Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(uoga3 @ 2008 07 19, 16:13)
Tai gal ne maras g.gif , nes jau antra savaite tie plemukai ant lapu. Nors aisku as labai daug tu lapu nuskabiau g.gif  Ech nenoriu purksti, nes ant visu jau didziuliai pomidorai kabo, bet zali visai dar ax.gif O po kiek laiko galima skinti pomidorus, po purskimo previkuru? 4u.gif

Po 3 parų šiltnamyje, o lauke ilgesnis laikas, nes šiltnamyje dėl aukštesnės temperatūros greičiau suyra. Prieš purškiant reikia išskinti visus pageltusius( nokti pradėjusius) vaisius, sunoksta dėžutėj.
Atsakyti
QUOTE(uoga3 @ 2008 07 19, 00:43)
O kaip atrodo tos maro demes? Pas maniskius irgi yra ant vienu geltonos, oant kitu kazkokios kakavines lyg su pukeliu apacioj  g.gif  doh.gif

Tokios dėmės būdingos pomidorų rudajai dėmėtligei, ne marui. Plinta, kai didelė oro drėgmė bei žema temp. Laistant neapipilti lapų, gerai vėdinti šiltnamį, skinti apatinius lapus ir ypač ligotus. Galima purkšti fungicidais, bet kad dabar jau noksta pomidorai, ir nelabai norisi tų visokių cheminių purškalų. Yra pomidorų veislių, atsparių šiai ligai.
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2008 07 19, 16:15)
Po 3 parų šiltnamyje, o lauke ilgesnis laikas, nes šiltnamyje dėl aukštesnės temperatūros greičiau suyra. Prieš purškiant reikia išskinti visus pageltusius( nokti pradėjusius) vaisius, sunoksta dėžutėj.

Niu jauciu, kad maras bus. Pradejo lapai juoduot didesnem demem ir jau ne kakavines, o juodos darosi. Pas mane visokiu rusiu po kelis prisodinta. Kai pirmam bandymui, nes niekad siltnamio neturejau blush2.gif ax.gif Is tikro, tai per tankiai ir susodinau juos. Bet kaip dejo i auksti jie man, tai dabar visi jau istoga remiasi lotuliukas.gif
Taip nenorejau niekom purksti, bet nuvariau i Zalia stotele, tai irgi pardaveja sake, kad greiciausiai maras, reikejo daigus pasodintus nupurksti, bet sake , kad ir dabar dar gal pades dave kazkoki vario sulfata purksti, ziuresim kaip toliau bus, pades ar ne. Oka su tais pomidorais, kur dabar nupurskiau, tai net nezinau... Lyg ir po savaites bus galima vartoti, bet labai abejoju. Gal kas ka nors patars?
Atsakyti
Sakiau, kad purkštum previkuru, tas garantuotai sustabdo ligas- ir marą, ir dėmėtligę, ir laukti negalima, nes liga peršoka į vaisius. Pernai vasarą vis rodės dėmėtligė, sustabdydavau, o kai prieš rudenį kibo maras- per mažos koncentracijos tirpalu nupurškiau ir šakės, nesuveikė, supuvo apie trečdalis derliaus, kadangi šiltnamis nemažas, nuostolis akivaizdus buvo.Vario sulfatas tinka, tik dabar nežinau, ar nuo abiejų ligų, reiktų pažiūrėti knygose.Bet yra tarp rekomenduotinų chemikalų. Mano patirtis rodo, kad dėmėtligė labiau kimba kai yra karšta ir sausa, o marui būtent tokia vasara ideali g.gif
Jei remiasi į stogą- nugnaibyk viršūnes, nes vistiek nespės sunokinti visų vaisių. Liks daug neužaugusių ir nesunokusių, be to, kai remiasi į stogą drėgsta nuo susikaupusio kondensato ir tai yra negerai.Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2008 07 21, 13:56)
Tokios dėmės būdingos pomidorų rudajai dėmėtligei, ne marui. Plinta, kai didelė oro drėgmė bei žema temp.  Laistant neapipilti lapų, gerai vėdinti šiltnamį, skinti apatinius lapus ir ypač ligotus. Galima purkšti fungicidais, bet kad dabar jau noksta pomidorai, ir nelabai norisi tų visokių cheminių purškalų. Yra pomidorų veislių, atsparių šiai ligai.

Tai va pradzioje tik mazos demeles buvo, o po vienos nakties, kai kurie lapai ir ju kotai vietomis juoduoti stipriai pradejo. Nupurskiau doh.gif , o ka darysi... unsure.gif
O del vario sulfato, tai pardaveja sake, kad tas pats kaip Previkuras tipo rolleyes.gif Buvau snd nuejus, tai lyg juodu lapu nesimate daugiau. Bet va, kas man gali pasakyti - KADA GALIMA BUS VALGYTI TUOS POMIDORU VAISIUS, KURIE DABAR BUVO APIPURKSTI AR JIE JAU NEVALGOMI???
Atsakyti
QUOTE(uoga3 @ 2008 07 22, 11:01)
KADA GALIMA BUS VALGYTI TUOS POMIDORU VAISIUS, KURIE DABAR BUVO APIPURKSTI AR JIE JAU NEVALGOMI???

tikrai valgomi, nesigąsdink biggrin.gif .
Atsakyti
doh.gif man ir demem meto,kas kad purskiau ir Previcur,kur purskiau tik pasodinus pomidorus ir paskui jau veliau..ziuresiu kas bus toliau g.gif ,nuskabiau lapus,bet vistiek jie kazkokie man neaiskus,demeti,dar siandien kazkuo uzsiimsiu jiem galvas patvarkyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif As pomidorininkyste uzsiimu gal kokius 7 metus g.gif Turiu keleta tokiu retesniu rusiu,bet siemet lankiausi sveciuose pajuryje ir nusisvilpiau viena toki keistuoli,jie tiesa,dar nesunoke,bet bandysiu sunokinti ir prisirinkti seklu.Ju savininke pavadinimo nezino ,nes irgi prisirinko seklu tokiu pat budu .Ji sake kaip juos vadina,bet cia butu nelabai gal grazu taip parasyti mirksiukas.gif ,na pavadinkim ,tarkim "Erotic" blush2.gif mirksiukas.gif
user posted image

Na ,gal as cia jums ne naujiena pateikiau,bet tada pasakykit man pavadinima blush2.gif

O kai turesiu jau savo egzotiniu,pasirodysiu butinai drinks_cheers.gif
Atsakyti
nenaujiena čia, jei atmintis sugrįš, parašysiu tikslų pavadinimą.
Atsakyti
Panašius pomidorus augina ir p.Regilla, pasižvalgykite po jos int. puslapį :
http://www.sodai.lietuvoje.com/
http://www.sodai.lie...oru veisles.htm
http://www.sodai.lie...20veisles2.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braške: 23 liepos 2008 - 20:27
Braske , aciu ,radau 4u.gif
Del pavadinimo ,neapsirikau blush2.gif
http://www.sodai.lie...20veisles2.html
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2008 07 23, 16:02)
doh.gif man ir demem meto,kas kad purskiau ir Previcur,kur purskiau tik pasodinus pomidorus ir paskui jau veliau..ziuresiu kas bus toliau g.gif ,nuskabiau lapus,bet vistiek jie kazkokie man neaiskus,demeti,dar siandien kazkuo uzsiimsiu jiem galvas patvarkyt lotuliukas.gif

Visą vasarą taip su dėmėm. Tai viena liga, tai kita kabinasi. Reikia pastoviai prižiūrėti, apžiūrėti ir purkšti. Jei šiltnamis didesnis - be to niekaip. Mano ekologiška draugė vis guosdavosi- tvarkom pavasarį šiltnamį, paskui daigus perku, paskui laistau, dirbu, o pomidorus turguj perku biggrin.gif .
Atsakyti