Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2009 04 07, 23:34)
noriu recepto ax.gif

Ryziu kotletai, i isvirtus ryzius musame kiausini, dedame prieskoniu ir krakmolo ir kepame ant silpnos mases kotletukus
Atsakyti
siandien pusrytukam pabaigiau saltibarcius, yra dar kopustiniu kotletuku, ir virsim vakarienei sardeliu su bulvem smile.gif
Atsakyti
Šiandien pakepinau vakarykščias virtas bulves , į marinuotus grybus įdėjau grietinės, įpjausčiau svogūnų ir MB labai patenkintas liko
Rytdienai turiu virtų makaronų g.gif tai gal reiks su kokia konservuota paprikų-cukinijų-pomidorų mišrainę patroškint ax.gif O vakarienei trauksiu iš kameros savo šaldytų cepelinų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 07, 21:39)
na kepiau farso - kopustu kotletukus. vyrui kai kurie skanus kai kurie siaip sau, matyt papuole kopustu daug. mazius paragavo sako kakaaaaaaaaa... biggrin.gif jau jo tai neapgausi, am mesos gabala isvirk ir paduok, va tada tiks. smile.gif bet siaip man visai patiko  thumbup.gif dejau puse farso puse kopusto, kiausini viena ir kepiau smile.gif patusinau su padaziuku.

as ir vakar kepiau. tik turejau virot krutineles vistos. sudejau ir kepiau plonus blynukus. MB patiko, sake kepsim ir dar kada. o as tai isvis apsivalgiau, kaip skanu lotuliukas.gif
Atsakyti
Vakar Maximoje prisipirkau šaldytų sterkinių nototenijų 5,49 Lt/kg tai šiandien valgysim žuvytę
Atsakyti
siandien planavau virt kauliukus ir raugintu kopustu sriubyte. bet kadangi pasninkas, tai apsieisim be mesos (be to pamirsau kaulus isimti is kameros doh.gif ) kepsiu varskes apkepa, receptas is sm platybiu. dar norintys gales pasikepti bulviu, man uzteks ir apkepuko. smile.gif
Atsakyti
Šiandien guliašas (mes nepasnikaujam blush2.gif ) maniškis jau nuo vakar zirzia kaip nori to guliašo. ryte jis dar likusius šaltibarščius suvalgė. bet galvoju nueiti į parduotuvę nusipirkti dar kefyro ir padaryti truputį šaltibarščių, MB labai juos mėgsta, nepabosta jam juos valgyt. agurko, kiaušinių, laiškų, burokėlių, krapų turime, tai lieka tik kefyras
Atsakyti
as siandien nieko nedarysiu , nes tvarkausi va nuo ryto doh.gif tad vat tik mazajai i orkaite pasitroskinti dvi blauzdeles imeciau su bulvemis ir viskas, tuo paciu ir as uzkasiu smile.gif
Atsakyti
nu nevelykinė visai bet:

prieš kelias dienas dariau tokios duonos sriubos, gal kas žinot kitokį receptą bet:
reikės:
juodos duonos riekės (mažam puodukui- o patariu vis tik nuo mažo puoduko pradėt- gal nepatiks) tinka ir plutelės duonos
3 bulvių,
1 mažo svogūno
paspirginimui lašinukų, jei nėr- bet ko kas suteiktų nors kokį rūkytą skonį.
kas mėgsta valgo su grietine- kiti be- man skaniau su grietine 4u.gif

darome taip- sutrupini duoną ar supjaustai ir sumeti į puodą (jei duona labai sužiedėjusi sumetam- suminkštės su šakute sumaigom ir suverčiam į vandenį. palaukiam kol pasidarys vanduo rudas- o trupinukai visai atskiri ir minkšti- suverčiam kubeliais supjaustytas bulves, kai jos išverda- supilame paspirgintus spirgučius ir iškeptus svogūniukus- dar paverdame- įdedame druskytės ir pipiriuko pagal skonį.
patiekiama su grietine- ar be
SKANAUS.

P.S. jei neturit nei spirgų nei jokio kito kvapnaus daikto gal tiks ir sultinio kubelis- bet niekad endariau su juo.

Ir daar- jei patiks- į tokią sriubą galima dar dėti kleckus- jie daromi iš ruginių miltų. bet aš nebandžiau niekad- nes kaime daroma tokie kleckai tada kai duona kepama- bijau kad neišeitų iš paprastų ruginukų



Ir prie viso to:
TOKIOS SRIUBOS MANO BRANGIAUSIASIS NEVALGĖ nors jis ir iš nedidelio miestelio kilęs bet apie donzupę nieko negirdėjęs ir vaizdas jam buvo nepriimtinas- o man patinkanuo vaikystės- ir mano mažąjai patinka- nors duoną valgo retai bet šios sriubytės net 2 lėkštes išvalgė thumbup.gif . O visa kitą teko man kapot.


