Pakonsultuokit, kepėjos, ar ne per riebu su Dvaro grietine? Nesivelia po burną tas riebumas?
Ką geriau naudoti kremui - želatiną ar standiklį?
Norėčiau daryt su natūraliu jogurtu, bet bijau patirti fiasko, ypač kai planuoju Naujiems Metams išsikept...
Beje, kiek laiko laikyt šaldytuve? Parą? Jei ilgiau, ar neaptiš, nepasidarys per minkštas nuo kremo?
Ačiūūūū
o as likau labai isgirta
visiems malkutes labai patiko. dariau pirma karta, tad pati nezinojau, nei koks skonis, nei ar pavyks, bet...nenusivyliau
malkutes gerai persigere, tikrai nebuvo kietos, ir kremas nebuvo per riebus( ko labai bijojau, nes dejau riebia grietine), zodziu, dedu dideli pliusa prie sio tortuko
o ir ant stalo efektingai atrodo




Seniai buvau nusižiūrėjusi šito torto receptuką, bet vis nesiryžau. Dabar manau apsispręsiu (padrąsinta sapetrausk sėkmės) ir Naujųjų sutikimo vakarui pavaišinsiu svečius "malkomis"

QUOTE(sapetrausk @ 2009 12 27, 13:10)
o as likau labai isgirta
visiems malkutes labai patiko. dariau pirma karta, tad pati nezinojau, nei koks skonis, nei ar pavyks, bet...nenusivyliau
malkutes gerai persigere, tikrai nebuvo kietos, ir kremas nebuvo per riebus( ko labai bijojau, nes dejau riebia grietine), zodziu, dedu dideli pliusa prie sio tortuko
o ir ant stalo efektingai atrodo 




Ar viską darei tiksliai pagal receptą? Ir Dvaro grietinę naudojai?
QUOTE(Lusasita @ 2009 12 26, 22:04)
Gali buti kad ir del kiausinio kietokos




Taigi visoms sekmes gaminant ir atrandant savus receptelius

QUOTE(vija @ 2009 12 27, 15:31)
Ar viską darei tiksliai pagal receptą? Ir Dvaro grietinę naudojai?
viska dariau pagal receptuka,nieko nekeiciau


Papildyta:
QUOTE(mildux @ 2009 12 27, 15:22)
Seniai buvau nusižiūrėjusi šito torto receptuką, bet vis nesiryžau. Dabar manau apsispręsiu (padrąsinta sapetrausk sėkmės) ir Naujųjų sutikimo vakarui pavaišinsiu svečius "malkomis" 

siulau tikrai pabandyti. as irgi dariau pirma karta, bijojau, kad nesigaus, bet viskas pavyko gerai(o kulinare tikrai didele nesu


Pasirodau savo malkas

Aš dariau pirmą kartą ir iškarto du tortus lb bijojau kad nepavyks bet žinokit visiems patiko
Truputį kam kils klausimų galiu parašyt kaip dariau: cukraus stiklinės į greitinę pilnai pakanka ir saldumas geras buvo
Grietinė buvo 30 riebumo man sočiai riebiau tikrai nereikėjo. Uogos buvo įvairios vyšnios serbentai raudoni agrastų uogienė su ja vargo turėjau nes sunkoka susukti, bet jei kruopščiai užsuki niekas neišbėga
Geriau dėti grietinėlės standiklį nes su želatina masė truputį skystoka buvo kad ir palaikiau šaldytuve bet įsigėrė lb gerai į malkas.
Kitą kartą darysiu bet malkas darysiu trumpesnes nes lb jau ilgas tortas gavosi

Aš dariau pirmą kartą ir iškarto du tortus lb bijojau kad nepavyks bet žinokit visiems patiko

Truputį kam kils klausimų galiu parašyt kaip dariau: cukraus stiklinės į greitinę pilnai pakanka ir saldumas geras buvo


Kitą kartą darysiu bet malkas darysiu trumpesnes nes lb jau ilgas tortas gavosi

astulle , malkutes labai dailios
kvieciu ir as pasivaisinti mano malkutemis


kvieciu ir as pasivaisinti mano malkutemis


as vis nepasirystu gamint, nors ilendu i temele pastoviai , ir labai jau gundanciai atrodo malkytes... bet vaikai nevalgo torto, jei yra vysniu ar kitokiu uogu - vaisiu ( vat ir juodaji miska pabrokijo, nes su vysniomis) O man toks geras derinys atrodo

Pirma karta "malkas " kepiau ,kreivokos gavosi
,bet skonis superinis ,man nepatinka su uoginiais pertepimais tortai ,bet sis



Kaip skaniai atrodo jusu malkos, labai uzsimaniau

QUOTE(Lusasita @ 2009 12 28, 13:34)
as vis nepasirystu gamint, nors ilendu i temele pastoviai , ir labai jau gundanciai atrodo malkytes... bet vaikai nevalgo torto, jei yra vysniu ar kitokiu uogu - vaisiu ( vat ir juodaji miska pabrokijo, nes su vysniomis) O man toks geras derinys atrodo 

Nu tu ne viena tokia stabdis, aš irgi vis čia įlendu ir jau bręstu naujiems metams pasidaryt. Vaikai ir pas mane nevalgys, bet man pačiai išbandyt baisiai knieti...