As neesu nei uz grynai lietuviskus vardus, nei uz uzsienietiskus. Visi vardai grazhus, kol jie neiskraipomi..Man tik ausi rezia, kai tevai "is didelio" rasto iskraipo "sulietuvejusius" krikscioniskus/romeniskus/graikiskus/biblinius vardus i "uzsienietiskus"
Pvz. Tas pats vardas Irena mandrus teveliai Lietuvoje iskraipo i Airina, Iride/-as tampa "Airidu", Pranas tampa supermodernintu "Franku", Rozhele tampa ispanisku mazybiniu vardu "Rosita", tas pats su Anna (Ona), kuri privalo visa gyvenima po to neshioti sumazybinta varda "Annita". Jau jei isrinko tevai svetimu krastu varda, tai tegu jo neiskraipo i mandrybes: tas pats "Demianas" lietuviskai turi savo atitikmeni Damijonas. Tas pats Dovydas tampa mados auka ir vadinamas Deivydu etc.p.p. Man tai parodo visiska tevu nerastinguma/tustybe, nesvargbu koki issilavinima jie turetu...
Bet esu pries tokius kvailus ir lietuviskus vardus kaip antai S.Neries sunaus vardas
Balandis, arba tas pats minetas TSKP vadelis Vilnius Paleckis.
[B]Deimantas, Granitas, Topazas,
Duoba, Smilga, Upe,[/B]
Ashara, Aimana, Goda (primena liudnas raudas, mergeliu liudnas godas

), Liana, ar
Rugshtele - man irgi "issikalinejimas".
Tiesa, JAV ex-prezindento Cintono duktes vardas Chelsea irgi duotas Londono apylinkes vardu, ten kur teveliai ja pradejo...