Kita:
Nepamirškime- jau prasidėjo dilgėlės ir rūgštynės- jei yra koks sodas- ar pas draugus sodelis- apsilankykite ir apvaikščiokite pakamper- dažniausiai dilgėlės jau sudygusios o rūgštynės irgi. Mes darome tokią sriubytę:
gryžtam iš sodo pavargę- parsivežame saujelę rūgštynių ir tiek pat dilgėlių.
nuplaunu (neplikau- nes dilgėlių šereliai dar labai švelnūs)
Taigi reikės:
saujelė dilgėlių
saujelė rūgštynių
3 bulvių
šaukšto grietinės
kubelio sultinio arba paspirginti sriubytę

ir paprasta- sumetu bulves- kai jos baigia virti sumetu rūgštynes ir dilgėles ir paspirgau- kai rūgštynės paruduoja- vualia- sriuba jau išvirusi. įdedu šaukštą grietinės ir skanaus.
TAi viena iš mėgstamiausių MB pavasarinių sriubų- deja verdu per metus tik 4 kartus- kol dilgėlės patampa per didelės.
Kodėl dilgėlės paklausit? jose daug geležies taigi sveika kraujui. Vitaminas C iš rūgštynių deja išnyksta- bet geležis lieka... smile.gif
Papildyta:
nu nesusivaldau- dar:
paimi makaronus tokius vamzdelius ne pačius storiausius bet antrus pagal storį, prikimši faršo
sustatai puode
pripili vandens kad semtų 2/3 tų makaronų-
ant silpnos ugnies verdi...

Labai skanu- gaunasi- išpindėję makaronai lotuliukas.gif
Atsakyti
na o dėl lenkijos: pas mus atsidarė lenkiškų prekių parduotuvė (veiksmas Vilnius, Savanoriai) tai nepasakyčiau kad ten jau TAIP pigiau:
pvz: hotdog dešrelės atidarymo proga kg kainavo 5,59, MAximoje 7,29 ar tai 7,99... bet dabar nuėjus pamačiau kad tos dešrelės jau 7,29 kaip ir maximoje.

O šiaip: pvz mačiau tokį čiūdą: VERŠIENOS sardelės. taip veršienos- 10,Lt nu nusipirkau 0,5kg. išviriau- neišsipūtė, nesprogo, neištekėjo- prapjaunu- specifinio kvapo nėr- normalios mėsos kvapas- mes su MB apšalę suvalgėm VISKĄ, aš 1 sardelką, mano dukrelė irgi 1 sardelką, o MB viską kas liko- 4 sardelkas lotuliukas.gif kitą kartą pirkus dėkui dievui mažesnės buvo

dar- vaikiškos dešrelės kg 10Lt sudėtis: 92 proc vištienos file. kita: vanduo, krakmolas, prieskoniai ir keletas e.
neišipūtė, netekėjo, atsikandus- traškios, ir 0,5kg l.l.l.l.l.l. daug vaikui tiesa aš visada nulupu (jos mažytės) tai verįdu iš karto 4 vnt)
dar- nugarinė rūkyta švenčių proga buvo 12,99, ne švenčių: 15,99 (nu preimetu kad 0,99cnt- nes nepamenu- o juk dažniausiai būna 0,99) skani, švelni, ne sausa.
ką dar pirkau čia: ai vištienos file 12,99 Lt. bet file radau 1 kauliuką ir kremzlės šiek tiek lotuliukas.gif bet nieko- kvaiša 1 paprašiau tai padavė visą (o aš tikėjausi kad ten po pusę) nu niekis- padariau visai šeimai tokio ale troškinuko- smulkiai supjausčiau- apkepiau, primečiau krapų šaukštą pomidorų padažo ir su bulvytėm mmmm kaip skanu buvo.
nu ką dar ragavom: dar picos kumpį ragavom- nu vištienos file su sūriu ir su paprika- vienas- be nieko labai skanu- su duona man nepatiko- tai vieną be nieko ir valgom- valgom ir inkščiam kad pinigų mėtymas lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2009 04 12, 14:30)
nu nevelykinė visai bet:

