Įkraunama...
Įkraunama...

Sergu epilepsija, bet leliuko norim

QUOTE(Erikuteam @ 2012 05 14, 23:07)
sveikos mamytes,

planuojam leliuka, taciau sergu apilepsija ir geriu lamictal ir lyric. kad isvengti vaiko apsigimimu noriu pradeti gerti folio rugsti, taciau nezinau pries kiek laiko tai reketu pradeti daryti. Nes konsultacijos metu su neurologu, ju rekomendacija buvo gerti 4 menesiai pries pastojant ir pastojus 3 menesius dar vartoti.
taciau gal kas gali duoti patarima is savos praktikos? pries kiek laiko butu geriausia pradeti gerti folio rugsti? ir jeigu tuo metu gersiu "pregnancare" ir folio rugsti 400mg ar ju nebus per daug?

Reiktu bent 3menesius planuojant ja pagert po 400mgl. Jei patare 4 - tai gerkit tiek. Jei sudety pregnance vitaminu yra folio rugsties, tai manau to turetu pakakti pilnai. Jei jos ten 400 ir daugiau. Jei maziau, tai galit ta 400-tu dar pagert, jos sunku perdozuot smile.gif
Atsakyti
[SIZE=7][SIZE=14[COLOR=blue]SERGU EPILEPSIJA NUO DVYLIKOS METŲ,VAIKYSTĖJE PRIEPUOLIAI BUVO LABAI DAŽNI IR SKAUSMINGI...NET NAUDOJANT VAISTUS PRIEPUOLIAI BUVO.
DABAR AŠTUONI METAI KAI VARTOJU VAISTUS IR TAIP IŠVENGIU PRIEPUOLIU,NES PRIEŠ PRIEPUOLIUS VISADA PAJUNTU SILPNUMĄ,TIK PAJUTUSI IŠGERIU VAISTUS IR MAN DINGSTA VISI SILPNUMAI VĖL VISKAS GERAI.
BET TURIU VIENĄ DIDELĮ NORĄ SUSILAUKTI VAIKELIO,BET YRA BĖDA,KAD VARTOJU STIPRIUS VAISTUS...

NORĖČIAU PAKLAUSTI,GAL YRA MAMYČIŲ SERGANČIŲ EPILEPSIJA AR SIRGUSIŲ SENIAU,NORĖČIAU PABENDRAUTI,GAL PASIDALINTUMĖT SAVO PATIRTIMI,NES YRA ŽMONIŲ SAKANČIŲ,KAD JEI PASTOSIU GALI DINGTI VISIŠKAI ŠI LIGA,TUO LABIAU,KAD JI ATSIRADO TIK PAAUGLYSTĖJE IR DABAR JAU AŠTUONI METAI VAISTŲ PAGALBA,PRIEPUOLIŲ IŠVENGIU...BET BĖDA,KAD VIS NAUDOJU VAISTUS IKI ŠIOL,KAI TIK PAJUNTU SILPNUMĄ...MAN TOKIĄ KAIP IR BAIMĖ NET ATSIRADUSI...GERIAU IŠGERIU VAISTŲ,KAD TIK NEBŪTŲ NIEKO...
Atsakyti
Mano epilepsija yra igimta, yra serganciu gimineje. Siuo metu remisija 2,5 metai, bet gydytojai sako kad gimdymo metu gali vel prasideti priepuoliai. Ar kam buvo panasi situacija? Kazi gal saugiau daryti cezario pjuvi nei naturaliai gimdyti?
Atsakyti
QUOTE(Kis Kis Kis @ 2013 09 29, 21:33)
Mano epilepsija yra igimta, yra serganciu gimineje. Siuo metu remisija 2,5 metai, bet gydytojai sako kad gimdymo metu gali vel prasideti priepuoliai. Ar kam buvo panasi situacija? Kazi gal saugiau daryti cezario pjuvi nei naturaliai gimdyti?

