Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(ssiimmaa @ 2009 06 05, 15:58)
1.  lotuliukas.gif oi negaliu net balsu susijuokiau biggrin.gif lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif
2. brangoki kopustai sakyciau  thumbup.gif

lotuliukas.gif doh.gif oi ax.gif

Ale kaip prisiviriau šaltienos, tai MB jau naktį apie 12 įlindęs į šaldytuvą vieną bliūdelį ištuštino. Užteks dar kelioms dienoms ax.gif Kopūstų tai visą galvutę suvariau į salotas vakar, bet šiandien jau pabaigėm. švieži, tai taip greit suvalgėm ax.gif
Papildyta:
QUOTE(deimapov @ 2009 06 05, 15:34)
kur kur kur čia?


cestos parduotuvėje ax.gif
Papildyta:
QUOTE(joliteee @ 2009 06 05, 19:41)
As tai norfoje varskes 200g, po 0.95 lt prisipirkau, tai siandien buvo virtu bulviu-varskes blyneliai su majonezo-tomato padazu, ir pieno kokteilis su avietemis

Dar pigiau ax.gif Cento parduotuvėje po 1,28 pakelis. Ir tai 3 pasiėmiau. Kartais užeina noras ir vienos varškės. Arba braškes užpilu su cukrumi, palaikau, kai atsiranda sirupo ir tada ant varškės ir pats skaniausias desertas rolleyes.gif
Šiaip ir faršo nusipirkau, sakiau, reiktų pabandyt čičinskus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 06 birželio 2009 - 15:32
Pusryciams miltiniai blynai su krabu lazdelemis
Pietus-vakariene balandeliai, bulves ir salotos (pomidorai, agurkai, svogunu laiskai, grietine), kadangi buvo kopustas mazas, tai atliko farso, ir mazu kopustu lapu tai viska sukepinau ant keptuves skaniau nei balandeliai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joliteee: 06 birželio 2009 - 16:09
QUOTE(mickute7 @ 2009 06 06, 16:26)
cestos parduotuvėje  ax.gif

pas mus nėra cestos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2009 03 31, 11:44)
Pas mus snd likusi zuviene, o vakarienei keptos bulves su kefyru
gal galit man pasakyti kaip saltiena virti? apverdu kalakuto koja, nudarineju ir ka toliau? uzpilti ta skysti kur vire ant mesytes? bet zelatinos ten reikia deti kokios ar ne? blush2.gif  4u.gif

