amzius, dantu nenuskausminus nelupa.
P.s. siais laikais repliu niekas nenaudoja. Naudoja guminu puoduka, kuris tik pagalba, o kartais l. reikalinga
Papildyta:
Giedre gimdos susitraukomo hormonas issiskiria is karto padavus papa. Man niekas nieko neleido, nes daviau papa is karto po CP.
Afrikoje moterys gimdo naturaliai, bet jumirtingumas del gimdos nesusitraukimo ypac didelis del to kad pagal ju paprociusvaiko mama negali matyti pirma savaite ar tai panasu laikotarpi. Tuo metu nesusitraukia gimdos ir labai didelis mirstatumas tik del to, kad vaikas nemaitinamas ir nesiskirai hormonas.
Todel dekit mergaites leliu prie papo ir jokiu vaistu nerieikes. JOkiu problemu po CP. TIk pasiimkit vitamino E nugrauztiems papams apgydyti.