Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

p.s. beja, labai neblogos nuorodos, verta ir kitoms paziureti, gal rasite ka nors naudingo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(butybe @ 2009 06 10, 09:56)
p.s. beja, labai neblogos nuorodos, verta ir kitoms paziureti, gal rasite ka nors naudingo smile.gif

Tikrai neblogos nuorodos, reiks laisvalaikiu pasižiūrėti thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,
nesu didelė piešėja. tiesiog , man tai patinka, piešiu kas papuola... zmones , gyvunus, ar dar ka tikro piešt dar neismokau... jų ir nepiešiu, idedu albumo nuorodą, ir tikiuosi jūsų kritikos......
beje, ne koks menas gaunasi su flomasteriais.........

mano teplionės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbuziuke: 12 birželio 2009 - 16:31
QUOTE(arbuziuke @ 2009 06 12, 17:30)
sveikos,
nesu didelė piešėja. tiesiog , man tai patinka, piešiu kas papuola... zmones , gyvunus,  ar dar ka tikro piešt dar neismokau... jų  ir nepiešiu,  idedu  albumo nuorodą, ir tikiuosi jūsų kritikos......
beje, ne koks menas gaunasi su flomasteriais.........

mano teplionės

tai kodė taip jau, su flomasteriais? smile.gif kodėl nebandot su dažais? regis jum akriliniai tiktu labiausiai. 4u.gif o va tuos nespalvotus ir toliau pieškite su flomateriais (ar gerai supratau - juk jie irgi su flomasteriais daryti?)
šiaip geriau įsižiūrėjus tikrai įdomūs darbai - dekoratyvumas, išraiškinga linija, o labiausiai patraukė intriguojanti dinamika (kuri kiekvienam darbe vis kitokia). bigsmile.gif ar senai piešiat? gal mokotės menų kur nors?

p.s. ir dar man krito į akį jūsų saulės leitmotyvas.. thumbup.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 birželio 2009 - 01:34
QUOTE(trr @ 2009 06 13, 01:32)
tai kodė taip jau, su flomasteriais?  smile.gif kodėl nebandot su dažais? regis jum akriliniai tiktu labiausiai.  4u.gif o va tuos nespalvotus ir toliau pieškite su flomateriais (ar gerai supratau - juk jie irgi su flomasteriais daryti?)
šiaip geriau įsižiūrėjus tikrai įdomūs darbai - dekoratyvumas, išraiškinga linija, o labiausiai patraukė intriguojanti dinamika (kuri kiekvienam darbe vis kitokia).  bigsmile.gif  ar senai piešiat? gal mokotės menų kur nors?  

p.s. ir dar man krito į akį jūsų saulės leitmotyvas..   thumbup.gif    cool.gif

nespalvoti , rašaliniu parkeriu, kartais juodu , kartais mėlynu , kiti pieštuku , mokytis niekur nesimokiau , dabar gailiuosi.piešiu , visalaik po truputi , tik šiemet kažkodėl daugiau.... mėginau veidus piešti , įkelsiu savo bandymus.
niekad nepaišiau su spalvomis, nesenai atradau kad jos yra, tai ir pasirinkau kolkas flomasterius, kartais pieštukus spalvotus....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbuziuke: 13 birželio 2009 - 15:41
QUOTE(arbuziuke @ 2009 06 13, 16:31)
nespalvoti ,  rašaliniu parkeriu, kartais juodu , kartais mėlynu , kiti pieštuku , mokytis niekur nesimokiau , dabar gailiuosi.piešiu , visalaik po truputi , tik šiemet kažkodėl daugiau.... mėginau veidus piešti , įkelsiu savo bandymus.
niekad nepaišiau su spalvomis, nesenai atradau kad jos yra, tai ir  pasirinkau kolkas flomasterius, kartais pieštukus spalvotus....

tuo labiau, jei nesimokėt, vadinasi neblogai valdote liniją ir jaučiate spalvas tskant iš prigimimo bigsmile.gif . įžiūriu ten ir daugiau kai ką gero.. smile.gif gal tikrai be reikalo nesimokėte meno.. mirksiukas.gif
pabandykite su dažais, man tiesiog įdomu, kas gausis.. 4u.gif
su veidais neskubėkite, tai jau "aukštasis pilotažas". jei norite išmokti piešti daiktinę aplinką (t.p. ir žmogų) pradėkite nuo paprastesnių daiktų - kėdės, butelio, čiumodano.. biggrin.gif pažiūrėkite šiek tiek teorijos, (čia aukščiau buvo kelios geros nuorodos), nes iš karto pradėti "iš akies" ir dar gyvus padarus bus sunku, gali ir norą atmušti. o abstrakcijos jūsų puikios, neapleiskite jų 4u.gif nežinau kaip tie darbai atrodytų gyvai pamačius, bet regis yra juose tam tikra energija... rolleyes.gif 4u.gif
(ir jei ne paslaptis, kiek jums metų? 4u.gif )
p.s. a, va, jau mačiau ir veidus smile.gif , na tikrai neblogai, bet šiaip patarčiau vengti kopijuoti nuotraukas, nes piešiant veidus iš nuotraukos ir neturint teorinių žinių neišvengiamos šiokios tokios klaidos ir iškraipymai, kadangi nuotraukoje nesijaučia erdvė bei daikto tūris. 4u.gif bandykite piešti iš natūros..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 birželio 2009 - 22:39
O kuom skiriasi aliejus nuo akrilo?
Menkutes savybes žinau. Tarkim: akrilas džiūsta labai greitai, aliejus netaip, aliejui reikia terpentino, akrilui - ne...
Žodžiu įdomu būt išgirsti "gyvos" patirties tapančiųjų blush2.gif
Atsakyti
Tapau aliejumi, akrilu, tempera portretus, peizažus, natiurmortus, abstrakcijas pagal Jūsų užsakymus smile.gif
altukis@gmail.com
Keletas mano darbelių: http://pazintys.draugas.lt/?pn=218113
Atsakyti
QUOTE(M.m.P @ 2009 06 14, 20:07)
Menkutes savybes žinau. Tarkim: akrilas džiūsta labai greitai, aliejus netaip, aliejui reikia terpentino, akrilui - ne...
Žodžiu įdomu būt išgirsti "gyvos" patirties tapančiųjų  blush2.gif