Šaltieną verdu iš kiaulienos kojų ir pusgalvio. Bus skaniau, jeigu įdėsit ir ausį ar uodegą, taip pat gabalėlį jautienos su kaulu arba vištos šlaunelę. Taigi viską sudedi į kuo didesnį puodą, pusgalvį, žinoma, reikia sukapoti, užpili vandeniu ir verdi kokias dvi valandas, kol mėsa atsiskiria nuo kaulo. Beje, šlaunelę reikia dėti vėliau. Įpusėjus virti, įdedi druskos, prieskonių, pipirų, lauro lapų, keletą nepjaustytų morkų ir svogūną. Jeigu vanduo nuverda, reikia papildyti maždaug virimo viduryje. Kai viskas išverda, išimi iš sultinio, mėsą nukaulėji ir sumali mėsmale arba supjaustai, morką taip pat sumali, o svogūną išmeti. Sukreti į iškoštą sultinį, išmaišai, supilstai į indelius. kai atšala, į šaldytuvą. Jokios želatinos nereikia.
Kai verdu šaltieną, visada pasigaminu ir naminio kepenų pašteto. Tam tikslui šaltienoje verdu ir pažandę, į paštetą įdedu ir riebesnę pusgalvio mėsą. Kepenis (geriau jaučio) išverdu atskirame puode, jeigu jaučio, tai nulupu. Sumalu kepenis, pažandę, pusgalvio mėsą, morką. Svieste pakepinu smulkiai supjaustytus svogūnus ir sukrečiu į masę, įdedu druskos, prieskonių, pipirų, įpilu gerą stiklinę sultinio, kuriame virė šaltiena, gerai išmaišau ir sudedu į indelius. Šaldytuve paštetas sustingsta, todėl galima ir pjaustyti. Viskas labai skanu, tikras naminis maistas. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(KRUČKĖ @ 2009 06 06, 20:08)
Šaltieną verdu iš kiaulienos kojų ir pusgalvio. Bus skaniau, jeigu įdėsit ir ausį ar uodegą, taip pat gabalėlį jautienos su kaulu arba vištos šlaunelę. Taigi viską sudedi į kuo didesnį puodą, pusgalvį, žinoma, reikia sukapoti, užpili vandeniu ir verdi kokias dvi valandas, kol mėsa atsiskiria nuo kaulo. Beje, šlaunelę reikia dėti vėliau. Įpusėjus virti, įdedi druskos, prieskonių, pipirų, lauro lapų, keletą nepjaustytų morkų ir svogūną. Jeigu vanduo nuverda, reikia papildyti maždaug virimo viduryje. Kai viskas išverda, išimi iš sultinio, mėsą nukaulėji ir sumali mėsmale arba supjaustai, morką taip pat sumali, o svogūną išmeti. Sukreti į iškoštą sultinį, išmaišai, supilstai į indelius. kai atšala, į šaldytuvą. Jokios želatinos nereikia.
Kai verdu šaltieną, visada pasigaminu ir naminio kepenų pašteto. Tam tikslui šaltienoje verdu ir pažandę, į paštetą įdedu ir riebesnę pusgalvio mėsą. Kepenis (geriau jaučio) išverdu atskirame puode, jeigu jaučio, tai nulupu. Sumalu kepenis, pažandę, pusgalvio mėsą, morką. Svieste pakepinu smulkiai supjaustytus svogūnus ir sukrečiu į masę, įdedu druskos, prieskonių, pipirų, įpilu gerą stiklinę sultinio, kuriame virė šaltiena, gerai išmaišau ir sudedu į indelius. Šaldytuve paštetas sustingsta, todėl galima ir pjaustyti. Viskas labai skanu, tikras naminis maistas. thumbup.gif

jetau dabar kaip prisiskaičiau, tai seilę varvinu, nesu niekada dariusi šaltienos ir pašteto, bet labai labai noriu išmokti. Nu toks tas išmokti, reikia bandyti, kitaip nieko nebus. Tai šiuos du receptukus išsisaugau ir pasižadu kadanors padarysiu, bet pirmiausia reikia kada į turgų nulėkti, kad gauti pusgalvių, ausų ir pan biggrin.gif
Atsakyti
kazkada klausiau m1 ir ten rinko juokingiausia lietuviska zodi. jei rinktu isnaujo as visom keturiom uz ta pusgalvi lotuliukas.gif na negaliu, super zodis thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(deimapov @ 2009 06 06, 20:49)
bet pirmiausia reikia kada į turgų nulėkti, kad gauti pusgalvių, ausų ir pan biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 06 06, 23:10)
kazkada klausiau m1 ir ten rinko juokingiausia lietuviska zodi. jei rinktu isnaujo as visom keturiom uz ta pusgalvi  lotuliukas.gif na negaliu, super zodis  thumbup.gif
Papildyta:

aš ir klausiausi, bet nesamoningą išrinko kažkokį
Atsakyti
Štai nauji namučiai mūsų plepaliukams Čia
Atsakyti
tai baigiam greitai temele smile.gif valio
Atsakyti
Ką tik papusryčiavau, viriausi charčo sriubytę iš pakelio 1,19lt, dar vienam kartui yra sriubytės smile.gif
pietū nerasta, o vakarienei bus kepsniukas arba plokštainis su vištiena. kas labiau vilios tą ir valgysiu, nes vyrui kepsiu ir tą ir tą įdėti į komandiruotę, tai išsirinksiu jau tuo momentu ką valgyti biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti