Įkraunama...
Įkraunama...

Fabijoniškės: Vėrinėlis

Sveikos mamytės, vakar buvom užsirašyti ir apžiūrėti darželio. Užsirašėm nuo 2007. liepos mėn., tiesa, direktorės nebuvo, bet užrašė labai maloni vyr. auklėtoja. Aprodė grupę, labai patiko, kaip jau viena mama minėjo baldai nauji, tvarka man pasirodė ideali. Dar pastebėjau vieną pliusą, grupės rakinamos. Man paliko labai gerą įspūdį. bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif bigsmile.gif O darželis tik oficialiai yra rusiškas, nes kaip auklėtoja sakė, beveik visi vaikai iš lietuviškų šeimų. Tiesa pačios auklėtojos yra rusės, bent jau lopšelį, bet jos puikiai kalba lietuviškai. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos
Gal yra tokiu,kuriu vaikai lanko lopselines grupes? Norejau paklausti,ar dideles yra grupes? As ieskau darzelio, kur priimtu vaika nuo 2007 sausio men.
Atsakyti
Mano vidurinėlis pradėjo lankyti lopšelį, būdamas 2 metų ir 2 mėn. Kol kas tikrai patenkinti ir auklėtojom, ir grupės jaukumu, švarumu ir bendra tvarka. Grupė mišri, bėt atrodo, kad daugiausiai bendraujama lietuvių kalba. Grupėje, atrodo, užrašyta 17 vaikų, bet visi kas dieną nesusirenka. Nors kažkada auklėtoja pasiskundė, kad jei susirenka visi vaikai, nors tai būna tikrai retai, tai pavargsta ir jos, ir patys vaikai. Patinka ir tai, kad kiekvieną dieną bet kokiu oru vaikai yra vedami į lauką, nors ir trumpam.
Atsakyti
Mano sūnelis lanko "Vėrinėlį" nuo 1 m. 2 mėn. Grupė yra mišri: lietuviai, lenkai, rusai (proporcija panaši). Pagal sąrašą yra 10 vaikų, bet tiek nesusirenka. Auklėtojos ir šeimininkėlė labai geros ir aplinka labai jauki. Trūkumas: neveda į lauką (gal per sunku su mažiais)? Nuo birželio jau pereis į vyresnių grupę, kur dauguma lietuviukai.
Įvertinimas 9 balai.
Atsakyti
sakykit gal kas zinot tel sio darzelio, noreciau pabandyti uzrasyti saviske blush2.gif
Jei nesunku gal parasykit i az blush2.gif
Atsakyti
Sveiki mamytes, kas veda savo vaikucius i si darzeli. Vedu savo mazyle nuo 1,5 metuku i sita darzeli ir iki siu metu pradzios buvo nieko, o dabar prasidejo kazkos kosmaras. Visu pirma grupiu darbo laikas nuo 8,00 iki 17,00, o atvedus anksciau reikia keliauti i budincia grupe, kuri yra ryte viena o vakare kita. Antras dalykas, tas kad lietuviu grupeje su vaikais kalbama rusiskai. Trecia, tas kad i grupes priimta vaiku daugiau negu lovu yra grupeje. Ketvirta, kad i grupe priima segancius vaikus ir dar .Aukletojos pasidare piktos ir vaikus visai nepriziuri, gali taip apsirengti i lauka , kad baisu ziureti, nors vaiko spintelėje yra kruva drabuziu, tik auletojos tingi pasiziureti.

Vienu zodziu, labai nusiminiau.
Atsakyti
Na mes jau einame trecius metus ir tikrai labai labai patenkinti. Darzelio administracija tikrai stengesi padaryti viska ka gali, na o musu grupes aukletojos yta tiesiog sauniausios aukletojos :-). Nezinau kaip del lietuviu grupiu, mes einame i rusu grupe, nuo siu metu rasakalbiams yra papildomi lietuviu kalbos uzsiemimai, tao pat dar lankome sokius.
Tai pat musu grupeje visa laika yra labai svaru, ypac dabar, kai atejo musu pastovi aukle. Ir isviso, labai noreciau padekoti auklems, kad jos uz tokiu mazus pinigus dirba ir padeda aukletojoms, o darbas - tikrai nera is lengvuju!
Na o del to, kad aukletojos priima nepasveikusius arba ka tik susirgusius vaikus - tai tikrai reikia pirmiausiai kreiptys i tokius "tevelius", kurie atveda ligotus vaikus! Tai tikrai yra ant musu visu sazines.
Be to, tevialiai, bukite malonus - uzdarinekite VISAS LAUKO DURIS.