Jei yra rizika, manau geriau CP...
Atsakyti
Sveikos,
Ilgai masciau rasyti ar ne,nes niekam nesakiau kad man diagnozuotas irgi epilepsija grand-mal tipo. Sergu ja jau 30 metu,esu gerusi visus vaistus kuriuos jus minejot ir kokiu neminejote net.Mano liga ne igimta,o igyta.Turiu ir smegenu hidrocefalija. Net nebezinau kiek daryta ivairiu tyrimu.Priepuoliai buna silpni,bet buna ir labai stiprus.Beje,normalu kad po stipriu priepuoliu verkiate-dauguma musu verkia.
Taigi,as turiu 14 metu dukryte.Sveika,geniali,labai protinga ir issilavinusi.Gydziausi as KMUK pas amzina atilsi Jarzemska(jei gerai pamenu pavarde), Zobaka,Snarski,Tamosiunas ar Tamosauskas nepamenu jau,ten du su tokia pat pavarde jei lygtais broliai,Vilniuje pas Parnarauskiene,Budri ir t.t. Kai pastojau geriau vaistu kokteili,buvau ka tik po tamografo ir magnetinio rezonaso.Gyd.V.Snarskis man tiesiai sviesiai pasake nutraukt nestuma,nes bus apsigimimimas. Taciau mano mama grieztai pasake ne,koks bus toki mylesim.Taigi,nestumo metu ypac svarbu kad jums ivyktu kuo maziau priepuoliu.Kaip man paskui aiskino Sankt peterburgo ir Maskvos klinikose,kad pavojingiausia vaikui yra deguonies trukumas.
Man nestumo metu buvo priepuoliai ir stiprieji.Vaistus vartojau,nes ju nesutiko sumazinti neurologai.Gimdymas prasidejo pries laika,bet ne del epilepsijos,buvo kitu bedu.Pati bandziau pagimdyti daugiau nei 40val.paskui dare jau CP.Mergaite gime 7 men.Svoris 2950gr.ugis 49cm.Gime Vilniaus Antakalnio Prenataliniame centre.CP atliko Daunoravicius ir Meskauskiene.Nestumo eiga priziurejo doc.Drasutiene.Butent as siai gydytojai noriu padekoti,nes ji man pakele tikejima,kad viskas bus gerai su mano vaiku,visa nestuma mane ramino.
Taigi,dukra mano mokosi puikiai,tiek muzikos mokykla,tiek visas klases iki dabartines 8 baigia auksciausiais ivertinimais,pagyrimais.Pati kuria muzika ir nuo 12m.pradejo kurti dainas (muzika ir zodziai jos).Megsta skaityti knygas ne jaunatviskas ir puikiai jas analizuoja.Bedu su sveikata is neurologines puses,apsigimimu ar pan.nera.
Dabar planuojame antra vaikuti.Man Latvijoje, Graikai ir Rusai pasake,kad iki nestumo ir pirmus menesius pataria gerti folines rugsties padidinta kieki 5mg.Paskui sumazinti iki 2,paskui iki 800 ir paskutinius kelis menesius galiu gerti po 400.Bet pataria gerti visa nestumo laika.
Beje,po gimdymo man buvo dinge bet kokie blogumai;priepuoliai,galvos svaigimai, skausmai galvos ir pan. daugiau nei virs metu. Deja,paskui vel prasidejo.
Kad neivyktu priepuolis man padeda seduksen 5mg.arba suleidzia vyras relanium.
Sekmes jums,pazistu nemazai moteru kurios serga ir turi sveikus vaikus. Beje,anskciau priklausiau epilepsininku draugijai ten irgi nemazai palaikymo ir info 4u.gif
Atsakyti
Smagu kad turit tokia saunia dukrele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kis Kis Kis @ 2013 10 01, 22:10)
Smagu kad turit tokia saunia dukrele  smile.gif

Dekui,as tik per savo dukra norejau pasakyti kad tikrai viskas buna gerai ir vaikai gabus,sveiki is neurologines puses.Kai as vaiksciojau nestuke.gif nebuvo man SM,o ir gydytojai tik ir sake blogas prognozes,priepuoliai nestumo metu pasidare sunkesni,ilgesni ir nebejausdavau kada jie ivyks.Tai mane palaike doc.Drasutiene ir nemazai pavyzdziu is epilepsininku draugijos,kur daug moteru buvo kurios turejo daugiau nei viena vaikuti jau sirgdamos ir buvo gerai jiems.Tai tais pavyzdziais as ramindavau save.
O dabar noriu tik pasakyti,kad kiekvienai nestukei reikia saugotis labai,kiekvienai reikia ruostis pastojimui-o del vaikiuko noriu,tikiu ir linkiu visoms kad jis butu sveikas ir laimingas 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

galbut kam nors bus idomu.

VULSK Epilepsijos centras kartu su Lietuvos Carito Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centru steigia epilepsija sergančiųjų ir juos palaikančių asmenų savipagalbos grupę.


user posted image

Sekmes
Atsakyti