vat į šitą šį kartą jokio standiklio, plakiau, plakiau, kol susiplakė Saulės pieno grietinėlė, dzibuota Wiltono rinkinyje esančiu antgaliu dzibeliukams, nu ką Jums dar parašyti, ai į grietinės pertepimą šį kartą mandravojau pagal save ir kaip paskui puošiant paaiškėjo, tai labai šauniai man gavosi, nes prieš tai bandžiau tiesiog šiaip kaip kita mamytė pasakojo, tepti tiesiog pasaldinta grietine. Na ką, man anas tortas gavosi labai minkštas, pjauti pjovėsi, bet man norėjosi tvirtesnio, ta šį kartą sumaišiau 40 ir 30 proc. grietines, dadėjau pagal skonį cukraus pudros, grietinėlės kvapų ir paplakiau mikseriu kol tapo puri, masės padaugėja

(man anąkart paprastos neplaktos grietinės reikėjo litro 5-iems 18 cm lakšteliams), šiandien plaktas toks pats kiekis suėjo 9-iems). Na ir želatinos pusantro valgomo šaukšto tirpintos į tą grietinę, nors manau laikytųsi ir be jos kai puriai išplakta. Galima dėti citrinos žievelių ar kvapų, aš kai apsigraibiau kai nebeturiu nei vieno, nei kito, tai įpyliau grietinėlės kvapų

tai vat 6 lakšteliai čia į tortą sudėti, grietinės masės po 6 šaukštus su kaupu kiek pasikabino padėta ant kiekvieno, torto svoris 1,9 kg

kažkur turėjau rinkinuko foto, ten matytųsi, su kuo išdzibuoju

einu paieškot
va radau:

dzibukus darau smailiais dantukais antgaliukai kur yra
Vixiuke grietinėlės dzibai stovi ir per naktį, ir per dieną, šaldytuve pas mane prabūna, žmonės pasiima ir jiems balius atlaiko, tikrai niekas niekur nenutyžta

nebent vežti 30 laipsnių karšytje ant saulės padėjus kokius 200 km
Daryk žmogui gera, tik nesitikėk, kad Tau bus atmokėta tuo pačiu...