prieš kelias dienas dariau tokios duonos sriubos, gal kas žinot kitokį receptą bet:
reikės:
juodos duonos riekės (mažam puodukui- o patariu vis tik nuo mažo puoduko pradėt- gal nepatiks) tinka ir plutelės duonos
3 bulvių,
1 mažo svogūno
paspirginimui lašinukų, jei nėr- bet ko kas suteiktų nors kokį rūkytą skonį.
kas mėgsta valgo su grietine- kiti be- man skaniau su grietine  4u.gif

darome taip- sutrupini duoną ar supjaustai ir sumeti į puodą (jei duona labai sužiedėjusi sumetam- suminkštės su šakute sumaigom ir suverčiam į vandenį. palaukiam kol pasidarys vanduo rudas- o trupinukai visai atskiri ir minkšti- suverčiam kubeliais supjaustytas bulves, kai jos išverda- supilame paspirgintus spirgučius ir iškeptus svogūniukus- dar paverdame- įdedame druskytės ir pipiriuko pagal skonį.
patiekiama su grietine- ar be
SKANAUS.

P.S. jei neturit nei spirgų nei jokio kito kvapnaus daikto gal tiks ir sultinio kubelis- bet niekad endariau su juo.

Ir daar- jei patiks- į tokią sriubą galima dar dėti kleckus- jie daromi iš ruginių miltų. bet aš nebandžiau niekad- nes kaime daroma tokie kleckai tada kai duona kepama- bijau kad neišeitų iš paprastų ruginukų
Ir prie viso to:
TOKIOS SRIUBOS MANO BRANGIAUSIASIS NEVALGĖ nors jis ir iš nedidelio miestelio kilęs bet apie donzupę nieko negirdėjęs ir vaizdas jam buvo nepriimtinas- o man patinkanuo vaikystės- ir mano mažąjai patinka- nors duoną valgo retai bet šios sriubytės net 2 lėkštes išvalgė thumbup.gif . O visa kitą teko man kapot.
Kita:
Nepamirškime- jau prasidėjo dilgėlės ir rūgštynės- jei yra koks sodas- ar pas draugus sodelis- apsilankykite ir apvaikščiokite pakamper- dažniausiai dilgėlės jau sudygusios o rūgštynės irgi. Mes darome tokią sriubytę:
gryžtam iš sodo pavargę- parsivežame saujelę rūgštynių ir tiek pat dilgėlių.
nuplaunu (neplikau- nes dilgėlių šereliai dar labai švelnūs)
Taigi reikės:
saujelė dilgėlių
saujelė rūgštynių
3 bulvių
šaukšto grietinės
kubelio sultinio arba paspirginti sriubytę

ir paprasta- sumetu bulves- kai jos baigia virti sumetu rūgštynes ir dilgėles ir paspirgau- kai rūgštynės paruduoja- vualia- sriuba jau išvirusi. įdedu šaukštą grietinės ir skanaus.
TAi viena iš mėgstamiausių MB pavasarinių sriubų- deja verdu per metus tik 4 kartus- kol dilgėlės patampa per didelės.
Kodėl dilgėlės paklausit? jose daug geležies taigi sveika kraujui. Vitaminas C iš rūgštynių deja išnyksta- bet geležis lieka... smile.gif
Papildyta:
nu nesusivaldau- dar:
paimi makaronus tokius vamzdelius ne pačius storiausius bet antrus pagal storį, prikimši faršo
sustatai puode
pripili vandens kad semtų 2/3 tų makaronų-
ant silpnos ugnies verdi...

Labai skanu- gaunasi- išpindėję makaronai lotuliukas.gif

Labai aciu, kad pasidalinote tokiais sauniais receptais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 04 12, 17:58)
Labai aciu, kad pasidalinote tokiais sauniais receptais 4u.gif

4u.gif
tai įkvėpimas pagavęs buvo 4u.gif
o šiandieną aš darysiu va ką:
pusryčiams- kiaušinienės su bulvėmis ir lašinukais.
pietums: bus kepsneliai iš nugarinės (pirkau maximoje po 13,99 apie 1 kg buvo- padalinau į 3 dalis- taigis bus 3 kartams- nelabai taupus maistas- bet MB į darbą eis... reik mėsos lotuliukas.gif patieksiu su bulvėmis, mažylei dar su agurku jei po priešpiečių liks.
Vakarienei virsiu perlinių kruopų ir žirnių sriubos... kodėl taip keistai? ogis Aš nemėgstu žirnių sriubos- MB perlinių kruopų- o maišytą valgom abu lotuliukas.gif . Aišku sriubą spirginsiu (nes turiu lašinukų šaldiklyje- pats geriausias daiktas yra kaimiški lašinukai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klepesova: 14 balandžio 2009 - 07:57