na tikiuosi tapytojai mane pataisys jei ką, bet manyčiau būtent dėl to džiūvimo laiko akrilas labiau tinka vienokiems, greitesniems darbam (pvz. plokštuminiams, dekoratyviems, kur lygiai viena spalva padengiami tam tikri plotai) o aliejus labiau tinka kitokiems, sudėtingesniems darbam (pvz., kai norima parodyti vaizduojamo daikto apimtį/tūrį/erdvę su visais šešėliais, refleksais, kai reikia išgauti subtilių atspalvių gausybę, švelnius, minkštus spalvų perėjimus ir t.t. nes gali ilgai maišyti, taisyti tiesiog drobėje). žinoma tai nėra taisyklė, tiesiog žinant medžiagos specifika ir savo tikslus/stilių patogiau išnaudoti jos galimybes.
regis akrilas ir pigesnis. taip pat, kadangi jis sintetinis, skiriasi šiek tiek spalvos ryškumas, grynumas, minkštumas, šviesos atspindėjimas, etc.. na, buvo ten XX a. kažkuris dailininkas, kuris naudodavo vienam darbe ir tuos ir tuos dažus kaip tik tam, kad parodyti jų skirtumą. (jei atkasiu katras parašysiu). kas turit pabandykit patys pusę drobės padengti raudonais akriliniais dažais, kita puse raudonais aliejiniais ir (kai išdžius) pamatysit. biggrin.gif guašas dar pigesnis, jis irgi greitai džiūna, bet džiūdamas smarkiai pašviesėja, bijo vandens, nėra patvarus ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 14 birželio 2009 - 22:44
QUOTE(butybe @ 2009 06 10, 09:56)

Smagu,kad patiko smile.gif Man tos nuorodos uzziebe meile akvarelei-ko anksciau nejauciau biggrin.gif - ir kuo toliau-tuo labiau ta akvareline tapyba dziaugiuosi-anoji yr toks elegantiskas ir paslaptingas dalykas, kartais nenuspejamas, labai siltas.. Ale aliejiniai dziuva kampelin pamesti.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(M.m.P @ 2009 06 14, 20:07)
Žodžiu įdomu būt išgirsti "gyvos" patirties tapančiųjų  blush2.gif

Kai buvau jauna durna, su akrilu dazydavau paveikslu remus-nes jiems spalvu visokiu spec norejau..Su akrilu taip pat ir keramikos dirbinius dekoravau-neblogai,jei vandens negauna..O vat remai spalva laiko puikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(butybe @ 2009 06 09, 09:54)
     Kad maziau butu painiavos galiu truputi prisistatyti. Metu man 30.  Piesti pradejau kazkur pries metus. Atradau silko tapyba. Profesionalios dailes nesimokiau, todel i daugeli dalyku kas uzkliuna jums net demesio neatkreipiau. Piesiu tai kas eina is sirdies, o ne sustatytus natiurmortus. Kai kurie darbai piesti siaip pasipaisymui, pasizaidimai susipazinimui su silku. Kiti man turi gilesne minti ir man yra malonu, kad jus tai pastebejote. Del techniniu dalyku, tai sutinku, kad is profesionalios puses vertinant yra daug trukumu, todel stengiuos mokytis,  bet mano poziuris toks, kad technika visgi neturi uzgosti dvasios.

visa sirdimi pritariu. gal del to kad esu tokia pat savamoksle ir bandytoja kaip Butybe.
kazkuri uzsimine, kad jei ne pardavimui, tai viskas gerai... o as manau, kad jei perka, tai kodel neparduoti tongue.gif . juk tai ir yra didziausias ivertinimas. juk ir zmones visokie - vienam, kuris ne negirdejes tu meno tiesu, mieliausias paprasciausias ant gatves pirktas ''berzelio ir upelio'' paveikslas, kuris daznai neturi nei menines, nei kokios moralines reiksmes .o zmogiskaja prasme man nera prastesnis zmogus , kuris augina karves ir tuo dziaugiasi, negu tas, kuris sedi kurnors ''aukstai'' ir kazka burnoja . tai tegu tas kaimietis ir perka tuos pseudomenininku paveikslus (tarp kuriu ir as), o tam aukstajam tegu jau lieka tikru menininku. vienas dziaugsis spalvomis, perteiktomis nuotaikomis, o kitas gal tik didele kaina.
ir mano kuklia nuomone daznai tie tikrieji menininkai isvis atsiriboje nuo zmoniu poreikiu, o kuria tik sau 4u.gif

atleiskit uz tokius krastutinumus, nieko nenoriu izeisti, tiesiog turiu galvoje tik krastutinius variantus, o tarp ju yra dar daug visokiu ir tikrai ne blogiausiu ax.gif

daznai paskaitineju sia temele. dabar ji labai pagyvejo atsiradus dviem kritikem thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 15 birželio 2009 - 19:24
naca, pritariu 100% drinks_cheers.gif
Atsakyti