O Svety noreciau pasakyti - aukletojos tikrai netinginiauja, kai vaiku yra daug, o auke yra atostogose - tikrai yra sunku, as pati pora kartu padedavau aprrengti vaikus ir maciau kaip tai viskas vyksta.
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Mes taip pat vedame savo dukra i darzeli Verinelis. darzeli lankome jau 4 metai, taigi patirties turejome visose grupese. As asmeniskai noreciau padekoti visoms aukletojoms, jos visos dirba puikiai ir labai rupinasi musu vaikuciais, kad galetume ramiai dirbti. Aukletoju darbas yra is tiesu labai sunkus, pabandykime pabuti nors viena diena su 10-15 vaiku....
Del kalbu, noreciau priminti, kad sis darzelis nera lietuviu, todel visose grupese yra vaiku, kalbanciu ne vien lietuviskai, o kai kurie net nezino lietuviu kalbos. KAip aukletojos su jais susikalba, tai tik reikia zavetis ju sugebejimais smile.gif Dar karta aciu visoms.
O jau vaiku sveikata - tai tik tevu supratimo reikalas. Apsiziurekit, ir bendraukit su tais tevais, kurie atveda sergancius vaikus. Deja dar nesame tokie supratingi ir gerbiantys vieni kitus, todel atsiranda teveliu, kurie "neturedami kur deti", veda sloguojanciu ir kostincius vaikus. O kas is to seka, visos puikiai suprantame sad.gif

Taip pat nuosirdziai noreciau padekoti visai darzelio administracijai uz pastangas sukurti vaikas kuo jaukesnius antruosius namus. Per paskutinius 2 metus padaryta daug remonto ir atnaujinimo darbu. Linkiu visoms aukletojoms ir aukletoju padejejoms kuo sekmingiausio darbo, kuo daugiau nauju ideju ir kad teveliai padetu visas idejas igyvendinti supratingai ir pagarbiai bendradarbiaudami su jomis. Taip pat daug linksmu ir sveiku vaiku!!!
Atsakyti
Mes irgi turme patirties siame darzelyje. Lankom ji nuo 1.5 m , tai praejome 3 grupes , įskaitant ir lopšelinę grupę. Tai apie grupes kur mes ejome iki šių metų viskas yra gerai, ir auklėtojos geros aš nesiginčisiu. Bet Šitą grupę , kur lankome dabar tai yra nesąmonė.
Aš asmeniškai dirbu irgi nelengvą darbą ir išeinu į darbą kai visi namie dar miega. Iki tol kol nesusidurėm su konfliktais viskas buvo gerai, o dabar mano vyrui pasakė kad nepriims į grupę nesušukotą vaiką. Jis paiškino kad jis nemoka pinti kasyčių, o mamos jau nėra ryte. Ir išgirdo tokia frazė: "žinau aš viską - sedit internete visa laika, negalite kasyčių supinti schmoll.gif " Kai praeitais metai vedem dukrytę į rusų grupę tai nebuvo net žodžių kad reikia padaryti ryte tokią smulkmeną.
Atsakyti
Na, tikrai nesinori tiketi, kad aukletojos gali taip pasakyti.... Gaila jei tai yra tiesa sad.gif
Manau reikia pabandyt su aukletoja arba net su darzelio administracija spresti tokius individualius klausimus. Tikekimes, kad vyksta tiesiog nesusikalbejimas....

P.S. Mano vyras ir nemoka pinti kasyciu blush2.gif Sake, kad nesimokys lotuliukas.gif
Atsakyti
NA, o man vakar nemaloniai paaiskino, kad mes nepriklausom pagal namo nr. ir musu neuzrasys, dar beje labai sunkiai kalbejo lietuviskai, labai nemaloniai nuteike, nejaugi visi fabu darzeliai tokie jau uzimti unsure.gif
Papildyta:
beje, i darzeli pretenduojam po metu ir nesikalbejo verysad.gif verysad.gif vis sneka jums priklauso Vandenis ir Karusele, o jie net prasymu nepriima, tik gimus reikejo uzrasyt atseit....o as nezinojau, neseniai gyvenam fabijoniskese
Atsakyti
Na jo, tikrai fabijoniskese sunku i darzeli uzrasyti...
Sarasai jau 2009 metams sudaromi... sad.gif
Atsakyti