As irgi turiu keleta kaktusiuku ir jau gana senai juos turiu, bet jie man nezydi
Sveikos,
As irgi turiu keleta kaktusiuku ir jau gana senai juos turiu, bet jie man nezydi
Reiks gal bandyt kur nors juos perkelt ziemot, as cia skaiciau, kad juos migdo garaze, tai jiems ziema visiskai sviesos nereikia?Galima laikyti kokiam tai sandeliuke be langu?O kokia temperatura turetu buti, kad jie ramiai pailsetu?Ir dar, negi per visa ziema jiems nei kiek vandens nereikia?Nepykit, kad tiek daug klausimu, bet noreciau ir as savuosius kaktusus prazydinti...
QUOTE(pavilonyte @ 2009 04 17, 09:41)
keletas mano kaktusiukų
Pavilonyte, kokie žiedai
QUOTE(AisteZ @ 2009 04 17, 09:39)
Sveikos,
Reiks gal bandyt kur nors juos perkelt ziemot, as cia skaiciau, kad juos migdo garaze, tai jiems ziema visiskai sviesos nereikia?Galima laikyti kokiam tai sandeliuke be langu?O kokia temperatura turetu buti, kad jie ramiai pailsetu?Ir dar, negi per visa ziema jiems nei kiek vandens nereikia?Nepykit, kad tiek daug klausimu, bet noreciau ir as savuosius kaktusus prazydinti... 
Na pas mus garažas su langais, tai šviesos gauna. Reikia, kad nebūtų tiesioginės saulės ir vėsu, temperatūra 10-15. Saugoti kad nesušaltų. Per pačius šalčius buvau uždengusi popieriumi. Ir visiškai nelaistyti.
Kai gyvenom bute, kaktusų neturėjau kur žiemą paslėpti, tad jie žiemodavo ant palangės. Bet kai nebuvo labai šilta kambaryje, tai jie pailsėdavo, nes vasarą didysis kaktusas visada žydėdavo.
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 17, 08:46)
Na pas mus garažas su langais, tai šviesos gauna. Reikia, kad nebūtų tiesioginės saulės ir vėsu, temperatūra 10-15. Saugoti kad nesušaltų. Per pačius šalčius buvau uždengusi popieriumi. Ir visiškai nelaistyti.
Kai gyvenom bute, kaktusų neturėjau kur žiemą paslėpti, tad jie žiemodavo ant palangės. Bet kai nebuvo labai šilta kambaryje, tai jie pailsėdavo, nes vasarą didysis kaktusas visada žydėdavo.
Labai aciu uz greita atsakyma
QUOTE(dlambliukas @ 2009 04 17, 09:44)
Pavilonyte, kokie žiedai
O kaip vadinasi tas antras kaktusias, kurio žiedas toks įdomus?

ačiū, antras ne kaktusas, o sukulentas - Stapelia variegata, žiedai labai įdomūs, bet kvapas tai nekoks
Papildyta:
QUOTE(AisteZ @ 2009 04 17, 09:49)
Labai aciu uz greita atsakyma
Na reikes pagalvoti, kur geriausiai man juos ziemai patalpinti
Dar norejau paklausti, o nuo kada jie eina miegoti? 
Aš tai niekur nenešu, bet mano palangė gana vėsi (žiemą kaktusams reikia 10-15 laipsnių), nelaistau nuo gruodžio iki kovo, jau lapkričio mėn lieju labai mažai ir žydi dauguma ir kasmet
kalėdinis kaktusas šiemet žydėjo tris kartus
Negi niekas neaugino kaktusiuku is seklu??
nes as tokio grozio seklu turiu
tai labai nekantrauju paseti
QUOTE(mazhula @ 2009 04 17, 11:06)
Negi niekas neaugino kaktusiuku is seklu??
nes as tokio grozio seklu turiu
tai labai nekantrauju paseti 
O tai ko laukiam?? Sėjam
http://www.rojaussod...i...f=92&t=4235
QUOTE(dlambliukas @ 2009 04 17, 09:23)
Manokaktusai vadinasi šiemet nežydės
Nebutinai. Gali ir zydeti. Pas mane ziemoja ant palanges, nera labai karsta, bet ir salta nera. Zydi pastoviai. O ir is PC nupirkti budavo prazysta be ypatingo ziemojimo.
QUOTE(@asta @ 2009 04 17, 16:01)
O tai ko laukiam?? Sėjam
o čia skaitoma apie jų sėjimą ir priežiūrą
Oi aciu!!!
Laukiau del to, kad nezinojau, kaip geriausia.. o kadangi tokio grozio seklu gavau, kad bijau eksperimentuoti
QUOTE(mazhula @ 2009 04 17, 18:22)
Oi aciu!!! 
Laukiau del to, kad nezinojau, kaip geriausia.. o kadangi tokio grozio seklu gavau, kad bijau eksperimentuoti
Smalsu