QUOTE(Tamsioji ugnis @ 2009 09 10, 16:37)
Aliejų naudok skiedimui dažų, atrodys gražiau nei terpentinu bet džiūs ilgiau...Plaut aliejumi nelabai kokia mintis...O beto aliejus juk klaikiai brangus...
Dailės parduotuvėse pirkti yra juokinga...už mažą buteliuką užmokėsit 6-7 lt, o kiekis ten yra 120ml...o Ermitaže 500ml butelį nupirksit už 3 lt...Vat ir užteks 5 darbam maždaug...O beje paletės plauti nereikia, tai laiko gaišinimas...ir pirkti jos nesiulau...paimkit paprastą kartoninę dėžę ir nupjaustikit į gabalus...na ir naudokit kaip palėtę...Panaudojus išmesit, arba galu gale likus dažų ant jos padėkit kur ant spintos, o gal kitą dieną vėl įkvėpimas bus, o dažai bus nenudžiuvę
O šiaip tai geriausia yra fairis...Nepamirškim kad dažai juk aliejiniai, o fairis plauna alieju

su fairiu lengviausiai nuplausit rankas, paletę, teptukus ir rubūs jei sutepsit...va o nuo paletės dažų likučius nugrandom su popierium, pvz laikraščiu
Papildyta:
Vat yra toks klausimas:
Ar kas pardavinėjat savo darbus? Kaip reklamuojates? kaip nustatot kainas?
Man paskutiniu metu labai aktuali tema, neduosanti ramybės...Bijau pervertinti save, o nuvertinti irgi nenorėčiau, juk meno kūrinis yra daugiau nei papuošimas namams, tai kodėl jis turėtu kainuoti mažiau nei mandros firmos bateliai...
Nu žodžiu psichologinė problema tokia pas mane...jaučiu kad pats laikas tuo užsiimti, nes menas man ne tik šiaip sau hobis o ir pragyvenimo šaltinis turėtu būti...bet vis nesiryžtu...
Nu papasakokit kas nors prašau
Už 500 ml terpentino Senukuose mokėjau apie 7 lt

Kur už 3 rasti? Skaičiau dailininko vadove, kad sėmenų aliejus geltonuoja vėliau. Na reikės pabandyti nusipirkti ir jo. Dėl paletės nebloga mintis, bet jau buvau nusipirkusi... Manau reikės naudoti kartoną, nes po praito karto vonia neatsiplauna kai kur

Mačiau kiti dailininkai dažus maišo ant stiklo. Gal lengviau nusivalo

Po stiklu baltas popierius... Kaip grafikoje.
O dėl feirio, aš tai stengiuosi jo vengti. Ir su muilu geriausiai nusiplauna
Dėl pardavinėjimo man taip pat aktuali tema. Jau reiktų pradėti iš to gyventi. Bet kaip nustatyti tą kainą... O dabar ir krizė. Reikia nusiteikti, kad darbelis ne iš karto ras savo pirkėją. Aišku tūkstančiais irgi būtų nesąmonė tikėtis. Reikia žiūrėti kiek laiko skiri darbui, vien kiek drobės su dažais kainuoja, teptukai...O kur dar idėja... nebent visa serija darbų su ta pačia idėja

O gal pasidairyti internete, kiek prašo už darbelius, kurie atitinka tavo manymu, tavo lygį. Pats turi atrasti tą pusiausvyrą, kad ir tu netaptum nuskriaustas... Kai pagalvoji, čia tikrai ne pramoninė gamyba, o vienetiniai darbai. Nustembu pamačiusi parduotuvėse reprodukcijas. Matosi, kad netapyta, o kažkokiu būdu atspausdinta. O kaina virš 300, už kompiuterio darbą... Žmonės nesusidūrę su daile, neatskiria kas yra kas. Svečiuose mačiau reprodukciją, o žmonės mano, kad darbas tapytas dailininko.
Pasidalinkite savo samprotavimais